mam, ale na tyle wyrośniętą, że ją pogonimy żeby szukała kwatery :szeroki_usmiech
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
-
-
Zamieszczone przez datoNapisz którędy jechałeś i jak Ci zeszło po drodze...
Zamieszczone przez aro_40ponoć na odcinku Wien - Graz są roboty - duże utrudnienia?
[ Dodano: Pon 09 Lip, 12 12:49 ]
Zamieszczone przez ruwadoJak będąc w Orebicu, dojechać Octavką na wzgórze do klasztoru Franciszkanów?
Zamieszczone przez datoNajwyżej gdzie się zapuściłem to do knajpy "panorama" na duuużą kolację - 2h czekaliśmy, aż się wszystko upiecze, ale warto było
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arti_r1[ Dodano: Pon 09 Lip, 12 12:49 ]
Zamieszczone przez ruwadoJak będąc w Orebicu, dojechać Octavką na wzgórze do klasztoru Franciszkanów?
Na mapie masz drogę idąca zygzakiem (jadąc od Orebica odbijasz w prawo i ostro pod górę.
Jest to faktycznie na samym zakręcie i trzeba uważać, aby nie przeoczyć.
Nie parkuj przy cmentarzu, tylko wal śmiało dalej za budynki klasztorne - tam jest parking i można swobodnie zawrócić.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Panowie mam dwa pytania odnośnie trasy w okolicach Baśki Woda, Makarska, Igrane, Zivogosce. Może ktoś mi podpowie, chyba eagelmirek do baski jeździ to powinien wiedzieć.
Trasa jest taka:
1. zastanawiam się czy nie lepiej zjechać z A1 o zjazd dalej niż pokazuje google, a więc w okolicach Sestanovca i później pojechać przez Zadvarje i Gornja-Brela no i dalej już na Baśkę. Może ta trasą szybciej się przejedzie?
2. kolejna kwestia to jest przejazd z Makarskiej do Zivogosce. Google maps prowadzi mnie trasą nr 8 ale zaraz przed Drasnicami kieruje mnie na jakąs drogę biegnącą wzdłuż wybrzeża w kierunku Igrane. Czy nie lepiej dalej jechać tą magistralą nr 8 omijając Igrane i przy samych Zivogoscach zjechać z 8 i w dół pojechać do Zivogosc. Czy tak nie będzie szybciej i sprawniej?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez AdamBEhh jeszcze tylko dwa dni w Mandre na Pagu .Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoArti_r1, aro_40,If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40tylko wrzucaj do lodówki Karlovacko, coby było chłodne, jak wpadniemy z Arti_r1 w odwiedziny :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Bo właśnie zastanawiam się nad tygodniowym wyjazdem:P Mam do wyboru albo polskie morze, albo chorwackie :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez piramidaZamieszczone przez AdamBEhh jeszcze tylko dwa dni w Mandre na Pagu .superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro_40http://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9948
sorka, że promuję inne forum, ale wydaje mi się to lepsze niż powielać po raz kolejny te same wątki. Wszystkiego tu nie poruszymy, a tam jest kopalnia wiedzy.
Zamieszczone przez datoPrzez CR zdecydowanie lepiej. Przez Serbię jechaliśmy raz, żeby było jak najkrócej bo z przyczepami. Trochę strach był, bo było to x lat temu, teraz może być lepiej, ale mnie osobiście nie ciągnie.
Nie olewaj wyjazdu z Polski, od siebie możesz wyjeżdżać 6-12h w zależności od tego, jakie warunki trafisz, a to już naprawdę robi różnicę...
wybrałem droge czechy austra słowenia (objazd ptuj) i potem do czarnogóry. w sumei daje mi to 2000 km. jeszcze zabawa ze stacjami lpg ale jak żadnej nie przegapie to będzie dobrze
i teraz pytanie chciałem wyejżdać w nocy z pt/so i teraz myśle czy nie przełożyc jakos inaczej bo jade sam z żoną i nie mam zmiennika w razie czego jak zmoży to będę musiał pospać i w tedy mogę w dziwnych godzinach dojechać do budvy
jakieś rady ile czasu moge jechać w jakich godzinach najlepiej wyjechac? będę jechał przepisowo bez szaleństw co 2h 10-15 min przerwy
do budvy przydało bys ie zajechać albo przed wieczorem żeby nocleg znaleźc albo nad ranem.BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
No... Przy dobrych wiatrach i takich założeniach licz 24h.
