Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • neoXs
    Rider
    • 2010
    • 555

Zamieszczone przez Ths
    neoXs,
    mógłbyś dowiedzieć się jakiś szczegółów od człowieka pracującego w ASO Chevroleta z czym są problemy. Mnie interesuje silnik 1.8 benzyna z LPG.
    Będę się z kolegą widział dopiero 12 lipca ale zapytam czy wie coś więcej. Aczkolwiek pamiętajmy, że to nie jest wyrocznia, nie wiadomo czy o jakiś model chodzi itd.

Komentarz

• parasite
      L&K
      • 2011
      • 1368

Zamieszczone przez Eidos71
      parasite - gdyby rzeczywiscie wystepowaly opisane przez Ciebie problemy, cos by bylo o tym wiadomo. Auta z tymi silnikami maja juz nalatane po 150.000 km i na razie nikt sie nie skarzyl na jakies problemy z chlodzeniem...
      Dlatego wkleiłem to w kontekście tego co napisał neoXs, żeby te wszystkie rewelacje ludzi z ASO traktować z przymrożeniem oka W końcu sprawne auta do nich na serwis raczej nie trafiają :P
      AGR 112KM, 232Nm
      Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

bedac dzis w empiku przegladalem auto bild - oczywiscie jest test rapida (nawet podaja ceny dwoch wersji silnikowych, bodajze za 1.2 MPI ponizej 14k euro), to samo w jeszcze jednej gazetce z Niemiec, ktorej tytul zaczyna sie od tradycyjnego "Auto cos tam"... i tam jest z kolei na okladce i w srodku zdjecie nowej Fabii III co to ma wejsc w 2013/14 i .... przod jest IDENTYCZNY jak w Rapidzie.... oczywiscie to pewnie wizualizacja... ale IMHO nowa Fabia bedzie miala przod i wnetrze (instrumenty typu kierownica, radio, uchwyty, itp.) identyczne jak w Rapidzie.
        W obu gazetkach oczywiscie Niemcy bardzo chwala ze takie dobre auto za tak niewielkie pieniadze...
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• phoneman
          RS
          • 2008
          • 3376
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez marlej108
          (nawet podaja ceny dwoch wersji silnikowych, bodajze za 1.2 MPI ponizej 14k euro)
          A Chevrolet Cruze już od 12275 euro
          .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• neoXs
            Rider
            • 2010
            • 555

Zamieszczone przez marlej108
            (nawet podaja ceny dwoch wersji silnikowych, bodajze za 1.2 MPI ponizej 14k euro)
            No niech tylko dadzą takie ceny w PL to Skoda b. szybko się zdziwi jak nagle ludzie przerzucą się na Chevroleta. Sry bądźmy szczerzy - Skoda ma u nas takie wzięcie bo jest tania i dobra. Jeżeli zostanie samo "dobra" no to nie będzie tak wesoło.

Komentarz

• BADYL
              RS
              • 2011
              • 2398
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez neoXs
              Jeżeli zostanie samo "dobra" no to nie będzie tak wesoło.
              i tu się nistety zgadzam....ceny musza być konkurncyjne, a dodatkowo atrakcyjne dla POLSKIEGO klienta....a dzieje się niestety tak, że ceny skody vs vw są juz blisko siebie nie wspominając o konkurencji z "zachodu" wszystko na "F"...

Skodzinki powinny być tańsze od vw o jakiśc 5-6k wtedy sukces murowany, a jak bedzie :?: :roll: ZOBACZYMY :wink:
              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• parasite
                L&K
                • 2011
                • 1368

No i LPG gratis też robiło swoje Chociaż myślę, że sporo ludzi i tak będzie wolało jeździć golasem bez klimatyzacji ale za to mieć bezawaryjną technologię VW :P
                AGR 112KM, 232Nm
                Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9943
                  • Ford

Poczytałem we wczorajszym Auto Świecie. I cóż: twarde plastiki deski i boczków drzwiowych (nawet w Elegance!), wąskie wnętrze (auto węższe o niemal 10cm od np. Kii c'eed), brak nawiewów na tylną kanapę i nieciekawe wnętrze z pewnością nie zjednają autu zwolenników. No i szczerze mówiąc widząc na zdjęciu czerwonego Rapida obawiam się, że także uroda nie będzie najmocniejszą stroną auta.
                  No i jeszcze podstawowy motor 1.2 75KM już na papierze wydaje się być stanowczo niedopasowany do auta...
                  Reasumując: jeśli wóz będzie w podstawowej wersji (ale z klimatyzacją) kosztował ponad 40kzł, a 1.2TSI z bogatszym niż podstawowe wyposażenie wiecej niż 45kzł, to raczej rynku nie zawojuje - tym bardziej, że np. nowy Logan może być autem znacznie atrakcyjniejszym niż dotychczas, a raczej nie będzie (znacząco) droższy od dotychczasowego...

