Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 15044
    • Octavia IV (NX3)

No i rezerwacja zrobiona Od 05.07 Jelsa. Wyruszamy wieczorem 04.07.2013 roku - Hvar czeka
    pozdrawiam - Darek
    ​​

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

Ja wyjeźdzam dwa dni później ....

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4829
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Flacha
        4000 trochę dużo. Na razie myślałem żeby pojechać na wyspę KRK a to w miarę blisko. Nie wiem jeszcze ile mi autko w trasie spali bo mam dopiero 700 km przejechane , silnik nie dotarty itp . Ja to liczyłem wstępnie ze na KRK to tak około 1500 paliwo + około 12 noclegów no i życie na miejscu. W sumie to tak zakładałem że może wyjść około 6 tysięcy na dwie osoby.

Byłem w Cro jakoś około roku 2000 i wtedy było jeszcze tanio..Teraz niestety tanio już nie jest ale myślę ze warto bo mi się wtedy bardzo podobało.
        zalezy w jakim okresie będziesz jechał bo ceny są rożne np w czerwcu a sierpniu ale średnio za nocleg 2 os trzeba liczyc 40 euro doba
        1500 paliwo to dużo mi wyszlo 1300 z winietami ale mam na gaz wiec taniej całości zrobiłem 4450 km
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 15044
          • Octavia IV (NX3)

Na razie pod koniec stycznia wyruszam w Tatry - na zimowe ferie. Młody musi pojeździć na nartach. Ale dzisiaj juz czuję ciepły powiew od Jadranu - papierki leżą na stole. Od razu człowiek jakiś taki bardziej radosny Teraz trzeba dokładnie przeglądnąć cro forum i ustalić plan zwiedzania Hvaru i Braci (??? jak to odmienić?)

[ Dodano: Wto 08 Sty, 13 23:11 ]
          Flacha, ja powiem tak, jak planuje wyjazd do Cro (byłem tam 5 lat pod rząd moją Skodzianką) to mam w oczach stan konta. jak już pojadę - to przestaje o tym mysleć. Nie oszczędzam. po powrocie oceniam "straty" w banku :? Zawsze myśle że może to ostatni urlop? A potem znowu gnam po autocestach. W zeszłym roku przed 2 tygodnie zjechałem Peljesac, Korculę, Mljet, Imotski, Mostar, Kravice, Blagaj, Poctelj, Dubrovnik. Zrobiłem 5500 km, wypiłem może Karlovacko i Ożujsko - jak podliczyłem po powrocie - wyszło około 6500 polskich denarów. Z debetu wygrzebałem sie w zeszłym miesiącu, tylko po to, żeby znowu bulic za kolejny wyjazd - dzisiaj wpłaciłem zaliczkę na Hvar

Ale jak chcesz w miarę tanio (podróż), blisko (podróż) to wyspa Krk, która też zwiedziłem w 2009 roku - warta grzechu jest. Tam można też trochę fajnych miejsc obejrzeć. ja jak byłem koło Krk - u , zwiedziłem wyspę, pojechałem do Puli, zwiedziłem najmniejsze miasto świata Hum. Może dlatego zawsze sporo mnie mnie Cro kosztuje, bo nie siedzę na miejscu tylko na przemian - plaża i zwiedzanie. Dużo jeżdżę.
          pozdrawiam - Darek
          ​​

Komentarz

• Flacha
            Rider
            • 2011
            • 315
            • Superb II combi (3V5)

Tak myślę że KRK jak na pierwszy nasz wspólny z żoną wyjazd do Cro będzie ok. W miarę blisko itp . Qrde Karlovacko i Ozujsko...pamiętam te piwka..ile się tego wypiło
            Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique

Komentarz

• ruwado
              RS
              • 2009
              • 15044
              • Octavia IV (NX3)

Flacha, sretan put!
              pozdrawiam - Darek
              ​​

Komentarz

• skipper.u
                Rider
                • 2011
                • 480
                • Superb III (3V3)
                • CGGA 1.4 MPI 80 KM

ruwado, zaplanuj wyjazd na Sveti Jure (1762m). Niezła adrenalina, wyjechałem swoją Octavią na sam szczyt, żona się prawie popłakała ze strachu...
                na cro pl masz opis jak trafić a będziesz miał blisko...

