zmiana roweru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8030
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
    Przy tej szerokości rzędu 1,75 w porównaniu z np, 2,25 kazda opona na szutrze będzie "nerwowa", przynajmniej ja mam takie odczucia.
    U mnie przebiegi są procentowo podobne, może nawet asfalt bliżej 80%, reszta to las i pole. Zdecydowałem się ostatnio na Schwalbe Land Cruiser http://allegro.pl/opona-s...4111480150.html
    Kupiłem jednak tą z drugiego linku 29"x1.75. Przyjdzie założę i przetestuję. szerokość 2,25 może mi nie wejść i zresztą aż tak szerokiej nie potrzebuję, mimo że jeżdżę aby kalorię zgubić. :diabelski_usmiech Zmieniając 28" na 29" liczę na poprawę komfortu jazdy po bocznych drogach. 700x40C którą miałem i link podałem jest zbyt delikatna i jest jej trochę mało na wysokość na zjeżdżanie z asfaltu.
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Pixon
      Rider
      • 2013
      • 541
      • Fabia (NJ3)

Maicroft, ale nie porównujmy masy rowerów do XC FS z rowerami do Enduro, bo mi się słabo robi...

Owszem można i złożyć poniżej 7 kg
      Witam, przedstawiam obecny rower o ktorym wspominalem w watku o HT. Opis czesci ktore ulegly zmianie pod rozpiska. Dla zainteresowanych poprzednie wcielenie ramy z Di2: http://www.mbaction.com/ME2/dirmod.asp?sid=6C606132AD374521BC58D4CBDB82F733&nm=Main+All+Modules&type=news&mod=News&a...

i w okolicach 8 - 8,5 kg
      Powtorze sie tu bo nie ma sensu ciagnac tematu w projektcie Speca. Zatem wybor dokonany, rama powinna dotrzec w tym tygodniu. Skopiowalem ostatnie posty bo dotycza sie nowego projektu Patriota a jaka rama sie zamówiła? Ja Taka na ktorej maszyna bedzie lzejsza od obecnego sztywniaka dunczyk... Kub...

Wybór pierwszy z brzegu. Tylko co z tego skoro to są rowery delikatniejsze stworzone do ścigania ze wszystkimi ograniczeniami które to za sobą niesie.

Nie sądziłem, że forum OCP będzie tak przyjaźnie nastawione do tematyki rowerowej
      Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

No niby tak, ale pamietam, ze dawno temu Piramida stwierdzil, ze nie chce juz takiego ciezkogo klocka co ma i chce cos lzejszego. Przesiadka z 16 na 12kg to faktycznie duzooo.

Nie popadajmy w skrajnosci rowerow ponizej 7kg, gdzie metr owijki czy korki w kierownicy waza za duzo. Dawno temu to sedziowie przed startem w zawodach sprawdzali czy rower ma korki w kierownicy wsadzone, a tam co drugi rower czegos takiego nie ma.

To forum przeciez jest pokojowo nastawione do prawie wszystkiego
        Spritmonitor.de

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

to tak na poprawę atmosfery
          najgorsze że prawda :lol:

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Panowie, koncepcja się zmieniła, pierd ..le rower przynajmniej na razie, robię ogrodzenie wokół chałupy :lol:

Jak mi strzeli do glowy nowy pomysł to z pewnością sie odezwę :wink:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8030
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez piramida
              Panowie, koncepcja się zmieniła, pierd ..le rower przynajmniej na razie, robię ogrodzenie wokół chałupy :lol:
              Znaczy się , pochwaliłeś się pomysłem małżonce, a ona przypomniała Ci o ogrodzeniu domu?? :szeroki_usmiech

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

AdamB, coś w tym stylu :lol:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• xtremesystems
                  RS
                  • 2010
                  • 2254
                  • Hyundai

i sprawa sama sie wyjasnila. a za miesiac piramida smiga na rowerku za 2k zl i ma piekny plot wokolo domu

Komentarz

• abstinent
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4842
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piramida, jak jest stare ogrodzenie to nie widzę problemu
                    kupujesz rower, wazelina żeby się błyszczał jak psu... i opierasz o płot

na pewno nikt nie zwróci uwagi na ogrodzenie :lol:

a jak nie ma nic, no to sam rower też może być :P :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

abstinent, :szeroki_usmiech

Komentarz

• kazik4x4
                        RS
                        • 2008
                        • 2728

Piramida apowiedział kobicie, że kupuje nową kozę, a kobita na to patrząc z politowaniem:
                        " po ch..j Ci rower jak nie masz o co oprzeć "

Zamieszczone przez Maicroft
                        Nie popadajmy w skrajnosci rowerow ponizej 7kg, gdzie metr owijki czy korki w kierownicy waza za duzo.
                        Niedługo ( a może i już to robią) to ortodoksi będą pompować koła gazem lżejszym od powietrza, żeby zyskać na wadze...

