ruwado, dzięki za podpowiedzi Varażdin wygląda obiecująco
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Fredy.PWRzut kamieniem to może być z Labin do Rabac :szeroki_usmiech myślę, że z powrotem mógłby być nie lada problem.
Byłem w tych okolicach (dokładnie na cypelku Duga Luka, inaczej Prtlog) w 2012 - ciekawe okolice W Rabac byliśmy pozwiedzać i nie trafiło do mnie to miasteczko. Pierwsze wrażenia, to taka szuflandia - bardzo dużo domków na stromym wzniesieniu i z małą kamienistą/betonową plażą
Pzdr
ale to fakt - miasteczko bardzo strome
Zamieszczone przez ruwadoNastępna paranoja na Słowacji
http://auto-swiat.onet.pl/1-jezdzisz...szykuj-50-euro
pamiętajcie aby nie zabierać ze sobą na urlop fotoradarów :lol: :lol: :lol:
bezpiecznie będzie zostawić je w domu
Nowelizacja przepisów wprowadziła także karę 150 Euro za używanie fotoradarów, a za ich posiadanie w samochodzie, ale nie włączonych możemy zapłacić 100 Euro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwado
Przecież autostrada nie jest do bezpiecznego szybkiego, ze stałą prędkością podróżowania. To jest nudne i można zasnąć. Zwłaszcza tam gdzie są ograniczenia na prędkość max. Możesz poruszać się z max dopuszczalną prędkością ale nie prosto.
Nie tyko jak widać u nas łby się lasują i kasy brakuje.
Powinno się karać tych co lewym lecą z prędkością np niższą niż 2/3 czy 3/4 max dopuszczalnej na danym odcinku przez np 1 czy 2 km - tym samym blokujących jadących dopuszczalnie szybciej. Ale kogo to.
Komentarz
-
-
Od 3 lat wakajce spędzaliśmy w Cro. Najpierw okolice Puli, potem 2x okolice Szybenika. Pięknie tam. Mam namiar na fajną miejscówkę w Vodicach koło Sibenika. Apartament z basenem. Prawie 50m2 dwie sypialne, w pełni wyposażona kuchnia, łazienka i taras. Wszystko z dużym parkingiem, ogrodzone, bezpieczne. Do centrum trochę spacer, nad morze też. Ale jaki spokój....
Właścicielem jest Polak, na miejscu polskojęzyczna rezydentka. Ceny do przyjęcia, a standard bardzo fajny dla rodziny z dziećmi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoJa już tego ogarniam, jak jad'e autostradą i na prawym pasie jadą wszyscy 110, to ja nie mogę jechać 130 na lewym tylko muszę pilnować, żeby po kilometrze zmienić pas :shock:
Komentarz
-
-
ruwado, jak wyprzedzasz lewym pasem to możesz to robić i przez 100km jeżeli prawy pas jest zawalonysuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
ruwado, głupek, głupek. Chodzi tak jak mówię ja i piramida też potwierdza. Zresztą napisali, że fotoradar musisz zostawić w domu bo grozi kara :lol: Tym bardziej jadąc prędkością maksymalną z dozwolonych muszą się interesować innym niż Tobą Warto pamiętać, że w ścisłym rejonie miejskim Bratysławy od co najmniej 5 lat dozwolone jest tylko 100 jednak są odpowiednie znaki.
Komentarz
-
-
crom.de, dokładnie a ostatni odcinek od Żyliny pod Bratysławą też zrobili jakiś melanż - w dzień ograniczenie. I powiem tak -w nocy nigdy tam Policmajstrów nie widziałem, w dzień czatują zawsze. W zeszłym roku w sierpniu jechałem z Bratysławy w stronę Żyliny - na tym odcinku z ograniczeniem. jechałem tak jak trzeba - stali i w lusterku zobaczyłem jak puścili się za gościem, co dosłownie jechał szybciej o kilka km/h :? Nie miał więcej jak +10 - dosłownie ledwo szybciej jechał, ale nie darowali. Wskoczyli do radiowozu jak by mieli co najmniej zamachowca :lol:pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwado[zobaczyłem jak puścili się za gościem, co dosłownie jechał szybciej o kilka km/h :? Nie miał więcej jak +10 - dosłownie ledwo szybciej jechał, ale nie darowali. Wskoczyli do radiowozu jak by mieli co najmniej zamachowca :lol:If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
ruwado, tak bo przebudowali ten odcinek z 2 na 3 pasy jakoś koło 2009 roku. Powodem jest dość spory ruch od/do Nitry/Trnavy. Stąd dodatkowo ograniczenie w godzinach "roboczych", bo nie ma awaryjnego pasa no i bywa tłoczno. W Słowacji lepiej faktycznie uważać, bo nie są tacy potulni jak nasi (tak samo taryfikator) choć mnie raz się udało utargować za "kolizję" a raczej muśniecie lusterkiem ciężarówki.
