Ostatnio wpadłem na można powiedzieć genialny pomysł.
Ładowarka samochodowa to już banał a żeby tak zrobić ori wejście do ładowanie na USB,
plątał by się tylko kabel po aucie a nie cała ładowarka wystarczyło by kupić
siemi1, No ale jaki efekt i wygoda a nie jakieś wystające kable :P
A u mnie hmmm ostatnie z tych grubszych to Energy start i elektryczny stołek kierowcy bo Obrysówki USA widziałeś ??
Ja sobie sprawiłem nowe radyjko od chińczyków na windowsie.
Chodzi bardzo płynnie i nic narazie nie przycina używam dopiero dwa dni. Cena bardzo przystęna 560zł a na forum vw golfa bardzo chwalili więc sie zdecydowałem.
lunatick, wydaje mi się, że widziałem u kogoś na forum taki patent, z wyprowadzeniem kabla ładowarki usb na deskę. Sama ładowarka była chyba w postaci jakby zasilacza, podłączona do bezpieczników przez bajpas.
Ja sobie sprawiłem nowe radyjko od chińczyków na windowsie.
Chodzi bardzo płynnie i nic narazie nie przycina używam dopiero dwa dni. Cena bardzo przystęna 560zł a na forum vw golfa bardzo chwalili więc sie zdecydowałem. http://s.aliexpress.com/FFzi6jUz
Jaka ramka jest potrzebna do tego radia? Ze swinga podejdzie?
Nie trzeba jakiegoś osobnego sterownika do tego :?: Na zdjęciach pokazane jest wszystko bezpośrednio pod radio dlatego mnie to trochę dziwi. Satysfakcjonowało by mnie takie rozwiązanie gdyby działało bo wyglądało by oryginalnie i na oryginalnych przewodach :wink:
Ori VW kamerka jest z tego co Pamiętam większa niż otwór i trzeba ciąć blachę, myślę ze to rozwiązanie poniżej jest dużo lepsze i tańsze od c]kamerki VW musisz dokupić ori moduł chyba ok 400 pln
siemi1, aha, czyli jednak sterownik jest potrzebny, tak myślałem, bo na zdjęciach jest pokazane jakby bezpośrednio pod radio, zakodować i działa. Niepotrzebnie też tam napisali że do skody octavii też pasuje skoro nie pasuje. A Ty sterownik do swojej kamerki skąd brałeś i gdzie w aucie dokładnie go założyłeś? W bagażniku przy nadkolu? Bo z tego co widzę kupowałeś osobno kamerkę i sterownik. Ale widzę że już miałeś park asist, stwierdzam po przycisku na desce, ja tego nie mam więc czy taka kamerka mi bez problemu zadziała?
siemi1, aha, czyli jednak sterownik jest potrzebny, tak myślałem, bo na zdjęciach jest pokazane jakby bezpośrednio pod radio, zakodować i działa. Niepotrzebnie też tam napisali że do skody octavii też pasuje skoro nie pasuje. A Ty sterownik do swojej kamerki skąd brałeś i gdzie w aucie dokładnie go założyłeś? W bagażniku przy nadkolu? Bo z tego co widzę kupowałeś osobno kamerkę i sterownik. Ale widzę że już miałeś park asist, stwierdzam po przycisku na desce, ja tego nie mam więc czy taka kamerka mi bez problemu zadziała?
na wsyztskie pztanie odp masy w temacie. wzdaje mi sie ye park assist tu nie ma nic do gadania bo ona sie wlacza po wstecznym pytanie co Ci sie wyswietli czy bedziesz mial z boku podglad auta jak by byly czujnii czyn nie tego nie wiem. jak bys byl w wawie zagadaj z pab567 moze da sie przetestowacjak ma jakąs kamerke i modul dosepne, chyab ma bo cos widziałem, że sprzedaje.
siemi1, ok, będę kombinował jak się nie da bez park asist to będę musiał sobie dołożyć i będzie kolejny przycisk i doposazenie mojej skodziny, dzięki za pomoc. Wiem już chociaż czego szukać.