I wtedy warto byłoby ruszyć z PL do południa, żeby był zapas w każdą stronę... I wtedy warto się pochylić nad trasą w Polsce, żeby się nie umęczyć od samego początku.
Dobry budzik, świadome i zaplanowane 1-2h snu gdzieś w nocy, a najlepiej tuż przed świtem. Będziesz często stawał z racji lpg, więc dodatkowe postoje już bym odpuścił. Zamierzasz jechać przepisowo, więc to co powyżej napisałem to i tak ambitnie...
Komentarz
-
-
Mnie 1800 gdzieś pi razy oko wychodzi. 16h bez szaleństw, ale i bez założeń typu "jazda przepisowa" , z 2h spania w tym czasie autostrada CR i jedzie żona. Czyli +1-2h przy jeździe bez zmiennika. I za kluczową dla wyjazdu w piątek uznałem sprawę skutecznego wydostania się z PL... No i bez zbędnych postojów co 2h, ale tu już moje własne założenia i organizm - mnie to nic nie daje, tylko z rytmu wybija...
Jak się nic nie wysra po drodze, to tak się da spokojnie zrobić - wyjazd popołudnie, przyjazd rano, jest zapas.
Komentarz
-
-
blackrs, skoro chcesz jechać jednym ciurkiem 24 h to uważaj na chorwacka autostradę za tunelami (Sveti Rok). Zaczyna sie najbardziej monotonny i nużący jednocześnie odcinek autostrady.
Ja co roku jadę z noclegiem na Słowenii, a mimo tego na tym odcinku bierze mnie senność (i nie tylko mnie). Prawdopodobnie jest to spowodowane słoneczkiem, małą ilościa autek oraz prostymi odcinkami drogi...
Co roku widzę 1-2 autka jak stoją na poboczu przyklejone do barierkiIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez YarwaPanowie mam dwa pytania odnośnie trasy w okolicach Baśki Woda, Makarska, Igrane, Zivogosce.
1. zastanawiam się czy nie lepiej zjechać z A1 o zjazd dalej niż pokazuje google, a więc w okolicach Sestanovca i później pojechać przez Zadvarje i Gornja-Brela no i dalej już na Baśkę. Może ta trasą szybciej się przejedzie?
Zamieszczone przez Yarwa2. kolejna kwestia to jest przejazd z Makarskiej do Zivogosce. Google maps prowadzi mnie trasą nr 8 ale zaraz przed Drasnicami kieruje mnie na jakąs drogę biegnącą wzdłuż wybrzeża w kierunku Igrane. Czy nie lepiej dalej jechać tą magistralą nr 8 omijając Igrane i przy samych Zivogoscach zjechać z 8 i w dół pojechać do Zivogosc. Czy tak nie będzie szybciej i sprawniej?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadolooker, a gdzie siedzisz? Robisz moje plany wycieczek ja wyjeżdżam w piątek do Orebica.
A Blagaj po drodze ominąłeś?
Z tym Blagajem to mi zabiłeś ćwieka - w takim razie jeszcze się tam wybierzemy. Przez niedopatrzenie go pominęliśmy ops:
Yarwa - tak to to samoOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez datoNo... Przy dobrych wiatrach i takich założeniach licz 24h.
I wtedy warto byłoby ruszyć z PL do południa, żeby był zapas w każdą stronę... I wtedy warto się pochylić nad trasą w Polsce, żeby się nie umęczyć od samego początku.
