Chłopy, zmusza Was kobita do dbania o zdrowie...?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rico40
    Ambiente
    • 2014
    • 135
    • Fabia (6Y2)

Jeszcze trochę a zamiast do lekarza będziemy od razu do grabarza się wybierali będzie szybciej i pewnie że nie zamknie.

Komentarz

• BANDIT
      Ambiente
      • 2010
      • 164

Witam
      prawda jak zwykle leży gdzieś pośrodku.
      Mam kuzynkę lekarkę przyjmuje w przychodni i mówi że opłata '2' lub '5' zł za wizytę rozładowała by 'korki' w przychodni. Mówi że nagminne jest przychodzenie emerytek / emerytów, staruszek / staruszków - nic do nich nie mam - nawijanie - a tu mnie boli a tu mnie strzyka a 2-3 dni temu już byli na wizycie - a tu wiek 75-90 to kurde to już nie ma to tamto lepiej nie będzie a przychodzą co kilka dni i ta sama śpiewka i opowiadanie historii życia.
      Możliwe że w miejscu zamieszkania rodzina / sąsiedzi nie mają dla nich czasu i dlatego okupują gabinety - gaworzą, dyskutują.

No ale co do zdrowia - moje BMI nawet nie patrze.
      169 cm i 81 kg wagi - kurde pasowałoby coś zrzucić ale jak tu zrzucić jak młodym rano robie kakao i mlask mlask sam wpieprzam na sucho koło 200 g proszku - no i na mase idzie
      pozdr
      Krzysztof
      4OO - SKODA OCTAVIA II 1,9 TDI Ambiente (2004)

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8033
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Słoń, ja Ci źle nie życzę, ale jest zima i nie daj Boze złamałbyś sobie coś to jakby szpital by cię podliczył za transport do SOR, diagnostykę itp to by Ci ten świniak z rąk wypadł z wrażenia.
        Przypuszczam , że jakby ze świniakiem/psem/kotem itd. na taką obsługę się klient zgłosił to też by go mocno zabolało.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• bishop
          L&K
          • 2012
          • 1430

Zamieszczone przez BANDIT
          Mam kuzynkę lekarkę przyjmuje w przychodni i mówi że opłata '2' lub '5' zł za wizytę rozładowała by 'korki' w przychodni...
          Może lepiej 50 zl, bo taki emeryt może odżałować 5 i przyjść do lekarza, automatycznie pozbędzie się też bezrobotnych i mocno ograniczy liczbę mniej zamożnych... ta kobieta leczy ludzi ? To przypomij jej ,że też kiedyś będzie tworzyć korki, aż dziwne że przez tyle lat pracy nie nauczyła nie wytworzyła sobie "mechanizmu obronnego" który uprzejmie i stanowczo kończy wizyty ludzi którzy przyszli się tylko wygadać i to ona sama podtrzymuje zator

Komentarz

• słoń
            Elegance
            • 2010
            • 777

Słoń, ja Ci źle nie życzę, ale jest zima i nie daj Boze złamałbyś sobie coś to jakby szpital by cię podliczył za transport do SOR, diagnostykę itp to by Ci ten świniak z rąk wypadł z wrażenia.
            Zapodaj cyfrę.Nie mam pojęcia ile mogłoby to być.Tylko ma być to cyfra nie "z dupy", bo mi się tak wydaje, tylko konkret

Komentarz

• adamusek
              Rider
              • 2010
              • 331

mysle ze 4000 spokojnie.
              Prowadzi NaviExpert Lifetime
              Ostrzega Yanosik
              Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

Zamieszczone przez słoń
                Zapodaj cyfrę.Nie mam pojęcia ile mogłoby to być.Tylko ma być to cyfra nie "z dupy", bo mi się tak wydaje, tylko konkret
                Trzeba by poszukac w zasobach NFZ ile wyceniaja takie uslugi, jak one sa punktowane przy konkursach na swiadczenie UM, ale mysle, ze nie mniej niz 2500pln przy naprostszym zlamaniu np. Obojczyka. A przy przy otwartych' z przemieszczeniem, wieloodlamkowych itp, ze stabilizacja na wkrety i plytki a potem lezeniem na wyciagu to juz stary szlo by w dziesiatki tysiecy...

