tak i jazda obowiązkowo na zaciągnietym recznym
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Rok z BagienPytam o autostradę bo mocno rozważałem wariant czeski, liczyłem na polską A1 od Pyrzowic do Chałupek.
Miałbym do Pyrzowic z 2,5 godzinki od siebie, potem godzina i jestem w CZ.
Ale dupa. Nie oddadzą tego odcinka od Świerklan.
A co do tych płyt w Czechach (koronny argument tych, co podróżują przez Słowację) to byłem już kilka razy w CRO i za każdym razem via Czeska Rpublika... Ilekroć czytam o tych płytach to musze usilnie wytężyć pamięć, aby przypomniec sobie to podróżowanie po nich, bowiem po porostu nie pamiętam... oby nasze drogi były tylko tak nierówne jak te płyty.
Nie chcę wywoływac ponownej dyskusji czy lepiej przez Cechy czy Słowację, ale nie demonizujcie czegoś co tak naprawdę ciężko zauważyć.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40Ilekroć czytam o tych płytach to musze usilnie wytężyć pamięć, aby przypomniec sobie to podróżowanie po nich,
[ Dodano: Sro 20 Cze, 12 07:57 ]
Zamieszczone przez aro_40Nie chcę wywoływac ponownej dyskusji czy lepiej przez Cechy czy Słowację, ale nie demonizujcie czegoś co tak naprawdę ciężko zauważyćOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB, koniecznie napisz po powrocie ~czas dojazdu, itp. itd. 8)
3 lata temu jechałem (z Krakowa) Zilina-Trencin-Bratysława-Szombaty -> Makarska i było OK
Dla mnie priorytetem był niski koszt dojazdu + urozmaicona droga (autostrady mnie usypiają) :wink:
Bardzo powoli zaczynam aktualizować stan wiedzy...mam czas bo urlop dopiero we wrześniu :cry:
Komentarz
-
-
Wrajacąc do tematu tankowania w Bośni i Hercegowinie, który poruszyłem jakiś czas temu:
Jak ktoś będzie w okolicy BiH to warto zahaczyć i zatankować. Ceny mają znacznie lepsze niż w CRO. Dla 95 różnica wynosi ~75gr.- BiH 2.4KM/L * 2.29 = 5.50 PLN/L
CRO 10.4Kun/L * 0.60 = 6.26 PLN/L
W obu przypadkach płatność Polską kartą (mój przelicznik po kursie mBank)
Przed tankowaniem warto upewnić się, że zaakceptują płatność kartą (tak mi radzono i tak też zrobiłem, ale problemu nie było)
Ja tankowałem w miejscowości: Metkovic co ciekawe stacja jest jeszcze przed budkami z celnikami jadąc od strony CRO, a ma już ceny Bośniackie, więc teoretycznie nawet granicy przekraczać nie potrzeba.
BTW 1: zieloną kartę prawie napewno trzeba mieć przy wyjeździe do BiH, bo celnicy pytają o to.
BTW 2: w BiH drogi raczej kiepskie i od cholery policjantów z suszarkami, chyba gorzej niż w PL nawet.
Komentarz
- BiH 2.4KM/L * 2.29 = 5.50 PLN/L
-
Zamieszczone przez no_fearDla mnie priorytetem był niski koszt dojazdu + urozmaicona droga (autostrady mnie usypiają) :wink:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Ja wlasnie wrocilem z moich pierwszych wakacji w Cro i juz wiem ze za rok tam wroce
Przepiekne widoki,sloneczko i czysciutenka woda.Nic wiecej mi nie trzeba :szeroki_usmiech Drage,okolice Zadaru ,ludzi poki co malo,ale widoki mmmm ... temperaturki w sloncu ponad 50"C.Najwazniejsze ze wskazowki foumowiczow OCP mi sie przedaly,takze dzieki bardzoKondziu
OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienTy nie dziękuj, tylko stawiaj Karlovaćko
Jechalem na Czechy,Austrie ,Slowenie (nie objezdzalem autostrady),Octą nie jechalem-szkoda mi jej :wink: Woda na poczatku byla chlodna,ale z kazdym dniem byla coraz cieplejsza,kolo 25-27stopni C Woda oczywiscie w zatoczkach najcieplejsza.Niestety nie uniknelismy spotkania z Chorwacka policja,po powrocie z pizzy(najlepsza jaka jadlem ),zastalismy pusty parking.Okazalo sie ze po pewnej godzinie odholowywuja samochody,nawet jesli maja kwity parkingowe wykupione.Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszOżujsko jakos lepiej mi podchodziło->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszOżujsko jakos lepiej mi podchodziło :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez lu5aszOkazalo sie ze po pewnej godzinie odholowywuja samochody,nawet jesli maja kwity parkingowe wykupione.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
wszędzie gdzie stoi odpowiedni znak :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookerA to pierwsze słyszę Jakieś koszty takiej zabawy są ? Mandat ? Wszędzie tak czy tylko w określonych lokalizacjach ?Zamieszczone przez misiekwawwszędzie gdzie stoi odpowiedni znakKondziu
OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszOkazalo sie ze po pewnej godzinie odholowywuja samochody,nawet jesli maja kwity parkingowe wykupione.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
No to jasna srawa - skoro stało na znaku to rozumiem. Myślałem, że to jakiś "lokalny obyczaj" był :diabelski_usmiechOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez datoOkoło 1,5h - ja go bardzo lubię, traktuję jako "rozbudzacz" na koniec trasy, ale dla pasażerów to jaki aviomarin przygotuj
Tylko raz promem płynąłem, imo nie warto.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
ja zawsze jeżdżę drogą, raz chciałem płynąć promem, to ale jak podjechałem i zobaczyłem kolejkę to olałem to :P Ogólnie droga ta nie jest zła,ale tak jak pisze dato,dla słabych osób bądź dzieciaków nie lubiących takich zakrętów dobrze coś łyknąć. Bo mogą być różne atrakcje w aucie heh. Gorzej jak się trafi na jakiego zawalidrogę, typu tir:/ ale da się wyprzedzić
Komentarz
-
Komentarz