U sąsiadów pojawił się katalog:
Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG
Zwiń
X
-
wnętrze O2 FL różni się od O2 chyba tylko kierownicą, panelem klimy i zegarami, rzeczywiście na fotkach nie widać jakie są zegary, ale zasadniczo jakie to ma znaczenie.Zamieszczone przez lividGdzie jest napisane ze wnetrze w nowej O2 tour bedzie z O2 lift?
bo nigdzie tego nie znalazlem zeby skoda tak pisała
?????????????????????????????????????????????????? ?????????saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
na czeskiej stronie działa już konfigurator więc mozna sobie zobaczyć
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
a no takie że jednak OII ze starą kierą będą raczej traktowani przez kupujących jako starszy model "przed zmianami" a FLki to będą OIII - jednak większość ludzi kupuje oczami i ceną a nie parametrami technicznymi/wyposażeniem itd... zresztą nawet tu na forum jest sporo ludzi którzy uważają że samochód ma jeździć a reszta to zbędne dodatki i wyciąganie kasy. Ciekawe jak to wpłynie na ceny OII ?Zamieszczone przez szkodaale zasadniczo jakie to ma znaczenie- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
ceny O2 są od dawna IMO tak słabe, że szkoda gadaćZamieszczone przez Jac_ekCiekawe jak to wpłynie na ceny OII ?
jak będą jeszcze niższe to też szkoda
chociaż z drugiej strony poprzednią sprzedałem po dobrej cenie, ale chodzi mi o ceny widywane w ogłoszeniach.
ale nie spodziewałbym się się jakichchś rewolucji cenowych, to lifting O2 mógł (i z pewnością to zrobił) być przyczyną spadku ceny używek sprzed liftingu a nie ich de facto reanimacja\inkarnacja\aktywacja po cenie zbliżonej zresztą do liftu (3-4 tysiące różnicy IMO to jest zblizona cena zważywszy jeszcze na to, że jeden model jest bieżący a drugi już nie i nie ma ESP).saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
rzeczywiscie panel klimy i radio z O2 lift
moim osobistym zdaniem o 2 najładniejsza, a środek od O2 lift zdecydowanie najładniejszy
na stronie czeskiej wyszukałem ze pakiet plus z klimą kosztuje 1500zl unas 2000zl
a oct 1.6 42375zl unas 45000
wydaje mi się ze będzie to chicior
VW zrobił dobre posuniecie
tz chcialbym zeby skoda dalej dynamicznie sie rozwijala a daje jej to napewno wprowadzanie nowych modeli, z tym ze rzeczywiscie skoro ma byc autem dla mas.
Ostatnio weszły im ostre ambicje i bardzo chce sie stać vw i tracą poczucie swego miejsca w szeregu
vw ma byc prestiżowy skoda "tania"
zbieram na tour-a 1.6 z lpg
Komentarz
-
-
Ciekawe jak wiele osób w przypadku "nieszczęścia" polegajacego na rozbiciu przodu (i/lub tyłu) zdecyduje sie na zrobienie z O2Tour wersji O2FL?Zamieszczone przez Jac_eka no takie że jednak OII ze starą kierą będą raczej traktowani przez kupujących jako starszy model "przed zmianami" a FLki to będą OIII - jednak większość ludzi kupuje oczami i ceną a nie parametrami technicznymi/wyposażeniem itd... zresztą nawet tu na forum jest sporo ludzi którzy uważają że samochód ma jeździć a reszta to zbędne dodatki i wyciąganie kasy. Ciekawe jak to wpłynie na ceny OII ?Zamieszczone przez szkodaale zasadniczo jakie to ma znaczenie
PS. livid, użyj paru znaków interpunkcyjnych i uzupełnij literki, bo trudno się czyta Twój wpis...
Komentarz
-
-
pewnie nie więcej niż dotychczasZamieszczone przez Agamek12Ciekawe jak wiele osób w przypadku "nieszczęścia" polegajacego na rozbiciu przodu (i/lub tyłu) zdecyduje sie na zrobienie z O2Tour wersji O2FL?
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Witam wszystkich serdecznie,
Jako, że od 3 września jestem szczęśliwym posiadaczem nowej Octavi Tour 1.6 z fabrycznym gazem, to zacząłem interesować się tym forum.
Skodę wybrałem dlatego, że najlepiej wypadała pod względem cena/jakość + promocja z darmowym gazem, a chęć zakupu przed podwyżką VATu przyspieszyła tą decyzję. Z autka jestem b. zadowolony.
