zmiana roweru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • looker
    RS
    • 2008
    • 1886
    • Octavia II (1Z3)
    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ale po co wykonywać całą odzież od zera ? Kup coś w dobrej cenie i jakości jaka ci odpowiada i daj do dobrej firmy reklamowej wraz z projektem lub bez niego. Powinni ogarnąć nadruki/wyszywanie etc.
    Szycie tego na miarę jest chyba bez sensu...
    OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
    SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kazik4x4

http://viking-sport.com/

Komentarz

• zwolin
        Rider
        • 2010
        • 656

kazik4x4, danielo.pl. Połowa amatorskich teamów w PL jeździ w strojach od Daniela. Są i lepsze marki, ale to wtedy sporo drożej. Najtaniej to pewnie cmt, ale mi to już na sam widok ich szwów ból doopy doskwiera.

Szycie na miarę to jedyna opcja. Żadnego naszywania albo wprasowywania To nie odzież robocza na budowę. Jak ktoś sobie coś obcierał przy każdym ruchu przez kilka godzin non stop tp zrozumie. Jak nie, to zrozumie za jakoś czas
        Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
        O II Tour Combi 1.6
        Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• looker
          RS
          • 2008
          • 1886
          • Octavia II (1Z3)
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

zwolin, naprawdę uważasz, że robienie z siebie na siłę "profi" to dobra opcja ?
          Nie popadajmy w skrajności. Da się jeszcze w Polsce kupić fajne sportowe ciuchy i poszaleć w nich bez uszczerbku na zdrowiu. OK. Zgodzę się, że Lidl odpada ;-)

Komentarz

• zwolin
            Rider
            • 2010
            • 656

looker, ale jak zamawiasz tego kilka kompletów, to wychodzi pro w cenie dobrych ubrań z decathlonu. Nie patrz na ceny ze strony )
            A druga sprawa, ile godzin spędzasz jednorazowo na siodełku. 1h to w jeansach dasz radę, 2 w gaciach z lidla, ale po 4-5 to własna doopa zaczyna przeszkadzać a co dopiero ubranie.
            Odnośnie ubrania na niepogodę jest jeszcze gorzej. Spróbuj się najpierw ugotować w czymś co nie da rady potu odprowadzić, a potem niech zacznie wiać zimny wiatr....
            A odnośnie wyglądu to kwestia gustu, ale ja uważam, że jak ludzie razem trenują i mają jakieś wspólne cele to powinni wyglądać jak drużyna. No i zawsze to powierzchnia reklamowa

A tak poważnie to lepiej się tak trenuje, bo pewnych rzeczy już nie wypada robić. Grunt to motywacja
            Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
            O II Tour Combi 1.6
            Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• kazik4x4
              RS
              • 2008
              • 2728

abstinent, zwolin, dzięki chłopaki. Włąśnie wcześniej jak wertowałem firmy z odzieżą kolarską wpadły mi te dwie też w oko, ale viking sam się skreśla bo mają specyficzne podejście do klienta - "napisz co chcesz, a my Ci to zrobimy" zero galerii, zero przykładowych kompletacji.
              Danielo - co innego.

Zamieszczone przez looker
              zwolin, naprawdę uważasz, że robienie z siebie na siłę "profi" to dobra opcja ?
              Nie popadajmy w skrajności. Da się jeszcze w Polsce kupić fajne sportowe ciuchy i poszaleć w nich bez uszczerbku na zdrowiu. OK. Zgodzę się, że Lidl odpada ;-)
              W Polsce da się kupić ciuchy -np. w Decathlonie, ich jakość czasami zaskakuje - mam bluzy, bluzki, spodnie które katuję kilka lat i jeszcze kilka sezonów wytrzymają.

Robienie z siebie na siłę profi - profi nigdy nie będę, ale dlaczego mam nie mieć odzieży z napisami takimi jak chce tylko jeździć w BMC, Sky, Katioosha? Rżnica w cenie prawie żadna.

