Przeglądałem regulamin tej taryfy Redbull no limits II i rzucił mi się w oczy zapis, że nie pozwalają na udostępnienie internetu na komputer (tethering). Podobnie jest w lycamobile. Trochę lipa, bo już go miałem brać - dla żony.
Gdzie tani abonament z rozmowami bez limitu?
Zwiń
X
-
Na podstawie czego oni podwyzke chca wprowadzic ??
Od kiedy masz umowe, to chyba jakas nowa byla :?:
Jak doczytalem, to dotyczy tych co wzieli umowe bez telefonu... pewnie do mnie tez napisza
Generalnie w tej chwili majac ten abo za 49,99 bylo 2GB neta, po zmianie bedzie az 250MB :lol:
Teraz trzeba zaplacic 64,99 ale dodaja :
- 1 godzina rozmów w roamingu w Unii Europejskiej za darmo co miesiąc
- 1 godzina rozmów z Polski do Unii Europejskiej za darmo co miesiąc
- 0,1 GB internetu w roamingu w Unii Europejskiej
Ale jak ktos nie chce :roll: Wiele osob wybralo ta oferte bo za te 50zl bylo wszystko co potrzebowali, a po co placic kolejne 15zl ... niby nic, ale jak tak kazdy operator wcisnie swoje uslugi to za chwile nazbiera sie dodatkowo 200-300zl bonusow co miesiac
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111To jeszcze coś lepszego RedBullMobile za 29zł
- nie limitowane komórkowe i stacjonarne
- 2GB netu
- umowa na czas nieokreślony z miesięcznym wypowiedzeniem
- darmowy YT
Haczyk to opłata aktywacyjna 50zł :|
Świeży temat, więc dużo szczegółów nie podam :P ale:
29 zł - tyle że netto,
brak limitów,
2GB netu,
umowa na rok,
opłata 100 na start, jakieś telefony tam będą mieli.
Dokładnych haczyków nie znam, bo nie wiem jak to jest z udostępnianiem netu, ale wiem że to śmiga na Plusie i nazywają to jakąś "grupą zamkniętą" :wink:
Podpytam się jej dokładniej o co kaman i podzielę się później informacjami.O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Tam jest jedynie o oplacie, czy jest podana jakas konkretna oferta do ktorej przechodzimy ?? Bo jak nie to widze ze max opcja bez sluchawki to 64,9, a to samo ze sluchawka 99zl.
Wiec 35zl roznicy, wiec 824zl za umowe, a sluchawka w promocji kupiona z reki 1100-1200zl, wiec tu juz mozna sie zastanowic w przeciwienstwie do umow jakie byly do te pory, gdzie roznica miedzy abo ze i bez sluchawki to bylo min. 50zl
Komentarz
-
-
Prostuję moje info:
Bez telefonu:
21,- /m-c
99 zł opłata startowa
Bez limitu na rozmowy
Bez limitu na SMSy
2GB Internetu w LTE
Umowa 12 m-cy
Członkostwo w Grupie Zakupowej
Średnio 29 zł miesięcznie
Z telefonem:
43,- / m-c
150 opłata startowa
Bez limitu na rozmowy
Bez limitu na SMSy
2GB Internetu w LTE
Umowa 24 m-cy
Członkostwo w Grupie Zakupowej
Średnio 49 zł miesięcznie
Wszystkie ceny netto!
Jeden jedyny mankament -Warunki korporacyjne dla mikro i małych firm już od jednej aktywacji / karty SIM - czyli tylko dla ludzi prowadzących działalność :!:
Tak jak wspominałem wcześniej śmiga to na sieci Plusa.
Jeśli ktoś zainteresowany proszę PW.O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Do TM wyslalem wypowiedzienie :lol: Generalnie szukam ofert +/-50zl z pakietami bez limitu wszedzie + 1-2GB internetu. Umowa 1-6-12 miesiecy. 24 miesiecy jest bez sensu przy ofercie bez telefonu w tych cenach. Co oferuje konkurencja ??
Znalazlem Nju, ktore kiedys mialem i przenioslem tylko z powodu lepszej oferty na tamten czas w TM. Daja w tej chwili:
19zl - bez limitow na komorki
10zl - bez limitu na stacjonarne
9zl - SMS/MMS bez limitu
19zl - 3GB internetu LTE
+10zl - 10GB internetu LTE
To ostatnie mnie zastanawia, czy to tylko internet w telefonie, czy moge go sobie udostepnic w modemie na USB lub uzywac telefon jako modem wi-fi.
W innym temacie czytam, ze zasieg posypal sie strasznie w Orange:evil:
W odleglosci 300m od bloku mam nadajnik TM: GSM1800 GSM900, UMTS2100 oraz te same zakresy Orange oraz Networks UMTS900
Komentarz
-
-
No wlasnie, a jak realnie z zasiegiem.
Czy internet dziala udostepniony w telefonie do komputera, czy sa z tym problemy?? Pakiet nazywa sie smartfon, wiec na udostepnienie raczej nie ma co liczyc :?:
W cenie 29zl jest 2GB + 9zl za SMS + 2GB jest tez dodatkowo w pakiecie za 20zl gdyby co.
