zmiana roweru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BADYL
    RS
    • 2011
    • 2396
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez arturas03
    I nie spałem całą noc myśląc jaki bajer żonce wcisnąć żeby zrobić zakup.
    no mnie żona namawia bym sobie jednak coś kupił bo przynajmniej będę o te 20 min wcześniej z pracy a że pracuje do 18tej to (przynajmniej zimową porą) przemawia na mój plus do tej pory zawsze coś wyskakiwało ważniejszego i suma summarum kupuję ten mój rower już 2rok ops: :lol:

Dzięki arturas03, za spostrzeżenia i jeżeli się zdecyduję na zakup to zrobię jak radzisz czyli przejadę się modelem, który mnie interesuję a wtedy znając moje podejście nie będzie zmiłuj się tylko do pracy pojadę na nowych dwóch kółkach :P
    nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez arturas03
      I nie spałem całą noc myśląc jaki bajer żonce wcisnąć żeby zrobić zakup.
      :lol:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10918
        • Fiat

BADYL, walnij sobie coś bardziej męskiego z zeszłego roku, ja bym poszedł w jakiś model crossowy, np:
        http://www.rowerowy.biz/rowery/rowery-turystyczne/cross/kellys-cliff-20-vamp-2014#!prettyPhoto

Komentarz

• xtremesystems
          RS
          • 2010
          • 2254
          • Hyundai

Zamieszczone przez sew1981
          BADYL, walnij sobie coś bardziej męskiego z zeszłego roku, ja bym poszedł w jakiś model crossowy, np:
          http://www.rowerowy.biz/rowery/rowery-turystyczne/cross/kellys-cliff-20-vamp-2014#!prettyPhoto

meskiego

to meski model dla kapelusznika

[ Dodano: Czw 23 Kwi, 15 09:53 ]
          Pixon ja to chyba Ciebie na teofilowie na rowerze widze

Komentarz

• BADYL
            RS
            • 2011
            • 2396
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

sew1981, myślałem o podobnym ale zdecydowałem ze jeżeli już to rower musi być funkcjonalny tj.błotniki lampka itp. Żeby w razie czego deszcz mnie nie zaskoczył no i chce założyć siodełko dla córki ????
            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2009
              • 10918
              • Fiat

BADYL, no ok...z tą córką to może lipa bez bagażnika faktycznie. ale lampki led i błotniki plastikowe to koszt parudziesięciu złociszy. ja mam tak w crossowym rowerze zrobione, po cholere Ci jakieś dynama dodające zbędnych kg :P

[ Dodano: Czw 23 Kwi, 15 15:32 ]
              xtremesystems, na pewno bardziej męski niż miejski z błotnikami i dynamem :P

Komentarz

• arturas03
                L&K
                • 2009
                • 1298
                • Toyota
                • AGN 1.8 20V 125 KM
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez BADYL
                no mnie żona namawia bym sobie jednak coś kupił bo przynajmniej będę o te 20 min wcześniej z pracy
                No ja mam 40 km do roboty więc ja bym był kilka godzin później z pracy... :P
                Zamieszczone przez sew1981
                walnij sobie coś bardziej męskiego z zeszłego roku
                Z tych co podawałem to właśnie jeździłem zeszłorocznymi i są o 300 - 400 zł tańsze.
                Zawsze myślałem, że GIANT jest drogą firmą, a dziś byłem w innym sklepie i okazało się, że ROMETY o podobnych parametrach i wyposażeniu nie są wcale tańsze... :roll: Ale widocznie się nie znam :?
                Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• ernestowski
                  Ambiente
                  • 2012
                  • 228

Ponad roczek temu ojciec kupił sobie rowerek miejski marki Romet, taki z siedmiobiegową piastą. Niestety jakość tego roweru mnie załamała. Po półtorej roku szprychy zaczęły wyłazić z obręczy, rudy zaatakował elementy niklowane i błotniki od wewnątrz, poodklejała się część nalepek ozdobnych i starł się "chrom" z przedniej plastikowej lampy. Okazało się też, że rower jest dwuśladem. Niestety ojciec nie zrobił przeglądu wymaganego dla ważności gwarancji, więc na naprawy trzeba było przetrzepać portfel. Podsumowując - nie polecam Rometa ze względu na niską jakość.