A tak na marginesie, jak myślicie: użytkownicy Rapida "dopiszą" się na forum Octavii, Fabii, czy też stworzą zupełnie nowe forum przeznaczone przede wszystkim dla nich?
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• rufix
                    Drive
                    • 2010
                    • 50

jak będzie podobnie z cenami jak w roomsterze, i będzie taki sam wybór silników, to skody rapid będzie tyle na ulicach co roomstera, czyli mało

Komentarz

• Flame
                      Elegance
                      • 2010
                      • 898

Agamek12, wiele racji jest w tym co piszesz, ale porównywanie Dacii czytaj Renault ze Skodą to przesadza. Logan nie przejedzie połowy tego co taki Rapid i się sypnie.
                      ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Zorr
                        RS
                        • 2011
                        • 2110

Zamieszczone przez Agamek12
                        A tak na marginesie, jak myślicie: użytkownicy Rapida "dopiszą" się na forum Octavii, Fabii, czy też stworzą zupełnie nowe forum przeznaczone przede wszystkim dla nich?
                        gorzej jakby model Octavia zniknął (został zastąpiony inną nazwą) ;-)
                        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• tomek
                          L&K
                          • 2005
                          • 1078

dla mnie ten rapid to roomster 2 w wersji sedan
                          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• neoXs
                            Rider
                            • 2010
                            • 555

Ja myślę, że jak Skoda nie zaproponuje Octavii Tour III w fajnej cenie albo Rapida za 40k to za jakiś czas spadnie w wynikach sprzedaży. Nie wiem jak Wy ale ja coraz to częściej widuję na ulicach Chevrolety Aveo w wersjach 4d oraz 5d. Tanie autko, gaz też jest i nowe, tego w PL ludzie potrzebują.

Sam zdecydowałem, że jeśli Skoda nie zaproponuje niczego ciekawego to następny wybór padnie na Cruze'a.

Komentarz

• Zorr
                              RS
                              • 2011
                              • 2110

Zamieszczone przez neoXs
                              Ja myślę, że jak Skoda nie zaproponuje Octavii Tour III w fajnej cenie albo Rapida za 40k to za jakiś czas spadnie w wynikach sprzedaży. Nie wiem jak Wy ale ja coraz to częściej widuję na ulicach Chevrolety Aveo w wersjach 4d oraz 5d. Tanie autko, gaz też jest i nowe, tego w PL ludzie potrzebują. .
                              ja wiem czy takie tanie, startuje od 50tys i to bez klimy

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9943
                                • Ford

Zamieszczone przez Flame
                                Agamek12, wiele racji jest w tym co piszesz, ale porównywanie Dacii czytaj Renault ze Skodą to przesadza. Logan nie przejedzie połowy tego co taki Rapid i się sypnie.
                                Skąd wiesz, że Logan będzie mniej wytrzymały niż Rapid?

Ja w każdym razie wiem, że Octavia 2 to auto, które podoba mi się między innymi dlatego, że jakość wnętrza (wygląd, materiały, stylistyka) pozwalają na porównywanie go z np. moim starutkim Avensisem (nie miałbym żadnych oporów czy dyskomfortu przesiadąjac się z Avki do Octavii 2). Ale jakoś nie widzę siebie (po tym co czytam o Rapidzie) w plastikowym wnętrzu tego nowego modelu Skody...
                                Nie podoba mi się Citygo, przestaje podobać Rapid (zbyt zachowawcza stylistyka nadwozia, brzydkie i wykonane z twardych plastików wnętrze).
                                Zamieszczone przez Zorr
                                Zamieszczone przez neoXs
                                Ja myślę, że jak Skoda nie zaproponuje Octavii Tour III w fajnej cenie albo Rapida za 40k to za jakiś czas spadnie w wynikach sprzedaży. Nie wiem jak Wy ale ja coraz to częściej widuję na ulicach Chevrolety Aveo w wersjach 4d oraz 5d. Tanie autko, gaz też jest i nowe, tego w PL ludzie potrzebują. .
                                ja wiem czy takie tanie, startuje od 50tys i to bez klimy
                                Nowe Aveo z klimą można mieć za 44.990zł (4d) lub 43.490zł (5d). Cruze z klimą to koszt 51.990zł (5d). Wszystko to ceny ze strony www.
                                Adam... Używam:
                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Zorr
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2110

troszkę oftopic
                                  my tu gadu gadu a się nowy Golfik powoli szykuje do prezentacji

ciekawe czy OIII będzie zbudowana na Golf 7?