Komentarz

• eaglemirek
                  RS
                  • 2010
                  • 14182
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

skipper.u, Już proponowałemruwado, taką wycieczkę Moim zdaniem wycieczka obowiązkowa dla mobilnych Cro-maniaków :diabelski_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• skipper.u
                    Rider
                    • 2011
                    • 480
                    • Superb III (3V3)
                    • CGGA 1.4 MPI 80 KM

tutaj moja krótka relacja z Podgory i okolic (fotki nawet topless )

Komentarz

• Flacha
                      Rider
                      • 2011
                      • 315
                      • Superb II combi (3V5)

Jaką miejscowość na KRK byście polecili? raczej żeby spokojnie było. Wystarczy jakiś sklep żeby zakupy zrobić kilka knajpek żeby coś zjeść napić się , plaża . Na pewno żeby można było pospacerować, lubimy z żoną robić sobie wycieczki po kilka, kilkanaście kilometrów na piechotkę. Dlatego nie zależy nam żeby blisko do wody było . Jak fajna kwatera to może być i kilometr do plaży

Komentarz

• okioki
                        Rider
                        • 2011
                        • 360

Zamieszczone przez skipper.u
                        tutaj moja krótka relacja z Podgory i okolic (fotki nawet topless )
                        Fajna relacja . Też byłem w Podgorze w 2006 miejscowość jedna z ładniejszych nie za duża w sam raz, piękne plaże i niezła baza wypadowa żeby zwiedzić Biokowo, Mostar czy Medugorje, Dubrownik.
                        A to kilka fotek z mojego pobytu http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=1699#
                        Polecam

Komentarz

• ruwado
                          RS
                          • 2009
                          • 15044
                          • Octavia IV (NX3)

Na Jurka z wyspy to troche daleko - tam trzeba byc z rana najlepiej
                          pozdrawiam - Darek
                          ​​

Komentarz

• eaglemirek
                            RS
                            • 2010
                            • 14182
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez ruwado
                            Znowu szukasz wymówki aby nie zaliczyć tej wycieczki :P
                            Ja zaliczyłem wjazd w godzinach popołudniowych i widoki były super
                            Wszyscy chcą z rana a tam na szczycie parking mały i można się nie załapać na wolne miejsce :!:

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• ruwado
                              RS
                              • 2009
                              • 15044
                              • Octavia IV (NX3)

Ja z kolei czytałem na Cro forum, że najlepiej jechać skoro świt. Być pierwszym przed szlabanem. potem szaleją busikami z Makarskiej - jeździ ich coraz więcej. Nie zwracają uwagi na innych i przycierają. Podobno w Makarskiej stoją porysowane równo.
                              pozdrawiam - Darek
                              ​​

Komentarz

• dudek_t
                                L&K
                                • 2008
                                • 1421

Zamieszczone przez ruwado
                                Wcale nie trzeba być z rana. Wjeżdżałem tam już z 6 razy o różnych porach. Czasem po prostu trzeba pokombinować na mijankach ale nie miałem żadnych problemów.

Komentarz

• endryu
                                  RS
                                  • 2006
                                  • 3778
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
                                  Znowu szukasz wymówki aby nie zaliczyć tej wycieczki
                                  bo ten stary silnik nie da rady (na rozrzedzone powietrze na wysokości)
                                  Ja zaliczyłem wjazd w godzinach popołudniowych i widoki były super
                                  popieram też tak wjeżdżałem :szeroki_usmiech
                                  Na górze było luźniutko :szeroki_usmiech
                                  Po drodze troszkę manewrowania na mijankach (też troszkę na wstecznym)
                                  O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                                  O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                                  =================================================

Komentarz

• lu5asz
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2006
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Hej.Moze bysmy tak polecali miejsca ,apartamenty,plaze gdzie bylismy.Zawsze to lepiej pojechac w znane przez forumowiczow miejsce
                                    A wiec ja bylem w okolicach Pakostane,dokladnie Drage i bylem zachwycony.Apartament super,blisko woda.
                                    Teraz pojechalbym gdzies indziej,moze macie cos sprawdzonego dla 2+1.Plaza zwirowa
                                    Kondziu

OCP

Komentarz

• eaglemirek
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 14182
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ruwado, Nie będę zaprzeczał że tak nie jest ale czasami wina jest powiedzmy obustronna a wiadomo i po naszym forum że polak lubi zwalać winę na innych bo przecież sam jest mistrzem kierownicy. Ja miałem kilka mijanek w drodze tam i powrót i było ok. Weź pod uwagę i to że turyści tam jadący to też nie zawsze wprawni kierowcy i trzymający się zasady że ci jadący do góry mają pierwszeństwo.Powiem szczerze że jeżdżąc 2 razy po Hvarze miałem chyba więcej stresujących mijanek. No ale może miałem szczęście. W ubiegłym roku też miałem ochotę na Sv. Jure ale żonka i reszta rodzinki stanowczo powiedziała nie :!: A samemu nie miałem już ochoty na wjazd.
                                      Wieczorkiem masz lepsze oświetlenie słońca (zobacz kierunek padania promieni sł o różnych porach dnia, no chyba że naprawdę raniutko.

