U sąsiadów pojawił się katalog:
Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lividGdzie jest napisane ze wnetrze w nowej O2 tour bedzie z O2 lift?
bo nigdzie tego nie znalazlem zeby skoda tak pisała
?????????????????????????????????????????????????? ?????????saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
na czeskiej stronie działa już konfigurator więc mozna sobie zobaczyć
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaale zasadniczo jakie to ma znaczenie- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekCiekawe jak to wpłynie na ceny OII ?
jak będą jeszcze niższe to też szkoda
chociaż z drugiej strony poprzednią sprzedałem po dobrej cenie, ale chodzi mi o ceny widywane w ogłoszeniach.
ale nie spodziewałbym się się jakichchś rewolucji cenowych, to lifting O2 mógł (i z pewnością to zrobił) być przyczyną spadku ceny używek sprzed liftingu a nie ich de facto reanimacja\inkarnacja\aktywacja po cenie zbliżonej zresztą do liftu (3-4 tysiące różnicy IMO to jest zblizona cena zważywszy jeszcze na to, że jeden model jest bieżący a drugi już nie i nie ma ESP).saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
rzeczywiscie panel klimy i radio z O2 lift
moim osobistym zdaniem o 2 najładniejsza, a środek od O2 lift zdecydowanie najładniejszy
na stronie czeskiej wyszukałem ze pakiet plus z klimą kosztuje 1500zl unas 2000zl
a oct 1.6 42375zl unas 45000
wydaje mi się ze będzie to chicior
VW zrobił dobre posuniecie
tz chcialbym zeby skoda dalej dynamicznie sie rozwijala a daje jej to napewno wprowadzanie nowych modeli, z tym ze rzeczywiscie skoro ma byc autem dla mas.
Ostatnio weszły im ostre ambicje i bardzo chce sie stać vw i tracą poczucie swego miejsca w szeregu
vw ma byc prestiżowy skoda "tania"
zbieram na tour-a 1.6 z lpg
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekZamieszczone przez szkodaale zasadniczo jakie to ma znaczenie
PS. livid, użyj paru znaków interpunkcyjnych i uzupełnij literki, bo trudno się czyta Twój wpis...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Ciekawe jak wiele osób w przypadku "nieszczęścia" polegajacego na rozbiciu przodu (i/lub tyłu) zdecyduje sie na zrobienie z O2Tour wersji O2FL?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Witam wszystkich serdecznie,
Jako, że od 3 września jestem szczęśliwym posiadaczem nowej Octavi Tour 1.6 z fabrycznym gazem, to zacząłem interesować się tym forum.
Skodę wybrałem dlatego, że najlepiej wypadała pod względem cena/jakość + promocja z darmowym gazem, a chęć zakupu przed podwyżką VATu przyspieszyła tą decyzję. Z autka jestem b. zadowolony.
Aczkolwiek doznałem szoku jak przeczytałem o Octavi Tour II. Jestem trochę zawiedziony, że dealer (Auto-Centrum w Tychach) nie poinformował mnie o następczyni. Tym bardziej, że pytałem się czy to faktycznie prawda o zakończeniu produkcji obecnej edycji i czy Skoda nie planuje kontynuować tej 'taniej' serii. W odpowiedzi usłyszałem tylko potwierdzenie o końcu produkcji + info, że to ostatnie miesiące możliwości zamówienia samochodu.
I powiem tak, jeśli Tour II będzie w promocji z gazem to mnie szlag chyba trafi :/ A jeśli nie to nie będę niczego żałować tak czy siak.
Jednak co by to było jakby dawali gaz w promocji? Przeszło mi przez myśl aby wtedy ugadać się z dealerem i np. wziąć Toura II, a obecnego oddać w rozliczeniu. Kwestia ile bym stracił na tym rozliczeniu (póki co przebieg na dzień dzisiejszy wynosi nieco ponad 1 400km) oraz ile bym musiał dopłacić.
Wiem, że dla niektórych może się mój post wydawać niepoważny ("dopiero co kupił nowe auto i już chce je wymieniać") ale można się poirytować i to mocno.... W końcu samochód to nie zabawka, a inwestycja wieloletnia i jak masz wybór dostać coś lepszego w podobnej cenie to wiadomo co wybierzesz.
A jak Wy to widzicie?
Komentarz
-
-
NeoXS, w rozliczeniu pewnie dostałbyś 35-37kzł (weź pod uwagę, że nowy w salonie kosztuje około 45-46kzł [lub jeszcze mniej, bo salony muszą pozbyć się resztek], a salon tą Twoją używkę sprzedałby pewnie za góra 40-42kzł). Do O2Tour-a musiałbyś więc dołożyć jakieś 10-12kzł (nie licząc gazu)... Tak mi się wydaje.
Komentarz
-
-
Zapytaj danielcia co on na to
Ot nowy na forum po prostu jestem tak więc z góry sorry za wg Was banalne pytania.
P.S.
Za swoją Octavię zapłaciłem 47 000zł (black magic, wersja optimum + radio + tylna wycieraczka).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsZapytaj danielcia co on na to
Komentarz
-
-
Agamek12 -> dziękuję, właśnie wysłałem PW
Firmek -> dokładnie, gdybym wiedział o Tour II to bym prawdopodobnie wstrzymał się z zakupem i zdecydował się właśnie na niego.
To moje pierwsze w życiu nowe auto i jestem mega szczęśliwy z zakupu. Ale nieco zbladłem jak się dowiaduję, że za tą samą cenę można mieć jakby nie było kolejną generację Octavii.
Nim zamówiłem samochód to byłem u 4 różnych dealerach co by przejrzeć oferty. Wszyscy zgodnie twierdzili, że to ostatni dzwonek i Skoda nie powtórzy takiej oferty jak Tour. Zatem w pewien sposób czuję się nie tyle oszukany co nie poinformowany o dosyć istotnych rzeczach.
Komentarz
-
-
Ja albo nie umie liczyć albo mi wychodzi ,że różnica w cenie miedzy O II fl mint, a nowym tourem wychodzi tak śmiesznie mała ,że lepiej brac minta. Po drugie jak już ktoś wyżej wspomniał dlaczego nie ma żadnego normalnego silnika wolnossącego.Nie każdemu 1.6 wystarcza. Taki 140-150km byłby zapełnieniem luki...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokJa albo nie umie liczyć albo mi wychodzi ,że różnica w cenie miedzy O II fl mint, a nowym tourem wychodzi tak śmiesznie mała ,że lepiej brac minta. Po drugie jak już ktoś wyżej wspomniał dlaczego nie ma żadnego normalnego silnika wolnossącego.Nie każdemu 1.6 wystarcza. Taki 140-150km byłby zapełnieniem luki...
Komentarz
-
Komentarz