Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ths
    Rider
    • 2007
    • 317

Skoda jak widać na zdjęciach upodobniła rapida do wersji indyjskiej oklejając tylne i przednie lamy. Wg mnie chromowana listwa z logo skody na masce jest też kamuflażem mającym imitować wersję indyjską. Nowy rapid będzie wyglądać identycznie jak mission L w kwestii przodu i tyłu. Jestem tylko ciekaw czy będzie dostępny silnik 1.6 z LPG.
    A jeśli chodzi o grill to brak w nim chromowanej obwódki i plastik jest matowy, rzeczywiście wygląda tandetnie (na salonie plastik był błyszczący domniemam, że lakierowany)
    Dodatkowo lakierowane elementy w dolnej części zderzaka obok miejsca na halogeny to też kamuflaż mający upodobnić do Indii. Na salonie mamy cały pas plastiku przez żadnych pionowych przegródek.

Komentarz

• Octavianos
      L&K
      • 2010
      • 1130

Nowa porcja oficjalnych zdjęć - miarkują zainteresowanie, wzbudzają pożądanie
      SIMPLY CLEVER
      Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7461
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• blackrs
          RS
          • 2008
          • 4829
          • Superb II combi (3T5)
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

środek jakiś taki plastikowy
          BYŁA o1 rs
          BYŁA o2 1.6
          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Podbiel
            Ambiente
            • 2011
            • 164

Górna cześć deski jeszcze w miarę podobna do Passata b6. A niżej dramat tak chamski plastik.. A ogólnie we wnętrzu taka fabia... to ja już wole O2T...
            Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165

Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Środek mi sie zupełnie nie widzi - zdecydowanie wole 0II FL a nawet i przed!
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Podbiel
                Górna cześć deski jeszcze w miarę podobna do Passata b6. A niżej dramat tak chamski plastik.. A ogólnie we wnętrzu taka fabia... to ja już wole O2T...
                no wlasnie - bo to IMHO bedzie w istocie Fabia III z dupa - czyli liftback :-) :diabelski_usmiech

ps. we wnetrzu miejsce na napoje praktycznie takie samo jak mialem w Fabce II... a zegary wygladaja jak z VW Polo sedan sprzedawanego u Ruskich i w Indiach...

Jesli w istocie temu autu byloby blizej do Fabii niz Octavii to mam nadzieje, ze chociaz cene utrzymaja wtedy na poziomie Fabki a nie, nie daj Boshe, Octavii Tour.... czy (nie!!!) obecnej Octavii....
                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Zorr
                  RS
                  • 2011
                  • 2110

czy tylko ja odnoszę wrażenia iż koła/nadkola są za małe, zupełnie nie proporcjonalne do reszty?
                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

Zamieszczone przez marlej108
                    no wlasnie - bo to IMHO bedzie w istocie Fabia III z dupa - czyli liftback
                    Marlej, mylisz się i to mocno !! Spójrz na to auto dokładnie !! Przecież linia tego auta nie ma absolutnie nic wspólnego z Fabią !! To jest po prostu Vision L w wersji produkcyjnej. Te same przednie światła, te same tylnie światła (nie patrz się na naklejki tylko na prawdziwe kształty widoczne na przetłoczeniach nadwozia). Wnętrze tez baaardzo ładne. A co do plastików - to jest kamufaż !! Przecież nie pozwolą wyjechać idealnie widocznej wersji produkcyjnej na drogi publiczne na pól roku przed oficjalną premierą !! Konkurencja miałaby wtedy podane na tacy rozwiązania stylistyczne i mogła by je spokojnie skopiować.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 4976
                      • Octavia III (5E3)
                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
                      Zamieszczone przez marlej108
                      no wlasnie - bo to IMHO bedzie w istocie Fabia III z dupa - czyli liftback
                      Marlej, mylisz się i to mocno !! Spójrz na to auto dokładnie !! Przecież linia tego auta nie ma absolutnie nic wspólnego z Fabią !!
                      Hehe, no mam nadzieje, ze sie myle :szeroki_usmiech

ale Big pamietaj, ze za rok ma byc Fabia III i na wizualizacjach co to byly w AutoBild/Autoswiat przod owej Fabii III wyglada jak niby tego Rapida... wiec moze byc tez tak, ze Rapid bedzie Fabia III z dupa... tak jak Vento w Indiach to w istocie Polo sedan...