Komentarz

• AdamB
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 8033
                    • Octavia IV (NX3)
                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

arturas03, Gianta mam od 2,5 roku z tym że Roama chyba 3. Przyjechałem nim ok 2kkm i wszystko działa super.
                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• ernestowski
                      Ambiente
                      • 2012
                      • 228

Zamieszczone przez AdamB
                      Przyjechałem nim ok 2kkm i wszystko działa super
                      2kkm przebiegu to nówka rower, jeszcze nie dotarty. Ja w rok robię ok 4kkm, jeżdżąc w ciepłe dni do pracy i na dłuższe wycieczki weekendowe. Do niedawna myślałem, że to duży przebieg :lol:
                      Jednak podliczyłem, że mój ojciec dojeżdżając rowerem do pracy przez większość roku, bo według niego dla 8 km nie opłaca się odpalać auta, i poruszając się rowerem po okolicy, np. sklep, ryby, koledzy, bez większego wysiłku robi ponad 6,5kkm rocznie. :shock:

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

No wlasnie, przez wieksza czesc roku i moze dlatego poddaly sie elementy niklowane :?:
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• ernestowski
                          Ambiente
                          • 2012
                          • 228

Na 100% całoroczene użytkowanie miało wpływ na postępującą korozję. Jednak producent nie zastrzegł, że roweru nie można używać w zimie. Zresztą takie zastrzeżenie byłoby śmieszne. Wiele lat temu, jak dostałem rower na pierwszą komunię, to używałem go przez cały rok, bo niby czym miał jeździć 9-15 latek. Nawet jak były mrozy po -15oC to wolałem śmignąć rowerkiem niż iść pieszo. I właśnie ten rowerek komunijny, ze stalową ramą i sporą liczbą niklowanych elementów, wiele lat opierał się rudej. Był używany przeze mnie i moją siostrę w sumie przez co najmniej 15 lat i jak był wyrzucany na złom, to miał zaledwie niewielkie ogniska korozji (małe kropeczki) na niklowanych elementach. W obecnym Romecie korozja jest w formie dużych rudych placków, co według mnie świadczy o bardzo niskiej jakości niklowanych elementów i lakierowanych błotników.

Komentarz

• micrusec
                            Rider
                            • 2013
                            • 559

Szukam jakieś informacji na temat rowerów GOODMAN ? Kto to produkuje i co to jest ?

Komentarz

• przemo9
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 228
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

a ja dziś nabyłem drogą kupna rowerek giant talon 27,5 2 LTD - rama w rozmiarze L
                              przymierzałem się też do gianta talona 29 ER ale jednak "poszłem" w koła 650B i nieco lepszy osprzęt
                              O II fl kombi elegance

Komentarz

• looker
                                RS
                                • 2008
                                • 1886
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Wg mnie to bardzo dobry wybór w kwestii rozmiaru kół. Dobry kompromis pomiędzy 26 a 29.
                                Niech się dobrze kręcą :-)
                                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Pixon
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 541
                                  • Fabia (NJ3)

Zamieszczone przez xtremesystems
                                  Dodano: Czw 23 Kwi, 15 09:53 ]
                                  Pixon ja to chyba Ciebie na teofilowie na rowerze widze
                                  Bardzo możliwe, w ten czwartek jechałem na Aleksandrowską do Deko po części do Skody A tak to raczej nie jeżdżę po Teofilowie.

Boję się, żeby 27,5" nie okazało się niewypałem i za dwa-trzy lata nie było wielkiego powrotu do 26"
                                  Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• micrusec
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 559

Czy jest tutaj jakiś mocny w słowach i wiedzy użytkownik na temat rowerów trekkingowych ? Jakie marki polecacie, tylko proszę nie za 9 tyś zł rower jak widzę wyżej.

Komentarz

• ernestowski
                                      Ambiente
                                      • 2012
                                      • 228

Ja uważam, że z rowerami jest jak z butami narciarskimi - nie ważna jest marka tylko wygoda. Dlatego trzeba się przymierzyć do roweru, najlepiej podczas jazdy. Reszta jest sprawą zasobności portfela.

