Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukasz3112
    RS
    • 2008
    • 3607

damian1975, to może inaczej..ile Ty płacisz jeżeli można wiedzieć?
    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• mac_aaron
      Elegance
      • 2012
      • 984
      • Octavia III (5E3)
      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

W małym zakładzie dobrze mieć urlop na końcu stawki, na przykład u mnie:
      lipiec ktoś ma urlop, pracują 3 osoby za 4
      wraca ten z lipca jedzie ktoś na sierpień
      pracują 3 za 4, ten z lipca zapomina o urlopie
      wraca ten z sierpnia, ktoś jedzie na wrzesień
      pracują 3 za 4, ten z sierpnia zapomina o urlopie, ten z lipca ma już dość
      wraca wrześniowy, wszystko wraca do normy i tylko lipcowy i sierpniowy mają lipę bo robili ponad normę.

to ja jestem wrześniowy jakby co

Komentarz

• damian1975
        RS
        • 2012
        • 4113
        • Superb III (3V3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

lukasz3112, za 14 noclegów rodzinka 2 osoby dorosłe plus dziecko lat 4 zapłaciłem 3400 zl :szeroki_usmiech
        TAXI 2153 CHYBIE KATOWICE

Komentarz

• aro_40
          RS
          • 2007
          • 1529
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

w pierwszej linii, na wprost plaży, app z klimą, 2 dorosłe + dziecko 10 lat - 50 EUR/dzień, co uważam, że i tak drogo, ale jak dojechaliśmy na miejsce to było już późno i nie bardzo chciało się nam szukac i jeszcze wiele kwater było zajętych...
          If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• pawel934
            Rider
            • 2007
            • 344

Jak patrzę na podawane przez Was ceny to dochodzę do wniosku, że Viganj (gdzie byłem) musi być chyba sporo droższe z uwagi na spot windsurfingowy.. No ale cóż, właśnie ze względu na ten spot do Viganj pojechałem.
            BMW 130i - klik
            kiedyś: Octavia 1.4 TSI - klik
            BMW E36 '92 na tor

Komentarz

• aro_40
              RS
              • 2007
              • 1529
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez pawel934
              Jak patrzę na podawane przez Was ceny to dochodzę do wniosku, że Viganj (gdzie byłem) musi być chyba sporo droższe ...
              A kiedy byłeś? Bo ja jestem teraz, od zeszłego wtorku (25.08) więc jeszcze załapałem tydzień high sezonu

Komentarz

• damian1975
                RS
                • 2012
                • 4113
                • Superb III (3V3)
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

aro_40, qdzie masz miejscowkę :?: :wink:

Komentarz

• pawel934
                  Rider
                  • 2007
                  • 344

Zamieszczone przez aro_40
                  Zamieszczone przez pawel934
                  Jak patrzę na podawane przez Was ceny to dochodzę do wniosku, że Viganj (gdzie byłem) musi być chyba sporo droższe ...
                  A kiedy byłeś? Bo ja jestem teraz, od zeszłego wtorku (25.08) więc jeszcze załapałem tydzień high sezonu
                  Byłem mniej więcej od początku sierpnia przez 2 tygodnie
                  BMW 130i - klik
                  kiedyś: Octavia 1.4 TSI - klik
                  BMW E36 '92 na tor

Komentarz

• aro_40
                    RS
                    • 2007
                    • 1529
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez damian1975
                    aro_40, qdzie masz miejscowkę :?: :wink:
                    Tribunj

pawel934, szczyt sezonu, a jak jeszcze dobra miejscówka albo i pazerna włascicielka, to nie przeskoczysz[/b]

Komentarz

• hubi82
                      Drive
                      • 2011
                      • 47
                      • Octavia II (1Z3)

a wie ktoś jak jest z jazdą na światłach do jazdy dziennej LED na Słowacji, Węgrzech i Chorwacji? z tego co czytam cały rok na światłach trzeba jeździć na Słowacji i Węgrzech (autostrady), czy tamtejsza Policja czepia się tych świateł czy można spokojnie jechać? zwłaszcza przez Słowację bo tam trzeba szczególnie uważać?
                      Była O I 1,9 TDI,
                      Jest O II 1,9 TDI

Komentarz

• Buba
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 160
                        • Nissan

[quote="leszekmw"]hubi82, może i ja się wybiorę..na razie czekam na prognozy pogody.
                        quote]

ma ktoś może sprawdzone długoterminowe prognozy pogody dotyczące Chorwacji?
                        interesują mnie 2 kolejne tygodnie...

wiem, jakie jest prawdopodobieństwo, że się sprawdzą, ale ...
                        ~~ pozdrawiam ~~
                        JaceK
                        _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
                        Black eleganzze in combi
                        President Johnny II ASC+ President MaryLand...