A moze masz racje i Rapid to zupelnie inny model...

nikt tego nie wie dopoki Skoda nie raczy w koncu sie pochwalic co tam kombinuje...

ps. tak czy owak patrzac po zdjeciach to auto z zewnatrz i wewnatrz wydaje sie mniejsze od Octavii - naprawde ma to miejsce na napoje z Polo/Fabii.... i watpie zeby w wersji produkcyjnej sie duzo roznilo... ale znowu moze byc tak, ze nie mam racji - ja tylko spekuluje :-) A co bedzie zobaczymy :-) (a bedzie Rapid = Skoda Fabia liftback :diabelski_usmiech )
                      Pozdo ;-)
                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• blackrs
                        RS
                        • 2008
                        • 4829
                        • Superb II combi (3T5)

konkurencja nie śpi peugeot robi 301
                        BYŁA o1 rs
                        BYŁA o2 1.6

Komentarz

• AdamB
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 8038
                          • Octavia IV (NX3)
                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Ale paskuda
                          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• blackrs
                            RS
                            • 2008
                            • 4829
                            • Superb II combi (3T5)

ale która?? :P
                            301 na pewno ladniejsza od thalii a tej troche jeździ po drogach. jak bedzie miała dobra cene to się będzie sprzedawała. mi sie calkiem podoba
                            BYŁA o1 rs
                            BYŁA o2 1.6

Komentarz

• ruwado
                              RS
                              • 2009
                              • 14909
                              • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Podbiel
                              Górna cześć deski jeszcze w miarę podobna do Passata b6. A niżej dramat tak chamski plastik.. A ogólnie we wnętrzu taka fabia
                              wg. mnie ten plastik deski specjalnie jest czymś spaprany. Wystarczy porównac plastiki na drzwiach.
                              pozdrawiam - Darek
                              ​​

Komentarz

• marlej108
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 4976
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

kolejne fotki Rapida...

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Eidos71
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2050
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Skoda Rapid, która będzie "wersją produkcyjną" zaprezentowanej w 2011 r. we Frankfurcie Skody MissionL, będzie posiadała 1,2 litrowy silnik TSI z VW Group, z jego 85 lub 105 KM, oraz 1.4 TSI 122 KM. Skład ten zostanie uzupełniony przez 1,6 TDI o mocy 105 KM i 2.0 TDI diesel o mocy 140 KM. Skoda Rapid będzie miała 4,39 m długości, 1,70 m szerokości i 1,40 m wysokości. Na rynku indyjskim auto jest dostępne z dwoma silnikami, 1.6 diesel i 1.6 benzyna, rozwijającymi moc ponad 100 KM.

Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Ths
                                    Rider
                                    • 2007
                                    • 317

Jeśli potwierdzi się brak silnika 1.6 pod LPG na naszym rynku to uważam, że skoda strzeli sobie w kolano. Osobiście skieruje kroki w kierunku konkurencji np. Cruze z silnikiem 1.8 pod LPG.

Komentarz

• dato
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1431

Byłby to duży błąd, bo zalet toto ma niewiele. A argument o thalii jakoś do mnie nie trafia - papierowe autko... Co z tego, że "trochę ich u nas jeździ" 126p też jeszcze trochę jeździ... Czterośladów również. Diesli z bojową zasłoną dymną zatrzęsienie. I co z tego ?

Rapid nudny jak flaki z olejem, jak nie będzie miał uzasadnienia w ekonomice (nie tylko zakupu), to do piachu z nim...

Komentarz

• phoneman
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 3376
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

A może się okazać liftbackiem w dobrej cenie u ludzie będą wali drzwiami i oknami tak jak po Toura Ja bym tej konstrukcji nie skreślał, tym bardziej że za mało o nim wiemy :diabelski_usmiech To tego dojdzie kombi i będzie hit sprzedaży
                                        .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Zorr
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2110

jest i filmik z toru Nurburgring
                                          Skoda Rapid trafi do europejskich salonów jeszcze przed końcem roku. Nowy model przechodzi właśnie ostatnie testy. Niedawno można go było oglądać w Zielonym Piekle

jak na kapelusznika to całkiem całkiem ... :szeroki_usmiech
                                          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Ths
                                            Rider
                                            • 2007
                                            • 317