Komentarz

• micrusec
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 559

Zamieszczone przez ernestowski
                                        Ja uważam, że z rowerami jest jak z butami narciarskimi - nie ważna jest marka tylko wygoda. Dlatego trzeba się przymierzyć do roweru, najlepiej podczas jazdy. Reszta jest sprawą zasobności portfela.
                                        OK, a czy są jakieś polecane marki ? Bo tego jest od groma, dla kogoś kto się tym nie interesuje od dawna a chce sobie od czasu do czasu pojeździć lista polecanych producentów byłaby mile widziana. Może ktoś zna małego producenta i jednocześnie dobrego wykonawcę ?

Komentarz

• Pixon
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 541
                                          • Fabia (NJ3)

Określ:
                                          - budżet
                                          - minimalne wymagania co powinien mieć rower?
                                          - teren po którym chcesz jeździć?
                                          - częstotliwość
                                          - specjalne zamiłowania co do marki, dostępność danej marki w Twojej okolicy.
                                          - zakup przez internet/stacjonarnie z możliwością przymiarki

Chcesz to możesz napisać na pw, pomogę coś dobrać.
                                          Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• krissos
                                            Elegance
                                            • 2011
                                            • 840
                                            • Honda
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Szukam roweru chyba najlepiej używany (nie kradziony), ze względu że w zeszłym roku pozbyłem się roweru który miałem od nowości i drugi raz jakoś nie mam zamiaru robić komuś kolejny prezent i zarobek.
                                            Na rowerze nie jeżdżę bardzo często ze względu na pracę, ale syn męczy że chce na rower i muszę coś kupić żeby za nim nadążać. Pixon, jeśli możesz coś doradzić.
                                            Jada głownie po mieście ulice ścieżki rzadko teren. Powinien być wygodny lekki i nie rzucać się w oczy złodziejowi. Ten który mi ukradli to scott i był wygodny. Najlepiej zakup stacjonarny.
                                            "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                                            ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• micrusec
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 559

Zamieszczone przez Pixon
                                              Określ:
                                              - budżet - 1000,- zł chociaż to i dla mnie dużo ale max. 1500,- zł

- minimalne wymagania co powinien mieć rower? - przerzutki, prosty serwis, chlapacze zwykłe, przekładam szybkość jazdy/ pokonywania trasy na rzecz komfortu, ma być komfortowo

- teren po którym chcesz jeździć? - ścieżki rowerowe (bruk, libet) asfalt,

- częstotliwość - prawie codzienne (nie wiem na ile mi starczy sił, kiedyś naprawdę dużo jeździłem ale "świat się zmienił", czasami dojazd do pracy 20 km/ strona, czasami się przejechać, trzeba trochę "zrzucić"

- specjalne zamiłowania co do marki, dostępność danej marki w Twojej okolicy. - brak, pojęcia nawet nie mam jakie są marki, mam stary rower zakupiony w czasach liceum, żyłby gdyby na gubił po każdej trasie jakieś śrubek etc.

- zakup przez internet/stacjonarnie z możliwością przymiarki - przymiarka była w sklepie do roweru trekkingowego, jazda próbna, pozytywnie, pozycja inna niż ta co miałem do tej pory

Chcesz to możesz napisać na pw, pomogę coś dobrać.
                                              CTRL + B, odpisałem może coś doradzisz

Komentarz

• nibelung
                                                Drive
                                                • 2009
                                                • 94

Do takiej miłej, rekreacyjnej jazdy,ale i jak trzeba szybszej jazdy, idealne są crossy.
                                                Np seria evado od krossa.

Jakby ktos szukał czegos do napierania to sprzedaję Santa cruz superlight z RP23 na xtr z obreczami ztr olympics(tył sapim Xrays)+ formula k24+magura durin R100.
                                                Pzdr
                                                Luca
                                                Track events-M3RS Cup-300/ /S-max 2.0T Powershift/MX5 ND ;-)

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Jutro będę w Bielsku Białej na zawodach Enduro trails, jak ktoś ma ochotę to zapraszam na Błonia
                                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• arturas03
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1298
                                                    • Toyota
                                                    • AGN 1.8 20V 125 KM
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Trochę z innej beczki... Zastanawiam się nad kamerką sportową na rower i nie tylko. Myślę że czasami by się przydało takie coś. Macie jakieś kamery przy rowerach/kaskach? Jeśli tak to co braliście pod uwagę wybierając kamerkę?
                                                    Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                                                    Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

Pracuję...