Dobry budzik, świadome i zaplanowane 1-2h snu gdzieś w nocy, a najlepiej tuż przed świtem. Będziesz często stawał z racji lpg, więc dodatkowe postoje już bym odpuścił. Zamierzasz jechać przepisowo, więc to co powyżej napisałem to i tak ambitnie...
jak wyjeżdżam z pełnym bakiem to po drodze mam 4 tankowania. 100km przed granicą z CZ potem w CZ przed granicą z A następnie po wjeździe do Cro i potem gdzieś w okolicach Splitu.
co to predkości jazdy to jakos jak jade na wakacje to wole spokojnie jechać relaksacyjnie a nie na wyścigi godzina w tą czy w drugą mnie nie zbawi a jakaś ostra spinka przy wyprzedzaniach tirów mi nie potrzebna tym bardziej że demona predkości nie mam i tak po wyżej 130 przy 5 biegowej skrzyni robi sie mniej komfortowo. zresztą jadac te 30km/h szybciej jak wiadomo przejedziemy 30km wiecej w danej godzinie to przy ewentualnym zatrzymaniu przez policję traci sie większy dystans.
po za tym trzeba godnie prezentować urząd w którym sie pracuje żeby po wakacjach nie musieć sie tłumaczyć dla szefa :P
no i za pieniądze które miałbym wsadzić w mandat to pewnie z 2-3 noclegi więcej wyjdzie
przez Pl CZ A SlO powinno pójść bez większego zmęczenia w sumie do jazdy jestem przyzwyczajony bywalo i po 1400km w jeden dzień myślę że zmeczeczenie przyjdzie juz w cro i tam będę chcial sie gdzies zatzrymać na 2-5 h snu ( zobaczymy ile będzie mi potrzeba). W zwiazku z tym pytanie jakieś wieksze fajne parkingi sa przy autostradzie w Cro gdzie spokojnie można sie zatrzymać kimnąc w aucie?
kolejne moje pytanie bo nie moge tego ustalić w cro sa bramki ale na jakiej zasadzie dzialaja biorę bilet na wjeździe i palcę na zjeździe za pzrejechaną całość? czy jak jadę aż za dubrownik to co ileś tam km mam bramki na których płacę za dany odcinek ( czyli kilka bramek mam po drodze)? na bramkach w cro płacić euro czy gdzieś na granicy lepiej wymienic na kuny ( oczywiście mam zamiar płacić karta z millennium ale gdyby cos nie chciało działać) ? pzrez całe cro to ok 200 kun powinno byc w jedna strone tak?
a i jeszcze jedo w ostatnie dni chcialbym sie przenieścć na 2-3 nocie w jakieś fajne miejsce z którego będzie blisko do Plytvickich cos polecacie?
dzieki bardzo za wszystkie porady w sumie pierwszy mój wyjazd samochodowy na dłuższe wakacje wiec chce żeby wszytsko było w miare wiadome i żeby żona byął zadowolona bo to bedzie procentowalo
[ Dodano: Wto 10 Lip, 12 15:21 ]
ps namiar na auto mape jakąś świeżą macie ?BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsW zwiazku z tym pytanie jakieś wieksze fajne parkingi sa przy autostradzie w Cro gdzie spokojnie można sie zatrzymać kimnąc w aucie?
Zamieszczone przez blackrssa bramki ale na jakiej zasadzie dzialaja biorę bilet na wjeździe i palcę na zjeździe za pzrejechaną całość?
Zamieszczone przez blackrsna bramkach w cro płacić euro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsjakieś wieksze fajne parkingi sa przy autostradzie w Cro gdzie spokojnie można sie zatrzymać kimnąc w aucie?
Zamieszczone przez blackrspzrez całe cro to ok 200 kun powinno byc w jedna strone tak
Zamieszczone przez blackrsw ostatnie dni chcialbym sie przenieścć na 2-3 nocie w jakieś fajne miejsce z którego będzie blisko do Plytvickich
podjedź i pytaj, zawsze można potargować - mili ludzie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
dzieki chłopaki za odpowiedzi bym dał pomógł ale nie moge bo nie jestem autorem watku
jak będziesz jechał zwykłymi drogami w stronę plitwickich, to patrz gdzie ZIMMER/ROOMS/KWATIRY
podjedź i pytaj, zawsze można potargować - mili ludzieBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
Komentarz