Walt, Hallstatt - to bardzo ładny rejon Austrii. Kraina soli. Byłem tam kiedyś. Nie zawiedziesz się.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ruwadoeaglemirek, ja startuję 13.07 po południu. pewnie zatrzyma się w Tomaszowie Maz. na kawkę u rodzinki. A z Tomaszowa około 17 00 w drogę.
Docelowe miejsce - Orebic.
Mój plan na ten rok:
- Dubrownik + Srd
- zjechać Peljesac
- Korcula (miasto + zjechać wyspę)
- Mostar ( po drodze Pctelj i Blagaj)
Nie wiem czy starczy czasu na Kravice i wyspę Mljet.
Komentarz
-
-
Qrna, nie lubie Was :P musze wyłączyć subskrypcję tego wątku, bo my chyba w tym roku nie damy radyTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiekwawQrna, nie lubie Was :P musze wyłączyć subskrypcję tego wątku, bo my chyba w tym roku nie damy rady
ImageShack znowu ocenzurowało
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekŻonka nauczycielka
[ Dodano: Pon 30 Kwi, 12 21:18 ]
Rok z Bagien, misiekwaw, jadę, bo widzę ,że coraz ciężej sie robi. W robocie też niewesoło i byc może zanosi sie na mniejsze zarobki. A podobno wszędzie pensje rosną :shock:
Nie wiem co będzie w przyszłym roku. Więc chociaż w tym jadę.
lu5asz, ja byłem koło Zadaru, ale w Sveti Filip i Jakov (2 razy). Po prostu śmigasz autocestą i zjeżdżasz na Biograd. Potem jak dojedziesz do Jadranki to w lewo w kierunku na Split i jesteś w Drage. Zjazd na Biograd, to następny zjazd za Zadar II (na Zemunik). A trasa? Ja jeżdżę SK (Zwardoń) - A - SLO - (Mureck - Lenart - Ptuj) - HR.
mkz, można by strzelić pamiątkową fotkę dwóch ocp - kowych Octavek na obcej ziemipozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
oj widzę w tym roku będzie wysyp ocp w Orebic'u heh. Byłem tam z 4-5 razy, a dokładniej w Kuciste, czyli parenaście kroków dalej. Do miasta chodziłem spacerkiem więc było ok. Najbardziej odpowiadało mi to że każdy apartament miał swoją plaże, a zaś w centrum Orebic'a apartament na apartamencie a plaży strasznie mało, chyba że ktoś będzie dreptał na plaże hotelowe. Za Kuciste jest dobra knajpka Polecam. tylko trzeba jechać cały czas wzdłuż wody.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFZamieszczone przez Walt4x4BKF, No jeżeli tak stawiasz sprawę, to się ciężko nie zgodzić. Dla mnie argument jest jeden - klimatu campingowego nic nie zastąpi
Rano wstajesz i pierwsze co robisz to idziesz sieknąć kapiel w Jadranie
Wracając do przyczep, to kiedys zastanawiałem się nad camperem, ale po analizie wyszło zupełnie bez sensu bo:
- 3x droższy niż przyczepa
- mniejsza powierzchnia mieszkalna
- uziemienie na campingu - jak chcesz jechac pozwiedzać to jak ślimak z całym domkiem
Camper-camperem, przyczepa przyczepą, ale wspomnienia spod namiotu i tak nie do przebicia :!: :!: :!:
a propo córci - my też naszą pociechę zabraliśmy pierwszy raz do cro w wieku 10 miesiecy - na kwaterę
wcześniej spędzałem wakacje w chorwacji na campingu i faktycznie klimat jest nie do podrobienia na żadnej kwaterze
życzę miłego wypoczynku
aż zazdroszczę, bo w tym roku chorwacji u mnie raczej nie będzie...była: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadomkz, można by strzelić pamiątkową fotkę dwóch ocp - kowych Octavek na obcej ziemiZamieszczone przez Waltmkz, ja będę pod Orebicem od 1.08 więc spota możemy zrobić :szeroki_usmiechZamieszczone przez Rok z BagienA ja w tym roku tylko po cichu liczę, że się uda wyjechać. Żadnych planów nie mamy, tylko termin po 12 sierpnia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoRok z Bagien, misiekwaw, jadę, bo widzę ,że coraz ciężej sie robi. W robocie też niewesoło i byc może zanosi sie na mniejsze zarobki. A podobno wszędzie pensje rosną :shock:
Kluczową sprawą jest brak towarzystwa dla nas (tyle o ile) i dla naszej córki (przede wszystkim). Córa jest raczej żywotna i po paru dniach bawienia się z nią non-stop, w ponad 30 st. upale, mamy nieco dosyć.
W Polsce jest szansa, że kogoś pozna i się trochę pobawi dając nam wytchnienie.
Za granicą szanse takie są nikłe.
Zobaczymy, łudzę się nadzieją, że w ostatniej chwili coś wypali, odpalę Anićkę i obiorę kurs na Rogoźnicę.
pzdr
Komentarz
-
-
a nikt nie jedzie na przełomie maj/czerwiec ?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
mkz, jak będziesz chciał, to przed wyjazdem możemy przesłać sobie na PW namiary (komórki). Ja będę koło Orebica (Perna - Kuciste). Zawsze można mini spota zrobić, zimne piwko wypić i na jakąś wycieczkę wspólnie pojechać.
[ Dodano: Czw 03 Maj, 12 21:17 ]
Zamieszczone przez mkzmy z żoną mówimy, że to w sumie taka nasza jedyna ekstrawagancja
Rok z Bagien,
szukaj towarzystwa na OCP. Na pewno sporo ludzi jedzie :szeroki_usmiech O żywotnych dzieciach to ja cos wiem. Mam takiego 7 - latka. Cały dzien na plaży - to duże wyzwanie. Ale w Cro jakoś wszystko dobrze idziepozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
bohen, to już rezerwuj->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadomkz, jak będziesz chciał, to przed wyjazdem możemy przesłać sobie na PW namiary (komórki). Ja będę koło Orebica (Perna - Kuciste). Zawsze można mini spota zrobić, zimne piwko wypić i na jakąś wycieczkę wspólnie pojechać.
Komentarz
-
Komentarz