Zamieszczone przez Ths
Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Eidos71parasite - gdyby rzeczywiscie wystepowaly opisane przez Ciebie problemy, cos by bylo o tym wiadomo. Auta z tymi silnikami maja juz nalatane po 150.000 km i na razie nikt sie nie skarzyl na jakies problemy z chlodzeniem...W końcu sprawne auta do nich na serwis raczej nie trafiają :P
Komentarz
-
-
bedac dzis w empiku przegladalem auto bild - oczywiscie jest test rapida (nawet podaja ceny dwoch wersji silnikowych, bodajze za 1.2 MPI ponizej 14k euro), to samo w jeszcze jednej gazetce z Niemiec, ktorej tytul zaczyna sie od tradycyjnego "Auto cos tam"... i tam jest z kolei na okladce i w srodku zdjecie nowej Fabii III co to ma wejsc w 2013/14 i .... przod jest IDENTYCZNY jak w Rapidzie.... oczywiscie to pewnie wizualizacja... ale IMHO nowa Fabia bedzie miala przod i wnetrze (instrumenty typu kierownica, radio, uchwyty, itp.) identyczne jak w Rapidzie.
W obu gazetkach oczywiscie Niemcy bardzo chwala ze takie dobre auto za tak niewielkie pieniadze...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108(nawet podaja ceny dwoch wersji silnikowych, bodajze za 1.2 MPI ponizej 14k euro).
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108(nawet podaja ceny dwoch wersji silnikowych, bodajze za 1.2 MPI ponizej 14k euro)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsJeżeli zostanie samo "dobra" no to nie będzie tak wesoło.
Skodzinki powinny być tańsze od vw o jakiśc 5-6k wtedy sukces murowany, a jak bedzie :?: :roll: ZOBACZYMY :wink:
Komentarz
-
-
Poczytałem we wczorajszym Auto Świecie. I cóż: twarde plastiki deski i boczków drzwiowych (nawet w Elegance!), wąskie wnętrze (auto węższe o niemal 10cm od np. Kii c'eed), brak nawiewów na tylną kanapę i nieciekawe wnętrze z pewnością nie zjednają autu zwolenników. No i szczerze mówiąc widząc na zdjęciu czerwonego Rapida obawiam się, że także uroda nie będzie najmocniejszą stroną auta.
No i jeszcze podstawowy motor 1.2 75KM już na papierze wydaje się być stanowczo niedopasowany do auta...
Reasumując: jeśli wóz będzie w podstawowej wersji (ale z klimatyzacją) kosztował ponad 40kzł, a 1.2TSI z bogatszym niż podstawowe wyposażenie wiecej niż 45kzł, to raczej rynku nie zawojuje - tym bardziej, że np. nowy Logan może być autem znacznie atrakcyjniejszym niż dotychczas, a raczej nie będzie (znacząco) droższy od dotychczasowego...
A tak na marginesie, jak myślicie: użytkownicy Rapida "dopiszą" się na forum Octavii, Fabii, czy też stworzą zupełnie nowe forum przeznaczone przede wszystkim dla nich?
Komentarz
-
-
Agamek12, wiele racji jest w tym co piszesz, ale porównywanie Dacii czytaj Renault ze Skodą to przesadza. Logan nie przejedzie połowy tego co taki Rapid i się sypnie.ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233
ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025
ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12A tak na marginesie, jak myślicie: użytkownicy Rapida "dopiszą" się na forum Octavii, Fabii, czy też stworzą zupełnie nowe forum przeznaczone przede wszystkim dla nich?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Ja myślę, że jak Skoda nie zaproponuje Octavii Tour III w fajnej cenie albo Rapida za 40k to za jakiś czas spadnie w wynikach sprzedaży. Nie wiem jak Wy ale ja coraz to częściej widuję na ulicach Chevrolety Aveo w wersjach 4d oraz 5d. Tanie autko, gaz też jest i nowe, tego w PL ludzie potrzebują.
