No i rezerwacja zrobiona Od 05.07 Jelsa. Wyruszamy wieczorem 04.07.2013 roku - Hvar czeka
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Flacha4000 trochę dużo. Na razie myślałem żeby pojechać na wyspę KRK a to w miarę blisko. Nie wiem jeszcze ile mi autko w trasie spali bo mam dopiero 700 km przejechane , silnik nie dotarty itp . Ja to liczyłem wstępnie ze na KRK to tak około 1500 paliwo + około 12 noclegów no i życie na miejscu. W sumie to tak zakładałem że może wyjść około 6 tysięcy na dwie osoby.
Byłem w Cro jakoś około roku 2000 i wtedy było jeszcze tanio..Teraz niestety tanio już nie jest ale myślę ze warto bo mi się wtedy bardzo podobało.
1500 paliwo to dużo mi wyszlo 1300 z winietami ale mam na gaz wiec taniej całości zrobiłem 4450 kmBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Na razie pod koniec stycznia wyruszam w Tatry - na zimowe ferie. Młody musi pojeździć na nartach. Ale dzisiaj juz czuję ciepły powiew od Jadranu - papierki leżą na stole. Od razu człowiek jakiś taki bardziej radosny Teraz trzeba dokładnie przeglądnąć cro forum i ustalić plan zwiedzania Hvaru i Braci (??? jak to odmienić?)
[ Dodano: Wto 08 Sty, 13 23:11 ]
Flacha, ja powiem tak, jak planuje wyjazd do Cro (byłem tam 5 lat pod rząd moją Skodzianką) to mam w oczach stan konta. jak już pojadę - to przestaje o tym mysleć. Nie oszczędzam. po powrocie oceniam "straty" w banku :? Zawsze myśle że może to ostatni urlop? A potem znowu gnam po autocestach. W zeszłym roku przed 2 tygodnie zjechałem Peljesac, Korculę, Mljet, Imotski, Mostar, Kravice, Blagaj, Poctelj, Dubrovnik. Zrobiłem 5500 km, wypiłem może Karlovacko i Ożujsko - jak podliczyłem po powrocie - wyszło około 6500 polskich denarów. Z debetu wygrzebałem sie w zeszłym miesiącu, tylko po to, żeby znowu bulic za kolejny wyjazd - dzisiaj wpłaciłem zaliczkę na Hvar
Ale jak chcesz w miarę tanio (podróż), blisko (podróż) to wyspa Krk, która też zwiedziłem w 2009 roku - warta grzechu jest. Tam można też trochę fajnych miejsc obejrzeć. ja jak byłem koło Krk - u , zwiedziłem wyspę, pojechałem do Puli, zwiedziłem najmniejsze miasto świata Hum. Może dlatego zawsze sporo mnie mnie Cro kosztuje, bo nie siedzę na miejscu tylko na przemian - plaża i zwiedzanie. Dużo jeżdżę.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Jaką miejscowość na KRK byście polecili? raczej żeby spokojnie było. Wystarczy jakiś sklep żeby zakupy zrobić kilka knajpek żeby coś zjeść napić się , plaża . Na pewno żeby można było pospacerować, lubimy z żoną robić sobie wycieczki po kilka, kilkanaście kilometrów na piechotkę. Dlatego nie zależy nam żeby blisko do wody było . Jak fajna kwatera to może być i kilometr do plażyRenault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skipper.ututaj moja krótka relacja z Podgory i okolic (fotki nawet topless )
A to kilka fotek z mojego pobytu http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=1699#
Polecam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoNa Jurka z wyspy to troche daleko - tam trzeba byc z rana najlepiej
Ja zaliczyłem wjazd w godzinach popołudniowych i widoki były super
Wszyscy chcą z rana a tam na szczycie parking mały i można się nie załapać na wolne miejsce :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekZnowu szukasz wymówki aby nie zaliczyć tej wycieczki
Zamieszczone przez eaglemirekJa zaliczyłem wjazd w godzinach popołudniowych i widoki były super
Na górze było luźniutko :szeroki_usmiech
Po drodze troszkę manewrowania na mijankach (też troszkę na wstecznym)O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Hej.Moze bysmy tak polecali miejsca ,apartamenty,plaze gdzie bylismy.Zawsze to lepiej pojechac w znane przez forumowiczow miejsce
A wiec ja bylem w okolicach Pakostane,dokladnie Drage i bylem zachwycony.Apartament super,blisko woda.