Komentarz

• blackrs
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 4829
                                    • Superb II combi (3T5)
                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Zorr
                                    ciekawe czy OIII będzie zbudowana na Golf 7?
                                    tak i nie tylko bo robią jakąś super hiper platforme na której maja być robione auta od golfa po a6
                                    BYŁA o1 rs
                                    BYŁA o2 1.6
                                    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• irekk
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1093
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• neoXs
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 555

Aveo Classic z LPG i klimą 35tys. Autko widziałem na żywo wiele razy i cudem piękności to nie jest, nowością też ale lepsze to niż Skoda Citigo wg mnie

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez blackrs
                                          tak i nie tylko bo robią jakąś super hiper platforme na której maja być robione auta od golfa po a6
                                          Nie robią, tylko zrobili Platforma nazywa sie MQB i jest to konstrukcja modulowa na które powstana zarowno auta klasy B jak i klasy D, między innymi O III która bediz ejuz pełnoprawnym autem klasy średniej.
                                          Ale jakoś nie widzę siebie (po tym co czytam o Rapidzie) w plastikowym wnętrzu tego nowego modelu Skody...
                                          Ty siebie nie widzisz, ale ty nie jesteś potencjalnym klientem i nie jesteś jedynym człowiekiem na ziemi. zapewne setki ludzi widzi się w nowym Rapidzie i zachce go kupić.
                                          Nowe Aveo z klimą można mieć za 44.990zł (4d) lub 43.490zł (5d). Cruze z klimą to koszt 51.990zł (5d). Wszystko to ceny ze strony www.
                                          No i ....?? Jakoś nie widze oblęzenia salonów Chevroleta i nie widze tych aut na ulicach. Zobaczyć Cruze czy Aveo jest trudniej niż nowe A6 czy Accorda.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• gadula007
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1174
                                            • Octavia III combi (5E5)
                                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez neoXs
                                            coraz to częściej widuję na ulicach Chevrolety Aveo w wersjach 4d oraz 5d.
                                            Nie tak dawno temu był fajny mały samochód w sedanie. Obecnie w małych sedanach nie ma nic. Chodzi mi mianowicie o Honda City, Wycofali go z Polski, bo nikt nie kupuje małych sedanów. Stąd może być popularność AVEO 4d. Moi rodzice (koncerwatyści - od 13 lat Opel Asta I sedan) nie mogą nic kupić bo nic się nie podoba. W cenie dobrego stu konnego AVEO 4d była właśnie Honda City

Komentarz

• phoneman
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 3376
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Big
                                              No i ....?? Jakoś nie widze oblęzenia salonów Chevroleta i nie widze tych aut na ulicach. Zobaczyć Cruze czy Aveo jest trudniej niż nowe A6 czy Accorda.
                                              A u nas na Podkarpaciu jest tego sporo, widocznie dilerzy w Lubelskim się nie starają. Mój kuzyn ma Orlando 1,8 całkiem przyzwoite auto
                                              .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Ths
                                                Rider
                                                • 2007
                                                • 317

neoXs,
                                                odbyłem jazdę próbną Cruzem. Silnik 1.8 nie jedzie. Totalnie nie ma dołu. Zaczyna żyć około 4 tys. Spalanie w mieście wyszło mi z kompa 10.5 litra benzyny. Jakość plastików też rozczarowuje. W sumie za wersję sedan ok 60 tys z metalikiem i gazem po rabatach szału nie ma.
                                                Przejechałem się nowym Kia Cee'd 1.6 GDI 135 km i jestem w szoku - jakość materiałów, zawieszenie i silnik zrobiły na mnie piorunujące wrażenie.

Komentarz

• Big Wojtek
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 440
                                                  • Hyundai

Zamieszczone przez Big
                                                  Wkrótce zobaczysz :P w Motorze z 2 lipca jest zestawienie najpopularniejszych samochodów w Polsce od początku roku do końca maja
                                                  Aveo jest na 7 miejscu ze sprzedażą 2672 szt co oznacza wzrost do ubiegłego roku o 55%

Z ciekawostek:
                                                  na 8 msc jest Duster 2635 szt i 143 %

Oczywiście Octavia nr 1 8294 szt. Wzrost o 32 % :shock:

Komentarz

• Big
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 6389

Zamieszczone przez Big Wojtek
                                                    Wkrótce zobaczysz
                                                    Pażywiom, uwidim To samo słyszałem o Hundaiu i40. Miałem je zobaczyc na ulicach "juz wkrótce" jak to pisał jeden z forumowiczów rok temu. Do tej pory poza 1 szt. nie widziałem ani jednego
                                                    Chevrolet, to nie jest marka która moze, jak narazie, w jakikowiek spsób zagrozić Skodzie. Nie ta jakość i nie ten target.
                                                    Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...