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

kazik4x4, baba do piramidy - kiedy ty będziesz jeździć na tym rowerze? :lol:

Dobrze że o cenie nic nie wiedziała bo wtedy spanie z kotami przy kuwecie w osobnym pokoju murowane :szeroki_usmiech

Komentarz

• xtremesystems
                            RS
                            • 2010
                            • 2254
                            • Hyundai

Piramida apowiedział kobicie, że kupuje nową kozę, a kobita na to patrząc z politowaniem:

Nie popadajmy w skrajnosci rowerow ponizej 7kg, gdzie metr owijki czy korki w kierownicy waza za duzo.

Niedługo ( a może i już to robią) to ortodoksi będą pompować koła gazem lżejszym od powietrza, żeby zyskać na wadze...
                            DOBRY PATENT
                            opony helowe

Komentarz

• Pixon
                              Rider
                              • 2013
                              • 541
                              • Fabia (NJ3)

Zamieszczone przez xtremesystems

DOBRY PATENT
                              opony helowe
                              Taa jest taki kawał jak to przyjeżdża burak i kompletny głąb do wulkanizatora, a ten mu proponuje napompowanie za darmo powietrzem lub za 50 zł specjalną mieszaniną złożoną z azotu, tlenu i innych gazów

Maicroft, ale wiesz samochodziarze = kierowcy średnio się lubią z rowerzystami i na odwrót. Tak już jest No chyba, że ktoś zakosztuje trochę jednego i drugiego
                              Najważniejsze to nie popadać w skrajności jak np. masa krytyczna.... :twisted:
                              Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• Andja
                                Rider
                                • 2006
                                • 596

co sądzicie o TYM w cenie poniżej 2.000PLN'ów ???

Komentarz

• zwolin
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 656

Andja, jak poniżej 2k, to brać nie czekać.
                                  Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                                  O II Tour Combi 1.6
                                  Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• AdamB
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 8030
                                    • Octavia IV (NX3)
                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Andja
                                    Ten rower jest poniżej 2000zł???

Komentarz

• Andja
                                      Rider
                                      • 2006
                                      • 596

Zamieszczone przez AdamB
                                      Zamieszczone przez Andja
                                      Ten rower jest poniżej 2000zł???
                                      cena sklepowa to 4.100zł, jest okazja za 1.800-1.900PLN'ów dlatego pytam :-)

Komentarz

• piociel
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 526
                                        • Volkswagen

Gdzie taka okazja i czy jest więcej takich?
                                        Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
                                        Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• zajas
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 631

za alledrogo na 2,5 widziałem ale nie wiem czy osprzęt się zgadza

Komentarz

• Andja
                                            Rider
                                            • 2006
                                            • 596

Zamieszczone przez piociel
                                            Gdzie taka okazja i czy jest więcej takich?
                                            na obecną chwilę cena 2.999,00 po znajomości - sezon się zaczął. raczej nie da się nic urwać :|

[ Dodano: Pią 04 Kwi, 14 23:34 ]
                                            Zamieszczone przez zajas
                                            za alledrogo na 2,5 widziałem ale nie wiem czy osprzęt się zgadza
                                            oglądałeś ROCK MACHINE Blitzfire 50 - półka niżej. Blitzfire 70 na alledrogo jest po 3,5

Komentarz

• looker
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 1886
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Co to za cudo "multibutted" znowu ? :shock:
                                              OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                              SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• xtremesystems
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 2254
                                                • Hyundai

Zamieszczone przez Pixon
                                                Taa jest taki kawał jak to przyjeżdża burak i kompletny głąb do wulkanizatora, a ten mu proponuje napompowanie za darmo powietrzem lub za 50 zł specjalną mieszaniną złożoną z azotu, tlenu i innych gazów
                                                ale hel kolego jest lzejszy od powietrza i to sporo.

ciekawe ile by sie zyskalo nabijajac opony helem ( ciekawe jak ze szczelnoscią)

Komentarz

• abstinent
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 4842
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tak się zastanawiałem nad oponami dla siebie, i...
                                                  poszedłem do kolegi popatrzeć co tam z używek ma, to co mi podeszło to jakaś jedna sztukaw miarę lekka i sensowna, reszta była już zajęta że tak powiem
                                                  niby się zdecydowałem, aż tu nagle gdzieś mi przed oczami śmignął napis "racing" :P
                                                  oponki były odwrócone na zewnątrz i zalane dość intensywnie czymś czarnym co przypominało mleczko w "postaci" smoły z dachu
                                                  po oględzinach okazało się że to schwalbe racing ralphg w wersji evo, jeszcze z frędzelkami, max kilkanaście km przejechane :diabelski_usmiech
                                                  ktoś próbował je uszczelnić no i wyszło z tego wielkie "g"

dwie sztuki za 70zł, gdzie jedna nowa kosztuje w granicach 200zł :lol:
                                                  teraz trzeba się pomęczyć ze zdjęciem tego mleczka, ale jakoś idzie do przodu :P

ciekawy jestem jak to jeździ 8)

Komentarz

• looker
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 1886
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Mam Ralphy EVO 2.25 od 3 lat. Ja je bardzo lubię. Ale są opinie, że "tańczą". Teraz kupiłem kpl. nowych... też RR ;-) I będę uszczelniał... Ale tak jak należy. Na taśmie Stan'sa i takim samym mleczku.
                                                    OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                                    SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

Pracuję...