Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • natash
    RS
    • 2011
    • 2599

W artykule nie jest mowa o "kebabowniach" z psim żarciem i barach mlecznych.

Komentarz

• beaviso
      Elegance
      • 2010
      • 767
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez parasite
      Zamieszczone przez Agamek12
      parasite, codzienne to np chleb, masło, wędlina, ser, mleko, itp.
      Te produkty akurat są dużo lepsze w Polsce. Na pewno w Anglii chleb jest paskudny.
      Ale żeś przywalił... Od lat karmieni jesteśmy gównem takim, jakiego cywilizowany świat nie powinien oglądać. Akurat przykład pieczywa w UK to zły przykład, w ogóle kuchnia w UK to wyjątek :lol: Ale już Niemcy, Francja, Włochy, Belgia... Inna bajka. Za rozsądne pieniądze można powszechnie kupić tam doskonałe produkty. A w Polsce? Czy chleb za 2 zł to chleb czy wata? Czy kiełbasa za 15 zł/kg to mięso? Czy ser za 19 zł/kg to ser? Sam sobie odpowiedz. To są produkty "-podobne", zapychacze kichy. Właśnie na czas kryzysu. Ludzie jedzą byle co. Na Zachodzie można kupić bardzo dobrej jakości żywność, a wbrew powszechnemu "polskiemu" przekonaniu są tam do kupienia doskonałe wędliny - a o serach w ogóle już nie wspominając, bo w Polsce jedyny ser (żółty), będący w powszechnej sprzedaży, a nadający się do jedzenia to Bursztyn, natomiast inne gatunki w ogóle u nas nie istnieją. Może jeszcze powiesz, że polskie piwo jest najlepsze... I to Tyskie czy Żywiec :lol: Tak samo ono smaczne jak i polskie... Masło? Od 2 lat tego w ogóle nie jem, ale kiedyś sporo wciągałem i jedyny smak miało masło fińskie, irlandzkie czy duńskie, a polskie wypadało najgorzej (największym ścierwem, na które się naciąłem, było "Łaciate"). I żeby nie było - nie mam absolutnie żadnej alergii na Polskę. A jedzenie kupuję krajowe, ale wiem gdzie kupić chleb i jaki, jaką wędlinę - i niestety są to produkty lokalne i dość niszowe. A cała masówka jest guzik warta. Tyle w temacie jedzenia

M.
      666 4U

Komentarz

• dato
        L&K
        • 2012
        • 1431

Zamieszczone przez natash
        Takim wpisem obrażasz mnie, moją rodzinę oraz ludzi, którzy ten zacny przybytek prowadzą.
        Przy spotkaniu 3go stopnia możesz dostać w kły, czuj się ostrzeżony. Artykuł opowiada o hamburgerowniach, "restauracjach" różnych lotów, knajp modnych, knajp Gesslerowej, kuchni w LaRegina i innych...

"Mój" bar mieści się jakoś w okolicach Gesslerowej przy uwzględnieniu powiedzenia "smacznie jak u mamy"... Kuchnia w La Regina jest boska. Polecam.

Zanim znów bezmyślnie odpowiesz zauważ brak emotikonek w niniejszym poście.

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8033
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez beaviso
          Czy kiełbasa za 15 zł/kg to mięso?
          Jak to nie mięso, kiełbasy są po 7 zł/kg. :szeroki_usmiech
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• natash
            RS
            • 2011
            • 2599

Zamieszczone przez dato
            Takim wpisem obrażasz mnie, moją rodzinę oraz ludzi, którzy ten zacny przybytek prowadzą.
            Przy spotkaniu 3go stopnia możesz dostać w kły, czuj się ostrzeżony. Artykuł opowiada o hamburgerowniach, "restauracjach" różnych lotów, knajp modnych, knajp Gesslerowej, kuchni w LaRegina i innych...

"Mój" bar mieści się jakoś w okolicach Gesslerowej przy uwzględnieniu powiedzenia "smacznie jak u mamy"... Kuchnia w La Regina jest boska. Polecam.

Bar mleczny to nie restauracja, a o takowych jest mowa w artykule, nie rozumiem o co się obrażasz? Nie krytykuje tam jedzenia, ale to nie jest miejsce na uroczystą kolację.

