eaglemirek, a masz jakieś strony z kwaterami tam , z ciekawymi nadmorskimi miejscowościami..?
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez JerzyM73Zaraz za bramkami autostradowymi jest zjazd na miejscowość Trakośćian (droga 508) , później na Cvetlin i do samego Ptuja (droga 690 ).pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmweaglemirek, a masz jakieś strony z kwaterami tam , z ciekawymi nadmorskimi miejscowościami..?
Jako tako to adresów nie posiadam, mogę pokazać na mapie gdzie kwaterowałem
Link Tu kwaterowałem w 2013
Całe piętro z balkonem było nasze. Pokój z 3 wersalkami połączony z dużym aneksem kuchennym, mały przedpokój z szafą, łazienka z ubikacją, klima. Niestety bez WiFi Trochę na uboczu ale nie przeszkadzało nam to za to cisza i spokój Około 16.00 po samodzielnym pokonaniu 1500km nie chciało mi się już szukać czegoś innego i porównywać :!:
W tym roku również praktycznie z marszu znaleźliśmy w centrum Petrovac z takim widokiem
Link Tutaj w tym roku
Link Hotel Marikseli w Ksamil
Linki do folderów z Picasa i YT już zamieszczałem ale jeżeli ktoś chce to mogę powtórzyć
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez JerzyM73Zaraz za bramkami autostradowymi jest zjazd na miejscowość Trakośćian (droga 508) , później na Cvetlin i do samego Ptuja (droga 690 ).O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwno to daj , poogladam sobie..
Czarnogóra 2013
Bałkany 2014 Petrowac,Kanion Tary,Bar
Bałkany 2014 - Park Narodowy Lovćen
Bałkany 2014 - Przełęcz Sedlo 1910 m n.p.m.
Ksamil-Albania 2014
Komentarz
-
-
Mirek!!!!
Do jasnej.....
Tu trzeba pracować a Ty takie foty zapodajesz :evil:
Litości nie masz chłopie.
Zerknąłem na tegoroczne (Albanię) pobieżnie i baaaardzo fajne zwłaszcza plaża i woda....i skoda . Już kiedyś pisałem masz chyba najładniejszy kolor jaki w O2 wychodził - wg mnie. Ładniutka.
Ech...znowu rok czekania :cry:
Resztę obejrzę wieczorem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JerzyM73Pewnie tak, nie próbowałem, największy korek był przed bramkami w Lucko (35 min do zjazdu na bramki płatne kartą), na ostatnich bramkach jak pisałem nie było tragedii jak stałem około 10 min ale tylko dlatego, że płaciłem gotówką (miałem resztę kun), ale do bramek gdzie płaciło się kartą stało po 2-3 samochody -korek dopiero większy był za bramkami więc zjazd na Tkakośćan jest wg mnie optymalny (jeżeli ktoś omija autostradę w Słowenii )
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirek
P.S. możesz podłożyć na YT jakąś fajna muzyczkę aby nie było słychać pasażerów - looknij na mój wczesniej wklejony filmik
[ Dodano: Wto 12 Sie, 14 17:03 ]
Jak ktoś sie wybiera do Dubrownika to polecam wjazd na górę SRD - piekne widoki i nie musimy płacić 100 kun za osobę za kolejkę.
Na forum o Cro pisali, że droga jest ciążka i takie tam - pewnie dla tych co zasiadają raz na tydzień w niedzielę w kapeluszu. Na górze jest darmowy parking (większość to auta z Polski) ale zawsze jest miejsce (w tym roku w Dubrowniku ceny parkingów poszły w górę, ale można i za 5 kum/h zaparkować.
Jak ktoś chce to może obejrzeć jak to wygląda
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Mirek!!!!
Do jasnej.....
Tu trzeba pracować a Ty takie foty zapodajesz :evil:
Zamieszczone przez Alonzo_Ładniutka.
