Czasowo najszybsza trasa. Co do przelotu - kierowca drugiego auta ma 66 lat choć pojedzie bardziej komfortowym autem - avensis.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez obrusWyczytałem także, że w tym roku Słoweńcy mają prawdopodobnie oddać dalszą część autostrady, tak chętnie omijanej przez nas.
a gdzie ten odcinek ma być ???If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez leonnZamieszczone przez ruwadoGdzie najlepiej kupować winiety na CZ i A, tak żeby płacić kartą.
Shell, D1,711 00 Ostrava,Czechy
tylko ostatnio nie było już mieśięcznych i musiałem kupić tygodniową
A na Austrię tu;
OMV, Wiener Straße 91,2193 Hobersdorf,Austriapozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
17.08 środa ruszam z Wa-wy i szwagier z Gdańska do Podstrana pod Splitem.
Planujemy spotkać się w południe w Gorzyczkach lub gdzieś nad na dotankowanie jedzonko toaleta i ok 13 wjeżdżać do CZ przez Gorzyczki.
Plan mamy na wieczór na ok 22 dojechać przed Plitwickie jeziora na nocleg.
Trasa Ostrawa Brno Wiedeń Graz przed granicą SLO w lewo na drogę 69 przez Trate,
później drogą 433 i 229 przez Ptuj i dalej E59 do Gornji Macelj Zagrzeb Karlovac i na południe 1-ką
do Grabovac przed Plitwickimi ok 800km od Gorzyczek.
Czy dobrze szacuje opłaty drogowe? CZ + A winietki 10dniowe=ok.25eur
(jak wjeżdżam 17.08 sroda to winietki sa do 26.08 piątek do 23:59 mogę po CZ i A śmigać?)
Zakup winietek na 1-szej stacji w CZ wjeżdżając A1 (1) + ok. 350kun=200zł Chorwacja
- Gornji Macelj-Karlovac 120km
- Siroka Kula-zjazd na 1-kę na Split 200km
- powrót Split-Gornji macelj ok 450km
w sumie 770km po chorwackich autostradach
Proszę o info co sądzicie o trasie szacunkowch oplatach itp Pozdr - ktoś bedzie z forum w okolicach Podstrany w terminie 18.08-26.08SewerWa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolMilord, www.casamundo.pl
Pomóżcie proszę w szukaniu miejscówki - szukamy między Zadarem a Splitem dla 2+1. Chcemy apartament z kuchnią, sypialnią i pokojem dziennym. W miarę blisko morza (do 500-600m) w cenie za 14 nocy do 4000zł. Przełom czerwca i lipca.
Szukamy na razie:
- airbnb - byliśmy w zeszłym roku i było zgodnie z opisem,
- dziś poszukamy: www.casamundo.pl - czy ktoś jechał z tego portalu? Można zaufać opiniom?
- dziś poszukamy: apartamentychorwacja.pl - czy ktoś jechał z tego portalu? Można zaufać opiniom?
Może ktoś poda jakąś sprawdzoną miejscówkę?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
bob_best, byliśmy z tego portalu i jedziemy jeszcze raz->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
bob_best, ja znalazłem miejscówke poprzez Booking.com ale jadę przez nią pierwszy raz.
Z tego co tu było napisane w wątku to ktoś juz korzystał z ich miejscówekNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
WIELKIBONGO, wszystkie noclegi czy w PL czy za granicą załatwiam przez booking. Nigdy nie miałem żadnego problemu, czy to Albania, Niemcy czy Rzeszów.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sewerwazakwaterowaniewchorwacji.pl a czemu tylko d o Splitu?
[ Dodano: Wto 10 Maj, 16 08:27 ]
Zamieszczone przez Tobi77Ja raz znalazłem w CRO przez airbnb.com - też dobra opcja.
[ Dodano: Wto 10 Maj, 16 08:29 ]
Zamieszczone przez krzynolbob_best, byliśmy z tego portalu i jedziemy jeszcze razJeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
SS, nie ma reguły. Nasz maluch zanim miał roczek objechał z nami ITA i CRO, w sumie 3,5 tygodnia i ponad 7000km. Maksymalny dzienny dystans 1000km i nie marudził :szeroki_usmiech W następnym roku 2 takie wyjazdy i ani razu nie zapłakał. W tym roku już się pyta kiedy jedziemy "do włosów" :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSbob_best, teraz jak macie "kładziony" fotelik to jest dobrze. Jak będzie pionowe oparcie to dopiero usłyszysz od córy :wink:Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob_best...Mała jeździ tyłem. Niestety szybko się nudzi drogą i trzeba ją ciągle zabawiać, więc na tyle godzin odpada, a tableta/komórki do oglądania bajek nie chcemy Jej na razie dać
Jeżeli z małym dzieckiem to tylko i wyłącznie w nocy:
- jest chłodniej i nie ma potrzeby kilkanaście godzin klimatyzować dzieciaka
- pociecha ŚPI więc -> błoga cisza
Kilka lat temu pierwsze wakacje w Cro z synem (wtedy miał ~1.5 roku) - jazda nocą, Kraków - Tucepi -> super 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez no_fearZamieszczone przez bob_best...Mała jeździ tyłem. Niestety szybko się nudzi drogą i trzeba ją ciągle zabawiać, więc na tyle godzin odpada, a tableta/komórki do oglądania bajek nie chcemy Jej na razie dać
Jeżeli z małym dzieckiem to tylko i wyłącznie w nocy:
- jest chłodniej i nie ma potrzeby kilkanaście godzin klimatyzować dzieciaka
- pociecha ŚPI więc -> błoga cisza
Kilka lat temu pierwsze wakacje w Cro z synem (wtedy miał ~1.5 roku) - jazda nocą, Kraków - Tucepi -> super 8)Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Tylko noc, też to praktykuję. Raz, że śpią narzekacze a dwa że klima nie daje rady. Tzn chłodzi ale jak słońce pada na ubranie to grzeje a tego nie lubię. Dzieciaki są kąpane i do auta, nawet nie ścigam żeby zasypiały bo im później zasną tym później się obudzą. A przed południem jestem na miejscu więc marudzą jakieś 4h, da się wytrzymać :szeroki_usmiechPisał Sebastian
Komentarz
-
Komentarz