Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • neoXs
    Rider
    • 2010
    • 555

Zamieszczone przez Morgoth
    Ciekawe skąd mają Wasze numery telefonów? Podawaliście komuś?
    Salon gdzie kupowało się auto, albo ASO gdzie samochód był serwisowany :P

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8038
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez zepter00
      Komu jeszcze Skoda wysłała na komórkę prezentację Rapida?
      Mnie również przyszedł mms z Rapidem, ale ja czekam na OIII.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Flame
        Elegance
        • 2010
        • 898

Dobrze, że zmieniłem numer telefonu.

Pierwszy raz na żywo Rapida widziałem w Czechach ( w Pardubicach) jakiś tydzień temu stał przed salonem.
        ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Morgoth
          L&K
          • 2010
          • 1116

No i wykrakaliście. Dostałem MMS'a ze Skody :szeroki_usmiech :lol:
          Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
          G.B.Show

Komentarz

• Skfarek
            RS
            • 2010
            • 4795
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Morgoth, no i mnie odpadł rapidomms a nawet dwa :diabelski_usmiech
            Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
            6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
            Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Morgoth
              L&K
              • 2010
              • 1116

Zamieszczone przez neoXs
              Salon gdzie kupowało się auto, albo ASO gdzie samochód był serwisowany :P
              Też już na to wpadłem, po odebraniu MMS'a. NIe przypominam sobie jednak żebym wyrażał zgodę na atakowanie mnie niechcianym spamem i dotychczas Skoda tego nie robiła.

W sumie dziwi mnie taka akcja. Rozumiem, że łatwo mogą dotrzeć do dziesiątek tysięcy osób, dotychczasowych klientów, ale chyba nie przemyśleli tego ruchu do końca. Nie ubliżając nikomu, IMHO potencjalnym klientem Rapida powinien raczej być obecny użytkownik Skody Fabii czy Favoritki, a nie Octavii. Przecież nie kupię mniejszego samochodu niż mam, chyba że jako drugie/kolejne auto w rodzinie, prawda?
              Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
              G.B.Show

Komentarz

• Flame
                Elegance
                • 2010
                • 898

Morgoth, sam sobie odpowiedziałeś w ostatnim zdaniu.
                ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Morgoth
                  L&K
                  • 2010
                  • 1116

Zamieszczone przez Flame
                  Morgoth, sam sobie odpowiedziałeś w ostatnim zdaniu.
                  Poniekąd, ale w innym wątku pisałem, ze jako kolejne auto prędzej kupiłbym Kię cee'd.
                  Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• mirek_p11
                    RS
                    • 2010
                    • 6763
                    • Volkswagen
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Pierwsza jazda w Polsce Skodą Rapid

Jeszcze nie nastąpiła oficjalna, targowa premiera tego auta we Francji, a serwis moto.wp.pl, jako pierwszy w Polsce mógł już przetestować najnowsze dziecko Skody

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                    Fotki

Komentarz

• Eidos71
                      RS
                      • 2011
                      • 2050
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Hmmm... Bardzo jestem ciekawy oficjalnych cen Rapida w PL... Jeżeli za wersję Elegance z 1.4 TSI w manualu (z Bolero, wielofunkcyjną kierą, grzanymi stołkami i lakierem metalic) nie będą wołać więcej, niż 50-55.000 PLN,-, to będzie to oferta warta rozpatrzenia... :diabelski_usmiech Bo w w/w cenie auto z zewnątrz i wewnątrz będzie mi się baaaardzo podobało :diabelski_usmiech
                      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• tomekjmopl
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1187
                        • Opel
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Eidos71, pomarzyć zawsze można - wspomnisz jeszcze moje słowa - ja wypasa raczej pod okolice 6,5/7 dych bym widział - ceny myślę będą analogiczne jak za Cruza. Będzie też oczywiście bida wersja z tym 1.2 mpi, żeby ładnie wyglądało na folderze: Ceny od 4XXXX PLN...

Komentarz

• Morgoth
                          L&K
                          • 2010
                          • 1116

Właśnie czytam, chociaż siermiężne to trochę i trywialne.

Już widzę taniznę - niby Elegance a czujników parkowania z przodu nie widać, a z tyłu tylko 3 szt. Podobnie z brakującymi osłonami fotela (slajd 16).

