Szukaj pracy z OCP - dyskusje, porady, oferty członków OCP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

Zamieszczone przez Dzida
    Zamieszczone przez Agamek12
    bo dostaje niemałą emeryturę i traktuje pracę jako rozrywkę (pracuje po to, żeby sobie coś tam kupić na działeczkę).
    Chyba raczej po to żeby coś zrobić z wolnym czasem. . .
    Wolny czas to spędza na działeczce
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• shok
      RS
      • 2009
      • 2070
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zresztą mój stary pracuje na 1/2 etatu jako cieć w przedszkolu
      jako kto ? nie rozumie

Komentarz

• sebastian7905
        RS
        • 2009
        • 3488
        • Volkswagen
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez shok
        jako kto ? nie rozumie
        :shock: :2kc
        Sebastian
        Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
        Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
        Była Black ELEGANCE by sebastian7905
        Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9943
          • Ford

shok, dozorca, potocznie "cieć"... Tera rozumnie?
          Adam... Używam:

Komentarz

• rowerek
            Rider
            • 2010
            • 449

shok, dozorca, potocznie "cieć"... Tera rozumnie?
            Potocznie owszem, ale także pogardliwie (nawet wg słownika języka polskiego). Taki jest wydźwięk tego słowa. Ja bym swojego taty cieciem nie nazwał ale może to u mnie w Poz. ma taki wydźwięk. Spróbuj kogoś na mieście nazwać cieciem a możesz wrócić bez zębów.

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9943
              • Ford

Dobrze, przepraszam, nie chciałem nikogo urazić choć z całą pewnością wiem, że słowo "cieć" ma wydźwięk pejoratywny. Oczywiście miałem na myśli słowo "dozorca", lub w przypadku mojego ojca raczej "konserwator-złota rączka"...
              Adam... Używam:

Komentarz

• mac_aaron
                Elegance
                • 2012
                • 984
                • Octavia III (5E3)
                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Największa grupa farmaceutyczna w Polsce - apteki, hurtownia itp. Zysk netto za ostatnie pół roku >10mln zł. Komentarz prezesa (z pamięci, nie dosłownie) "Straszny kryzys, straszna nowa ustawa, zwolniliśmy 170 osób, zwolnimy kolejne 180, wszystkim w firmie obcięliśmy pensje 5-10%".
                Polska...

U mnie w firmie (sporo aptek, przedhurt), relacja kierownika po zebraniu w centrali:
                "Były oklaski i wiwaty na cześć doskonałych wyników finansowych!"
                Koleżanka: "Podwyżki?"
                Kierownik: "Zapomnij".

Podjąłem decyzję - spieprzam do prywaciarza. Korpo myśli tylko o sobie.

Komentarz

• TomekRs
                  RS
                  • 2011
                  • 1670

To pocisnałes z tym "cieciem". Tez mi sie za dobrze nie skojarzylo. Nas nie przepraszaj, ojca przepros lepiej.

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9943
                    • Ford

octaviars1, mój ojciec sam mówi o sobie "cieć". Ale to że tak mówi jest poprostu "akceptacją" (lub raczej wkurwieniem na sytuację) tego, że jego pokolenie (osób po 50-ce - choć sam ma w tej chwili już ponad 60 lat) nie może liczyć na to, że ich doświadczenie, umiejętności czy wiek nie są zaletą, a jedynie (zakładaną przez pracodawców) wadą tudzież przeszkodą przy poszukiwaniu uczciwie płatnej lub społecznie akceptowalnej pracy...
                    Całe szczęście że mój ojciec może z niej spokojnie zrezygnować bez jakiejś mega obniżki wysokości miesięcznych dochodów.

Reasumując: mojgo ojca nie obraża to, gdy mówię o jego pracy jako "cieciowej". Ale innych może... Tak samo jak rozmowa o "śmieciowych" umowach.
                    Adam... Używam:

Komentarz

• Dzida
                      RS
                      • 2006
                      • 2253

Panowie, co to za gówno??? Dostałem wczoraj i dzisiaj na skrzynkę

Szanowni państwo!

Korzystając możliwością, chciałbym zaprosić was do naszego procesu rekrutacji i dać krótkie streszczenie
                      korzyści i wymagań dotyczących tego stanowiska.

Jeżeli bierzecie przerwe w karierże, jesteścię na urlopie macierzyńskim, niedawno przeszedliśćie
                      na emeryturę lub po prostu szukacie jakiegoś zatrudnienia niepełnego, to stanowisko jest dla Was.