Witam serdecznie. Mam pytanko odnośnie czujnika zmierzchu z aliex. m. in. takiego: http://pl.aliexpress.com/item/ADJUST...677425998.html czy będzie obsługiwał opcję Leaving & Coming Home, dodam że nie posiadam świateł przeciwmgłowych z przodu i zwykły włącznik świateł zamienię na taki http://allegro.pl/wlacznik-przelaczn...234847553.html. Jak to będzie działać? Dzięki! P.S. Chodzi głównie o funkcję Leaving & Coming Home, wyczytałem gdzieś że do tego nie potrzeba czujnika zmierzchu, czy to prawda? :O
grove82, do coming home nie potrzeba, wtedy po zakodowaniu masz to osiągalne poprzez mrugnięcie długimi przed otwarciem drzwi. Do leaving home czujnik musi być, bo jak go nie będzie to skąd auto ma wiedzieć, że już jest wystarczająco ciemno?
grove82, do coming home nie potrzeba, wtedy po zakodowaniu masz to osiągalne poprzez mrugnięcie długimi przed otwarciem drzwi. Do leaving home czujnik musi być, bo jak go nie będzie to skąd auto ma wiedzieć, że już jest wystarczająco ciemno?
Czyli do coming home tylko kodowanie i mrugniecie długimi przed wyjściem z auta, tylko na zapłonie czy po wyjęciu kluczyka ze stacyjki? a do leaving home czujnik zmierzchu tak jak podałem w poście wyżej i kodowanie, dobrze rozumiem?
Ja też mam pytanko o ten czujnik. Co się do niego wpina? Widzę w obudowie gniazdo na jakąś wtyczkę ale nie ma jej na zdjęciach. Co jeszcze jest potrzebne?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Ja też mam pytanko o ten czujnik. Co się do niego wpina? Widzę w obudowie gniazdo na jakąś wtyczkę ale nie ma jej na zdjęciach. Co jeszcze jest potrzebne?
Czujnik wpina się pomiędzy włącznik świateł i kabel a czujnik(fototranzystor) wyciąga na podszybie. Włącznik musi być z funkcją/pozycją AUTO.
co do tego czujnika to dla mnie on nie do końca działa dobrze, chodzi o to że jak juz przełączy z dziennych na mijania to w przypadku kiedy jeszcze gdzieś zaświeci słońce (np. jedziemy przez las jest na tyle ciemno że przełączy na mijania, ale jednak powiedzmy wjedziemy w miejsce dobrze nasłonecznione to automat włączy nam światła pozycyjne i dopiero później po dobrych paru minutach albo włączy dzienne albo włączy mijania w zależności od stopnia nasłonecznienia). Niby w menu jest możliwość wyłaczenia włączania świateł pozycyjnych, ale i tak to jakoś nie działa. Gdyby nie to utrudnieni to byłbym zadowolony, a tak to drugi raz bym tego nie kupił.
Czujnik wpina się pomiędzy włącznik świateł i kabel a czujnik(fototranzystor) wyciąga na podszybie. Włącznik musi być z funkcją/pozycją AUTO.
co do wyłącznika nie musi być z pozycją Auto wystarczy zwykły wyłącznik odpowiednio podpięty i w pozycji 0 jest Auto.
A co do funkcjonalności ja po drobnej przeróbce jestem zadowolony robi co mam robić
pozdrawiam
roberta Skoda SuperB 1,4 TSI iV Hybryda
co do wyłącznika nie musi być z pozycją Auto wystarczy zwykły wyłącznik odpowiednio podpięty i w pozycji 0 jest Auto.
A co do funkcjonalności ja po drobnej przeróbce jestem zadowolony robi co mam robić
Komentarz