Poczekam na cennik i dopłaty za dodatki, wtedy będzie łatwiej porównywać z konkurencją. Pytanie co wymyślą w Seacie, i na ile Panzerwagen pozwoli im konkurować modelem Toledo ze Skodą Rapid. Już czytałem komentarze "dobrze poinformowanych", ze Seat "musi" być droższy.

Zamieszczone przez Eidos71
                          Jeżeli za wersję Elegance z 1.4 TSI w manualu (z Bolero, wielofunkcyjną kierą, grzanymi stołkami i lakierem metalic) nie będą wołać więcej, niż 50-55.000 PLN,-, to będzie to oferta warta rozpatrzenia.
                          Tyle kosztuje Fabia z 1.2 TSI o ile dobrze kojarzę poziomy cenowe, więc obawiam się że Rapid będzie sporo droższy, a nowa Octavia jeszcze droższa od obecnej.
                          Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• rowerek
                            Rider
                            • 2010
                            • 449

eżeli za wersję Elegance z 1.4 TSI w manualu (z Bolero, wielofunkcyjną kierą, grzanymi stołkami i lakierem metalic) nie będą wołać więcej, niż 50-55.000 PLN,-, to będzie to oferta warta rozpatrzenia...
                            Taki Rapid, z takim silnikiem za cenę Polo Highline na mniejszym wypasie i ze zwykłym 1.4mpi ? Jak dla mnie marzenie ściętej głowy.

[ Dodano: Sro 26 Wrz, 12 17:05 ]
                            uż widzę taniznę - niby Elegance a czujników parkowania z przodu nie widać, a z tyłu tylko 3 szt. Podobnie z brakującymi osłonami fotela (slajd 16).
                            Nie wiem czego wy oczekujecie od auta, które w zamyśle jest pozycjonowane niżej niż Octa a dużo elementów ma z segmentu B. Który jego klasowy rywal ma czujniki z przodu? Hmmm... Żaden?

Komentarz

• Morgoth
                              L&K
                              • 2010
                              • 1116

Zamieszczone przez rowerek
                              Nie wiem czego wy oczekujecie od auta, które w zamyśle jest pozycjonowane niżej niż Octa a dużo elementów ma z segmentu B. Który jego klasowy rywal ma czujniki z przodu? Hmmm... Żaden?
                              Oczekuję że golas będzie tani, ale kolejne wersję wyposażenia będą dokładać sporo fajnych gadgetów. Skoro w Skodzie poziom Elegance jest najwyszy (plus oczywiste dodatki z cennika), tego samego spodziewałem się po Rapidzie co po Okcie.

Z drugiej strony bardzo ładnie toto się prezentuje, w środku deska elegancka, konsola zgrabna i nie udziwniona jak w koreańcach, zegary bardzo czytelne (jak w Okcie II) : Jeśli czujniki przednie i kiera 3-ramienna będzie jako dodatek, tak jak DSG to spoko można rozważyć Rapida, tylko ile Skoda będzie musiała dać zniżki, żeby być tańsza od konkurencji? :diabelski_usmiech
                              Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Eidos71
                                RS
                                • 2011
                                • 2050
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Pytanie co wymyślą w Seacie, i na ile Panzerwagen pozwoli im konkurować modelem Toledo ze Skodą Rapid. Już czytałem komentarze "dobrze poinformowanych", ze Seat "musi" być droższy.
                                Czytałem, że Toledo w wersji podstawowej, z silnikiem benzynowym 75 KM, w W. Brytanii kosztował będzie 12.500 £. Z najsłabszym silnikiem TSI ma kosztować już 14.120 £. A więc ceny będą identyczne, jak za Rapida.

Toledo: http://cars.uk.msn.com/reviews/seat-toledo-2013-onwards
                                Rapid: http://fleetworld.co.uk/news/2012/Au...id/0434007129?
                                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Morgoth
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1116

Czytałem, że Toledo w wersji podstawowej, z silnikiem benzynowym 75 KM, w W. Brytanii kosztował będzie 12.500 £. Z najsłabszym silnikiem TSI ma kosztować już 14.120 £. A więc ceny będą identyczne, jak za Rapida.
                                  Toledo i Rapid w UK w podobnych cenach mogą być, a wiesz jak np. z wyposażeniem? BTW oficjalnych cenników w UK jeszcze nie ma !!!

