Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ziutsane
    RS
    • 2007
    • 2376

Zamieszczone przez parasite
    Zamieszczone przez r2r
    Generalnie nie wiem czy inni tak robią, ale ja staram się zbudować fundusz awaryjny, który pozwoli mi się samodzielnie utrzymać przez kilka lat bez pracy w razie czego. :szeroki_usmiech
    Człowieniu!!! Jak chcesz tego dokonać???
    Kilka lat bez pracy? Nie wiem ile byś musiał pierw odłożyć, żeby coś takiego było realne w tej rzeczywistości, czasie i kraju.
    Jak się nie ma rodziny na utrzymaniu, odpadnie utrzymanie auta na dojazdy do pracy i ma się gdzie mieszkać to spokojnie mi styknie 1000zł na miesiąc z opłatami
    To mnie teraz rozbawiles
    Radio: C90r+XDP210EQ
    Kable:Opt,Skyline,50 mm
    Wzm:XES M1+FP 1.800
    Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9943
      • Ford

Zamieszczone przez ruwado
      Jak się nie ma rodziny na utrzymaniu, odpadnie utrzymanie auta na dojazdy do pracy i ma się gdzie mieszkać to spokojnie mi styknie 1000zł na miesiąc z opłatami
      i to dobitnie pokazuje poziom życia i zamożność Polaków :?
      Jak nie masz zony, dzieci, samochodu, mieszkania to przeżyjesz za 1000 zł. jak masz cokolwiek, to bedziesz dziadem, za dużo większe pieniądze. :cry:
      No właśnie o tym napisalem kilka wpisów wyżej... Jak mama z tatą nakarmi, da się wyspać i odzieje, to właściwie można... nie pracować :szeroki_usmiech
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• parasite
        L&K
        • 2011
        • 1368

Zamieszczone przez Agamek12
        No właśnie o tym napisalem kilka wpisów wyżej... Jak mama z tatą nakarmi, da się wyspać i odzieje, to właściwie można... nie pracować
        No nie do końca bo za wszystko płacę, ale jak się dzieli na 4 to spokojnie starcza. Jakoś ludzie pracują za minimum i żyją więc nie gadajcie, że się nie da.
        AGR 112KM, 232Nm
        Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• natash
          RS
          • 2011
          • 2599

Da się tylko co to za życie, na zachodzie nie nazwali by tego egzystencją, tam życie normalnego robotnika to w ciągu tygodnia:
          - kino
          - 2 x restauracja
          - auto nowe
          - 2 x w roku wakacje raz zimą raz latem
          - lunch w pracy

Komentarz

• shok
            RS
            • 2009
            • 2070
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Oj to się już pozmieniało niestety. Odkąd pracownicy z nowej unii m.in. Polacy ( są najliczniejszą grupą) zaczęli pracować za stawki ledwo ponad najniższą krajową lub za stawki równe zasiłkom socjalnym to wiele się zmieniło. Już nie ma wybrzydzania ,że ta praca be i chcę inną. Tak więc z 2x restauracja i nowe auto można wykreślić. Wykwalifikowani pracownicy owszem mieli i mają nadal nowe auta , stać ich na jedzenie w restauracji itd. jednak pracownicy nie wykwalifikowani często wola posiedzieć na zasiłku i otrzymać dodatek do mieszkania niż robić . Niewykwalifikowanym (jeszcze raz niewykwalifikowanym) pracownikom z Polski się opłaca bo wystarczy wynająć mieszkanie w 8 osób, nie płacić miejscowych podatków gminnych,auto na polskich tablicach rejestracyjnych (często to nowe auta lub dwu letnie klasy premium) i kapitał się odkłada. Tak więc nieuczciwa konkurencja pozbawiła ich nowych aut i jedzenia w restauracji. Ale głodni nie chodzą bo zasiłki są wystarczające by żyć ludzko.O czym w Polsce można zapomnieć

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Wczoraj na zakupach dziecko prosi mamę, mamo kupi mi kinderka, matka nie mam pieniędzy, dziecko zniesmaczone, po chwili przy nabiale, mamo kup mi ten jogurt waniliowy, matka nie mam pieniędzy....
              Przy kasie matka płaci za skromne zakupy i oprócz zwyczajnych zakupów 0.5 litra czystej :evil:
              Jak bym jej pierdolnął w ten głupi łeb :!: Kurwa dziecku odmawia ciastka a sobie nie odmówi kieliszka :!: :evil:

To tak a pro po braku kasy.
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Walt
                L&K
                • 2011
                • 1065
                • Seat

Zamieszczone przez piramida
                Kurwa dziecku odmawia ciastka a sobie nie odmówi kieliszka
                Wiesz - mama już pewnie musi a dziecko bez batonika przeżyje
                SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• ziutsane
                  RS
                  • 2007
                  • 2376

Mama musi zapić smutek, że nie ma kasy...
                  Radio: C90r+XDP210EQ
                  Kable:Opt,Skyline,50 mm
                  Wzm:XES M1+FP 1.800
                  Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Morgoth
                    L&K
                    • 2010
                    • 1116

Kryzys widać wszędzie, mimo że gołym okiem nie zawsze jest zauważalny.

