zmiana roweru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zwolin
    Rider
    • 2010
    • 656

Pixon, dam Ci się przejechać na tanim cannondale, i będziesz wiedział o co chodzi
    Geometria Panie, geometria

Inna sprawa, że wszyscy którzy napalają się na lefty'ego powini 2x ze zrozumieniem poczytać ile kosztuje serwis i do jakiej wagi ten amor działa tak jak powinien.
    Ja ze zrozumiałych względów (brak kasy i nadmiar wagi) leftyego nie mam i nie planuję.
    Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
    O II Tour Combi 1.6
    Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• xtremesystems
      RS
      • 2010
      • 2254
      • Hyundai

tez nie rozumiem zachwycenia canonem zreszta tak samo jak trekiem czy scottem

pisze tu o szosie bo z mtb nie mam doswiadczenia

jesli mialbym juz przeplacac za marke (bo komponenty w w/w markach sa nieadekwatne do ceny ?) to kupil bym cos naprawde ladnego i kultowego jak np Pinarello ( dogma) czy eddie merckx

porownajcie wyglad scotta ,treka czy canona z pinarello czy EM

Komentarz

• zwolin
        Rider
        • 2010
        • 656

xtremesystems, colnago, a nie jakieś tam EM :P

Niestety ale dobra rama musi kosztować. To, że ktoś traktuje ramę tylko jako wieszak, to komponentów to jego sprawa, ale jechać to nie będzie.
        O II Tour Combi 1.6
        Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• Pixon
          Rider
          • 2013
          • 541
          • Fabia (NJ3)

Zamieszczone przez zwolin
          Pixon, dam Ci się przejechać na tanim cannondale, i będziesz wiedział o co chodzi
          Geometria Panie, geometria
          Spoko, wsiądę na szosę i podjadę w te Twoje rejony żeby się przejechać na tej idealnej geometrii. Według jest to kwestia gustu i budowy danego zawodnika. Jak dla mnie Spec ma rewelacyjnie dopracowaną geometrię. Dla mnie on jest pionierem.

Zamieszczone przez xtremesystems
          kultowego jak np Pinarello ( dogma)
          Kultowe Pinarello? - Nie dzięki, wyjadę na ulicę i postronni będą się zastanawiać czy to rzeczywiście Pinarello czy chińska podróbka.
          Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• zwolin
            Rider
            • 2010
            • 656

Pixon, jakby co, to pewnie na ŻTC będę w Nowosolnej, więc jakby co, to będzie niedaleko :wink:
            ez napinki Panowie, każdy jeździ na tym, co uważa za słuszne.. ja akurat jestem zdania, że rama i geometria robi ogromną różnicę.
            O II Tour Combi 1.6
            Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• xtremesystems
              RS
              • 2010
              • 2254
              • Hyundai

Pixon,
              jak kupujesz rame na pokaz.

pozatym kto sie zna to dogme rozpozna.

wlasnie o specu zapomnialem wspomniec . chyba teraz osiagnal szczyt przeplacania za marke.

a geometrie robia cos ala pinarello. tylko jeszce wiekszy sloping.

natomiast widelce pina to mistrzostwo swiata

[ Dodano: Pią 28 Mar, 14 11:47 ]
              Zamieszczone przez zwolin
              xtremesystems, colnago, a nie jakieś tam EM :P

Niestety ale dobra rama musi kosztować. To, że ktoś traktuje ramę tylko jako wieszak, to komponentów to jego sprawa, ale jechać to nie będzie.
              popatrz na obecne ramy colnago .. fajne klasyczne.
              ale jak chce klasyke to kupuje stere colnago.

jak pinarello przypomina mi ferrari wsrod rowerow tak eddie merckx przypomina mi lambo

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

xtremesystems, odnośnie speca, jak wiadomo że za speca się przepłaca w cenie katalogowej to jak nadarzy sie okazja to warto zakupić mimo ich nie których nie standardowych rozwiązań, przykład to ten spec w wersji carbon na kole 29, cena kat to 22999zł, do wyrwania za 14kzł sprowadzany z niemiec po wystawowy.