Rynek UK nie jest miarodajny dla naszej sytuacji, praktycznie każda marka i modele mają tam inne wyposażenie, nie mówiąc już o innym nazewnictwie samych poziomów wyposażenia.
                                  Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• neoXs
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 555

obawiam się że Rapid będzie sporo droższy, a nowa Octavia jeszcze droższa od obecnej.
                                    Wtedy ludzie przerzucą się ze Skody na Chevroleta :P już sporo osób to robi.

Komentarz

• Morgoth
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1116

Zamieszczone przez neoXs
                                      Wtedy ludzie przerzucą się ze Skody na Chevroleta :P już sporo osób to robi.
                                      Wiem. Do tego od niedawna są Kia cee'd kombi i Hyundai i30 kombi. I dobrze, będzie większa różnorodność. Jednak po wprowadzeniu Rapida, Skoda umocni się na pozycji lidera.

Pamiętajcie jednak, że Rapid to segment C, a nie B jak sugerują niektórzy.

Rapid będzie/jest pozycjonowany powyżej Fabii, Octavia pójdzie już pełnoprawnie do segmentu D (długość prawie 4.800 mm), a następca Superba też będzie musiał nieco urosnąć, ale to odległa przyszłość.

I pomyśleć, ze przesiadłem się do Octavii z Avensisa kombi, bo Toyka była za długa :diabelski_usmiech Teraz pozostanie mi zeskoczyć kolejny raz w dół, tym razem na Rapida, albo pójść do innej marki. Zapewne to drugie, a marka będzie koreańska, bo w końcu trzeba będzie jakiegoś vana pokroju nowej Kii Carens przygarnąć, żeby rodzinę (wy)godnie wozić. 8)
                                      Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Octavianos
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1130

Rapidy, które kolega widział w Częstochowie jechały z Mlada Boleslav do Warszawy na pokazy i testy dziennikarskie. W Polsce nie ma jeszcze ani jednego zarejestrowanego Rapida. Pamiętajcie, że 1.4 TSI 122KM będzie dostępny tylko z DSG; jak na razie nie przewiduje się manuala do tego silnika. Cenowo - podejrzewam, że podstawa lekko poniżej 50 tys. zł
                                        SIMPLY CLEVER
                                        Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Ten rapid niestety szału nie robi :roll:

Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie zmienić stajnię :?
                                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

Zamieszczone przez Octavianos
                                            Pamiętajcie, że 1.4 TSI 122KM będzie dostępny tylko z DSG; jak na razie nie przewiduje się manuala do tego silnika. Cenowo - podejrzewam, że podstawa lekko poniżej 50 tys. zł
                                            Ta podstawa (mówię o 1.4TSI DSG) to będzie zupełny golasek, czy auto w przynajmniej średniej wersji (klima, elektryka, alu, radio, itp.) wyposażenia?
                                            Adam... Używam:
                                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Octavianos
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1130

1.4 TSI z DSG podejrzewam, że będzie bardziej pod 70 tys. zł W podstawie wersja Active nie będzie klimy, ale komplet bezpieczeństwa - ABS, ASR, ESP, 6 PP. Klimatyzacja i komputer pokładowy będzie standardem od wersji Ambition.
                                              SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9943
                                                • Ford

Octavianos, czyli twierdzisz, że goły 1.2i 12V będzie kosztować nieco poniżej 50kzł? To Twoje absolutne domysły, czy może jednak jakieś przecieki z SAP? Bo szczerze przyznam, ze jeśli faktycznie najtańszy goły Rapid kosztowałby niewiele mniej niż 50kzł a taki sensowny 55kzł, to chyba Skoda przestanie byc w PL bestsellerem...
                                                Ja dalej twierdzę, że Rapid ma szansę dobrze się sprzedawać, jeśli golas będzie kosztować mniej niż 40kzł, a rozsądny (1.2TSI z klimą ręczną) nie więcej niż 45kzł. Inaczej rynek zabierze Skodzie jakaś inna marka...
                                                Adam... Używam:
                                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Octavianos
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1130

Nie widzę szans, aby Rapid kosztował mniej niż 40 tys. zł. Nie mam 100% pewności, ale tak zapewne będzie jak piszę. Sądzę, że w Ambition 1.2 TSI 105KM cena będzie oscylować wokół 60 tys. zł
                                                  SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• Rok z Bagien
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1172

Kufffa, ale czemu on ma koła od melexa ?

Siakoś nijak mi one nie pasują. :roll: :mryellow

Komentarz

Pracuję...