jak bym w piatek wyjeżdżał to pewnie jakoś w nocy żeby przez noc Polske przejechac
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
ale w sobote mozesz trafic na korki w chorwacji, dlatego lepiej jest jechac w sobote noc niz w piatek noc, zwlaszcza w sezonie. Z resztą ja jeszcze nie byłem ale swoje info czerpie z cro.pl - tam sa ludzie ktorzy już po kilkanaście razy nawet byli w Cro i podaja takie informacje.
A widzisz nie zauwazyłem ze jedziesz z Białego stoku. To rzeczywiscie zmienia postać rzeczy bo ty kupe godzin bedziesz jechal przez polskę a na chorwację wskoczysz może po południu w sobote, zalezy o której wyjedziesz. Najlepiej poczytaj cro.pl
Komentarz
-
-
Co do korków na przejściu w Gruskovje-Macelj to jadąc objazdem przez Ptuj warto zajechać na Petrol http://www.petrol.si/bencinski-servisi/podrobno/1720 i podejrzeć na laptopie (darmowy wifi dla klientów stacji) kamerki http://www2.hak.hr/rmt/?l=16 i zdecydować, którym przejściem granicznym jechać. A do wyboru są jeszcze trzy w okolicy.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
blackrs, przy takim urlopie to zdecydowanie Chorwacja. I to zdecydowanie skupiłbym się właśnie na tym kraju. Pierwszy tydzień na riwierze makarskiej lub półwysep Peljesac a drugi (żeby było bliżej do domu) może być gdzieś bardziej na północy.
Na Twoim miejscu skróciłbym też sam pobyt w Chorwacji o powiedzmy 2 dni na rzecz 2 noclegów w Alpach. Chyba że nie lubicie gór...
Aha, którędy chcesz jechać w tamtą stronę? Przez Węgry czy Austrię?
Komentarz
-
-
no ja z białego i mi pokazuje trase białysztok-rzeszów-budapeszt jak bym jechał w okolice dubrownika ale w sumie nie wiem sam w jaki kierunek uderzac
[ Dodano: Czw 05 Lip, 12 13:27 ]
blackrs, przy takim urlopie to zdecydowanie Chorwacja. I to zdecydowanie skupiłbym się właśnie na tym kraju. Pierwszy tydzień na riwierze makarskiej lub półwysep Peljesac a drugi (żeby było bliżej do domu) może być gdzieś bardziej na północy.
Na Twoim miejscu skróciłbym też sam pobyt w Chorwacji o powiedzmy 2 dni na rzecz 2 noclegów w Alpach. Chyba że nie lubicie gór...
Aha, którędy chcesz jechać w tamtą stronę? Przez Węgry czy Austrię?
jeszcze sam nie wiem co i jak narazie sie orientuje przeliczam i czekam na decyzje 2 znajomych
co do miejsca to wiem że chce żeby było w miare rozrywkowo czyli żeby w nocy mozna było wyjśc na piwko disko itd
lubie jak miasto tętni życiem tak jak np marmaris czy hessonisosBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
No to jak lubisz - Makarska - ciężko znaleźć coś bardziej rozrywkowego w Chorwacji. A jak to mało i lubisz disco disco to nie jedź do CRO a do Bułgarii.
Forse łatwo policzyć:
- droga (paliwo, autostrady, parkingi itp) maks 1800-2000zł
- noclegi (zakładając po 50e) 3000zł
- wydatki na miejscu (jedzenie, rozrywki) od 1500 do no limit
Reasumując, jadąc w dwójkę musisz liczyć się z wydatkiem od 5500 do.... Średnio jakieś 7000zł na 14 dni.
Od nas droga przez węgry jest najkrótsza. Niestety ja już tamtędy nie jeżdżę od 2009 bo mam niezapłacony mandat wegierski i nie wiem czy mogą się teraz przyczepić :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_tA jak to mało i lubisz disco disco to nie jedź do CRO a do Bułgarii.powroty o świcie mmm
oczywiście nie jest to warunek ale fajnie by było jak by sie coś działo
Zamieszczone przez dudek_tForse łatwo policzyć:
- droga (paliwo, autostrady, parkingi itp) maks 1800-2000zł
- noclegi (zakładając po 50e) 3000zł
- wydatki na miejscu (jedzenie, rozrywki) od 1500 do no limit
Reasumując, jadąc w dwójkę musisz liczyć się z wydatkiem od 5500 do.... Średnio jakieś 7000zł na 14 dni
jak na 2 pary jechać to lepiej sie oplaca niż we 2 osoby
no zobacyzmy
po tym jak dziś poczytałem ze 10 biur podróży ma niby klopoty jestem co raz bliżej podjecia tej decyzji
no i przygoda dużo wieksza jadac na taka wyprawę
[ Dodano: Czw 05 Lip, 12 13:40 ]
Zamieszczone przez dudek_tOd nas droga przez węgry jest najkrótsza. Niestety ja już tamtędy nie jeżdżę od 2009 bo mam niezapłacony mandat wegierski i nie wiem czy mogą się teraz przyczepić :roll:BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
-
No niby najlepsza ale i tak będziesz dużo później niż jadąc przez Węgry. Nie ma co wyważać otwartych drzwi.
