NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ochman
    Ambiente
    • 2009
    • 175
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez maxpaynemm
    strzelcu, program wrzucę jak tylko bede miał czas... narazie wracam z roboty o 22

Co do dvd free to już dawno jest programowy... napisz do kolegi Grygy to może coś poradzicie w temacie.
    wiec ja jeszcze problemu nie zwalczylem.
    Nie wchodzi mi zaden inny soft niz 1020 do wersji A bo ja mam wersje A mojego RNS510 i pozniej moge wgrac tylko 2660 i nic innego nie wchodzi wiec mi ten patent nie pomogl ;/
    OchMan
    =====

Komentarz

• piotrcar
      Rider
      • 2010
      • 641

jestem na etapie poszukiwania anteny gps na dach i tak sie zastanawiam czy mozna oryginalna antene z octavia zastapic jakas inna np. z superb albo audi???bo ta oryginalna antena z octavii wyglada jak.........
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• Ostlander
        Ambiente
        • 2009
        • 163

Czy w nowszym sofcie jest już opcja sterowania głosem po polsku? Mam soft 3814 i niestety niema voice control po polsku. jest za to po czesku.
        Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...

Komentarz

• Sylwek838
          Classic
          • 2010
          • 1

Martin Grygy jest wielki. Fachowiec z niego porządny. Założył Columbusa ustawił i wszystko działa po polsku.Soft 3814 hv-h42. Więcej takich ludzi..

[ Dodano: Sro 08 Cze, 11 19:50 ]
          Skontaktuj się z Martinem (Grygy) on jest bardzo dobrym fachowcem i pewnie Ci zaradzi. Dosłownie magik z niego niesamowity i bardzo chętny do współpracy i pomocy. Pozdro
          Sylwek

Komentarz

• gregk
            Classic
            • 2011
            • 36

Witam. Chcę podłączyć 2 kanałowy wzmacniacz pod rns 510,wiem o 3 metodach

1. konwerter z wyjścia głośnikowego na RCA
            2. przekodowanie na system Dynaudio
            3. bezpośrednie wyjście z radia-piny TYLKO KTÓRE?

Jaka metoda będzie najlepsza. Mam rozpiske pinów,ale i tak nie wiem które są od wyjścia wzmacniacza?

Wzmacniacz bedzie napędzał tylko suba. Chciałbym mieć możliwość sterowania nim!PZDR

Komentarz

• Orientuje się ktoś może czy kabelkiem można dezaktywować czujnik nasłonecznienia, tak żeby wyświetlacz świecił cały czas tak samo?

Komentarz

• jamesbondzio
                L&K
                • 2009
                • 1174
                • Octavia III (5E3)
                • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez kross12
                Orientuje się ktoś może czy kabelkiem można dezaktywować czujnik nasłonecznienia, tak żeby wyświetlacz świecił cały czas tak samo?
                przecież można to wyłączyć w MENU :-)
                kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• Grygy
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 223

[quote="ochman"]
                  Zamieszczone przez maxpaynemm
                  strzelcu, program wrzucę jak tylko bede miał czas... narazie wracam z roboty o 22

Co do dvd free to już dawno jest programowy... napisz do kolegi Grygy to może coś poradzicie w temacie.
                  wiec ja jeszcze problemu nie zwalczylem.
                  Nie wchodzi mi zaden inny soft niz 1020 do wersji A bo ja mam wersje A mojego RNS510 i pozniej moge wgrac tylko 2660 i nic innego nie wchodzi wiec mi ten patent nie pomogl ;/[/quot

Cze, problem jest na plycie radiowej. Zebys wgral sw 3xxxx to jej trza zamienic=(

Komentarz

• heretyk
                    Rider
                    • 2009
                    • 549
                    • Octavia III (5E3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez strzelcu
                    Zamieszczone przez ochman
                    ...
                    na koniec zapodaj fixa do kierownicy MF którego wieczorem wstawię na rapida i zapodam tu link. - około 10min.

Hej!
                    Dołączam się do prośby o zamieszenie tej łatki na soft 38XX od Grygiego... walczę z problemem braku kiery multimedialnej po upgradzie do 3810PL.

Chyba, że ta magiczna łatka to ta z sieci o nazwie "2760 fix for Skoda Octavia A5"... to to już mam , ale nie próbowałem na 3810 jeszcze aplikować

BTW:
                    1) Czy u Was po zaaplikowaniu tej "łatki" znika problem zawieszania się MAXI DOTa na menu NAVI, aż do czasu wyłączenia RNS'a chociaż na chwilę (wtedy menu NAVI znika z MAXi DOTa i można zmieniać manetką wszelakie ustawienia).