aro_40 i jeszcze takie drogie mandaty :lol:
Komentarz
-
-
Policja słowacka jest skorumpowana, można się potargować, na terenach przygranicznych biorą "pokutę" w PLN. Wpływy od Polaków traktują jako stałe źródło dodatkowego zarobku. Potrafią ustawić się nawet kilkaset m od przejścia granicznego, często są przy tym zupełnie niewidoczni i polują na tych co zapomnieli, że to jeszcze Słowacja.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Ma ktoś jakiś ciekawy namiar na kwaterę w Dalmacji, tak od Makarskiej na południe ?
Szukam czegoś dla znajomych oraz siebie. W sumie 2 rodziny, 2+2 każda.
Górny pułap cenowy to raczej 60EUR/doba za apartament. Klima mus...
Preferowane raczej małe miejscowości. Makarska odpada :-)
Gdyby ktoś, coś - będę wdzięczny.
A teraz idę na cro.pl poszperać...;-)OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sazadPLANY WYJAZDOWE CHORWACJA 2014
1. eaglemirek - MNE (Petrovac) termin póki co nie ustalony ale na pewno 2 tygodnie w miesiącach VII, VIII
.O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
PLANY WYJAZDOWE CHORWACJA 2014
1. eaglemirek - MNE (Petrovac) termin póki co nie ustalony ale na pewno 2 tygodnie w miesiącach VII, VIII
2. ruwado - celujemy w MNE - środek lipca - jeszcze plany nie ukończone
3. krzynol - Dalmacja? - 2 połowa czerwca
4.lu5asz-południowa Dalmacja-2 tygodnie od połowy czerwca
5. blind_walker - Albania lub Czarnogóra, I połowa września- wszystko zależy od humoru szefa, kiedy da wolne.
6. Walt - Camp Boban Zivogosce Blato, przełom lipca i sierpnia
7. Enriquez - tam gdzie krzynol
8. leonn - południowa Dalmacja - początek lipca ( jak do Władysławowa nie pojade )
9. zadariusz1- 04.08-11.08.2014 wyspa Rab, 11.08-19.08.2014 Orebic
10. conan - Zivogosce Porat - 30.08 do 13.09
11. aro_40 - gdzieś na południe CRO, a może MNG??? - 2 tygodnie w sierpniu
12. no_fear - na pewno południe CRO, może jakaś wyspa, a może MNG - 2 tyg wrzesień
13. Alonzo_ - najprawdopodobniej jednak południowe Cro jakoś tak początkiem czerwca.
14. tadfi - Komarna - przełom lipca/sierpnia
15. crom.de - Cro, zabookowano nocleg w Medulinie na Istrii
16. PAOLO ESCO Cro (w przedziale +- / 8-23 sierpień) najchętniej środkowa lub południowa Chorwacja-miejsce jeszcze nie ustalone.
17. Prim - sierpień/wrzesień okolice Splitu (pewnie Omniś/Baśka Voda)
18. sazad - sierpień/wrzesień Istria miasto Labin
19. SS - 27.07÷9.08 Stanici, prawie Omis (czekam na potwierdzenie rezerwacji)Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
5. blind_walker - Albania lub Czarnogóra, I połowa września- wszystko zależy od humoru szefa, kiedy da wolne.
8. leonn - południowa Dalmacja - początek lipca ( jak do Władysławowa nie pojade )
12. no_fear - na pewno południe CRO, może jakaś wyspa, a może MNG - 2 tyg wrzesień
13. Alonzo_ - najprawdopodobniej jednak południowe Cro jakoś tak początkiem czerwca.
16. PAOLO ESCO Cro (w przedziale +- / 8-23 sierpień) najchętniej środkowa lub południowa Chorwacja-miejsce jeszcze nie ustalone.
19. SS - 27.07÷9.08 Stanici, prawie Omis (czekam na potwierdzenie rezerwacji)
20. Voit - ...Kol. Małżonka powiedziała: "A może do Chorwacji?" Na razie wiem tylko, że na początku sierpnia.
Komentarz
-
-
20. Voit - ...Kol. Małżonka powiedziała: "A może do Chorwacji?" Na razie wiem tylko, że na początku sierpnia.
21. looker - 20-30.07 - Drvenik :-)OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
21. looker - 20-30.07 - Drvenik :-)
22. Fredy.PW - 11-20.08 - PirovacPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
Komentarz