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• ruwado
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 15044
                                        • Octavia IV (NX3)

ale żonka
                                        no właśnie - jak zjeżdżaliśmy do Crkvic to już miała dość.
                                        pozdrawiam - Darek
                                        ​​

Komentarz

• loyd
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2342

Jeeezzzzuuuuuu .... siedzę na szklaneczką JD wieczorną i jeszcze 6 miesięcy do cro

Komentarz

• aro_40
                                            RS
                                            • 2007
                                            • 1529
                                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

lu5asz, a w jakim terminie byłeś i jaka kasa za apartament (z czy bez klimy)?
                                            If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
                                            _______________________________________
                                            a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

• lu5asz
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2006
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez aro_40
                                              Apartamenty Apartmani Buki-sea view w Drage, Chorwacja – apartament dla 4 - 5 osób, pierwsza linia brzegowa, blisko plaży i centrum, z widokiem na morze, z parkingiem, z tarasem | Skontaktuj się bezpośrednio z właścicielem i zarezerwuj – bez prowizji.

Bylem od 10.czerwca,placilem 55 euro za 4 dorosle osoby i dziecko,bez klimy(trzeba bylo wczesniej wynegocjowac i bylaby w cenie).Zejscie do plazy jak widac na zdjeciu,ale my jezdzilismy jakies 5 minut obok gdzie bylo duzo lepiej.Fajne to bylo ze mielismy wlasny garaz gdzie trzymalismy samochod i rzeczy.
                                              Kondziu

OCP

Komentarz

• Flacha
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 315
                                                • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez lu5asz
                                                Zamieszczone przez aro_40
                                                Apartamenty Apartmani Buki-sea view w Drage, Chorwacja – apartament dla 4 - 5 osób, pierwsza linia brzegowa, blisko plaży i centrum, z widokiem na morze, z parkingiem, z tarasem | Skontaktuj się bezpośrednio z właścicielem i zarezerwuj – bez prowizji.

Bylem od 10.czerwca,placilem 55 euro za 4 dorosle osoby i dziecko,bez klimy(trzeba bylo wczesniej wynegocjowac i bylaby w cenie).Zejscie do plazy jak widac na zdjeciu,ale my jezdzilismy jakies 5 minut obok gdzie bylo duzo lepiej.Fajne to bylo ze mielismy wlasny garaz gdzie trzymalismy samochod i rzeczy.
                                                Miejsce wygląda ok. A jak z okolicą? Jest gdzie isc? sklep jakis? knajpki? daleko do wiekszego miasta? da sie dojsc na piechote?

Komentarz

• lu5asz
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2006
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Flacha
                                                  Miejsce wygląda ok. A jak z okolicą? Jest gdzie isc? sklep jakis? knajpki? daleko do wiekszego miasta? da sie dojsc na piechote?
                                                  A wiec tak,jest to bardziej na uboczu,jakies 10 min samochodem do Pakostane.Oczywiscie jest sklep w poblizu,knajpki nie ma zadnej,a do Pakostane to tylko łódką albo autem.Ja bylem pierwszy raz i rano plaza,popoludniu zwiedzanie .
                                                  Jak bylem w Pakostane to wzialem wizytowke z kwater,moze komus sie przyda.Kwatery zaraz kolo plazy,w centrum miasta

Pokoje ogladalem osobiscie,ladnie wykonczone,ale juz nie tak duze jak w Drage.No i w Drage jak sie wychodzilo na balkonik to widok byl....
                                                  Kondziu

OCP

Komentarz

• Flacha
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 315
                                                    • Superb II combi (3V5)

a do Pakostane to tylko łódką albo autem
                                                    Czyli z tej kwatery nie da sie dojsc spacerkiem do Pakostane???

[ Dodano: Czw 10 Sty, 13 13:29 ]
                                                    Bardzo fajne apartamenty tylko drogie . Cena do 1 czerwca za apartament na 2 osoby czyli 40 euro jest ok..reszta juz drogo

Komentarz

Pracuję...