Zamieszczone przez Alonzo_Ech...znowu rok czekania :cry:
Zamieszczone przez JerzyM73Mirku, skąd tyle goryczy w słowach ???? ;-)
Pozostałe filmiki mają już muzyczkę :!: Na YT jeszcze 4 wylądują ale to dopiero w przyszłym tygodniu bo teraz mam tylko neta z komórki :!:
[ Dodano: Wto 12 Sie, 14 17:57 ]
Zamieszczone przez JerzyM73Jak ktoś sie wybiera do Dubrownika to polecam wjazd na górę SRD
Komentarz
-
-
[quote="eaglemirek"]Zamieszczone przez leszekmw
Bałkany 2014 - Przełęcz Sedlo 1910 m n.p.m.
było to ok godziny 13:00
ze względu na wiatr i temperaturę czułem się jak na klifach w Irlandii :diabelski_usmiech
ale trasa godna polecenia, a w szczególności :szeroki_usmiech okolice miejscowości Plużine :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JerzyM73zjazd na Tkakośćan jest wg mnie optymalny (jeżeli ktoś omija autostradę w Słowenii )
Wcześniej (było wiele razy o tym na forum) aby ominąć Lućko zjazd z A1 na D1 w Jastrebarsko lub dalej w Donja Zdenćina i powrót na A2 w Jankomir :idea:
Jadąc w stronę Jadrana też tak można lecz odwrotnie :idea:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bubamieliśmy 13 stopni...
Zamieszczone przez Bubaale trasa godna polecenia, a w szczególności :szeroki_usmiech okolice miejscowości Plużine :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekAle ta miejscowość nie leży na trasie przejazdu przez przełęcz Sedlo chyba że chodzi ci już o sam zjazd do Jeziora Pivskiego Przejazd przez przełęcz Sedlo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BubaWracaliśmy przez Zablijaka, dalej przełęcz Sedlo, Plużine, ©ćepan Polje i nocleg w Sarajevo
[ Dodano: Wto 12 Sie, 14 23:57 ]
Sarajewo zwiedzałeś :?: Jak aleja snajperów :?: Ja tam byłem 4 lata temu
[ Dodano: Wto 12 Sie, 14 23:58 ]
Robiło wrażenie ale chyba bardziej jeśli można tak powiedzieć to podobało mi się w Vukovar
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirek... ale po zjeździe od Trsa po co pojechałeś na południe do Pluzine skoro potem pojechałeś na północ :diabelski_usmiech Ale spoko ...
właśnie po to, by pojeździć sobie tymi tunelami,
niesamowite
mam też kilka filmików,
Sarajevo średnio mi przypadło do gustu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BubaMirek,
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MC4aor3mtR4[/youtube]
dokładnie 44 minuta jest drogowskaz dlatego się zdziwiłem po co po zjeździe jechać w lewo a nie wprawo - tam ewentualnie jest już tylko fajny most :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekzdziwiłem po co po zjeździe jechać w lewo a nie wprawo - tam ewentualnie jest już tylko fajny most :szeroki_usmiech
najzwyczajniej w świecie zjechałem tam z ciekawość, a przy okazji zjeść obiad, a potem z powrotem do granicy w ©ćepan Polje :diabelski_usmiech
Każdy z nas może jeździć wg swojego pomysłu :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BubaKażdy z nas może jeździć wg swojego pomysłu :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
najzwyczajniej w świecie zjechałem tam z ciekawość, a przy okazji zjeść obiad, a potem z powrotem do granicy w ©ćepan Polje :diabelski_usmiech
Z całej tej wczorajszej dyskusji zmyliło mnie i nie mogłem zrozumieć (taki był tok mojego rozumowania) Jechał gość od Zabliaka przez Sedlo i Trsę, przejechał końcowy odcinek tej trasy przez kute tunele i skręcił na Pluzine zamiast w prawo na granicę pisząc
Zamieszczone przez Bubaale trasa godna polecenia, a w szczególności :szeroki_usmiech okolice miejscowości Plużine :szeroki_usmiech
Dla uściślenia jechałeś trasą którą podałem wczoraj czy tą :?:
trasa nr 2
Bo tu też jest kilka ciekawych zawijasów :!: W ubiegłym roku w tym rejonie duże stado kóz zatarasowało mi drogę i nic sobie nie robiły z samochodu :diabelski_usmiech
Sorki że drążę temat :szeroki_usmiech ale nie lubię niezrozumienia :szeroki_usmiech
Jak masz ciekawe zdjęcia i filmiki to pochwal się również :!: W przyszłym roku ponownie planuję Bałkany i może coś podpatrzę do zwiedzenia :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
no i ja juz w Primosten. 2 zapytanie i apartament znaleziony. za 43 niecałe 100 m od wody i centrum. aż nie wierzę że tak łatwo poszło. w tym apartamencie to z 6 osób spokojnie moze mieszkać. jak coś moge kogos przygarnąć:P jedyny minus słaby parking :/BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
Komentarz