Nawał pracy: zręczny grafik od 1 do 3 godzin dziennie.

Możemy zagwarantować co najmniej 20 godzin za zajęciem w tygodniu.
                      Wynagrodzenie: początkowo wynosi 3000 euro miesięcznie plus prowizja.

Obszar: Europa

Należy pamiętać, że nie istnieją żadne opłaty startowe lub depozyty, aby rozpocząć pracę dla nas.

Aby poprosić o formularz zgłoszeniowy, zaplanować wywiad i otrzymać
                      więcej informacji dotyczących tego stanowiska należy odpisać do [email protected],z waszym numerem identyfikacyjnym dla tego stanowiska IDNO: 5664

Pytam z ciekawości, bo grafikiem nie jestem i nie będę. . .

Komentarz

• Wally
                        RS
                        • 2012
                        • 3790
                        • Volkswagen

Zamieszczone przez Dzida
                        ściema
                        Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                        => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                        => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                        "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• Tobi77
                          Rider
                          • 2012
                          • 509
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Przecież widać, że to syf z translatora, mnóstwo takiego spamu teraz przychodzi. Automat do zbierania danych osobowych od inteligentnych inaczej.
                          Moja Octavia

Komentarz

• eaglemirek
                            RS
                            • 2010
                            • 14116
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dzida, Też znalazłem w spamie 2 takie wiadomości

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• kbjanek
                              Rider
                              • 2009
                              • 381

Zamieszczone przez Dzida
                              co to za gówno???
                              to nie gowno tylko wysokiej klasy papier do dupy,
                              musisz tylko wydrukowac i mocno zmietolic,
                              takie tam z doswiadczeni harcerskich

Komentarz

• olejek
                                Ambiente
                                • 2006
                                • 121

No to ja z kolei szukam człowieka:

Inżynier projektant: konstrukcje, orurowanie, zbiorniki - instalacje filtracji przemysłowej. Praca na sofcie proEngineer/Creo, wymagany język angielski - uzgodnienia z centralą w Szwajcarii.

Praca w biurze we Włocławku, pozostałe warunki do uzgodnienia, myślę, że nie najgorsze. W razie pytań PW.
                                http://keeprockin.art.pl/‎

Komentarz

• kazik4x4
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2728

Zamieszczone przez mac_aaron
                                  Największa grupa farmaceutyczna w Polsce - apteki, hurtownia itp. Zysk netto za ostatnie pół roku >10mln zł. Komentarz prezesa (z pamięci, nie dosłownie) "Straszny kryzys, straszna nowa ustawa, zwolniliśmy 170 osób, zwolnimy kolejne 180, wszystkim w firmie obcięliśmy pensje 5-10%".
                                  Polska...

U mnie w firmie (sporo aptek, przedhurt), relacja kierownika po zebraniu w centrali:
                                  "Były oklaski i wiwaty na cześć doskonałych wyników finansowych!"
                                  Koleżanka: "Podwyżki?"
                                  Kierownik: "Zapomnij".

Podjąłem decyzję - spieprzam do prywaciarza. Korpo myśli tylko o sobie.
                                  10mln za ostatnie pół roku?? Stary, skoro taka firma zatrudniająca kilkaset osób, mająca obroty w setkach milionów złotych wypracowuje raptem 10mln to faktycznie jest chujowa sytuacja.

Piszesz o tych 10mln podając liczby bezwzględne. Fakt samo 10 baniek postawione w środku posta wygląda dobrze, a nawet zajebiście, ale biorąc pod uwagę te zwolnione 170 osób i jeszcze mające być zwolnione 180 osób pokazujesz skalę wielkości firmy.
                                  Tylko idiota może uznać, że przy tej wielkości zatrudnienia, obrotów, kosztów stałych itp. te wypracowane 10 baniek jest wystarczającym powodem o żądanie podwyżki.

Setki milionów obrotów, kolejne setki milionów w towarze, dziesiątki milionów w środkach trwałych a na końcu gówniane 10 milionów - mało kto chce pracować za promile tego co włożył w interes.