Polecam zastanowić się dlaczego w tym roku Europa nie kupi nawet 14 milionów aut (niedawno było ok. 18 mln), a wczoraj Sergio Marchionne z Fiata podał nawet, że być może będzie to zaledwie 12,5 mln nowych aut.

Do tego zajrzyjcie w link (można klikać poszczególne marki, żeby zobaczyć dane dot. poszczególnych modeli)
                    :arrow: http://carmarket.com.pl/ranking.php

Pobawcie się "Rodzajem pojazdu" oraz "Rodzajem właściciela" i zobaczcie jak osoby indywidualne nie-kupują nowych aut. Tu widać kryzys.

Słabo to wszystko wygląda.
                    Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                    G.B.Show

Komentarz

• parasite
                      L&K
                      • 2011
                      • 1368

"Rz": drogie auta sprzedają się w Polsce mimo kryzysu
                      Widać kto zarabia na "kryzysie".
                      AGR 112KM, 232Nm
                      Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• kabi_007
                        Rider
                        • 2011
                        • 412
                        • Octavia I (1U2)
                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

u mnie zaczyna się lipa i to totalna :|
                        O1-->O3--> ?

Komentarz

• r2r
                          RS
                          • 2008
                          • 4721
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Walt
                          Kurwa dziecku odmawia ciastka a sobie nie odmówi kieliszka
                          Wiesz - mama już pewnie musi a dziecko bez batonika przeżyje
                          No i fajki jeszcze. Na luksus nie stać to pewnie Route'y 66, czy jakaś inna hujówka nie nadająca się do palenia, byleby tylko wsadzić coś w mordę i się sztachnąć :?
                          Jak mowa o legalizacji marychy to wielkie larum się podnosi, ale jak rząd kasuje grube melony z akcyzy za wyroby alkoholowe i tytoniowe (wyroby nie mniej szkodliwe), to już wszystko jest jak najbardziej w porzo, dlatego to dziecko nie zobaczy tego batonika dopóki go nie ukradnie
                          Artur

Komentarz

• Walt
                            L&K
                            • 2011
                            • 1065
                            • Seat

Widać kto zarabia na "kryzysie".
                            A myślisz że kto stoi z "kryzysem"? Jest kryzys - trzeba ludziom mniej zapłacić. Jest kryzys - bo ceny towarów poszły w górę. Zastanawia to, że cena artykułów w sklepach na zachodzie i u nas są podobne a ludzie zarabiają 1/4 tego co tam. Gdzie więc podziewa się różnica? Może w salonach BMW? Który szanujący się biznesmen pokaże się kumplom w modelu sprzed dwóch lat :?
                            SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Kryzys dopiero nadciąga, mam stały kontakt z różnymi firmami, tymi małymi i tymi które zatrudniaja po 100osób, branża budowlana, klimatyzacje-wentylacje, usługi itp.
                              Są skurwysyńskie problemy z płatnościami, płaci sie tylko to co jest najważniejsze, sterta innych faktur czeka w kolejce do zapłaty, lawina ruszyła i obejmie każdą branże mniej lub bardziej :!:
                              Widzę to po sobie, co raz dłużej czeka się na kasę od kontrahentów tych prywatnych jak i większych, robi się co raz wiekszy syf z przepływem środków, większość wpływów do kasy się opóźnia i nie można przewidzieć kiedy dane środki na 100% wpłyną a co za tym idzie firma zaczyna tracić płynność :!:

P.S. dobrze że w octavce nie ma już nic do zmodzenia :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• likoss
                                Elegance
                                • 2010
                                • 753
                                • Superb II combi (3T5)

moze ja sie nie znamale ten kryzys sami sobie nabijamy przyklad prosze bardzo. Przed ME w Gdansku (chyba w Gdansku) stadion nie gotowy hm dla czego bo ktos komu nie zaplacil.Brednie i glupota a zastanowcie sie jak daleka jest droga od zlecieniodawcy do wykonawcy!!!! stadiony buduje firma z niemiec ktora zleca podwykonawco firmie z ...ta z kolei sama nie daje rady wiec wynajmuje firme y i tak dalej podrodze gina miliony na posrednikow.
                                jaki moral z tego ?!?
                                bardzo prosty
                                nasza wlasna pazernosc nas gubi!!!
                                Kolejny przyklad Fabryki mercedesa, wv jaguara przenosza z rodzimychkrjow do chin, jugoslawi bo "koszty produkcji tam sa mniejsze" ja tak i co z tego skoro w niemczech fabryke zamykaja to za co ci ludzie maja kupowac nawet te o 1,1% tansze buble z chin???
                                gdzie logika?
                                a do tego dajmy arabom sie dalej swobodnie lokciamy rozpychac i z "kryzysu" bedziemy mieli swieta wojne tylko za to ze jakis kalikaturzysta narysuje faceta w turbanie!!!
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                                http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• dato
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1431

Piramida ma rację niestety. Widzimy to w przepływach ze zleceń windykacyjnych. Odsetek "spraw trudnych" u tych samych Klientów rośnie lawinowo...