Note:  This blog post outlines upcoming changes to Google Currents for Workspace users. For information on the previous deprecation of Googl...

Ogladałem go dzisiaj u gościa i powiem tyle, urywa cycki ten sprzęt biorąc pod uwagę wykończenie i wagę :!:

Jutro podejmę decyzję :roll:
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

piramida, Wrzuc to tak, zeby mozna bylo zobaczyc
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Maicroft, gotowe

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• abstinent
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4842
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piramida, nie wiem czemu ale jakoś do mnie nie przemawia
                      ile to niby waży w realu ?

Komentarz

• Pixon
                        Rider
                        • 2013
                        • 541
                        • Fabia (NJ3)

ożesz k*!@# biegnę po chusteczki. :szeroki_usmiech
                        piramida, winszuje świetny sprzęt, boski jest. Nie mam tylko przekonania do tej grup xx1

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Nie rozumie jedynie idei braku blatu z przodu. Jak to ma byc rower do jazdy to rozumie dwie tarcze ok. Ale jak na zabawke do poskakania po lawkach w parku, to chyba szkoda kasy na taka zabawke. Do DH rowniez to sie nie nadaje.

Jak to realna waga ?? Jak dodasz manetke, przerzutke drugi blat to dojdzie te 400gram
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• xtremesystems
                            RS
                            • 2010
                            • 2254
                            • Hyundai

Zamieszczone przez abstinent
                            piramida, nie wiem czemu ale jakoś do mnie nie przemawia
                            ile to niby waży w realu ?
                            z 8 kilo bedzie

[ Dodano: Pon 31 Mar, 14 09:54 ]
                            Zamieszczone przez Maicroft
                            Nie rozumie jedynie idei braku blatu z przodu. Jak to ma byc rower do jazdy to rozumie dwie tarcze ok. Ale jak na zabawke do poskakania po lawkach w parku, to chyba szkoda kasy na taka zabawke. Do DH rowniez to sie nie nadaje.

Jak to realna waga ?? Jak dodasz manetke, przerzutke drugi blat to dojdzie te 400gram
                            przy 11 trybach z tylu po co dublowac biegi.

a przy takich rowerach nie patrzy sie na zurzycie blatu i łancucha (przekosy)

Komentarz

• abstinent
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 4842
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez xtremesystems
                              z 8 kilo bedzie
                              :haha:

do dh nie nadaje się ze względu na pike'a
                              też nie kumam jednego blatu, wiem że tył 11-tka...
                              o ile w ramie ostrej do xc (nawet z tyłem) ma to ręce i nogi, to przy tych skokach i ramie to nie widzę tego :roll:

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

waga około 12kg, z pedałami pewnie wyjdzie około 12.5

Kaseta ma 10-42 wiec praktycznie powinien wszędzie wyjechać, odnosnie skoków to przy małych zapewne nie bedzie stresu, do duzych słuzą inne rowery.

Generalnie koło 29 i skok w okolicy 160mm da nie złą frajdę podczas upalania po beskidach a i w alpy tez sie na da, bo tam gdzie małą kiszka bedzie rzucać duza przejdzie bez bólu :szeroki_usmiech

[ Dodano: Pon 31 Mar, 14 11:00 ]
                                Maicroft, odnośnie jednego wieńca, wiekszość rowerów do AM/enduro z najwyzszej półki posiada jeden blat z przodu i kasetę 10-42, ponoć w stanach całkowicie sie juz przestawili na jeden blat, u nas jeszcze chwile to potrwa

Komentarz

• xtremesystems
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2254
                                  • Hyundai

12 kilo :shock:

za taka kase masakra . znajomy za podobna zlozyl sam 8 kg z hakiem na 29kolach
                                  tylko hardtaila .

na dole rower

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

xtremesystems, 12kg to i tak bardzo dobra waga jak na enduro, przeważnie waga enduro na alu oscyluje pomiędzy 13-15kg

Komentarz

• zwolin
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 656

piramida, za moich czasów blat to był z przodu, a nie z tyłu :P

Fajny, ale powtarzam po raz kolejny: kup Pan szosę mniej czyszczenia, więcej jazdy. O adrenalinę się nie martw. Kierowcy pekaasów zapewniają ją gratis.
                                      O II Tour Combi 1.6
                                      Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• kazik4x4
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2728

Musiałbym z pieca na łeb upaść, żeby nie będąc wyczynowcem dac za rower pieniądze o jakich mówicie...

