Zakupy w Chinach - AliExpress

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KulfonP
    Rider
    • 2010
    • 391

Zamieszczone przez lukasz3112
    no dobra a teraz pytanie:
    wg przepisów, które poczytałem wychodzi, że z cła zwolnione są przedmioty o wartości do 150 euro a z VATu natomiast te o wartości do 22 Euro.. czy ktoś kto zamawiał coś droższego ma jakieś doświadczenia? ktoś wzywa czy trzeba samemu sie zgłosić i coś takiego opłacić?
    Ja zamawiałem już ponad 20 przedmiotów w tym takie jak częsci do samochodu za 100$, 75$ - ani razu nie zapłaciłem ani cła ani vatu. To sprzedający na deklaracji celnej na przesyłce określa wartość przedmiotu i pisze co to jest. Tym samym wpisując tam zwykle zaniżoną wartość przesyłki omijają "przykre formalności".
    Znam przypadek z forum z zamawianiem tylnych lamp led do O2 o wartości blisko 200$ które na cło nie trafiły a paczka rozmiarowo była całkiem pokaźna.

Komentarz

• bishop
      L&K
      • 2012
      • 1430

Zamieszczone przez marlej108
      Kupowal bodajze baterie do telefonu i cos do komputera. Co ciekawe - wyszlo taniej niz zakup w Polsce... nawet z kosztem wysylki, ktory wcale nie byl jakis kosmiczny.
      Nie może być , ...kupił taniej w Chinach :haha:
      ,i Ty nie doradziłeś tacie ,ze jak spłonie komputer albo nawet cala chałupa to nie dostanie odszkodowania :twisted:

Komentarz

• irekk
        L&K
        • 2011
        • 1093
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez KulfonP
        I tu się nie do końca zgodzę - miałem przypadek z żarówką LED, która zaczęła migać, odesłałem i dostałem nową.
        Chodzi mi bardziej o możliwości prawne. To że sprzedawca wykazał się kurtuazją to tylko dobrze o nim świadczy.

Komentarz

• lukasz3112
          RS
          • 2008
          • 3607

bishop, przecież i tak 99% części jest z Chin więc nie wiem o co Ci chodzi
          Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Przez clo przechodzi kazda paczka i list :idea: Na kazdej przesylce jest zielona pieczatka z UC. Pozostaje kwestia, czy celnik doczepi sie do wartosci realnej zawartosci czy tez nie :idea:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• meehoo
              Classic
              • 2013
              • 26

Zamieszczone przez lukasz3112
              przykład żarówek led do dziennych - tam własnie zamówiłem za 60zł już z kasownikami błędów... u nas 120zł za same żarówki plus kolejna 100zł za kasowniki / lub ewentualnie próba kodowania żeby błędów nie było /
              Podeślesz link? Też szukam dla siebie dziennych LED. Z góry dzięki!

BTW nie wiem czy zauważyliście, 11 listopada wiele produktów będzie -15% na Ali...
              Moja Octa:
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=83105

Komentarz

• maziagh
                Classic
                • 2014
                • 13

radio z Chin

pytanie jestem na kupnie radia typu kombain cos takiego znalazłem

i

to samo w chinach

Warto coś takiego kupować? i to jeszcze z chin?

Komentarz

• lukasz3112
                  RS
                  • 2008
                  • 3607

maziagh, przy tej cenie nie wiem czy jest sens - wychodzi ok 1300zł..do tego pewnie dowalą cło i VAT - wyjdzie wtedy praktycznie na to samo. chyba, że chcesz kupić jakieś fajniejsze np na androidzie to wtedy się może bardziej opłacać.
                  Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• alxxx
                    RS
                    • 2010
                    • 1823
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Napisze ktoś doświadczony jak kupować na Ali? Chodzi o najprostszy zakup bo Paypala nie ma... czytałem o kombinacjach z kartami itd.
                    VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
                    Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Kupujesz, podajesz adres, wpisujesz numer karty kredytowej, placisz i czekasz na przesylke.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Sznurek
                        Classic
                        • 2012
                        • 37

A czy ktoś zamawiał z alli nakładki na pedały? i jak z jakością

Komentarz

• siemi1
                          L&K
                          • 2012
                          • 1287
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BMM 2.0 TDI 140 KM

Sznurek, ja kupowalem znajdziesz zdjecia w moim temacie. Jakosc jak najbardziej ok ja za komplet za ~ 80zl
                          Spalanie - Motostat.pl
                          Jest 171,7 KM i 402,9 Nm
                          Moja OII FL 2.0TDI Kombi, oszust RS
                          Sprzedam na OLX!!