Miałem okazje przyjrzeć się z bliska nowej Kia Rio Sedan. Auto segmentu B "w sedanie" uważam, że najładniejsze w tej klasie. W środku miejsca na nogi na tylnej kanapie trochę więcej jak w OI. W wersji wyposażenia L z silnikiem 1.4 kosztuje ok 50 tys. Co do wymiarów to jest porównywalne do octavii pierwszej generacji choć wydaje mi się, że jest o kilka cm węższa w środku od OI (nie miałem miarki, żeby się w salonie bawić ). Nowa skoda rapid będzie miała wymiary 4,39 m długości, 1,70 m szerokości i 1,40 m wysokości (tak jak napisał kolega Eidos71), czyli niemal identyczne jak Rio sedan. W tym momencie staje się jasne, że będzie to sedanik segmentu B udający samochód kompaktowy - konkurencja Kia Rio sedan, Fiat Linea, Chevrolet Aveo, Renault Talia, Honda City (wycofana z oferty w PL).
                                            W kwestii silników to takie Rio 1.4 spalać będzie w mieście ok 8 litrów benzyny. Przy przelotach ok 15 tys km rocznie jest już do przełknięcia i nie trzeba LPG. Patrząc na silniki 1.2 TSI to spalanie może być na tym samym poziome jak i mniejsze.
                                            Załączone pliki

Komentarz

• marlej108
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 4976
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Brawo THS za to porownanie!
                                              Zobaczycie ze Rapid to bedzie nowa Fabia III po prostu w wersji sedan...
                                              podobnie jak jest Jetta ktora w istocie jest golfem sedan...
                                              oby tylko nie kosztowala jednak 50.000 zl.... bo nie wroze jej wtedy zbyt wielkiej przyszlosci...
                                              a tak ze 40.000 z klimatyzacja to juz inna rozmowa. :diabelski_usmiech
                                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Zamieszczone przez Ths
                                                W kwestii silników to takie Rio 1.4 spalać będzie w mieście ok 8 litrów benzyny.
                                                W teorii tak, w praktyce zycie pokaze :wink: Na plus to zawsze ze te 2,5kpln mozna zagazowac a do TSI instalacje jeszcze dlugo nie zejdzie ponizej 3tys
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• Ths
                                                  Rider
                                                  • 2007
                                                  • 317

W kwestii spalania uważam, że do katalogowego można spokojnie doliczyć 1 - 1,5 litra w mieście i to przy normalnej jeździe.
                                                  Obie wersje hatchback i sedan ważą prawie tyle samo.
                                                  Spalanie wg producenta:
                                                  1.4 miasto 7,0/ 7,2 trasa 4,3 / 4,5
                                                  1.2 miasto 6.0 / 6,3 trasa 4,3 / 4,4

W praktyce (źr. Autocentrum)
                                                  1.4
                                                  Maksymalne średnie spalanie [l/100km]: 8,3
                                                  Minimalne spalanie przy oszczędnej jeździe [l/100km]: 5,5
                                                  1.2
                                                  Maksymalne średnie spalanie [l/100km]: 7,6
                                                  Minimalne spalanie przy oszczędnej jeździe [l/100km]: 5,0

➤➤ Raport spalania Kia Rio III Hatchback 3d 1.4 DOHC CVVT 109KM 80kW 2011-2014 - sprawdź zużycie paliwa w naszej bazie. ✅ AutoCentrum.pl posiada największą bazę raportów spalania w Polsce. ✅ Sprawdź sam! ⭐

➤➤ Raport spalania Kia Rio III Hatchback 5d 1.2 DOHC CVVT 85KM 63kW 2011-2014 - sprawdź zużycie paliwa w naszej bazie. ✅ AutoCentrum.pl posiada największą bazę raportów spalania w Polsce. ✅ Sprawdź sam! ⭐

Co do LPG to do tego silnika można założyć gaz. Podejrzewam jednak, że głowica może powiedzieć bye bye po 50 tys. A koszt w tak nowym aucie to będzie z 4 - 5 tys podejrzewam.
                                                  Zastanawia mnie też fakt, że KIA w PL nie zaleca instalacji LPG a z tego co słyszałem to w Korei tak (ale mogę się mylić)

Komentarz

• Eidos71
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2050
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wg informacji z autobild.de, cena Skody Rapid na rynku europejskim ma się zaczynać od 12.900 euro. Potwierdza się też, że oparta na platformie Fabii Skoda Rapid ma dostać nowy 1,2 litrowy silnik TSI z VW Group, który wyjdzie w dwóch opcjach mocy: 85 KM i 105 KM, oraz silnik o pojemności 1,4 litra TSI, o mocy 122 KM. Całość zostanie uzupełniona przez silniki diesela: 1.6 TDI z jego 105 KM i 2.0 TDI o mocy 140 KM.
                                                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

Pracuję...