Historia zasłyszana od właścicieli spółki która prowadzi moją księgowość - są audytorami i mieli sytuację w pewnej firmie, gdzie skarbowy nakazał zapłacić niecałe 20mln podatku.
                                  Jeden z właścicieli (obaj mają za sobą lata pracy w UKS, są na liście biegłych itp. - wygi jednym słowem) - mówi do właścicieli spółki która taki nakaz płatniczy dostała:
                                  "Panowie, ja bym zapłacił spokojnie te 20 baniek a potem się odwoływał. Skarb Państwa zwróci z odsetkami w wysokości podwójnej stopy lombardowej czyli jakieś 12 procent w skali roku - to najlepsza obecnie lokata..."

Co usłyszał od właścicieli tej spółki??
                                  "Panie A......, my tu mamy taki kapitał, że naszym minimum jest 24-26% zwrotu rocznie, szkoda czasu na zamrażanie kapitału. Odwołujemy się już teraz"

Więc są ludzie dla których 10 baniek to gówniany wynik, a 12% to nie odsetki.

Komentarz

• kropeck
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2319
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez Dzida

Szanowni państwo!

Korzystając możliwością, chciałbym zaprosić was do naszego procesu rekrutacji i dać krótkie streszczenie
                                    korzyści i wymagań dotyczących tego stanowiska.

Jeżeli bierzecie przerwe w karierże, jesteścię na urlopie macierzyńskim, niedawno przeszedliśćie
                                    na emeryturę lub po prostu szukacie jakiegoś zatrudnienia niepełnego, to stanowisko jest dla Was.

Nawał pracy: zręczny grafik od 1 do 3 godzin dziennie.

Możemy zagwarantować co najmniej 20 godzin za zajęciem w tygodniu.
                                    Wynagrodzenie: początkowo wynosi 3000 euro miesięcznie plus prowizja.

Obszar: Europa

Należy pamiętać, że nie istnieją żadne opłaty startowe lub depozyty, aby rozpocząć pracę dla nas.

Aby poprosić o formularz zgłoszeniowy, zaplanować wywiad i otrzymać
                                    więcej informacji dotyczących tego stanowiska należy odpisać do [email protected],z waszym numerem identyfikacyjnym dla tego stanowiska IDNO: 5664

Pytam z ciekawości, bo grafikiem nie jestem i nie będę. . .
                                    Wszyscy w pracy dostaliśmy niemal to samo. Jeszcze adnotacja, że praca musi się rozpocząć najpóźniej za dwa tygodnie. :-)

i każdy dostał z innego mail'a oraz że na inny mail należy wysłać te informacje. :-)
                                    Pozdrawiam,
                                    Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• loyd
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 2342

Mój klient (taka jednoosobowa fima z kilkoma pracownikami) właśnie obciął ludziom pensję i zlikwidował premie.

W tym samym czasie w leasingu wjechała nowa ciężarówka Cayenne Turbo S za pół bani :wink:

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez loyd
                                        Mój klient (taka jednoosobowa fima z kilkoma pracownikami) właśnie obciął ludziom pensję i zlikwidował premie.

W tym samym czasie w leasingu wjechała nowa ciężarówka Cayenne Turbo S za pół bani :wink:
                                        No przecież chłop potrafi liczyć, jak by nie obcinki to by go nie było stać na porsche :lol:
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• K4mils
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 278
                                          • Renault

Zamieszczone przez loyd

Byłem ostatnio na weselu i wiadomo wywiązała się rozmowa z sąsiadami "zza stołu" i gość opowiadał jak to pracując w pewnej firmie budowlanej padały pytania o podwyżki to oczywiście nie nie kryzys jest, ba nawet mówił że rozważa zamknięcie firmy a za jakiś czas szef zajeżdża nówką E klasse a żonie kupił Civica więc to nieodosobniony przypadek.
                                          B5 FL 1.9 TDI '05
                                          Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

Zamieszczone przez K4mils
                                            Zamieszczone przez loyd

Byłem ostatnio na weselu i wiadomo wywiązała się rozmowa z sąsiadami "zza stołu" i gość opowiadał jak to pracując w pewnej firmie budowlanej padały pytania o podwyżki to oczywiście nie nie kryzys jest, ba nawet mówił że rozważa zamknięcie firmy a za jakiś czas szef zajeżdża nówką E klasse a żonie kupił Civica więc to nieodosobniony przypadek.
                                            A szef na pytanie "Szefie, kryzys jest, podwyzek nie ma, a Pan kupuje nowe drogie auto?" odpowiada: "A bo wiesz, lizing mi sie skończył, to MUSIAŁEM wziąć nowe auto w koszty" :szeroki_usmiech
                                            Adam... Używam:

Komentarz

• słoń
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 777

Agamek12, o to to to.

ja nauczyłem się jednego.zawiść zazdrość zamiast starać się mieć więcej to codzienność,tak więc staram się nie wkurwiać wiary i jeżdze se tym czym jeżdze.
                                              kiedyś kupiłem Mitsu L200(zwykła węglarka no ale w mniemaniu "wiary" fura luksusowa) a bo mi się tak to wozidło podobało(zresztą każdy pick-up jest cooool!) i wtedy się dowiedziałem jak to jest mieć coś czego nie ma ktoś.