[ Dodano: Nie 04 Sty, 15 09:08 ]
                Witam
                prawda jak zwykle leży gdzieś pośrodku.
                Mam kuzynkę lekarkę przyjmuje w przychodni i mówi że opłata '2' lub '5' zł za wizytę rozładowała by 'korki' w przychodni. Mówi że nagminne jest przychodzenie emerytek / emerytów, staruszek / staruszków - nic do nich nie mam - nawijanie - a tu mnie boli a tu mnie strzyka a 2-3 dni temu już byli na wizycie - a tu wiek 75-90 to kurde to już nie ma to tamto lepiej nie będzie a przychodzą co kilka dni i ta sama śpiewka i opowiadanie historii życia.
                Możliwe że w miejscu zamieszkania rodzina / sąsiedzi nie mają dla nich czasu i dlatego okupują gabinety - gaworzą, dyskutują.
                Dokladnie. 5 zlotych by zalatwilo sytuacje gdzie kobicinie sie nudzi i idzie do lekarza.
                Moi stryjowie maja dwie przychodnie POZ + gabinety stomatologiczne.
                Z ich relacji wynika, ze sa dewoty co rano ida do kosciola a potem w kolejeczke bo "wydaje im sie ze cisnienie maja wysokie i sasiadka mowila ze slabo wygladaja".
                Co najmniej 5-6 takich hipochondryczek dziennie i jak to ze stara baba zanim wejdzie, zanim zdejmie kapote, sie nagada, zanim zalozy...

Komentarz

• BANDIT
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 164

Zamieszczone przez bishop
                  Mam kuzynkę lekarkę przyjmuje w przychodni i mówi że opłata '2' lub '5' zł za wizytę rozładowała by 'korki' w przychodni...
                  Może lepiej 50 zl, bo taki emeryt może odżałować 5 i przyjść do lekarza, automatycznie pozbędzie się też bezrobotnych i mocno ograniczy liczbę mniej zamożnych... ta kobieta leczy ludzi ? To przypomij jej ,że też kiedyś będzie tworzyć korki, aż dziwne że przez tyle lat pracy nie nauczyła nie wytworzyła sobie "mechanizmu obronnego" który uprzejmie i stanowczo kończy wizyty ludzi którzy przyszli się tylko wygadać i to ona sama podtrzymuje zator
                  Tak konczy wizyty szybko ale co zrobisz z ludzmi jak ci sie rejestruja co 3 dni ? W recepcji nie odroznia czy to samo cy rzeczywiscie cos nowego dolega :diabelski_usmiech
                  pozdr
                  Krzysztof
                  4OO - SKODA OCTAVIA II 1,9 TDI Ambiente (2004)

Komentarz

• ruwado
                    RS
                    • 2009
                    • 14888
                    • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Rico40
                    będzie szybciej i pewnie że nie zamknie.
                    biznes do końca świata i o jeden dzień dłużej :szeroki_usmiech
                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• mikko1
                      Rider
                      • 2013
                      • 329
                      • Octavia III (5E3)
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

W temacie dbania o nas przez nasze kobietki, polecam scenę (1h09min) z filmu Taxi 2, gdzie jest bardzo dobry przykład opieki nad nami

Pozdrawiam
                      Moja "córeczka"
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...554967#1554967

Komentarz

• kazik4x4
                        RS
                        • 2008
                        • 2728

Po trzech królach koniec balu. Koniec żarcia wszystkiego na co miało się ochotę, ale żebym się jakoś szczególnie obżerał to nie powiem - przez kilka miesięcy programowego odżywiania tak jakoś się przyzwyczaiłem do uczucia lekkości w żołądku, ze nie za bardzo się potem czułem najedzony ponad miarę...
                        od 19 grudnia kiedy odstawiłem dietę przytyłem 1,8-2kg. Teraz zaczynam kolejny etap diety, który potrwa do Wielkiej Nocy.
                        Cel wagowy to 88kg.

Komentarz

• AdamB
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 8033
                          • Octavia IV (NX3)
                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
                          od 19 grudnia kiedy odstawiłem dietę przytyłem 1,8-2kg. Teraz zaczynam kolejny etap diety, który potrwa do Wielkiej Nocy.
                          Cel wagowy to 88kg.
                          Czyli porządnie się w....ać :szeroki_usmiech .

Mam tą sama sytuacje, ale myślę że dwa razy w tygodniu basen 1 godzina ciągłego szybkiego pływania + sauna 30min zrobi swoje. Oczywiście powrót do normalnego jedzenia.

Komentarz

• Ficu
                            Rider
                            • 2010
                            • 395

Panowie.
                            U mnie kobita powiedziała "dość tego! masz iść do lekarza".

No nie ma zmiłuj, cza iść. Ale o co chodzi, i czemu tu piszę.

A wiec, mam problemy z kręgosłupem.
                            Napierd.. mnie dziennie wieczorem plecy i szyja.
                            Byłem już u trzech różnych lekarzy, miałem robione badania, przeswietlenia, i każdy rozkłąda ręce, ewentualnie słysze "jest Pan za stary żeby cos z tym zrobić".

Jak czegoś nie zrobie to ocipieje.
                            Chodziłem na basen, ale nie pomaga, czułem jeszcze większy ból, i zmęczenie.
                            Chodze wiecznie wkur.. bo mnie to boli, i nie wiem co robić, gdzie szukać pomocy.

KOLEDZY ZE ŚLĄSKIEGO (najlepiej Bytom i okolice).
                            Poszukiwany dobry ORTOPEDA!