Komentarz

• lukasz3112
                          RS
                          • 2008
                          • 3607

Panowie w niedzielę startuję z Legionowa do Baśki Voda (przynajmniej taki jest plan co do miejscowości - chyba, że coś polecicie lepszego dla rodziców z rocznym synkiem). Trasa: A1 na Ostravę - Ołomuniec - Brno - Wiedeń - Graz - potem zjazd 226 do objazdu Słowenii (Mureck Lenart Ptuj) i dalej Zagrzeb i na dół. Czy coś niepokojącego na tej trasie jest? (remonty itp). Winietki kupić w PL czy tuż za granicą na tej stacji Shell (czy to duża różnica w cenie obecnie ?)
                          Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• damian1975
                            RS
                            • 2012
                            • 4113
                            • Superb III (3V3)
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

lukasz3112, jak zawitasz do Baska Voda to daj znać to zorganizujemy mini spota :!: winietki kupowałem przed granicą, jest trochę zwężeń na Słowacji i Austrii, ja jechałem nocą i nie było żadnych zatwardzeń i problemów, pozdrawiam :!: :szeroki_usmiech

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

damian1975, Ale kolega jedzie przez Czechy.

lukasz3112, Jak nie tam, to mozesz jechac do Makarskiej albo Tucepi. Wszystko przeciez jest w odleglosci 20km od siebie.
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• SS
                                RS
                                • 2010
                                • 16209
                                • Superb III (3V3)

lukasz3112, w Tucepi jest ciszej i spokojniej a deptak jest przez całą miejscowości i wózkiem wszędzie dojedziesz na plaże. Plaża jest krótka więc spokojnie wózek zostawisz na deptaku. Tylko jak z maluchem jedziesz to pomyśl o parasolu a najlepiej o jakimś namiociku. Byłem w Tucepi jak córa miała 1,5 roku i wózek jeździł wszędzie, a ja dawałem rady :diabelski_usmiech Dodatkowo na całym deptaku masz free WIFI więc jakaś bajka przed spaniem dziecko wyciszy :wink: (u mnie działała świnka Pepa)
                                Pisał Sebastian

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Do 14 slonce nie pali, jak sie idzie na lewo od wjazdu na ta nadmorska ulice. A potem zaczyna palic i po 17tej zaczynaja byc fajne fale :diabelski_usmiech

Deptak jest bardzo dobry i 2 letni bombel od znajomy w dupie mial wozek tylko ciagle chcial chodzic po deptaku, nawet woda go nie interesowala.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• aro_40
                                    RS
                                    • 2007
                                    • 1529
                                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez lukasz3112
                                    Panowie w niedzielę startuję z Legionowa do Baśki Voda (przynajmniej taki jest plan co do miejscowości - chyba, że coś polecicie lepszego dla rodziców z rocznym synkiem). Trasa: A1 na Ostravę - Ołomuniec - Brno - Wiedeń - Graz - potem zjazd 226 do objazdu Słowenii (Mureck Lenart Ptuj) i dalej Zagrzeb i na dół. Czy coś niepokojącego na tej trasie jest? (remonty itp). Winietki kupić w PL czy tuż za granicą na tej stacji Shell (czy to duża różnica w cenie obecnie ?)
                                    Ja bym kupił na Shellu za granicą, bo przelicznik bankowy i tak wyjdzie taniej, niż marża i przelicznik na stacji w PL
                                    Na remontach trzymaj się prawego pasa; jak ja jechałem , to na lewym stały TIRy (zwłaszcza na drugim zwężeniu za Ołomuńcem).
                                    Makarskiej ni epolecam, jak macie małe dziecko - rozrywkowe miasto, jak źle traficie lokum (disco czy club w pobliżu)

