Czy komuś udało się zainstalować mapę z tej kompilacji ?
Nagrałem dwie różne płyty z najniższą prędkością (prawidłowa weryfikacja) ale niestety RNS komunikuje uszkodzenie CD/DVD i nic nie instaluje
Mapa musi być naprawiona programem UltraISO:
1. Otworzyć obraz płyty
2 Następnie Plik-> Właściwości -> W zakładce System plików :
- odznaczyć Joliet
- zaznaczyć UDF
- zaznaczyć Pomijaj ISO 9660
W zakładce Etykieta - Wolumen ID: CD_7420
Następnie należy zapisać obraz pod inną nazwą i nagrać
Mapa 7420 East wgrana i sprawdzona z softem 3810. Wszystko działa OK. POI są.
Dla zainteresowanych bezproblemowym wgraniem zwracam uwagę na post Kędziora powyżej i wypalenie płytki dokładnie według powyższych ustawień.
Zwracam uwagę aby we właściwościach pliku w UltraIso ustawić format DOS (8.3) odhaczając MAX (221).
Kozo, chcesz coś istotnego powiedzieć to rób to bez tych wszystkich wycieczek, bo robisz śmietnik, który nawet nie bardzo wiadomo jak posprzątać :evil:
raczej na temat proszę :idea:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Mam pytanko odnosnie "sparowania" RNS-510 wyjetego z VW i zapakowanego do Skody Yeti - czy uproszczone wskazania nawigacyjne powinny pokazywac sie na wyswietlaczu maxi-dot - podobnie jak w columbusie? Jesli tak to co trzeba przestawic w komputerze, zeby to chodzilo jak trzeba? Nie dziala mi tez rolka od glosnosci na kierownicy (reszta funkcji dziala) - czy da sie cos z tym zrobic?
Pozdrawiam, Michal
[ Dodano: Sob 08 Sty, 11 10:42 ]
wszystko juz wiem, Martin to kopalnia wiedzy
Gatewaya trzeba sparowac z radiem, bedzie dzialac maxi-dot, roleczka bedzie dzialac jak sie przestawi bit w... czyms tam, zapomnialem W kazdym razie da sie wszystko a to jest najwazniejsza wiadomosc!
jako prosty człowiek starej daty pytam się:
czy jest coś nowego do columbusa w O2 przed liftem ? chodzi mi o jakeiś nowe mapy i polskie meni , oczywiście na jakiejś płycie co się wkłada do środka i samo się robi wszystko :?:
oczekuję prostej odpowiedzi typu "tak mam poproś ładnie to ci wyślę płytę " :diabelski_usmiech
jako prosty człowiek starej daty pytam się:
czy jest coś nowego do columbusa w O2 przed liftem ? chodzi mi o jakeiś nowe mapy i polskie meni , oczywiście na jakiejś płycie co się wkłada do środka i samo się robi wszystko :?:
oczekuję prostej odpowiedzi typu "tak mam poproś ładnie to ci wyślę płytę " :diabelski_usmiech
Leszek, trza dac u cebie juz tez inny gateway.i potem dasz nowe sw i mapy.
Plyte ci niewyszle, ostatnio czekalesz pul roka=))))
[ Dodano: Nie 09 Sty, 11 18:16 ]
Hehehe, widzie ze sa tu jakiesz fajne walki=))
E tam zaraz walki:-) Zawsze się ktoś niezadowolony znajdzie.
A mapa 7.1 śmiga na 3810 aż miło. POI nareszcie działają jak trzeba. Tylko tłumaczenie PL jest faktycznie niekompletne i 'Repeat' wśród pozostałych polskich przycisków wygląda nieco dziwnie.
"Z mapy usunięto lektora portugalskiego, hiszpańskiego, włoskiego, czeskiego, holenderskiego, francuskiego bo to nikomu nie potrzebne i dzięki temu zabiegowi mapka mieści się teraz na zwykłej płycie dvd, inaczej musielibyście wypalać na dwuwarstwowych płytkach co tym którzy mają ciągłe problemy z wypalaniem dałoby sporo po kieszeni i szybko zaczeli by pindolić że im nie działa"
ale ten geteway to co to jest ? jakaś część czy coś na płycie nagranego ?
no i kto mi to może przysłać.... :roll:
mam teraz u siebie chyba 2660 wgrane czy coś takiego.. ,Martin niech powie.
"Z mapy usunięto lektora portugalskiego, hiszpańskiego, włoskiego, czeskiego, holenderskiego, francuskiego bo to nikomu nie potrzebne i dzięki temu zabiegowi mapka mieści się teraz na zwykłej płycie dvd, inaczej musielibyście wypalać na dwuwarstwowych płytkach co tym którzy mają ciągłe problemy z wypalaniem dałoby sporo po kieszeni i szybko zaczeli by pindolić że im nie działa"
sorry za moze głupie pytania ale sobie z tym nie radzę :cry:
Znajdź program do scalania plików (nie używam Windowsa, więc nie wiem czego użyć; może Total Commander to potrafi), a potem ten jeden scalony plik rozpakuj WinZip-em.
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Boardnetz - odpowiada za komunikacje sterownikow, miedzy innymi on jest odpowiedzialny za to, aby fungowaly nam dosiwetlajace zakret halogeny.
Sterownik kierownicy - on obsluguje kierownice ( MF, manetki klakson ) ale tez maxidota i tempomat. - jego trzeba zmienic, gdy chcemy tempomat, maxi dota czy kiere MF
Gateway - to urzadzonko wymienia sie glownie wtedy gdy przechodzimy na radyjko z wersji po FL - po to aby nie wyladowywal nam aku.
Bogatszy o ta wiedze, teraz mozesz atakowac wysnione mody
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Komentarz