Zamieszczone przez Maicroft
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez MaicroftMastercard jest rozliczany w USD ??
Bo VISA chyba kazda jest w EURO :?:
To tak nie działa. Waluta rozliczeniowa zależy od banku, a nie od organizacji płatniczej. Trzeba sobie poczytać zasady rozliczenia w regulaminie danego banku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnZnaczy, że jeszcze nikt w tym roku nie wymianiał w Cro, euro na kuny Odpowiedź po jakim kursie obecnie Chorwaci wymianiają euro znalazłem na cro.pl Tak, że już dajcie spokój z tymi kartami i dolarami :wink:
Jadę w przyszłym miesiącu i zastanawiam się jaką walutę zabrać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jamajuZamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez MaicroftMastercard jest rozliczany w USD ??
Bo VISA chyba kazda jest w EURO :?:
To tak nie działa. Waluta rozliczeniowa zależy od banku, a nie od organizacji płatniczej. Trzeba sobie poczytać zasady rozliczenia w regulaminie danego banku.
swoją drogą - nadal nikt nie napisał jasno jak wygląda sytuacja z remontami na objeździe M-L-P w SłoweniiJeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob_best
tak, tak... polecam Ci zapoznać się z kontami USD z kartami MC - ja poczytałem o tym sporo, łącznie z regulaminami, a Ty :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xcracerMożesz wrzucić info po jakim kursie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jamajuZamieszczone przez bob_best
tak, tak... polecam Ci zapoznać się z kontami USD z kartami MC - ja poczytałem o tym sporo, łącznie z regulaminami, a Ty :?:Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnZamieszczone przez xcracerMożesz wrzucić info po jakim kursie?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnZamieszczone przez xcracerMożesz wrzucić info po jakim kursie?
Podziękował . Wygląda na to, że w dalszym ciągu opłaca się wymieniać euro na kuny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xcracerPodziękował . Wygląda na to, że w dalszym ciągu opłaca się wymieniać euro na kuny.
A co do różnic rozliczeń między MC a V to różnica jest taka, że jedna przelicza miejscową walutę na USD a potem na EUR a na koniec na PLN, druga zas tyko na EUR a potem na PLN. Która jest która to już nie pamiętam. W CRO płacimy kartami mBanku i Aliorbanku i póki co nie narzekałem. Jak ktoś mocno ciekawy to jest odpowiedni wątek temu poświęcony na cro.pl, choć i tu już było kilkukrotnie to poruszaneIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Panowie , lepiej się zainteresujcie się tym http://spred.pl/waluta/eur bo to ma wpływ na rachunki przy płaceniu kartą. Przy wypłatach z bankomatu to http://www.pekao.com.pl/o_banku/pekao_uci/ ze względu na popularność banków w Cro.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob_best
swoją drogą - nadal nikt nie napisał jasno jak wygląda sytuacja z remontami na objeździe M-L-P w Słowenii
Reszta bez zmian. Za to pomimo tych wszystkich remontów jakos tak wyszło że pobiłem rekord i trasa Tucepi-Wrocław 1260 km zajeła mi łacznie 12h i 30 minut.
Komentarz
-
-
hmmm... pod koniec sierpnia planuję wyjazd do Cro i teraz mam zagwozdkę w związku z Brexitem - kupować już euro czy się wstrzymać i kupić za jakiś czas?
Wydaje mi się, że teraz jest delikatna nerwówka i kurs euro wystrzelił w górę, a za kilka tygodni ustabilizuje się na niższym poziomie.
Co sądzicie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzygajhmmm... pod koniec sierpnia planuję wyjazd do Cro i teraz mam zagwozdkę w związku z Brexitem - kupować już euro czy się wstrzymać i kupić za jakiś czas?
Wydaje mi się, że teraz jest delikatna nerwówka i kurs euro wystrzelił w górę, a za kilka tygodni ustabilizuje się na niższym poziomie.
Co sądzicie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xcracerZamieszczone przez krzygajhmmm... pod koniec sierpnia planuję wyjazd do Cro i teraz mam zagwozdkę w związku z Brexitem - kupować już euro czy się wstrzymać i kupić za jakiś czas?
Co sądzicie?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Jedyna pozytywna wiadomość dzisiaj dla jadących do Cro:
Już 1 lipca ma zostać otwarta autostrada A1 między Strykowem a Tuszynem. To oznacza, że podróżując nad morze czy w góry, będziemy mogli zaoszczędzić nawet godzinę. To także świetna wiadomość dla Łodzi, która zyska wschodnią obwodnicę.
Cały tekst: http://lodz.wyborcza.pl/lodz/1,35153...#ixzz4CVBHaGYY
Komentarz
-
-
wow to się załapiemy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
1 lipca to zejda wykonawcy (Strabag podobno nie rozpoczal jeszcze procedury odbiorczej ), ale ostateczne odbiory (calosci) i pokropienie to w okolicach 15 lipca mialo byc. Ten termin pasuje wszystkim, bo jest przed dniami mlodzierzy oraz przez szczytem NATO. Normalnie wykonawca mial termin do konca lipca.
Wykonawca samych znakow ma czas do 2 lipca
Chyba ze na 1 lipca planowana jest przejeznosc, a otwarcie to bedzie pozniej :twisted:
Komentarz
-
Komentarz