Komentarz

• kazik4x4
              RS
              • 2008
              • 2728

natash, uroczxysta kolacje...

Wow, natash, tak jak Kaczynski bil sie o egipskie plaze dla Polakow a Tusk o druga Irlandie, tak widze ty walczysz o mozliwosc jadania przez wszystkich uroczystych kolacji w restauracjach.

A moze nie wszyscy chca jadac "uroczyste kolacje"??

Od zawsze byla klasa srednia, byli magnaci i byla biedota. Nie zmienisz tego.

Rzuc ta robote w IT skoro jak twierdzisz tam czujesz sie wyzyskiwany i malo zarabiasz. Idz do pracy w MOPS, tam tez kokosow nie zbijesz, ale przynajmniej sie spelnisz pomagajac najubozszym, tym ktorzy maja male zasilki...

Wlasnie, zasilki! Ty wiesz jakie zasilki maja na zachodzie????

Komentarz

• Big Wojtek
                Rider
                • 2010
                • 440
                • Hyundai

Kazik mam prośbę:
                Możesz spróbować nie pisać w kazdym poście porad: "jak ci się nie podoba to rzuć robotę, wyjedź z kraju itd" Myślę ze do wszystkich juz dotarło jacy jesteśmy beznadziejni.

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

nie rusz Kazika bo zginiesz! :lol:
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• dato
                    L&K
                    • 2012
                    • 1431

Zamieszczone przez dato

Bar mleczny to nie restauracja, a o takowych jest mowa w artykule, nie rozumiem o co się obrażasz? Nie krytykuje tam jedzenia, ale to nie jest miejsce na uroczystą kolację.
                    Widzę u Ciebie jakiś drobny postęp bo odczepiłeś się od psiego żarcia, ale siadło Ci coś na mózgu z tym barem mlecznym. Ja napisałem o domowym żarciu, a w artykule jest mowa o hamburgerowniach i knajpach modnych, ale "niejadalnych" i o takich wartych odwiedzenia. Nie wiem jakim i gdzie jesteś specem od it, ani ile razy w roku jadasz "uroczyste kolacje na mieście" ;-) ale wiem, że wyrażasz się nieprecyzyjnie i poglądy masz ciut zwichrowane...

Edit: zdublowało.
                    Edit2:
                    Wlasnie, zasilki! Ty wiesz jakie zasilki maja na zachodzie????
                    :lol: :lol: :lol:

Komentarz

• natash
                      RS
                      • 2011
                      • 2599

Ja nie narzekam na swoja prace, ani place . Opisuje tutaj to co widze na ulicy, w autobusie, w markecie, ale niektorzy chyba sa zaszyci w swoich szklanych domach, wypucowanych skodach, a zakupy robia on-line i ludzi widza tylko w TVN. Ciekawe co by kazik zrobil, jakby tak szybko wyjechali jego pracownicy, jak on innych wyrzuca z kraj, pewnie powstalby temat "jak ciezko znalezc dobrego specjaliste za 2k zl".Wysiadzie nieraz z samochodu i uzyjcie komunikacji miejskiej, moze sie wam otworza oczy o zamoznosci naszego spoleczenstwa.

Komentarz

• beaviso
                        Elegance
                        • 2010
                        • 767
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wysiadzie nieraz z samochodu i uzyjcie komunikacji miejskiej, moze sie wam otworza oczy o zamoznosci naszego spoleczenstwa.
                        Używam komunikacji miejskiej. Mimo bus-pasów w Wawie często stoję w korkach... Wszędzie masa dobrych samochodów, wszyscy palą drogie paliwo. Faktycznie, to otwiera oczy na zamożność naszego społeczeństwa jak niewiele co :lol:

M.
                        666 4U

Komentarz

• Morgoth
                          L&K
                          • 2010
                          • 1116

Faktycznie, to otwiera oczy na zamożność naszego społeczeństwa jak niewiele co :lol:
                          Może raczej na rozwarstwienie, a nie zamożność, co?