Komentarz

• Pixon
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 541
                                          • Fabia (NJ3)

kazik4x4, dlatego to nie temat dla Ciebie. Bo wielu tu rzeczy po prostu nie zrozumiesz

zwolin, szosa jest fajna to prawda, jednak mtb czy enduro jest również czymś wspaniałym, bez którego na dłuższą metę nie wyobrażam sobie życia.
                                          [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YLfBxgg-1Jc[/youtube]

P.S Macie swoje blogi na bikestats.pl?

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

kazik4x4, na alkohol, dziwki i dragi nie przejadam pieniędzy a w życiu cos trzeba robić :wink:

Komentarz

• kazik4x4
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2728

Pixon, może i już nie dla mnie ten temat, bo chyba z niego wyrosłem.
                                              Jednak z MTB byłem od samych początków jego pojawiania się w Europie. Jak się w latach 90-91 jeździło ze starym do Niemcowni to się zauważyło "dziwne rowery na grubych kołach" - a u nas wiesz co było w tamtych latach - Wigry, Wagant, Passat, Jubilat itp.
                                              Wzięły mnie te rowery i w 1992 roku przywiozłem sobie rower Scott model Peak. Szał pał i gwizd pi..zd był ogólny jak takim bicyklem wyjechałem w teren...
                                              Potem coraz lepsze sprzety (chociaż tamten na owe czasy był w polskich realiach kosmosem), i do tej pory śmigam na rowerze - po latach wierności Trekowi zmieniłem na Speciala.
                                              MTB/enduro to moje klimaty, rocznie robię ok. 2500-3000km ( a były sezony że 5000-5500 km pękało), z rowerem jestem za pan brat, ale wydawać na rower więcej niż 4000-4500kpln to juz jak dla mnie rozpusta.

Dlatego piszę, że musiałbym się porządnie w łeb piedll.nąć.

Czasami samo dążenie do posiadania czegoś jest bardziej mistyczne niż już samo posiadanie tegoż

[ Dodano: Pon 31 Mar, 14 13:17 ]
                                              Zamieszczone przez piramida
                                              kazik4x4, na alkohol, dziwki i dragi nie przejadam pieniędzy a w życiu cos trzeba robić :wink:
                                              To spakuj rodzinę i za 15kpln leć na fajne wakacje.

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Jaka to ma tarcze z przodu 18-22 zeby ??

Po co z tylu 42 :? Na tej 12 to bedzie lipa i tak. Na plaskim to bedzie sie krecic z kadencja jak silnik motorynce, zeby jechac ze 35km/h :lol:
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• xtremesystems
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2254
                                                  • Hyundai

ale kazik ma racje. do 5000 k kupi zajebisty rower dla amatora a nawet na amatorskie maratony i jeszcze go na tanszyk i ciezszych objadą .

za 15k jest sens kupowac jak sie sciga z czolowka w amatorach . bo o pro w ogole nie piszmy

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

Maicroft, z tyłu najmniejsza koronka ma 10, z przodu jest 32 tak wiec na płaskim prędkość przelotowa nie powinna ograniczać a na podjeździe 42 z tyłu też będzie dobrze.

[ Dodano: Pon 31 Mar, 14 14:34 ]
                                                    kazik4x4, szkoda by mi było wydac na wakacje jednorazowo 15kzł :wink:

Od jakiegoś czasu przestałem iść na kompromisy i wolę dołożyć nawet drugie tyle aby nie żałować zakupu, podobnie robię z kupnem maszyn czy z akcesoriami używanymi do produkcji mebli. Wolę zjechać ze swojej marży a wpakować okucia z górnej półki niż się wqrwiać.

Komentarz

Pracuję...