Nadajniki tak jak napisalem. Play jest po drugiej stronie ulicy, jeszcze blizej niz pozostale. Chociaz kiedys mialem Playa i jako tako dzialalo, jeszcze przed podlaczeniem nadajnikow TM
Doliczaja jak widze 49zl za aktywacje :evil:
Komentarz
-
-
Maicroft, ja co prawda mam tel w Virgin Mobile ale to też Play. Z zasięgiem nie mam problemów, w drugim tel mam ustawiony na sztywno T-Mobile i też ładnie chodzi, nie wywala z sieci. Jak masz nadajnik Play obok to już w ogóle nie powinno być problemów.
Z udostępnianiem internetu nie ma problemu, testowałem . Chyba, żadna sieć nie robi z tym problemów i raczej średnio mają jak to sprawdzić. Ja korzystałem na kompie z pakietów w Play, Virgin, Orange, T-Mobile, a w Red Bull Mobile często korzystam z ich bezpłatnego LTE w komputerze. Czasem nawet jakieś torrenty się ściągało :twisted:
Dzisiaj jeszcze Virgin Mobile udostępniło taką ofertę https://virginmobile.pl/oferta
INTERNET LTE W TELEFONIE, SMSY, MINUTY DO WSZYSTKICH
#MIWYSTARCZA 1 GB BEZ LIMITU 100 29 ZŁ
#DLAMNIESUPER 2 GB BEZ LIMITU BEZ LIMITU 59 ZŁ
DLA PRZENOSZĄCYCH NUMER PAKIET #DLAMNIESUPER W CENIE 49 ZŁ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftW innym temacie czytam, ze zasieg posypal sie strasznie w Orange:evil:
[ Dodano: Pon 18 Sie, 14 19:38 ]
w domu na Orange mam 20% zasięgu (40% przy wierze od strony przekaźnika :lol: ) a na NJU mi jeszcze nie spadł nigdzie poniżej 80%.
Komentarz
-
-
rafiki,
Sony Xperia Standard UMTS :900 2100
Samsung GT-S7230E Standard UMTS :2100
I wszystko jasne Tam gdzie Samsung trzyma się kurczowo resztek UMTSa na 2100 tam Sony wskakuje na 900 i dlatego jest więcej kreseczek
Zamień karty w telefonach i sprawdź czy coś się zmieni. Kwestia jeszcze ustawień samego telefonu.
Komentarz
-
-
Żonka odchodzi z TMobile. Z racji skąpstwa :lol: chce zostawić starą Nokię 6020 i weźmie chyba abonament w sieci whitemobile: Bez limitu na połączenia do sieci komórkowych - za 18 zł. Poda ktoś jakieś za i przeciw tej ofercie? Swojego czasu pisali w regulaminie, ze w przypadku wykorzystywanie telefonu gł do dzwonienia a nie odbierania - mogą blokować usługę. Na szczęście niedawno się z tego wycofali.
Komentarz
-
-
obrus, poza tym zapisem w regulaminie
Oferta nie jest przeznaczona do użytku komercyjnego. Usługa powinna być wykorzystywana w sposób standardowy, co oznacza, że
Abonent wykonuje połączenia. wysyła SMSy i korzysta z Internetu, ale nie wykorzystuje usługi do telemarketingu, spamowania itp.
Kryterium stosowanym przez White Mobile w tym zakresie jest sprawdzenie czy z karty nie są wykonywane automatyczne
połączenia oraz czy Abonent użytkuje telefon w sposób mniej więcej symetryczny. Operator zastrzega sobie możliwość zerwania
umowy gdy ruch wychodzący (dzwonisz do kogoś) liczony w minutach jest większy od ruchu przychodzącego (odbierasz) o około
70%.
Komentarz
-
-
rafiki, no ok ale to i tak o niczym nie świadczy, tylko, że któryś ma mniej sprawną antenę albo dłużej trzyma się słabszej częstotliwości. Wątpię, żeby Orange gorzej traktował swoją markę od taniego njumobile i nawet nie wiem czy jest taka możliwość. Chyba tylko jedynie ustawiając inne zasady połączenia z siecią w ustawieniach karty dla poszczególnych ofert i wymuszając późne przełączanie się telefonu przy słabym zasięgu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteobrus, poza tym zapisem w regulaminie
Oferta nie jest przeznaczona do użytku komercyjnego. Usługa powinna być wykorzystywana w sposób standardowy, co oznacza, że
Abonent wykonuje połączenia. wysyła SMSy i korzysta z Internetu, ale nie wykorzystuje usługi do telemarketingu, spamowania itp.
Kryterium stosowanym przez White Mobile w tym zakresie jest sprawdzenie czy z karty nie są wykonywane automatyczne
połączenia oraz czy Abonent użytkuje telefon w sposób mniej więcej symetryczny. Operator zastrzega sobie możliwość zerwania
umowy gdy ruch wychodzący (dzwonisz do kogoś) liczony w minutach jest większy od ruchu przychodzącego (odbierasz) o około
70%.
7.4. Oferta nie jest przeznaczona do użytku komercyjnego. Usługa powinna być wykorzystywana w sposób standardowy. Operator zastrzega
sobie możliwość wyłączenia usługi w przypadku nietypowej charakterystyki ruchu telekomunikacyjnego.
Komentarz
-
Komentarz