2) Czy ma ktoś już wieści o programowej "opcji" DVD Free w nowych softach np 3810 ?
                    (pudełek "DVD Free" dokładanych z allegro nie chcę )

tak to ta latka pisze 2760 ale lata ze wszysktimi softami. U mnie problem z maxidotem ustapil i sie juz nie zaiwesza. Przylaczam sie do prosby o dvd free programowe

Zamieszczone przez piotrcar
                    jestem na etapie poszukiwania anteny gps na dach i tak sie zastanawiam czy mozna oryginalna antene z octavia zastapic jakas inna np. z superb albo audi???bo ta oryginalna antena z octavii wyglada jak.........
                    a ktora oryginalna antene masz na mysli? Ja znam conajmniej 3 Modele. Osobisicie zalozylem ta pletwe z duzym batem. (xxx 035 501, na koncu jest literka. Ja mam chyba F z GSM, ale sa rozne wariacje) Ogolnie zalozyc sobie mozesz jakakolweik antene. Dziura w dachu jest uniwerslana i pasuja chyba wsyzstkie anteny z grupy VAG.
                    Nonen omen ta moja chyba pochodzila nawet z golfa. pamietaj ze niektore modele maja pletwe bez anteny radiowej (bo ta jest np. w szybie!)
                    Jeszcze na co trzeba zwrocic uwage to wtyczki. Modele O2 mialy wtyczke radiowa okragla. Zeby bylo jak fabryka zalozyc trzeba antene z gps umieszonym w takiej smeisznej obudowie przed batem. Lub robic tak jak ja i wymienic odrazu kabel FM na taki z wtyczkami fakra. GSM, FM i webasto od poczatku mialy wtyczki fakra. i tak na marginesie, antena radiowa idzie lewa strona, reszta prawa.
                    teoretycznie zawsze mozna wtyczke dorobic, ale to chyba odbije sie mocno na jakosci sygnalu radia. Niech najlepiej wypowie sie ktos madry w tej kwestii.
                    Zostały mi czesci, po szkodniku:
                    VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                    Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• Panowie ja mam DVD free i soft 3810 i wszystko śmiga - oczywiście robione kablem, ale bez żadnych przejściówek. Chyba że chodzi wam o to żeby wgrać razem z SW czy jakąś łatką?

[ Dodano: Pią 17 Cze, 11 10:52 ]
                      heretyk, koledze piotrcar strasznie przeszkadza taka antena którą założyliśmy. Fakt że pochodzi z golfa V

[ Dodano: Pią 17 Cze, 11 12:57 ]
                      Zamieszczone przez jamesbondzio
                      Orientuje się ktoś może czy kabelkiem można dezaktywować czujnik nasłonecznienia, tak żeby wyświetlacz świecił cały czas tak samo?
                      Możesz napisać w którym miejscu to jest? Właśnie szukałem w menu i nic nie znalazlem odnośnie czujnika światła...

Komentarz

• mariu_sz
                        Rider
                        • 2009
                        • 320

Ma ktoś może link do softu 3970, ale nie modyfikowanego?
                        Mariusz
                        --------------------------
                        OCTAVIA 2FL Combi 1.8 TSI Elegance

Komentarz

• Kędzior
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 207

Zamieszczone przez mariu_sz
                          Ma ktoś może link do softu 3970, ale nie modyfikowanego?
                          Proszę

Komentarz

• mariu_sz
                            Rider
                            • 2009
                            • 320

Kędzior, Dzięki wielkie.

Orientuje się ktoś może czy jak wgram ten soft to stracę DVD Free ?

Sam sobie odpowiem

Soft nie skasował nic z dysku ani DVD Free, w polskiej wersji językowej zniknął Voice Control i jest tylko problem przy określaniu szczegółów mapy wyskakuje PROSZĘ CZEKAĆ i tak, aż do resetu navi. Co prawda można przełączać między radiem czy media, ale po naciśnięciu SETUP cały czas pokazuje proszę czekać.
                            Mariusz
                            --------------------------
                            OCTAVIA 2FL Combi 1.8 TSI Elegance

Komentarz

• idas
                              Elegance
                              • 2006
                              • 828

Czy ktos wie jak podlaczane jest oryginalne zlacze USB z podlokietnika do tego zestawu?
                              VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                              VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• volciu
                                Drive
                                • 2010
                                • 60

