dłuższa antena, radio w tym przypadku ma mniejsze znaczenie
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kolo871a w ktorym miejscu macie zamontowane radyjka??
Jest takli temat:
Temat dot. CB
Poczytaj, na pewno znajdziesz coś dla siebie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszA jak z rysowaniem lakieru,da sie temu jakos zaradzicOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszA jak z rysowaniem lakieru,da sie temu jakos zaradzic,powiem ze wole,a raczej zmuszony jestem do magnesówki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonZamieszczone przez lu5aszA jak z rysowaniem lakieru,da sie temu jakos zaradzic,powiem ze wole,a raczej zmuszony jestem do magnesówki.kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez witachuZamieszczone przez lu5aszA jak z rysowaniem lakieru,da sie temu jakos zaradzic
Rozwalają mnie goście którzy maja antenę za 300 zł i reklamówkę pod anteną - pewnie jeszcze słoma w butach ale tego już nie widzę.O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
czasem te przyklejane tez zaczynają sie odklejać, ale moze dlatego ze jakiś "fachowiec" ją źle przykleił widziałem już kilka takich przypadków , albo folia kiepskiej jakości. ale duzy plus tego ze jest bezbarwna i nie odznacza się na aucie ja nie zauważyłem zeby u mnie jakoś było porysowane bardzo pod tą magnetyczną, od kiedy ją przylepiłem na dachu to jej nie zdejmuje. ogólnie to moim zdaniem i ta magnetyczna i bezbarwna spełni swoje zadanie, kwestia tego co ci bardziej bedzie odpowiadałoOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez witachuczasem te przyklejane tez zaczynają sie odklejać, ale moze dlatego ze jakiś "fachowiec" ją źle przykleił widziałem już kilka takich przypadków , albo folia kiepskiej jakości. ale duzy plus tego ze jest bezbarwna i nie odznacza się na aucie ja nie zauważyłem zeby u mnie jakoś było porysowane bardzo pod tą magnetyczną, od kiedy ją przylepiłem na dachu to jej nie zdejmuje. ogólnie to moim zdaniem i ta magnetyczna i bezbarwna spełni swoje zadanie, kwestia tego co ci bardziej bedzie odpowiadałoOctavia 1.6 AEE + LPG
Uniden 520xl + Lemm AT-1200 na uchwycie
Komentarz
-
-
jeśli chodzi o tą podkładkę magnetyczną to w poprzednim aucie na początku miałem takową i nie zdejmowałem ją przez kilka tygodni w lato a później musiałem ją zdrapywać z klapy. Była pokryta gumą, która się stopiła od temperatury i po tym został ślad na klapie - nie uszkodził się lakier ale trochę się namęczyłem i :klnie:. Więc jeśli naklejkę to polecam tą bezbarwną a najlepiej dziurka w dachu :szeroki_usmiech . Ja planuję zakupić sirio twin car, zmienić główkę i wstawić helikalną sirio delta, która teraz stoi na magnesie.KacperOpel Combo C 1,6 8v
O2 Combi 2.0 FSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eggzmanmusiałem ją zdrapywać z klapy. Była pokryta gumą, która się stopiła od temperatury i po tym został ślad na klapie
[ Dodano: Wto 21 Lut, 12 11:43 ]
Zamieszczone przez adam-karolJak nauczysz się ją "łamać"OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
witam - dziś okazało się że moje radyjko diabli wzięli i raczej będę zmuszony kupić nowe myślę o President Teddy ASC - poprzednio mialem alan 48 multi+
czy to dobry pomysl czy brać coś innego - nie jeżdżę duzo - moja antena to sirio triflex i raczej z nią zostanę...
EDIT sprawdziłem SWR anteny i wyszło mi ponad 5 - wygląda na to że coś musiało mi się ładnie w instalacji pochrzanić... - pewnie to upaliło końcówkę mocy w radiu... inna sprawa że teraz będę szukał co jest nie tak...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez noswermoja antena to sirio triflex i raczej z nią zostanę...
co do radia to określ budżet jaki chcesz przeznaczyć.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
witachu, ja miałem ML-145 a teraz mam triflexa. Dla mnie nie ma różnicy w zasięgu, a jaka wygoda.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
phoneman, ja co prawda nie miałem przyjemności korzystac z cb+triflex wiec nie wiem jak to hula, ale wygoda napewno jest jesli chodzi o uzytkowanie, nie trzeba jej chowac, zdejmowac, odkrecać itp.
ale mnie zawsze w kazdym sklepie z CB mówili ze krótki bacik biorąc pod uwage parametry zasiegu zawsze bedzie gorzej wypadał w porównanou z batem >1m.
poza tym to jak mówiłem wczesniej, wszystko zalezy od tego jaka intensywność używania i przeznaczenie, jesli tylko antymiśkowo to z pewnością da radę.
porównywałem swoj zestaw U520+ML145 i president Johny II+president miosouri. to porównanie wypadło na moją korzyść, większa moc nadawania oraz duzo lepszy odbiór. nawet przy bardziej rozkreconym sq. duzo zalezy od ukształtowania terenu. góry, las itp to wszystko ma wpływ.
noswer, a moze coś z używek? czasem w tej cenie mozna trafic lesze radyjko uzywane w dobrym stanie niz, nowe ktore jest klase niżej.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
noswer, ja kupiłem używke tutaj na forum Unidenka 520 za bardzo dobrą cene w b. dobrym stanie. używam już troche lepiej jak pół roku i wszystko działa bez problemu. radyjko śmiga aż miło. czasem pojawia sie na forum oferta ze ktoś chce sprzedac. ale polecam ci stronkę: http://www.cb-forum.pl/ - kopalnia informacji i giełda z używanym oraz nowym sprzętem. jak chcesz nowe koniecznie to polecam ci sklep internetowy konektor Łódź. jest również na tej stronie, skontaktuj się z Przemkiem, pogadaj z nim, napewno coś ci doradzi. bardzo polecany gość i zna się na rzeczy.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
okazalo sie ze za szybko spisalem radio na straty - podpiolem sie z miernikiem pod kabel i wyglada na to ze triflex'a diabli wzieli...
radio bede chcial i tak zmienic ze wzgledu na rozmiary - w tych presidentach podobaja mi sie rozmiary - kusi tez asc(nigdy z tym nie mialem do czynienia - moze sie wypowiedzieć ktoś kto ma to na pokładzie? bo teoria brzmi obiecująco...)
Yosana 120 też biorę pod uwagę ale jak wspomnialem president kusi...
Komentarz
-
-
rozbierał może ktoś triflexa - okazało się że jest problem z triflexem - nie daje się go prawidłowo ustawić - przewody są OK - nie ma styku pomiędzy oplotem a przewodem wewnętrznym - oba są ciągłe - niestety triflex klękną - rozebrałem anetenę i mam cewkę na miejscu ale nie mam pojecia co dalej począć...
Komentarz
-
Komentarz