Teraz pojechalbym gdzies indziej,moze macie cos sprawdzonego dla 2+1.Plaza zwirowaKondziu
OCP
Komentarz
-
-
ruwado, Nie będę zaprzeczał że tak nie jest ale czasami wina jest powiedzmy obustronna a wiadomo i po naszym forum że polak lubi zwalać winę na innych bo przecież sam jest mistrzem kierownicy. Ja miałem kilka mijanek w drodze tam i powrót i było ok. Weź pod uwagę i to że turyści tam jadący to też nie zawsze wprawni kierowcy i trzymający się zasady że ci jadący do góry mają pierwszeństwo.Powiem szczerze że jeżdżąc 2 razy po Hvarze miałem chyba więcej stresujących mijanek. No ale może miałem szczęście. W ubiegłym roku też miałem ochotę na Sv. Jure ale żonka i reszta rodzinki stanowczo powiedziała nie :!: A samemu nie miałem już ochoty na wjazd.
Wieczorkiem masz lepsze oświetlenie słońca (zobacz kierunek padania promieni sł o różnych porach dnia, no chyba że naprawdę raniutko.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro_40lu5asz, a w jakim terminie byłeś i jaka kasa za apartament (z czy bez klimy)?Iznajmljivanje smještaja Drage (Pakoštane) - Apartmani Buki Drage (Pakoštane) Hrvatska. Apartmani Buki nudi privatni smještaj u mjestu Drage (Pakoštane), Hrvatska. Imamo ukupno 5 jedinica za smještaj i možemo ugostiti do 21 osoba. Drage (Pakoštane) Apartmani - najam po cijeni već od 80€.
Bylem od 10.czerwca,placilem 55 euro za 4 dorosle osoby i dziecko,bez klimy(trzeba bylo wczesniej wynegocjowac i bylaby w cenie).Zejscie do plazy jak widac na zdjeciu,ale my jezdzilismy jakies 5 minut obok gdzie bylo duzo lepiej.Fajne to bylo ze mielismy wlasny garaz gdzie trzymalismy samochod i rzeczy.Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez aro_40lu5asz, a w jakim terminie byłeś i jaka kasa za apartament (z czy bez klimy)?Iznajmljivanje smještaja Drage (Pakoštane) - Apartmani Buki Drage (Pakoštane) Hrvatska. Apartmani Buki nudi privatni smještaj u mjestu Drage (Pakoštane), Hrvatska. Imamo ukupno 5 jedinica za smještaj i možemo ugostiti do 21 osoba. Drage (Pakoštane) Apartmani - najam po cijeni već od 80€.
Bylem od 10.czerwca,placilem 55 euro za 4 dorosle osoby i dziecko,bez klimy(trzeba bylo wczesniej wynegocjowac i bylaby w cenie).Zejscie do plazy jak widac na zdjeciu,ale my jezdzilismy jakies 5 minut obok gdzie bylo duzo lepiej.Fajne to bylo ze mielismy wlasny garaz gdzie trzymalismy samochod i rzeczy.Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FlachaMiejsce wygląda ok. A jak z okolicą? Jest gdzie isc? sklep jakis? knajpki? daleko do wiekszego miasta? da sie dojsc na piechote?
Jak bylem w Pakostane to wzialem wizytowke z kwater,moze komus sie przyda.Kwatery zaraz kolo plazy,w centrum miasta
Pokoje ogladalem osobiscie,ladnie wykonczone,ale juz nie tak duze jak w Drage.No i w Drage jak sie wychodzilo na balkonik to widok byl....Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
a do Pakostane to tylko łódką albo autem
[ Dodano: Czw 10 Sty, 13 13:29 ]
Bardzo fajne apartamenty tylko drogie . Cena do 1 czerwca za apartament na 2 osoby czyli 40 euro jest ok..reszta juz drogoRenault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique
Komentarz
-
Komentarz