Komentarz

• kmink
                                    L&K
                                    • 2007
                                    • 1360
                                    • Superb III (3V3)

Spokojnie chłopaki, 21.12.2012 jak pierd.. na słońcu to się wszystko zresetuje i znikną długi i problemy :wink: tylko trzeba będzie przesiąść się na konia czy osła :szeroki_usmiech
                                    Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                    https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                    www.dpfserwis.pl

Komentarz

• elemenateur
                                      Elegance
                                      • 2007
                                      • 803

Wczoraj na zakupach dziecko prosi mamę, mamo kupi mi kinderka, matka nie mam pieniędzy, dziecko zniesmaczone, po chwili przy nabiale, mamo kup mi ten jogurt waniliowy, matka nie mam pieniędzy....
                                      Przy kasie matka płaci za skromne zakupy i oprócz zwyczajnych zakupów 0.5 litra czystej :evil:
                                      Jak bym jej pierdolnął w ten głupi łeb :!: Kurwa dziecku odmawia ciastka a sobie nie odmówi kieliszka :!: :evil:

i po co taka ma żyć?.... wyrwałem chwasta :wink:

Komentarz

• dato
                                        L&K
                                        • 2012
                                        • 1431

Nie mogę znaleźć tej ikonki od walenia się po głowie. Qrwa obaj nie macie ciekawszych tematów ???

Komentarz

• kazik4x4
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2728

Jak by mi odpadły wydatki na dzieciaki miałbym spoooookojnie kolejnego półtoraka...
                                          Jak bym nie miał dzieciaków to małżowina poszłaby do roboty i zarabiałaby pewnie z 2,5-3 tysie...

Ręce opadają.

Ale fakt jest faktem, żeby nie te dzieciaki to już dawno byłbyś lepszym, bardziej poważanym gościem w tym wymarzonym, kilkuletnim Passacie B6 o którym ostatnio marzyłeś.

W sumie po co dzieci :?: Za jakiś czas 3x w tygodniu pani z MOPS przyniesie obiad, umyje Ci zaszczane i zasrane dupsko, przebierze i chałupę ogarnie nieco. A najważniejsze, że zrobi to za zupełną darmochę :!: :!: :!:

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

kazik4x4, no to pojechałeś z grubej rury... :roll:

Komentarz

• kazik4x4
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2728

kazik4x4, no to pojechałeś z grubej rury... :roll:
                                              Przecież Agamek wyraźnie dał do zrozumienia, że gdyby nie dzieciaki to miałby w domowym budżecie sporo więcej pieniędzy.

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9943
                                                • Ford

Zamieszczone przez kazik4x4
                                                Jak by mi odpadły wydatki na dzieciaki miałbym spoooookojnie kolejnego półtoraka...
                                                Jak bym nie miał dzieciaków to małżowina poszłaby do roboty i zarabiałaby pewnie z 2,5-3 tysie...

Ręce opadają.

Ale fakt jest faktem, żeby nie te dzieciaki to już dawno byłbyś lepszym, bardziej poważanym gościem w tym wymarzonym, kilkuletnim Passacie B6 o którym ostatnio marzyłeś.

W sumie po co dzieci :?: Za jakiś czas 3x w tygodniu pani z MOPS przyniesie obiad, umyje Ci zaszczane i zasrane dupsko, przebierze i chałupę ogarnie nieco. A najważniejsze, że zrobi to za zupełną darmochę :!: :!: :!:
                                                Ty chyba naprawdę jesteś ostro pier..lnięty... Nie zauważyłeś, że mój wpis był niezbyt poważną odpowiedzią na niezbyt poważny wpis innego kolegi...? Kuźwa, idź nawpychaj komuś znów drutów w zamek, moze lepiej się poczujesz...
                                                Adam... Używam:

Komentarz

• kazik4x4
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2728

Kuźwa, idź nawpychaj komuś znów drutów w zamek, moze lepiej się poczujesz...
                                                  Jak chcesz to mogę Tobie nawpychać Nie wierzysz??

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9943
                                                    • Ford

Zamieszczone przez kazik4x4
                                                    Kuźwa, idź nawpychaj komuś znów drutów w zamek, moze lepiej się poczujesz...
                                                    Jak chcesz to mogę Tobie nawpychać Nie wierzysz??
                                                    Chyba naprawdę tata musi ci w dupę przylać...
                                                    Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...