Sam zdecydowałem, że jeśli Skoda nie zaproponuje niczego ciekawego to następny wybór padnie na Cruze'a.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsJa myślę, że jak Skoda nie zaproponuje Octavii Tour III w fajnej cenie albo Rapida za 40k to za jakiś czas spadnie w wynikach sprzedaży. Nie wiem jak Wy ale ja coraz to częściej widuję na ulicach Chevrolety Aveo w wersjach 4d oraz 5d. Tanie autko, gaz też jest i nowe, tego w PL ludzie potrzebują. .Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FlameAgamek12, wiele racji jest w tym co piszesz, ale porównywanie Dacii czytaj Renault ze Skodą to przesadza. Logan nie przejedzie połowy tego co taki Rapid i się sypnie.
Ja w każdym razie wiem, że Octavia 2 to auto, które podoba mi się między innymi dlatego, że jakość wnętrza (wygląd, materiały, stylistyka) pozwalają na porównywanie go z np. moim starutkim Avensisem (nie miałbym żadnych oporów czy dyskomfortu przesiadąjac się z Avki do Octavii 2). Ale jakoś nie widzę siebie (po tym co czytam o Rapidzie) w plastikowym wnętrzu tego nowego modelu Skody...
Nie podoba mi się Citygo, przestaje podobać Rapid (zbyt zachowawcza stylistyka nadwozia, brzydkie i wykonane z twardych plastików wnętrze).
Zamieszczone przez ZorrZamieszczone przez neoXsJa myślę, że jak Skoda nie zaproponuje Octavii Tour III w fajnej cenie albo Rapida za 40k to za jakiś czas spadnie w wynikach sprzedaży. Nie wiem jak Wy ale ja coraz to częściej widuję na ulicach Chevrolety Aveo w wersjach 4d oraz 5d. Tanie autko, gaz też jest i nowe, tego w PL ludzie potrzebują. .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrstak i nie tylko bo robią jakąś super hiper platforme na której maja być robione auta od golfa po a6Platforma nazywa sie MQB i jest to konstrukcja modulowa na które powstana zarowno auta klasy B jak i klasy D, między innymi O III która bediz ejuz pełnoprawnym autem klasy średniej.
Zamieszczone przez Agamek12Ale jakoś nie widzę siebie (po tym co czytam o Rapidzie) w plastikowym wnętrzu tego nowego modelu Skody...
Zamieszczone przez Agamek12Nowe Aveo z klimą można mieć za 44.990zł (4d) lub 43.490zł (5d). Cruze z klimą to koszt 51.990zł (5d). Wszystko to ceny ze strony www.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXscoraz to częściej widuję na ulicach Chevrolety Aveo w wersjach 4d oraz 5d.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNo i ....?? Jakoś nie widze oblęzenia salonów Chevroleta i nie widze tych aut na ulicach. Zobaczyć Cruze czy Aveo jest trudniej niż nowe A6 czy Accorda..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
neoXs,
odbyłem jazdę próbną Cruzem. Silnik 1.8 nie jedzie. Totalnie nie ma dołu. Zaczyna żyć około 4 tys. Spalanie w mieście wyszło mi z kompa 10.5 litra benzyny. Jakość plastików też rozczarowuje. W sumie za wersję sedan ok 60 tys z metalikiem i gazem po rabatach szału nie ma.
Przejechałem się nowym Kia Cee'd 1.6 GDI 135 km i jestem w szoku - jakość materiałów, zawieszenie i silnik zrobiły na mnie piorunujące wrażenie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNo i ....?? Jakoś nie widze oblęzenia salonów Chevroleta i nie widze tych aut na ulicach. Zobaczyć Cruze czy Aveo jest trudniej niż nowe A6 czy Accorda.
Aveo jest na 7 miejscu ze sprzedażą 2672 szt co oznacza wzrost do ubiegłego roku o 55%
Z ciekawostek:
na 8 msc jest Duster 2635 szt i 143 %
Oczywiście Octavia nr 1 8294 szt. Wzrost o 32 % :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big WojtekWkrótce zobaczyszTo samo słyszałem o Hundaiu i40. Miałem je zobaczyc na ulicach "juz wkrótce" jak to pisał jeden z forumowiczów rok temu. Do tej pory poza 1 szt. nie widziałem ani jednego
Chevrolet, to nie jest marka która moze, jak narazie, w jakikowiek spsób zagrozić Skodzie. Nie ta jakość i nie ten target.Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz