nico21, kup na allegro a zamontujesz i zestroisz jak poprosisz Zefirstorma lub Maicrofta maja do tego przyzady. Mi robił Zefistorm bo akurat Maicroft nie mial chwilowo czasu. :szeroki_usmiech
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
nico21, jestem ciekaw co wybrałeś ? czyżby 520XL + hawaii na stałe ?OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Nicosiowi brakowało chyba cibi w konwoju a i poczarowałem mu jak jest na trasie :lol:
Robert do dzieła im szybciej tym lepiej
[ Dodano: Nie 27 Maj, 07 01:16 ]
a w sumie to i ja się sprężyłem - Hawaii w dziurę po antenie radiowej, drugi uniden na stałe onboard i koniec przenoszenia radia anteny i druciarstwa - czas realizacji do 2 tygodni jak mi się zachce to poskładać 8)
Komentarz
-
-
Sigma_74
poxczytajcie dzis w Wyborczej jest informacja ze UNIDEN 510xl i UNIDEN 520XL i jakies trzecier adio nie spełniają i w ogóle kicham, żeby informowac ich o tym kto montuje je i gdzie aha i ze POLICJA bedzie konfiskowac radia w celu przeprowadzenie i sprawdzenia sprzetu.
BARANY !!!!!!!!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74poxczytajcie dzis w Wyborczej jest informacja ze UNIDEN 510xl i UNIDEN 520XL i jakies trzecier adio nie spełniają i w ogóle kicham, żeby informowac ich o tym kto montuje je i gdzie aha i ze POLICJA bedzie konfiskowac radia w celu przeprowadzenie i sprawdzenia sprzetu.
BARANY !!!!!!!!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Tak tylko zaczyna sie wlasnie sezon wyjazdow, wiec kazdy chce kupic radio i zaczynaja straszyc. I znow zastanawia mnie jedno, jak radio nie ma daty produkcji, a nie ma na homologacji daty sprzedazy to co wtedy?? Przeciez radio moze byc kupione przed wydaniem zakazu, a takie radio dalej ma homologacje.
Ja jestem za przejsciem na 5-tki i problem zniknie. Wtedy oferta radii CB wzrosnie o modele ktorych nikt nie importowal do PL
Komentarz
-
-
lec
Sigma_74, jeszcze zaden misiek mi nie sprawdzal jakie mam radio w aucie, i niech spróbuje tylko mi je wymontowywac - utnie mi kabelki ?
Komentarz
-
Rozmawiałem ze znajomym policjantem i zapytałem co w takiej kwestii.
Powiedział, że nie mają czasu na pierdoły i jak jest jakiekolwiek świadectwo homologacji - jedziemy dalej (świadectwo wozimy w aucie).
Jednak uprzedził mnie, że są "koledzy po fachu", którzy np. sprawdzają czy nie ma pozrywanych plomb, czy radio nie ma zamazanych - zerwanych nr seryjnych (sprawdzanie legalności).
Wiadomo - zawsze znajdzie się jakaś nadgorliwa pierdoła.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
ja mam kwit (takie ksero) które dostałem z radiem
dla zasady, mogę wrzucić skan i podrukujecie sobie
i będzie kwit->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolja mam kwit (takie ksero) które dostałem z radiem
dla zasady, mogę wrzucić skan i podrukujecie sobie
i będzie kwit
Udnideny są zakazene głownie z winy jednego z importerów który zawalił przestrajanie sprowadzanych CB oraz producenta który niema w Polsce żdanego oficjalnego przedstawiciela który mógłby jakos walczyc z decyzja UKE czy jak to się tam nazywa...
Więc dobrze jest sobie spradzic Radyjkow w serwisie... Aczkolwiek ponoc problem juz zanika.. Moje naprzykład jest OK
A nawet jak zabiora na badania to duze szansa że radio wróci... A jak ma sie dowód zakupu to mozna żadac zwrotu kasy od sprzedawcy. [ja na przykład mam fakture i gwarancje ]
Radio z Homologacja powinno mieć naklejke CE
Zreszta po cholere znowu zaczynac ten temat... Płakac nalezy dopiero gdy ktos wiarygodny powie że policja mu zabrała radio... A narazie nikt nie psotkał się z takim przypadkiem tutuaj oraz na www.cb-radio.pl...
Zreszta gdyby wszyscy mieli zakazane 520Xl i sprawdzili ich działanie to az miło by było odpalac CB...
Trzecie radyjko to jakas Cobra... ale ona ponoc nadaje na kilku kanałach jednoczesnie:/
pzdrAdam
Komentarz
-
-
No to ja dzisiaj po długim oglądaniu i zastanawianiu się nad sposobem montażu anteny wybrałem rozwiązanie a'la Neck99
antena w dach na stałe ale w dziurę po oryginalnej antenie radiowej - piękna sprawa
niedługo radio będzie odbierało za pomocą anteny klejonej na szybę
wybrałem antenę Sirio Omega 27 - 90 cm jej zaletą jest to że jest cała czarna
zestroiła się na 1,1 SWR i już słyszę że nieźle zbiera i nadaje ale jeszcze będę testował
YO!
(auto przed myciem :wink: )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafczy chcesz wyrzucić ? :lol:
[ Dodano: Pon 28 Maj, 07 22:46 ]
zakładam radio w sytuacjach ekstremalnych - uzasadniony pośpiech, albo w sytuacjach klubowych.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafZamieszczone przez szkodaa po drugie za bardzo mnie to rozprasza.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez pafZamieszczone przez szkodaa po drugie za bardzo mnie to rozprasza.
:lol:
Komentarz
-
-
Sigma_74
Adamu, w to nie wierze ale może ...się coszmieni.
ja sie snujęze zmiana anteny na jakiegoś Presidenta albo Midlanta, bo mam wrażenie ze kichowata ta moja antena ze za mało zbiera mi.
czekam aż mi ja zwedza i wtedy będe miał motywacje d ozmiany
co byście polecili ..?
Komentarz
Komentarz