Komentarz

• dudek_t
                                      L&K
                                      • 2008
                                      • 1421

Ja dzisiaj sie zamelinowalem w Drasnicach wiec mozemy wiekszego spota zrobic

Komentarz

• robert70
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 499

Zamieszczone przez hubi82
                                        a wie ktoś jak jest z jazdą na światłach do jazdy dziennej LED na Słowacji, Węgrzech i Chorwacji? z tego co czytam cały rok na światłach trzeba jeździć na Słowacji i Węgrzech (autostrady), czy tamtejsza Policja czepia się tych świateł czy można spokojnie jechać? zwłaszcza przez Słowację bo tam trzeba szczególnie uważać?
                                        Podczas wyjazdu do HR widziałem samochody z dziennymi LEDami więc chyba nie robią problemu
                                        O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• damian1975
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 4113
                                          • Superb III (3V3)
                                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

dudek_t, to może jak dojedzie kolega z Legionowa to spróbujemy się umówić w Makarskiej :?: :idea:

Komentarz

• ruwado
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 14890
                                            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez damian1975
                                            dudek_t, to może jak dojedzie kolega z Legionowa to spróbujemy się umówić w Makarskiej :?: :idea:
                                            nie wkurzajcie Nas :evil:

[ Dodano: Pią 04 Wrz, 15 22:30 ]
                                            :wink: :wink: :wink:
                                            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Buba
                                              Ambiente
                                              • 2007
                                              • 160
                                              • Nissan

Witam,
                                              Ok. godz. 22:00 startuje z Tychów w kierunku Istrii.
                                              Wybiera się ktoś w podobnym czasie na południe Europy?
                                              ~~ pozdrawiam ~~
                                              JaceK
                                              Black eleganzze in combi
                                              President Johnny II ASC+ President MaryLand...

Komentarz

• aro_40
                                                RS
                                                • 2007
                                                • 1529
                                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Buba
                                                Witam,
                                                Ok. godz. 22:00 startuje z Tychów w kierunku Istrii.
                                                Wybiera się ktoś w podobnym czasie na południe Europy?
                                                może zdążysz odczytać.
                                                na 110-115 km za Wiedniem masz roboty drogowe i odcinkowy pomiar prędkości (w obu stronach!!!)
                                                _______________________________________
                                                a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

• ruwado
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 14890
                                                  • Octavia IV (NX3)

Chyba teraz trzeba brać pod uwagę też najnowsze info o imigrantach - H i A :| Ciekawe jak to dalej będzie wyglądało.
                                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• bob_best
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 744
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

moi drodzy pomóżcie - będziemy jechać do miasta Zadar, wyjazd z Katowic powiedzmy - na 14 dni. Którędy optymalnie jechać? Szukam optymalnej trasy by była szybka (jadę z małą Córcią), ale żeby niepotrzebnie nie kupować winietek jeśli różnica w przejeździe ma być znikoma. Może ktoś doradzić?

Google pokazuje: Katowice - Ostrava - Ołomuniec - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - Karlovac - A1 do Zadar - 10 godzin, 1030 km.

Widzę, że mamy przejazd przez - Czechy, Austrię, Słowację + Chorwacja.

Czechy winieta 310 CZK (10 dni)/ 440 CZK (miesiąc),
                                                    Austria winieta 8,7 EUR (10 dni)/25,3 EUR (60 dni),
                                                    Słowacja winieta 10 EUR (10 dni)/30 dni (14 EUR).
                                                    Chorwacja - zależnie od odcinka drogi - płatne w HRK, tylko gotówką?

Czy w którymś z krajów są jakieś szczególne wymagania co do wyposażenia (choć o ile pamiętam, to teraz jest przepis że ma spełniać wymagania kraju rejestracji - prawda?), obowiązku jazdy na światłach lub innych? Jadę pierwszy raz (dodatkowo teraz jestem w delegacji i nie bardzo mam możliwość szukać) i lekko nie ogarniam. Może jest jakaś strona opisująca to w pigułce?
                                                    Choć liczę, że OCP pomoże :diabelski_usmiech

Będziemy na pewno dzielić trasę na 2 dni ze względu na Córcię - gdzie polecacie zrobić przerwę?

PS. Podpowiedzcie o co jeszcze powinienem zapytać?
                                                    Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...