Zamieszczone przez KriSSo
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Ehh, jednak chcę dokupić drugi zestaw, taniutki, byle coś tam działało do drugiego auta.
Czy takie coś się w miarę jakoś sprawdzi?
CB TTI 771 + ML 145 Sirio
Albo
ALAN 109 + TTI 28
A jeśli nie, to co byście polecili do nie wiem, no 300 pln? Czy nic nie złożę w tej cenie?
Komentarz
-
-
A co powiecie na temat jednego z najtańszych zestawów, a mianowicie Onwa mk3 + hustler ic-100. http://www.allegro.pl/item840398718_...00_gratis.html
Da się z tym jakoś sensownie nawiązać współpracę?B,C 1.8T
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KriSSoCzy takie coś się w miarę jakoś sprawdzi?Zamieszczone przez RuddDa się z tym jakoś sensownie nawiązać współpracę?
Komentarz
-
-
smer, dobrze prawisz - RF GAIN bardzo przydatny przy "natłoku" stacji nadających...
Dawnymi czasy w moim rodzinnym miasteczku po to, żeby sobie nie przeszkadzać nawzajem wstawialiśmy do radyjek skróty mocy i jeździliśmy na częściach 1W... i wszyscy się słyszeli.. ale wymagało to dyscypliny wszystkich użytkowników radyjek... w Warszawie raczej nie jest to do zrobienia
Komentarz
-
-
Panowie, musze i ja sie pochwalic :P Przesiadlem sie wlasnie z U510xl na wiekszego brata czyli PC68LTW. Do tego zdjolem moje sirio ml-145 z magnesu i zalozylem na uchwycie bagaznikowym. Jutro zjezdzam do PL na swieta wiec bede mial okazje przetestowac radyjko na dlugiej trasie i napewno podziele sie wrazeniami.Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RuddA co powiecie na temat jednego z najtańszych zestawów, a mianowicie Onwa mk3 + hustler ic-100. http://www.allegro.pl/item840398718_...00_gratis.html
Da się z tym jakoś sensownie nawiązać współpracę?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Johnny_Bsmer, jeśli nie używaśz SQ to masz odkręcony na maxa czy jak?
- wada: do głośnika wpada wszystko, czyli m.in. duże szumy, zakłócenia, itp...
- zaleta: dostaję sygnał ciągły, a nie ograniczony do progu określonego przeze mnie. Czyli w praktyce oznacza to tyle, że radyjko nie wydaje z siebie odgłosów jakbym mi głośniczek przerywał
W celu ograniczenia szumów skręcam RF Gaina do momentu w którym szumy zostają wyciszone. Takie wyciszenie nie powoduje efektu urywanych strzępków rozmów.
Oczywiście RF Gaina skręcam, gdy jadę z żoną. Gdy jadę sam, to wszytko mi szumi dość głośno; uwielbiam ten "szept aniołów"...
ps. Bo zastanówmy się jak działa SQ lub co gorsza ASC?
Nie jestem elektronikiem i nie mam pojęcia jak to się tam w bebechach radia odbywa, mi chodzi o odczuwalność działania SQ.
Otóż ustawiamy sobie czułość filtru i tenże filtr, jako urządzenie tępe i nieinteligentne reguluje co przepuścić, a czego nie. W praktyce wygląda to tak, że SQ często przepuszcza "mocne" szumy i zakłócenia, a wycina "słabe", aczkolwiek wyraźne rozmowy.
Na pocieszenie fanów ręcznego SQ dodam, że maja oni możliwość ręcznego regulowania progu czułości filtra. Gorzej mają fani ASC; ten wynalazek pod płaszczykiem komfortu (umówmy się - wątpliwego komfortu) sam ustawia czułość i to dopiero jest jazda bez trzymanki; coś jeszcze głupszego niż autokorekta w pakiecie MS Office, hehehe....
[ Dodano: Sro 16 Gru, 09 10:46 ]
Zamieszczone przez LashloJa juz glupieje...Chce TRIFLEX a zamontowac,bylem w 3 serwisach w Olsztynie i kazdy odmawia wykonania,bo nie bede zadowolony-zasieg na 500m.
Z tego co mowia koledzy z forum,ktorzy maja ta antene-jest OK,prare km a to wystarczy w zupelnosci.
Juz sam nie wiem,a ML 145 na magnesie to wielka niewygoda,choc dziala super...
Tracisz na zasięgu, zyskujesz na komforcie. Zadaj sobie pytanie czego częściej potrzebujesz: wygody, czy 15 km zasięgu?
No, śmiało, szybka decyzja i potem już jest fajnie: Bungee!!!! :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez molZadawałem już to pytanie ale nikt nie odpowiedział mi ... czy można stosować zamiennie TRIFLEX i długą antenę?
mol, kilka osób już Ci odpowiedziało. Można.
Zamieszczone przez smermol napisał/a:
Pytanie laika - czy można mieć 2 anteny - jako główna TRIFLEX a w dalekie trasy bat o długości 1,75m.
Pewnie że można tak miećZamieszczone przez cycekmol napisał/a:
jako główna TRIFLEX a w dalekie trasy bat o długości 1,75m
Triflex w miejsce FM-ki, 30-40 cm przed nią gniazdo PL i dowolna antena, przełącznik antenowy za radiem, albo dwa kable.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez molZadawałem już to pytanie ale nikt nie odpowiedział mi ... czy można stosować zamiennie TRIFLEX i długą antenę?
Komentarz
-
-
ze strojeniem nie ma problemu stroisz triflexa czy inny model antenki potem przełączasz antenki i stroisz drugą antene . Masz obie zestrojone i po kłopocie . Długie baty stroją tak dobrze ze nawet potem przestawienie magnesu perę centymetrów w tą czy w tą nie zmienia aż tak swr . A jak jesteś perfekcjonistą to w miejscu strojenia magnesu przyklejasz folie przezroczystą i zawsze stawiasz magnes idealnie tym samym miejscu a jeszcze ochroni ci lakier ( choć mnie się jeszcze nie udało porysować lakieru magnesem choć folijki nie mam )
Komentarz
-
-
[ Dodano: Pon 14 Gru, 09 17:34 ]
W jednym serwisie w Kielcach pytałem Pana sprzedawce kiedys o triflexa....to powiedział mi ze tekiego gw..na to on nie sprzedaje. 9 lat temu jak podjechałem do niego seatem cordoba co miałem antene zamocowana w błotniku to az sie za glowe złapał....ze to nie powinno chodzic.....a chodziło i to nieźle. Lashlo, nawet sie nie zastanawiaj i montuj sobie sam - bo montaz jest banalnie prosty
DziekiPozdrawiam wojtas
O2 ambiente 1.6 MPI + LPG LR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osvwojtas, na gwarancji bym nie ryzykował......wczoraj kolega pisał ze ASO za montaz triflexa i radia cb zakosiło 210 zł - wiec jak na gwarancji....to moze by to trzeba było zrobic.....
A powiedz jak się zdejmuje podsufitkę żeby samemu to zrobić. Rozumiem ze kable trzeba wszystkie ciągnąc + zasilanie?Pozdrawiam wojtas
O2 ambiente 1.6 MPI + LPG LR
Komentarz
-
Komentarz