Czy jest możliwość wgrania nowej mapy za pośrednictwem karty SD a nie płyty DVD?
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
mam u siebie SW3810, wszystko okey, tzn nie rozladowuje sie aku (poniewaz mam zmienionego gatewaya) ale nie dziala multifunkcja oraz na maxidot nic nie wyswietla, przeczytalem caly watek i bylo ze na SW2660 moze zadzialac...no i zadzialalo, multi ok, tylko ze gdy wchodzilem do maxidot ( navigation i sound) wieszalo sie wszystko i aby wyjsc trzeba bylo wyl columbusa, a i w dodatku nie bylo glosu.
wrocilem do SW3810.. czy ma ktos jakis pomysl co zrobic zeby wszystko zadzialalo? jakis soft? jakies kodowanie? duzo szukalem i nic..
Komentarz
-
-
Przywiozlem Columbusa z CZ.
Podpinam pod auto, przyjmuje PIN, ale brak charakterystycznego szumu, ze np radio jest nie nastrojone. Podlaczam antene - dalej cisza.
Wsadzam plyte - nie chce grac. Wsadzam karte SD - widzi co jest na karcie, ale absolutnie nie przyjmuje komendy PLAY :evil:
Ktos ma jakis pomysl? Robilem downgrade zakonczony sukcesem, pozniej uprejde takowoz samo zakonczony sukcesem, przed tym robilem SWL recovery - ogolnie sie poddaje. Kodowanie ? Inne radia u mnie normalnie graja.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez animag18witam,
Mógłby ktoś napisać co trzeba zrobic lub kupić żeby oglądać tv w rns510.dzięki i pozdrawiam
Komentarz
-
-
mam oryginalnie zamontowany rns-510 w golfie z kamerą cofania, fabrycznie mial soft 1100, ostatnio kolega podłączył mi samochód pod vcds i stwierdził że po wejściu przeze mnie na nowe softy gdzieś tam w "dziale" nawigacji wyskakuje jakiś błąd - pomimo tego rns działa bezbłędnie - co to może być i gdzie szukać jakiegoś błedu w kodowaniu?
Komentarz
-
-
Czesc mam problem kupiłem skodę octavie tour II nową, a kolega odsprzedał mi radio amundsen ze stwojej Octavi(on zmieniał na columbusa), w aso powiedzieli mi ze tego radia nie da sie zamontować bo jest inna ramka. Ale w octavi się dało, a zapewniano mnie że obydwa modele maja identyczne wnetrza, da się coś z tym zrobić?? Może w ASO sie mylą??
Komentarz
-
-
kross12
Cześć
Zamieszczone przez przemek14081Ale w octavi się dałoZamieszczone przez przemek14081kupiłem skodę octavie tour II
Poszukaj, gwarantuje Ci że znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie
Komentarz
-
przemek14081, ramka z Columbusa i wszystko sie da. Sam ostatnio takowy montaz robilem.
Pozdrow kolejne ASO z partaczami zatrudnionymiByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Witam,
Też sobie sprawiłem Columbusa. Mam jednak pewien problem, coś się dzieje z Maxi-Dotem po wejściu w opcje navi lub audio. Po prostu nie mogę potem z tego wyjść, żeby wrócić np. do standardowego MFD. Dopiero wyłączenie Columbusa pomaga. Mam O2 z 2006 roku, wersję softu: SW 2664. Parktronic słychać, ale brak wskazania na navi. Poza tym wszystko działa. Czy to zawieszanie się Maxi-dota to problem softu? Bo z parktronikiem to podobno problem starego Gatewaya...OII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
-
sontario, z parktronikiem to problem wiazki, gatewaya, sterownika parktronica i braku jednego glosniczka + zakodowania.
Robilem ostatnio taki zabieg - zajelo w sumie 5,5 godziny - jednak wszystko zrobione i co najwazniejsze dziala
Co do Twojego pytania - przytrzymanie dluzej przycisku gornego na prawej manetce nie daje opcji wejscia w menu MD ?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Tak, wiem że z tym parktronikiem to jest grubsza robota i szkoda chyba zachodu. Ważne, że pika w głośnikach. Co do maxi-dota to tak jak napisałem - nie można wyjść z opcji nawigacji oraz audio do listy wyświetlacza po dłuższym przytrzymaniu guzików manetki od wycieraczek... Tylko wyłączenie columbusa pomaga i wtedy maxi-dot się odblokowuje. Czy może być to wina złego zakodowania nawigacji po jej montażu?OII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Tak tak, miałem wcześniej Stream MP3 i wszystko działało cacy. Mogłem swobodnie poruszać się po menu maxidota bez żadnych kombinacji ze streamem. Po wymianie na Columbusa mam dopiero takie szopki. Jak columbus jest wyłączony nie ma na maxidocie opcji audio i navigation i wszystko działa. Mogę przechodzić między MFD i Setup bez problemu. Jak tylko go włączę opcje wskakują ale po wyborze którejś z nich już z niej nie mogę wyjść.OII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
Komentarz