ja na początku też chciałem włożyć do popielniczki, ale z tego co tu wyczytałem to u520 się nie zmieści ;/ w sensie ze bedzie sporo wystawac i np nie da rady zamknąć tej klapki zeby je zamaskować. drugie czego się obawiałem to to, ze głosnik bedzie tłumiony i słabo będzie słychać więc zostaje ten schowek z lewej strony kierownicy
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kabanosGłośnik zewnętrzny pod fotelem kierowcy i po sprawie
Zamieszczone przez lendwitachu, ja mam na razie w siateczce na rzepy z lewej strony tunelu.
najbardziej chciałbym żeby radio było w popielniczce, tak zeby można było zamykać te pokrywkę po odpięciu gruszki. jednak z tego co wyczytałem to u520 nie wejdzie tak głęboko bo idą tam kanały od klimy do JB na tył ;/ więc zostaje mi ten schowek, chociaz troche mi go szkoda bo jest poreczny na różne drobiazgi, typu pilot od bramy, telefon itp a popielniczka mi nie potrzebna - nie palący jestem a z popielniczki bardziej widoczne jest radio dla kierwcy i nie musi tak bardzo odwracać uwagi.
kto mi powie jak idą kable do anteny dachowej? czy dobrze aby kable od triflexa puścić też tą drogą ?OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez witachumyślałem o takim głosniku tylko wlasnie pytanie czy jak bedzie pod fotelem, skierowany do podłogi czy nie bedzie glos szedł w podłogę lub bedzie lepiej słyszany na tylnej kanapię
Zamieszczone przez witachuczy dobrze aby kable od triflexa puścić też tą drogą ?
Komentarz
-
-
Ja dzisiaj zrobiłem zamówienie:
Radyjko Yosan 120 Pro po tuningu w Konektorze http://konektor5000.pl/index.php?p37...uning-konektor z zielonym podświetleniem i kątowym wtykiem gruszki.
Antenę Siro Omega 27, fajnie cenowo wychodzi, bo jest od razu na magnesie 12.5cm
Głośnik zewnętrzny Uniden Esp 20
Kieszeń montażową 1DIN i jakieś pierdoły
Mam nadzieję, że przyjdzie w tym tygodniu to zdam relację
Komentarz
-
-
eaglemirek, dzięki
teraz mam rozezanie mniej więcej co i jak, tylko ciekawe czy U520 tak by się udało zrobić aby wszedł z mozliwością zamknięcia klapki i patent z tym głosnikiem też bardzo ok muszę to obadać jakby u mnie wyglądałoOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
eaglemirek obejrzałem twoje fotki ... mistrzostwo świata
już wiem czym będę zamęczał moich specjalistów od montażu
kopiuje od ciebie:
- zasilanie do navi ze schowka
- gruszka w podłokietniku
i ciągle szukam CB co wejdzie w popielniczkę do O II.
lend dzięki za namiar na to radyjko, ja również nie mam pojęcia czy to złe czy dobre, ale raczej zdecydowałem się na presidenta jakiegoś, muszę konkretniej przysiąść do sprawdzania ich wymiarów.____________
Octavia II Family Plus
1,8 150 KM
Komentarz
-
-
witachu, zobacz mój wątek , ja mam fotosy ale bez przerabiania kanałów nawieu na tył.
bez przeróbek kanałów klapka sie nie zamknie.kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez witachuczy klapka po odpięciu gruszki się zamknie
Komentarz
-
-
szpara, no właśnie interesowała by mnie ewentualnie na klapie ale zastanawiałem się czy ta zależność ma sens czy metrowa na klapie to prawie to samo co triflex na dachu.
witachu, podrzucę fotke na dniach , tylko nie wiem czy odda ona rzeczywisty obraz wyświetlacza radia bo Ty możesz mieć inną pozycję na kółkiem.
Ale podkreślam , że jeszcze muszę troszkę nad tym schowkiem popracować.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lendszpara, no właśnie interesowała by mnie ewentualnie na klapie ale zastanawiałem się czy ta zależność ma sens czy metrowa na klapie to prawie to samo co triflex na dachu.
a fotkę mimo wszystko podrzuć najlepiej z kilku róznych pozycji jak mozeszOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lendwitachu, nie po to ciąłem pół wnętrza , ciągnąłem kabel całe auto i pitolił się co by podsufitki nie zniszczyć żeby teraz triflexa wywalać , to było tak z ciekawości.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Jak napiszę szumofon to będzie za prosto
Ja z tym radiem nie mogłem dojść do ładu - albo szumiało albo po użyciu rfgain/sq nic nie było słychać. Wcześniej miałem Unidena 520xl i naprawdę było o niebo lepsze.
Jedyna jego zaleta to schludne wykonanie i wielkość.
Swoją drogą może jeszcze szpara, się wypowie w temacie Mtecha. On się zna na poważnie, a ja tylko próbuję używać :P
Z tanich małych CB to teraz na topie jest Yosan 120 pro. Sam się na takie zbieram, tyle że po tuningu Konektora.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grajewiakZ tanich małych CB to teraz na topie jest Yosan 120 pro
Ten Mtech z unidenem 520 ma wspólny tylko napis na pcb i kilka innych drobiazgów. Jest to nieudany klon presidenta harrego II. To radio zabija wszystko dookała szumami. Najprostszym sposobem pozbycia się tych szumów jest rozstrojenie obwodów odbiornika dzieki czemu radio robi się komfortowo głucheczasami dłubię w CB radiach
Komentarz
-
Komentarz