Gdzieś ostatnio czytałem, że w ciągu kilku lat (bodaj do 2015) podwoi się liczba milionerów w PL, ma ich być wtedy 78.000. Jak widać jednym rośnie, innym stoi (bez podtekstów ), a reszcie spada. Te 78 tys. osób to jaki procent społeczeństwa?
                          Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                          G.B.Show

Komentarz

• bzyq_74
                            RS
                            • 2008
                            • 3467
                            • Volkswagen
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez AdamB
                            Czy kiełbasa za 15 zł/kg to mięso?
                            Jak to nie mięso, kiełbasy są po 7 zł/kg. :szeroki_usmiech
                            10 % mięsa, reszta to koryto z chlewa, skóra i kości zmielone
                            Za dobrą kiełbasę/szynkę to trzeba dać 30-40 zł/kg np w KK.
                            MARCIN
                            Mój szkodnik

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9943
                              • Ford

Morgoth, nie od dziś wiadomo, że w kryzysie bogaci stają się jeszcze bogatsi, a biedni jeszcze biedniejsi...
                              Adam... Używam:
                              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• t_kucyk
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 147
                                • Volkswagen

Używam komunikacji miejskiej. Mimo bus-pasów w Wawie często stoję w korkach... Wszędzie masa dobrych samochodów, wszyscy palą drogie paliwo. Faktycznie, to otwiera oczy na zamożność naszego społeczeństwa jak niewiele co :lol:

M.
                                Bierzesz pod uwagę, że Warszawa to mimo wszystko stolica i zarobki tam są przyzwoite?
                                Weź taki np. Toruń albo Bydgoszcz - tam jak przeciętny człowiek zarabia 2,5 kzł netto to już jest bardzo okej - a jakby dostał 5 kzł netto to król życia - może wejść do Biedronki i kupił cały regał razem z jedzeniem.

A do Kazika - weź sprzedaj tą plebejską Skodę bo wstyd sobie robisz wśród "zaradnych życiowo biznesmenów" i kup sobie coś normalnego - Range Rovera conajmniej. Tylko niestety kupując lepsze auto nie kupisz sobie "klasy" i "umiejętności wypowiedzi" w sposób tzw. "inteligentny".

Komentarz

• AdamB
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 8033
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez bzyq_74
                                  Za dobrą kiełbasę/szynkę to trzeba dać 30-40 zł/kg
                                  Za dobrą szynkę u sąsiada który ma mały zakład płacę 26zł/kg i sprzedaje On wyroby raz w tygodniu i wszystko schodzi w ciągu jednego popołudnia. A skąd ta cena?? bo drożej na wsi szynki nie sprzeda ponieważ w sklepach jest po tyle samo i ludzie na wsi droższej nie kupią. Resztę wyrobów ma przeciętnie dobrych.
                                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• beaviso
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 767
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez t_kucyk
                                    Bierzesz pod uwagę, że Warszawa to mimo wszystko stolica i zarobki tam są przyzwoite?
                                    Biorę. Na co dzień mieszkam u siebie w Gdańsku, ale tu nie jeżdżę komunikacją, tylko Skodą A ile razy pójdę (czego nie cierpię, ale czasami trzeba) do tzw. galerii handlowej, to mam problem z miejscem na parkingu, a za niektórymi autami się oglądam... Zawsze pełno i ktoś te sklepy utrzymuje. Delikatesy, które mam pod domem, są tak pełne, że samochodem nie da się tam po południu zaparkować bez obawy o obite auto, taki tłok. W miastach biedy nie widać, zresztą trudno byłoby się w nich utrzymać (np. zimna woda + ścieki w Gdańsku to ok. 10 zł /m3, podczas gdy na wsi 3 zł za wodę i 0 za ścieki, bo szambo dziurawe - wiem bo jeżdżę na Lubelszczyznę na wieś parę razy w roku i widzę ten inny świat...)
                                    Problem leży gdzie indziej - patrząc po sobie - wszystko idzie na konsumpcję, rzadko na małe inwestycje, natomiast o długoterminowych oszczędnościach mogę zapomnieć, bo mnie nie stać. Ale czy to warto, skoro nie wiadomo co będzie jutro :?: :szeroki_usmiech

M.