Zamieszczone przez zwolin
              looker, ale jak zamawiasz tego kilka kompletów, to wychodzi pro w cenie dobrych ubrań z decathlonu. Nie patrz na ceny ze strony )
              A druga sprawa, ile godzin spędzasz jednorazowo na siodełku. 1h to w jeansach dasz radę, 2 w gaciach z lidla, ale po 4-5 to własna doopa zaczyna przeszkadzać a co dopiero ubranie.
              Odnośnie ubrania na niepogodę jest jeszcze gorzej. Spróbuj się najpierw ugotować w czymś co nie da rady potu odprowadzić, a potem niech zacznie wiać zimny wiatr....
              A odnośnie wyglądu to kwestia gustu, ale ja uważam, że jak ludzie razem trenują i mają jakieś wspólne cele to powinni wyglądać jak drużyna. No i zawsze to powierzchnia reklamowa

A tak poważnie to lepiej się tak trenuje, bo pewnych rzeczy już nie wypada robić. Grunt to motywacja
              Nie wiem jak w tym sezonie będzie, ale w zeszłym spędziłem na rowerze ok. 400 godzin, robiąc ponad 6000km na asfalcie i ok. 700 w lesie. Trening 1h, lub 1,5-2h. Z zeszłego sezonu odzież zajechałem, a na nowy sezon musze mieć co najmniej po dwa komplety letnie, wiosna/lato i zima. Więc jak mam wydac na odzież 2500-3000pln, to co za różnica dorzucić 300-400pln i mieć personalizowaną?

Podobnie z wozami - jednemu wystarczy 1,6MPI a drugi ma VRS i nikt mu nie mówi, że robi z siebie na siłę Kubicę

Komentarz

• looker
                RS
                • 2008
                • 1886
                • Octavia II (1Z3)
                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

kazik4x4, jeździsz sam czy w jakimś teamie ? Bo jak sam to na czym będzie polegała personalizacja ?

2500-3000zł na ciuchy ?
                No to faktycznie się nie zrozumieliśmy. Ja mniej dałem za rower... ;-)

Komentarz

• Pixon
                  Rider
                  • 2013
                  • 541
                  • Fabia (NJ3)

kazik4x4, po obejrzeniu sobie stron takich jak danielcio, pewnie to co Ci za chwilę podam wyda Ci się śmieszne. Jednak niech Cię nie zmylą pozory.

Wiem, strona z ubiegłej epoki. Przykładowych galerii brak. Ogólnie wszystko na nie. Powiem tak, cała lub większość Łodzi jeździ w ichniej szych strojach.
                  Jako kierownik sekcji kolarskiej robiłem stroje dla politechniki łódzkiej właśnie w tej firmie. Bardzo dobre uszycie, super wygodna wkładka, której mają trzy do wyboru. Jest z czego wybierać. Szosowcy z cyklomaniacy.pl jeżdżą również w tych strojach. Dawny Cyklomaniak.pl... Masę osób teamów można byłoby wymieniać.

Mam porównanie do cenionej i znanej firmy Verge, która szczerze wypada średnio pod względem cenowym jak i jakościowym. Wkładka bardzo szybko się ubiła przez co jest niewygodna. Szelki się wyciągnęły, spodenki straciły lajkrowatość. Ostatnio będąc po spiningu wrzuciłem je do kosza żeby o nich zapomnieć.

Nie mam porównania jak jest np. z BCM Novatex, no ale to już wyższa liga jest.
                  Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• kazik4x4
                    RS
                    • 2008
                    • 2728

kazik4x4, jeździsz sam czy w jakimś teamie ? Bo jak sam to na czym będzie polegała personalizacja ?

2500-3000zł na ciuchy ?
                    No to faktycznie się nie zrozumieliśmy. Ja mniej dałem za rower... ;-)
                    Nie, nie jeżdżę w żadnym teamie chociaż czasami ruszam na niedzielne treningi z chłopakami którzy w lidze MTB się liczą a drużynowo można powiedzieć rozdają karty.
                    Rzecz jasna nieco odstaję poziomem
                    Personalizacja na czym będzie polegała? Kuźwa, stary no nie mów że nie wiesz... jebnę sobie napisy OCP wszędzie gdzie się tylko da
                    2500-3000 za odzież? To wbrew pozorom nie tak dużo.
                    Dwa komplety zimowe - minimum 1600pln.
                    Dwa komplety wiosna/lato - 1200-1400pln
                    Dwa letnie- 600-800pln
                    czyli raczej ponad 3kpln.

Czy dużo czy mało to sprawa względna, jak wszystko.

[ Dodano: Sro 07 Sty, 15 09:49 ]
                    Pixon, faktycznie strona uboga

A jakby ktoś szukał odzieży enduro - np. do downhill to polecam Jarka Kargula

bezproblemowa współpraca a jakość na pewno nie gorsza od np. Foxa.