Zamieszczone przez volciu
                                Pytanko do uzytkowników mapy EE 7420 lub v7.1 jak kto woli
                                Chciałem dziś wyznaczyć trasę do Chorwacji i lipa , niby pokazuje odległość w kilometrach ale po chwili wywala komunikat że nie może wyznaczyć trasy ... w spisie Chorwacja jest , miejscowości mozna sobie wybrać, ulice bez problemu tylko taki babol po chwili wyskakuje.... to samo ze Słowenią dopiero Austrię łyka bez problemu
                                Zaciagnelem z sieci poprzednią wersję czyli 7,0 lub CD_7334 i tutaj bez problemu mogę wzynaczyc interesującą mnie trasę .
                                Ktos wie o co chodzi ???? Obie mapy to EE, pierwsza instalowana była w wersji 7,1 po aktualizacji softu na czystym dysku i tak jak wyżej w spisie jest Chorwacja i Słowenia, miejscowości ulice ale po chwili wywala komunikat że nie może wyznaczyć trasy
                                Możecie sprawdzić u siebie ???
                                Info dla tych co chieliby jechać na tych mapach do Chorwacji.
                                v7.1 ma jakiegoś byka w sobie - problem dotyczy Słoweni odcinka przy granicy z Austrią nie wiem jak szeroki jesten odcinek ale od strony Chorwacji nie wyliczała do granicy z Austrią oraz do miasteczka okolo 2 km przed granicą, natomiast bez problemu na niej poruszałem się po samej Chorwacji i wyliczała trasę do Słoweni od strony Chorwacji do miast przy granicy, niestety jak na najnowszą mape do naszych systemów nie ma w niej autostrady w Słoweni
                                był PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
                                jest Octavia II FL - 1,9 TDI

Komentarz

• misiek^wro
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8321

volciu, Słowenia jest magiczna, ja specjalnie bede dogrywal mapy aktualne, zeby ominac ta ich cholerna autostrade, za ktora licza sobie chyba jakos 25E ? 100 zl za 2 razy po 15 km nie dam ... :twisted: 2 lata temu objechalem to cholerstwo nadrabiajac okolo 60km, ale i tak bylem sumarycznie do przodu - a co zwiedzilem to moje Jechalem ciagle wzdluz rzeki KUPA
                                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• bzyq_74
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 3467
                                    • Volkswagen
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Jechać TAK
                                    MARCIN
                                    Mój szkodnik

Komentarz

• jamesbondzio
                                      L&K
                                      • 2009
                                      • 1174
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez jamesbondzio

Możesz napisać w którym miejscu to jest? Właśnie szukałem w menu i nic nie znalazlem odnośnie czujnika światła...
                                      sorki, porąbało mi sie z regulacją intensywności świecenia i przełączaniem Day/night.
                                      kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

bzyq_74, tak mialem jechac, ale problem w tym, ze k... zamknely ta trase i mozna bylo wbic tylko na autostrade, pozniej probowalem kawalek dalej i ... dalej zamknieta, mimo ze na drodze sie nic nie dzialo ... MASAKRA

Komentarz

• volciu
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 60

Zamieszczone przez misiek^wro
                                          volciu, Jechalem ciagle wzdluz rzeki KUPA
                                          co do Słoweni też omijałem ale info podałem jako ciekawostke jak bardzo jest ta nasza mapa aktualna....
                                          Pewnie wszyscy znają forum cro.pl tam jest kilka metod ominięcia tej nieszczęsnej autostrady w magicznej cenie 30 E, chociaż 4 lata temu liczyli sobie cos koło 2 E za 200 metrów więc sa postepy :lol:
                                          Ja w tym roku z ciekawości pojechałem w jedną stronę przez Słowację i .... nie wiem czy się jeszcze kiedykolwiek zdecyduje przez Czechy
                                          Chociaż i tak najgorzej jest w PL ..... jak czlowiek wróci to się ...... ile to świateł jest od Cieszyna na krajowej 1 , i jak bardzo jest rozkopana krajowa 8 która praktycznie cała pokonuje sie miedzy pachołkami :evil:
                                          był PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
                                          jest Octavia II FL - 1,9 TDI

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

volciu,

No ja z racji na to, ze mieszkam we Wro nie widze sensu cisnac przez SK. Jade przez CZ, pozniej przez AUS i Wiedeń ( niekiedy odwiedzam wujaszka ) i lece dalej :roll:

Komentarz

• misiek^wro
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8321

To East czy West ?

Komentarz

• Kędzior
                                                Ambiente
                                                • 2007
                                                • 207

To jest East Europe

Komentarz

• misiek^wro
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8321

Czyli chrowacja i zaszczana SLO bedzie dzieki

Komentarz

Pracuję...