Urwał nać, szkoda że nie mamy urlopu w tym samym czasie, pokazałbym Ci co Chorwacja ma do zaoferowania :diabelski_usmiech A i kobity nie nudziły by się na plaży
W zeszłym roku byliśmy w 3 pary jednym samochodem, tydzień we Włoszech (Toskania) i tydzień w CRO, genialny wyjazd choć wyszło drożej niż byśmy jechali w 2 osoby. Na paliwie się zaoszczędziło ale wydawanie kasy "wieczorami"... zabiło wszelkie oszczędności :twisted:
Komentarz
-
-
no z berlinem to żart pewnie pojade tak jak mówisz
a ty kiedy masz urlop?
Zamieszczone przez dudek_tA i kobity nie nudziły by się na plaży
W zeszłym roku byliśmy w 3 pary jednym samochodem, tydzień we Włoszech (Toskania) i tydzień w CRO, genialny wyjazd choć wyszło drożej niż byśmy jechali w 2 osoby. Na paliwie się zaoszczędziło ale wydawanie kasy "wieczorami"... zabiło wszelkie oszczędności :twisted:BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
-
Też chciałem w piątek w nocy lecieć na Chorwację. Nawet się rozglądałem za kimś ale niestety zapomniałem o paszportach że są potrzebne i zostaje nasze morze"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrspaszporty to kwestia niecałych 2 tyg, a tak to w zeszłym tygodniu rozglądałem się z tym dlatego za późno wszytko bo do końca nie byłem zdecydowany.
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krissosZamieszczone przez blackrspaszporty to kwestia niecałych 2 tyg, a tak to w zeszłym tygodniu rozglądałem się z tym dlatego za późno wszytko bo do końca nie byłem zdecydowany.
Na granicy wegiersko-chorwackiej celnik poprosił nas o paszport, a dostał dwa dowody osobiste i paszport córki, wyrabiany jak miała dwa lata. (Teraz pannica ma lat jedenaście i ciągle ważny paszport ze zdjęciem dwulatki :lol:, jest więc kompletnie nierozpoznawalna.)
Pan celnik poczytał, popatrzył, poczytał i oddał, mówiąc: DOBRO DO¹LI!
Chorwacja nie jest w Unii, ani nie jest objęta układem z Schengen, ale to kraj żyjący z turystyki i bardzo lubią tu wszystkich turystów.
Tych z Dowodami Osobistymi również.
Granicę przekraczałem 01/07/2012 i właśnie jestem w Chorwacji.
Jedź śmiało.
Na polskie morze naprawdę szkoda czasu.
Komentarz
-
-
Tak ale dla syna nie mam ani paszportu ani dowodu Więc tak ryzykować tyle km nie będę Na przyszły rok się już przygotuje wcześniej."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
krissos, do Cro wjedziesz na Dowód. Paszport przydaje sie głównie przy wizycie u lekarza - jak masz paszporta, o nic nie pytają. Jak masz dowód, możesz zapłacić za usługę
[ Dodano: Czw 05 Lip, 12 18:33 ]
Zamieszczone przez endryuzdecydować, którym przejściem granicznym jechać. A do wyboru są jeszcze trzy w okolicy.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
...Nawet gdyby chorwaccy pogranicznicy dostali wścieklizny i nie wpuszczali na DO, to zostałbym na Wegrzech.
Znalazłbym coś taniego i ładnego nad Balatonem, lub w okolicach Egeru.
Mam namiar na fajny kemping (namioty, bungalowy) 20 km od Egeru, przy kąpielisku termalnym.
Baseny dla mieszkańców kempingu czynne bez ograniczeń czasowych, 24h na dobę.
Winnice w promieniu 300 metrów od kwatery.
Polskie morze jest dla desperatów.
Wiem, bo mieszkam nad polskim morzem.
Komentarz
-
-
dato, raczej jak chcą wejść do UE to powinni zrezygnować z procedur dla obywateli UE - innych moga trzepaćU nie zawsze było wzięcie paszportów i przeliczenie - liczba paszportów = liczba podróżnych i nic więcej.
Tylko na przejściu w Cvetlinie pogranicznik (ponieważ jest to przejście lokalne dla ludków SLO - Cro z dopuszczonym ruchem ludzi z UE) upewnił się "Polska?" i pojechaliśmypozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz