krzynol, super, za 4 tygodnie ja ruszam.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mirek_p11za dnia karlovacko,ozujsko a wieczorkiem vodkaSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
pozdrowienia od małych przyjacieli :szeroki_usmiechZałączone pliki->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
A próbował ktoś takiego objazdu płatnej Słowenii, ciekaw jestem Waszych opinii, a może ktoś zabawi się w sapera i opowie zanim ja będę jechał...
Wygląda ciekawie, postaram się w tym roku przetestować, dużym plusem jest brak konieczności przejazdu przez Maribor...
Tak to wygląda w szczegółach: cała trasa w pdf
Komentarz
-
-
Bo nie lubię jeździć przez Maribor, dziurawy jest. A poza tym skreślam dni do urlopu. A poza tym lubię wyzwania. Bedzie powodów, czy jeszcze kilka wymyśleć ?
Była już TA konkretnie trasa opisana ?
Ostatnim razem jechałem sobie na czuja, prawie wzdłuż autostrady. Ładnie, malowniczo, ale, że nad ranem to i mglisto, wąsko oraz dużo zwierzyny po drodze...
Komentarz
-
-
AdamB, ubity i zjedzony na miejscu :twisted:
Prawdę mówiąc kopary nam opadły, a szczególnie marbabowi
dato, zjedź z autostrady przed Mariborem, przejedź obwodnicą Mariboru,
zatankuj, i bokiem na Ptuj polecisz 50km i jesteś na wjeździe na A2 do Zagrzebia i dalej.......
autostrada od zagrzebia do granicy SLO - 25zł
autostrada od Makarskiej (nie da się wjechać wcześniej od południa) do Zagrzebia - 100zł
autostrada od Św. Rocha do końca (na południe) - 60zł->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Adam, co to znaczy "aktualna od 3 lat" )) tj jedyna słuszna ??? Ja się nie boję poznawać nowego, nie wiem, o której tam wyląduję, jeśli w porze natężenia turystycznego to wolałbym pojechać mniej uczęszczanym szlakiem...
Krzynol: dzięki. Ta trasa ma dokładnie 52km od autostrady do autostrady i wygląda ciekawie - poza tym coś ponoć rozszerzyli opłaty na ekspresowe, więc może obwodnica też już jest płatna ?
I jeszcze jedno - tamtejsza policja uwielbia nękać turystów, którzy nie chcą płacić haraczu i w związku z tym trzepią równo na tych "standardowych-objazdowych" trasach... Za wszystko, byle tylko udowodnić, że unikanie winietek się nie opłaca...
Dużo korzystniejsze ceny paliwa w Słowenii niż przez resztę trasy ?
[ Dodano: Czw 07 Cze, 12 22:52 ]
Pewnie "standardową" i aktualną od 3 lat jest wersja poniżej.
Jest jak najbardziej słuszna i też sugerowana według najnowszych map navteq, ale przez Maribor. Obliczenia według navteq są takie:
- Wersja standard (poniżej): 50,2km, 1:08h
- Wersja "dla saperów" (mój post powyżej): 52,2km, 1:06h
Wygląda zachęcająco
"Standard" (?):
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBSpielfeld-Mureck-Lenart-Ptuj-i dalej do CroO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
po 6 latach spędzania wakacji w CRO przeżyłem w zeszłym roku szok...
zajeżdżamy do Orebica, a tam ludzie w długich spodniach, koszule/bluzy z długimi rękawami, a my wszystko co mamy to tylko krótkie spodenki, T-shirty itp (jak to na Chorwację).
No, ale "zimna" czy raczej chłodu było tylko jeszcze 1 dzień, a potem już ciepełko....If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Czyli co, nikomu się nie chce testować nowego objazdu Słowenii ?
Ja pewnie tak pojadę bo mi się pomysł spodobał, ale dopiero po 14 lipca dam znać jak wyszło... Nie znajdzie się jakiś szybszy saper ???
Przypomnę statystyki wg Navteq, pisałem o nich tu:
- Wersja standard (właśnie w tym poście): 50,2km, 1:08h
- Wersja "dla saperów" (ten post): 52,2km, 1:06h
Co myślicie ?
Zamieszczone przez aro_40...zajeżdżamy do Orebica...
My rodzinnie i ze znajomymi nieodmiennie lądujemy u zaprzyjaźnionych surfingowców na kampingu Perna - nie wiem dlaczego, nic tam nie ma rzucającego na kolana, kurz, kible wspólne, ale atmosfera taka, że do dziś plujemy w brodę nad zeszłoroczną **** Tunezją zamiast znowu tam . I zawsze namioty, a nie bungalow czy hotel... Atmosfera - bezcenne...
Komentarz
-
Komentarz