[ Dodano: Pią 12 Paź, 12 15:19 ]
                                    Zamieszczone przez bzyq_74
                                    Za dobrą kiełbasę/szynkę to trzeba dać 30-40 zł/kg
                                    Ja powiem bardziej precyzyjnie:
                                    - za dobrą trzeba dać te 40 zł/kg, owszem
                                    - ale za kiepską również można wydać 40 zł/kg i się tylko wkurzyć, bo cena niestety wcale nie gwarantuje jakości - vide KrakKred, o którym wcale nie mam dobrego zdania (IMHO wygórowane ceny, mała rotacja towaru przez co nie bywa najświeższy, pozycjonowany dla snobów, a smaki takie sobie - zakupy w KK nie gwarantują wcale automatycznej satysfakcji, ale drenaż kieszeni na pewno)
                                    Czyli trzeba wiedzieć co się kupuje. Za małe pieniądze nie oczekiwać cudów, bo ich nie będzie. I uważać za co płaci się duże pieniądze, bo cena nie zawsze idzie w parze z gatunkiem.

M.
                                    666 4U

Komentarz

• dato
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1431

Mam identyczne zdanie nt KK tak na marginesie.

Komentarz

• t_kucyk
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 147
                                        • Volkswagen

Problem leży gdzie indziej - patrząc po sobie - wszystko idzie na konsumpcję, rzadko na małe inwestycje, natomiast o długoterminowych oszczędnościach mogę zapomnieć, bo mnie nie stać. Ale czy to warto, skoro nie wiadomo co będzie jutro :?: :szeroki_usmiech
                                        M.
                                        Inwestować należy w siebie i swoje umiejętności - i to właśnie staram się robić :-)
                                        Niestety oznacza to jazdę starym, nieco już zużytym autem - aleee za jakieś dwa lata powinno być spoko :-D

Komentarz

• r2r
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4721
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

My tu gadu-gadu a tymczasem Tusk produkuje się z kolejnym expose i ma czeloność twierdzić że tym razem to wszystko są bardzo realne i korzystne założenia, które zostaną spełnione. Schowałbym się na miejscu tego gościa - jak Boga kocham, schowałbym się i nie żenował więcej niż pozwalają granice dobrego smaku. Jedyne co mnie przeraża i zastanawia jednocześnie, to ile jeszcze ludożerka będzie łykać te obietnice i bajki.
                                          Artur

Komentarz

• lu5asz
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2006
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez r2r
                                            My tu gadu-gadu a tymczasem Tusk produkuje się z kolejnym expose i ma czeloność twierdzić że tym razem to wszystko są bardzo realne i korzystne założenia, które zostaną spełnione. Schowałbym się na miejscu tego gościa - jak Boga kocham, schowałbym się i nie żenował więcej niż pozwalają granice dobrego smaku. Jedyne co mnie przeraża i zastanawia jednocześnie, to ile jeszcze ludożerka będzie łykać te obietnice i bajki.
                                            +10 :diabelski_usmiech
                                            Kondziu

OCP

Komentarz

• Udesky
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 1692
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez r2r
                                              to ile jeszcze ludożerka będzie łykać te obietnice i bajki.
                                              Łykamy je od ponad 20 lat, przy każdych wyborach. :lol:
                                              W Polsce nie ma kryzysu.
                                              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• zwolin
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 656

r2r, Udesky, a pokażcie mi, na kogo można zagłosować, żeby mieć pewność, że cos się zmieni na +???

Wybór jest pomiędzy bandę złodziei, udającą głupich i banda głupich, którzy okazują się złodziejami. Sumarycznie to i tak my okazujemy się głupi, bo zawsze na którychś zagłosujemy i później opłacamy im limuzyny samemu jeżdżąc autobusem.
                                                Nasz system polityczny nie pozwala, żeby w wyborach wystartował ktoś spoza ugrupowań, które żrą się przed kamerami i razem popijają wódeczkę po robocie.
                                                Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                                                O II Tour Combi 1.6
                                                Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• Udesky
                                                  RS
                                                  • 2007
                                                  • 1692
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez zwolin
                                                  r2r, Udesky, a pokażcie mi, na kogo można zagłosować, żeby mieć pewność, że cos się zmieni na +???
                                                  Niema takiej możliwości. :lol:
                                                  W Polsce nie ma kryzysu.
                                                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9943
                                                    • Ford

Niech chociaż zbuduje tą cholerną obwodnicę Marek, to może nie będę musiał się przeprowadzać do Warszawy :!:
                                                    A co z resztą...? "nikt Ci tyle nie da, co Ci Tusk obieca" :?
                                                    Adam... Używam:
                                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...