Komentarz

• meehoo
                            Classic
                            • 2013
                            • 26

Ja również mam te nakładki z Chin - jakoś ok a nawet super, foty u mnie w wątku.
                            Jedynie co, to z pedałem gazu trzeba się trochę namęczyć (poprzez zagięcie ząbków blachy, bo nie dystajesz całego pedału jak w oryginale, tylko nakładkę na obecny). Plus jest taki, że nie trzeba demontować pedału.
                            Moja Octa:
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=83105

Komentarz

• bishop
                              L&K
                              • 2012
                              • 1430

Paypal ostatnio zmienil regulanim, trochę bełkotu typowego dla regulaminow, ale czy ktoś doczytał , czy nie wprowadzili opłat od posiadania konta ?

Komentarz

• siemi1
                                L&K
                                • 2012
                                • 1287
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez bishop
                                Paypal ostatnio zmienil regulanim, trochę bełkotu typowego dla regulaminow, ale czy ktoś doczytał , czy nie wprowadzili opłat od posiadania konta ?
                                Zerknij na niebezpiecznik opisuja tam zmiany paypala.
                                Spalanie - Motostat.pl
                                Jest 171,7 KM i 402,9 Nm
                                Moja OII FL 2.0TDI Kombi, oszust RS
                                Sprzedam na OLX!!

Komentarz

• DJ MŁODY
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 5908
                                  • Octavia II (1Z3)

jak by toś brał nakładki na pedały
                                  to ja również jestem chętny
                                  podeśle kasę
                                  dajcie znać na pw
                                  pozdrawiam Adam
                                  Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• Eidos71
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2050
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

DJ MŁODY - spóźniłeś się dosłownie 3 dni... We wtorek rano (korzystając z trwającej jeszcze wtedy promocyjnej doby na Ali...) zamówiłem taki zestaw za niecałe 20 dolarów...
                                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• lukasz3112
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3607

Panowie czy ja dobrze widzę?

radyjko za 200zł? czy jest tam jakiś haczyk, którego nie doczytałem?

Komentarz

• Wopik6
                                        Drive
                                        • 2014
                                        • 82

"No feedback score" - to tłumaczy chociaż trochę

Komentarz

• lukasz3112
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3607

No ale jak ma byc komentarz skoro sprzedal na tej aukcji 16 listopada pierwsze radio. Chyba ze mowisz ogolnie

Komentarz

• mamaj12
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 1956
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

maziagh, zobacz u kolegi Wally, on zapodał sobie jakiś kombajn i jest zadowolony.
                                            obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                                            wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• lukasz3112
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 3607

no a co myślicie o tej aukcji?

oczywiście paczka z Chin, ale gostek który sprzedaje przynajmniej jest w PL no i trochę tych komentarzy ma.

[ Dodano: Czw 20 Lis, 14 21:08 ]
                                              wysłałem do tego gostka maila z zapytaniem czy jest jakakolwiek gwarancja na to radio oraz czy elementy z 5 zdjęcia są w zestawie.
                                              No to mi odpisał, żebym sobie kupił radio z Polski za 1500zł.. no takiego złamasa to już dawno nie spotkałem. Pytasz uprzejmie a on z takim tekstem.

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2009
                                                • 10918
                                                • Fiat

lukasz3112, "Możliwe dodatkowe opłaty celne 22% od ceny zakupu płatne przy odbiorze." to oni się dopiero zastanawiają czy możliwe? czy że możliwe przy odbiorze?....bo jak to pierwsze to dziwnie to brzmi...jakby nie wiedzieli....
                                                to jest jakiś badziew ta aukcja...jakąś lipą zajeżdza mocno...
                                                chyba te "mocno wypasione" radia wyciągają chińczykom z aut...

Komentarz

• lukasz3112
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 3607

sew1981, no coś z tym jest nie ewidentnie.
                                                  No i ciekawe jak te radio u nas w PL by się sprawowało / odbierania stacji, TV itp/

Komentarz

• PieTrzaK
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1323
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Jaką lipą? Czasem paka od majfrienda załapie sie na opłaty, czasem pieczątkę na cle przybiją za darmo... Dopóki nie masz w trackingu, że zatrzymano w UC albo nie to nic nie wiadomo

Komentarz

Pracuję...