Aczkolwiek doznałem szoku jak przeczytałem o Octavi Tour II. Jestem trochę zawiedziony, że dealer (Auto-Centrum w Tychach) nie poinformował mnie o następczyni. Tym bardziej, że pytałem się czy to faktycznie prawda o zakończeniu produkcji obecnej edycji i czy Skoda nie planuje kontynuować tej 'taniej' serii. W odpowiedzi usłyszałem tylko potwierdzenie o końcu produkcji + info, że to ostatnie miesiące możliwości zamówienia samochodu.
I powiem tak, jeśli Tour II będzie w promocji z gazem to mnie szlag chyba trafi :/ A jeśli nie to nie będę niczego żałować tak czy siak.
Jednak co by to było jakby dawali gaz w promocji? Przeszło mi przez myśl aby wtedy ugadać się z dealerem i np. wziąć Toura II, a obecnego oddać w rozliczeniu. Kwestia ile bym stracił na tym rozliczeniu (póki co przebieg na dzień dzisiejszy wynosi nieco ponad 1 400km) oraz ile bym musiał dopłacić.
Wiem, że dla niektórych może się mój post wydawać niepoważny ("dopiero co kupił nowe auto i już chce je wymieniać") ale można się poirytować i to mocno.... W końcu samochód to nie zabawka, a inwestycja wieloletnia i jak masz wybór dostać coś lepszego w podobnej cenie to wiadomo co wybierzesz.
A jak Wy to widzicie?
Komentarz
-
-
NeoXS, w rozliczeniu pewnie dostałbyś 35-37kzł (weź pod uwagę, że nowy w salonie kosztuje około 45-46kzł [lub jeszcze mniej, bo salony muszą pozbyć się resztek], a salon tą Twoją używkę sprzedałby pewnie za góra 40-42kzł). Do O2Tour-a musiałbyś więc dołożyć jakieś 10-12kzł (nie licząc gazu)... Tak mi się wydaje.
Komentarz
-
-
Bardzo chętnie to uczynię. Aczkolwiek jakbyś mógł mnie na Niego nakierować (w sensie gdzie mogę Go znaleźć) to byłbym wdzięczny.Zapytaj danielcia co on na to
Ot nowy na forum po prostu jestem
tak więc z góry sorry za wg Was banalne pytania.
P.S.
Za swoją Octavię zapłaciłem 47 000zł (black magic, wersja optimum + radio + tylna wycieraczka).
Komentarz
-
-
Proszę: http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=5900Zamieszczone przez neoXsBardzo chętnie to uczynię. Aczkolwiek jakbyś mógł mnie na Niego nakierować (w sensie gdzie mogę Go znaleźć) to byłbym wdzięczny.Zapytaj danielcia co on na to
Komentarz
-
-
Agamek12 -> dziękuję, właśnie wysłałem PW
Firmek -> dokładnie, gdybym wiedział o Tour II to bym prawdopodobnie wstrzymał się z zakupem i zdecydował się właśnie na niego.
To moje pierwsze w życiu nowe auto i jestem mega szczęśliwy z zakupu. Ale nieco zbladłem jak się dowiaduję, że za tą samą cenę można mieć jakby nie było kolejną generację Octavii.
Nim zamówiłem samochód to byłem u 4 różnych dealerach co by przejrzeć oferty. Wszyscy zgodnie twierdzili, że to ostatni dzwonek i Skoda nie powtórzy takiej oferty jak Tour. Zatem w pewien sposób czuję się nie tyle oszukany co nie poinformowany o dosyć istotnych rzeczach.
Komentarz
-
-
Ja albo nie umie liczyć albo mi wychodzi ,że różnica w cenie miedzy O II fl mint, a nowym tourem wychodzi tak śmiesznie mała ,że lepiej brac minta. Po drugie jak już ktoś wyżej wspomniał dlaczego nie ma żadnego normalnego silnika wolnossącego.Nie każdemu 1.6 wystarcza. Taki 140-150km byłby zapełnieniem luki...
Komentarz
-
-
Różnica to około 4kzł... więc wcale nie taka znów mała...Zamieszczone przez shokJa albo nie umie liczyć albo mi wychodzi ,że różnica w cenie miedzy O II fl mint, a nowym tourem wychodzi tak śmiesznie mała ,że lepiej brac minta. Po drugie jak już ktoś wyżej wspomniał dlaczego nie ma żadnego normalnego silnika wolnossącego.Nie każdemu 1.6 wystarcza. Taki 140-150km byłby zapełnieniem luki...
Komentarz
-

Komentarz