Ktoś pomoże? Poradzi?
                            Auto-shop4x4
                            Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• eaglemirek
                              RS
                              • 2010
                              • 14116
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ficu, polecam Galen w Bieruniu :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9942
                                • Ford

Żona mnie zje.ała jak jej się przyznałem, że chodząc z kumplami na piwko popalam sobie delikatnie... :?
                                To zła kobieta jest...

Aha, ale na basen co tydzień chodzę z dziewczynami (trzema wszystkimi). Bez pływania a jedynie z moczeniem się... ale sytuacja rozwojowa jest może i popływam :szeroki_usmiech
                                Adam... Używam:
                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• AdamB
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 8033
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Agamek12, bez pływania w wodzie katarek złapiesz :lol:

Komentarz

• ruwado
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 14888
                                    • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Agamek12
                                    Aha, ale na basen co tydzień chodzę z dziewczynami (trzema wszystkimi). Bez pływania a jedynie z moczeniem się... ale sytuacja rozwojowa jest może i popływam :szeroki_usmiech
                                    jak ze swoimi, to dobrze, jak z obcymi :szeroki_usmiech to znowu zła kobieta będzie :diabelski_usmiech
                                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Agamek12
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 9942
                                      • Ford

Zamieszczone przez AdamB
                                      Agamek12, bez pływania w wodzie katarek złapiesz :lol:
                                      Na razie mnie nic nie chwyta.
                                      Ale młodsza córa od wczoraj 40stC... :?

Zamieszczone przez ruwado
                                      jak ze swoimi, to dobrze, jak z obcymi :szeroki_usmiech to znowu zła kobieta będzie :diabelski_usmiech
                                      W Wołominie ze swoimi...
                                      Ale w Katowicach to... no jeszcze nie byłem. Ale jak pójdę to raczej obce kobiety tam będą
                                      Adam... Używam:

Komentarz

• Ficu
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 395

eaglemirek, z nieba mi spadłeś!
                                        Słyszałem coś o Bieruniu, ale nic wiecej

Masz jakiegoś sprawdzonego specjaliste, możesz coś wiecej na temat tego miejsca napisać?
                                        Auto-shop4x4
                                        Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• ruwado
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 14888
                                          • Octavia IV (NX3)

Ale jak pójdę to raczej obce kobiety tam będą
                                          i pewnie też ze trzy znajdziesz :P :P :P
                                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9942
                                            • Ford

Zamieszczone przez ruwado
                                            Ale jak pójdę to raczej obce kobiety tam będą
                                            i pewnie też ze trzy znajdziesz :P :P :P
                                            Wystarczy jak ze swoimi pójdę...
                                            Małżowina co chwila patrzy na mnie karcącym wzrokiem.
                                            A ja przecież patrzę na inne kobiety i zastanawiam się, czy to nie są jakieś nasze znajome, bo jakoś tak dziennie podobne są... :szeroki_usmiech
                                            Adam... Używam:

Komentarz

• ruwado
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 14888
                                              • Octavia IV (NX3)

Agamek12, ustatkuj się :lol:
                                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• lu5asz
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2006
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ficu, Bierun Dr Krzysztof Ficek.

Najlepszy specjalista,wielu znanych sportowców sie u Niego leczy.
                                                Sam byłem i mi pomógł .
                                                Kondziu

OCP

Komentarz

• kazik4x4
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2728

Zamieszczone przez Ficu
                                                  Panowie.

A wiec, mam problemy z kręgosłupem.
                                                  Napierd.. mnie dziennie wieczorem plecy i szyja.
                                                  Byłem już u trzech różnych lekarzy, miałem robione badania, przeswietlenia, i każdy rozkłąda ręce, ewentualnie słysze "jest Pan za stary żeby cos z tym zrobić".

Ktoś pomoże? Poradzi?
                                                  Ficu, masz w podpisach itp off road service - słuchaj, a czy ty nie jesteś mechanikiem i po prostu robota Ci po krzyzu nie daje?
                                                  Mój kolega miła problemy z szyja, karkiem, kręgosłupem - mechanik z urodzenia, powołania i zamiłowania - niestety tak go napierd..ły plecy od ciągłej pracy albo w pozycji nachylonej albo z zadartą głową pod autem że w końcu wydzierżawił gościowu zakład który miał koło domu a sam wsiadł na TIRa bo inaczej by nie mógł któregoś dnia wstać.
                                                  Po 6 latach siedzenia za fajerą, rehabilitacjach, siłowniach na wzmocnienie pleców już ten problem nie występuje, do tego stopnie jest dobrze że przebąkuje o ponownym spróbowaniu sił jako mechanik - po prostu ciagnie go do tego.

Komentarz

• leszekmw
                                                    RS
                                                    • 2005
                                                    • 5356

Zamieszczone przez lu5asz
                                                    Ficu, Bierun Dr Krzysztof Ficek
                                                    widzisz Ficu , jeszcze si e okaże że to Twoja rodzinka.., a Ty szukasz po forach.. :szeroki_usmiech
                                                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                                    GVI 1.4TSI
                                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...