Komentarz

• K4mils
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 278
                                                • Renault

słoń, nie zazdroszczę tej(no chyba że w znaczeniu "fajnie byłoby mieć takie auto"), choćby przytoczonej tu E klassy, tylko nie lubię jak ktoś za przeproszeniem robi w ciula
                                                B5 FL 1.9 TDI '05
                                                Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• kazik4x4
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2728

Zamieszczone przez loyd

To co miał pracownikom rozdać te 10 koła leasingu miesięcznie a sam popylać octavią dalej? Ludzie by to przejedli, a on nie dość że VAT z tego cofnie, to jeszcze mu w koszty idzie - a tak to musiałby jeszcze większy ZUS płacić...
                                                  Dla pracodawcy to same plusy. :shock:

[ Dodano: Wto 30 Paź, 12 16:13 ]
                                                  Zamieszczone przez K4mils
                                                  Kurwa, ale ktoś krótko patrzy...
                                                  Panowie - to że jest kryzys to fakt.
                                                  Ludkowie pracujący "u kogoś" nigdy chyba nie zrozumieją prostego mechanizmu jaki jest podstawą ekonomii.
                                                  Przytoczeni budowlańcy pracowali w tej firmie? Pracowali. Za robione roboty dostawali pieniądze? Dostawali. Więc o co krzyk? Zrobili robotę, dostali uzgodnione pieniądze za jakie się zdecydowali robić więc było uczciwie. Że właściciel firmy kupił sobie nowy wóz bo firma zarobiła to już kurwa krzyk bo ma nowy wóz w dodatku "mercedesa :shock: ".
                                                  To jest cała Polska. Robi chuj jeden z drugim u kogoś, a jak sobie ktoś nowe auto kupi to zaraz mordy podnoszą "ooo... paaa... cham sie na nas wzbogacił, to bamber, a my tu za grosze zapierd...a a on nowym wozem jeździ"

Będę nudny i po raz kolejny powtórzę: niech sobie jeden czy drugi założy firmę, robi roboty, zarabia pieniądze i też będzie jeździł e-klassą. Proste??

Wracając do przypadku - oczywiście skoro kryzys, to szef nie powinien zamykać firmy i kupować mercedesa, tylko cały wypracowany przez lata kapitał wpakować w ludzi którzy by siedzieli i pierdzieli w krzesełka siedząc i nic nie robiąc w oczekiwaniu na lepsze czasy.
                                                  A jak by się kasa szefowi skończyła to co zrobiliby pracownicy? Oczywiście siedzieli by dalej i mówili "szefie, szef taki dobry, trzymał nas dwa lata i płacił za nic, to niech szef nam płaci jeszcze. Co, szef nie ma już??? Jak to szef nie ma, szef ma mieć bo szef jest szefem!"

Rzygać mi się chce jak słucham takich pierdół. Z resztą nie ma nic miarodajnego jak zdanie zasłyszane po pijaku na weselu od kogoś jeszcze bardziej najebanego, który za pół godziny wylądował mordą w sałatce.

Komentarz

• JanuszSz
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 2835
                                                    • Superb II combi (3T5)

Tak to u nas jest. :!:

W krajach "cywilizowanych" jeśli ktoś kupi nowe,luksusowe auto,albo łódkę lub coś podobnego,to wtedy sąsiad mówi do żony.Wiesz co,kochanie.Wezmę jeszcze pół etatu w zaprzyjaźnionej firmie,ty może złapiesz jakieś zlecenia wieczorami-kosztorysy,tłumaczenia itp.i za jakiś czas kupimy sobie jeszcze lepszą furę,żeby sąsiadowi gały wypadły.
                                                    A u nasz,jak ktoś kupi dobrą furę,to sąsiad mówi do żony:a żeby mu się q.. spalil.
                                                    Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

Pracuję...