Komentarz

• looker
                      RS
                      • 2008
                      • 1886
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
                      jebnę sobie napisy OCP wszędzie gdzie się tylko da
                      To może ze Skodą się dogadaj na reklamę i delikatny sponsoring ;-)

Jak zrobisz to chętnie zobaczę foty. Ciekaw jestem jak to wyjdzie.

Komentarz

• kazik4x4
                        RS
                        • 2008
                        • 2728

Zamieszczone przez kazik4x4
                        jebnę sobie napisy OCP wszędzie gdzie się tylko da
                        To może ze Skodą się dogadaj na reklamę i delikatny sponsoring ;-)

Jak zrobisz to chętnie zobaczę foty. Ciekaw jestem jak to wyjdzie.
                        OK, ale nie wcześniej niż w połowie lutego - taką dostałem wstępna odpowiedź. (a ja głupi myślałem że w 7-10 dni to się da załatwić).
                        No i jeszcze kręcenie nosem, że mało zamawiam, bo oni od 10 kompletów w górę...

Komentarz

• ernestowski
                          Ambiente
                          • 2012
                          • 228

kazik4x4, jmpsport.com.pl

Komentarz

• abstinent
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4842
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kazik4x4, tu są stroje z vikinga bielskiej ekipy

na fb będzie więcej aktualnych fotek z wypadów to popatrz sobie

Komentarz

• kazik4x4
                              RS
                              • 2008
                              • 2728

ernestowski, abstinent, danke koledzy.

Komentarz

• Mr0czny
                                Elegance
                                • 2009
                                • 948
                                • Octavia III (5E3)
                                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

zmieniam sobie w rowerze napęd i tak się zastanawiam na 2x10...

Miałem teraz 3x10 i połowy przełożeń w ogóle nie wykorzystałem tylko teraz kwestia doboru korby 26/38 czy 28/40 ?

ktoś podpowie... skłaniałbym się na 26/38 bo czasem zdarzą się wypady w góry... bo do jazd po jurze to myślę 28/40

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Mnie te przelozenia w systemie 2x10 jakos mocno dziwi. Blat ma 38zebow, gdzie do tej pory standardem bylo 42/44 na blacie do XC. Przeciez koronka z tylu dalej ma 11/12 zebow
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Pixon
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 541
                                    • Fabia (NJ3)

W XC nie wykorzystujesz tego 44/42. Predzej bałbym się na maratonach płaskich u Zamany lub u Langa jak chłopaki zaciągną i Ci blatu zacznie brakować lub tchu :P

W XC dlatego weszły napędy 1x 10/11, bo specyfika trasy jest jaka jest, góra dół góra dół. Nie ma gdzie się rozpędzić nawet.
                                    Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• looker
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 1886
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

W sumie bardzo fajny pomysł: https://www.seasucker.com/shop/1187/
                                      Cena trochę zaporowa (270 USD za Talona nowego) ale totalna bezinwazyjność i prostota powala.
                                      Czytałem dużo opinii na forum mtb w USA i żadnej negatywnej nie było... :roll:

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Kichac 2x10, trzeba isc w 2x12 :twisted:

Spritmonitor.de

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Maicroft, wtedy biegi będziesz zmieniać co 4 koronki zamiast co dwie :P
                                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• januszdg
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 263

Panowie jaki rower kupic, jakiej firmy?
                                            Kwota do 3000 zł. Wzrost 192 waga 102
                                            1. Merida BIG.MINE 300
                                            2 jakiś Trek
                                            A może coś innego.

Komentarz

• navigator
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 583
                                              • Volkswagen

januszdg, na UB patrzyłeś, np. EVO29 albo FLITE29
                                              >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• gs3136
                                                Drive
                                                • 2014
                                                • 67

Osobiście jeżdzę na UB i polecam.
                                                OIII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• abstinent
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 4842
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

januszdg, sztywniaczek, miękki ?
                                                  nowy używka ?
                                                  orbea rządzi w ty sezonie

a ten super cena do tego co ma i aleminium :P

Komentarz

• tomek.wlkp
                                                    Ambiente
                                                    • 2014
                                                    • 132
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Trek, osobiście posiadam i mega zadowolony jestem.
                                                    Czarna Diablica

Komentarz

Pracuję...