Bierz nowe auto i nawet sie nie zastanawiaj.Cena Pb prawie jest równa diesla.Tak wiec kupno diesla dla zwyklego smiertelnika jest bez sensu
Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG
Zwiń
X
-
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
-
-
michalst4, najlepiej odrazu zaloz watek w naszych autach http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=3366
Komentarz
-
-
Jak ja kupowałem pierwszego Toura pod koniec sierpnia to z Poznania do Tychów autko jechało do 3 dni.
Zainteresowałbym się tą sytuacją i przejechał się do tego salonu. A na pewno sprawdzaj 15razy dokładniej autko przy odbiorze. Niestety ale wszyscy są tylko ludźmi, więc jakby takie auto z różnych przyczyn miało przymusową wizytę u lakiernika, czy blacharza to by wyjaśniało te opóźnienia...
Komentarz
-
-
michalst4, gartuluję.
Napisz coś więcej i plizzzzzzz zdjęcia.
Co do opóźnień w dostawie, to podobno wina pogody.
Niemniej to co najmniej dziwne, bo dealer miał papiery mojej tydzień temu, a dziś dowiedziałem się, że auta nadal nie ma, więc z soboty . Ciekawe, czy jak się ktoś naprawdę wq......i to może swoją laweta przywieźć auto do dilera :twisted: Jak się popatrzy na czasy oczekiwania, to trudno oprzeć się wrażeniu, że Skoda robi nam łaskę, że samochody sprzedaje. Przecież nikt tu złotych klamek, ani zagłówków z funkcją wiązania krawatów nie zamawiał. Normalny typowy golas, bo przecież montaż radia, czy halogenów nie zajmuje fabryce kilka tygodni.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marektbgsprzedawca w piątek 3.12, powiedział, że odbiór gdzieś na 20 grudnia -
Popieram neoXs - sprawdzaj dokladnie auto zanim odbierzesz - zwlaszcza te reflektory :evil:
a jak juz bedziesz mial - to pliz daj fotki - zwlaszcza detali z wnetrza auta
i uwaga na sliskich drogach ! szkoda byloby polerowac nowy lakier :wink:była: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki
Komentarz
-
-
Nie wiem czarnych scenariuszy nie przyjmuje, może to przez urlop sprzedawcy, poszedł chłop odpocząć i nie ma ochoty myśleć o pracy - jak na razie z obsługi jestem bardziej niż zadowolony - w poniedziałek ma zadzwonić i powiedzieć konkretnie co i jak. Może faktycznie są opóźnienia przez montaż tych kratek, pogodę i inne czynniki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marektbgNie wiem czarnych scenariuszy nie przyjmuje, może to przez urlop sprzedawcy, poszedł chłop odpocząć i nie ma ochoty myśleć o pracy - jak na razie z obsługi jestem bardziej niż zadowolony - w poniedziałek ma zadzwonić i powiedzieć konkretnie co i jak. Może faktycznie są opóźnienia przez montaż tych kratek, pogodę i inne czynniki.
P.S.
Mój znajomy pracuje w fabryce Fiata w Tychach i mi czasem opowiadał z jakich blach robione są tam autka. Nie zawsze ale bywały momenty, że na hale wjeżdżały pogięte, zardzewiały z dziurami blachy, które były w fabryce sztukowane.... Finalnie oczywiście tego nie widać ale no masakra...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsJakby nie było sprawdzaj bardzo dokładnie czy wszystko jest ok.
Jak się uprzesz, że nie odbierzesz auta, to diler jeszcze Ci podziękuje i popchnie je po cenniku klientowi, który przyjdzie w ciągu kilku najbliższych dni i jeszcze się ucieszy, że ma auto od ręki a nie za 2 m-ce. Ty możesz w tym czasie zamówić nowy samochód, który przy odrobinie szczęści przyjdzie z malowanymi drzwiami, tylko, że po drugiej stronie :?Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
No i co, jak się okaże, że np. drzwi były lakierowane?? Nie świadczy to o dzwonie, bo wystarczy, że mechanik miał coś ostrego w kieszeni i jak przechodził, to udało mu się odpowiednio głęboko zarysować bezbarwny. Nie wszystko da się tak poprostu spolerować, a trzeba pamiętać, że te auta parę kilometrów mają jednak do przejechania. Ładowanie na lawety, rozładowywanie, montaż wyposażenia opcjonalnego przez dilera itp - różnie może być.
Rozumiem, że jakbyś znalazł zarysowany bok, który widać, że był malowany i to tak na szybko, to z pocałowaniem ręki byś odebrał auto....
Jak kupujesz samochód NÓWKĘ to chyba logiczne, że każdy chce odebrać z salonu swój nabytek w stanie idealnym.
Sam kiedyś zamówiłem stół, który po miesiącu przyszedł obity w miejscu na szczęście mało widocznym, nie chciałem czekać drugie tyle to nie składałem reklamacji. Ale to był stół za 500zł a nie auto za 50 tys. :|
Jak się uprzesz, że nie odbierzesz auta, to diler jeszcze Ci podziękuje i popchnie je po cenniku klientowi, który przyjdzie w ciągu kilku najbliższych dni i jeszcze się ucieszy, że ma auto od ręki a nie za 2 m-ce. Ty możesz w tym czasie zamówić nowy samochód, który przy odrobinie szczęści przyjdzie z malowanymi drzwiami, tylko, że po drugiej stronie :?
Sry ale jako klient trzeba mieć wymagania. Jestem miły, cierpliwy, kulturalny i spokojny póki nie robi się ze mnie idioty. Część sprzedawców doceni normalne zachowanie, część je wykorzysta, a jeszcze inni będą Cię zlewać dopóki przysłowiowego ryja nie wydrzesz.
Najgorzej zgadzać się na wszystko, bo wtedy dopiero na tym wyjdziemy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsJestem klientem, wydaję grubą kasę na samochód, który ma mi służyć lata oraz wymagam aby był w 100% sprawny technicznie jak i wizualnie.
Takie mamy prawo.
Trzeba by było spisać z dealerem umowę, że grubość lakieru ma nie przekraczać ileśtam, każdy punk ze specyfikacji przepisać i wtedy można iść do sądu z nadzieją na wygraną.
Zamieszczone przez neoXsTo ja jeszcze proponuję dawać wino i bukiet kwiatów za to, że mogliśmy zrobić zakupy u danego dilera
Zamieszczone przez neoXsJak kupujesz samochód NÓWKĘ to chyba logiczne, że każdy chce odebrać z salonu swój nabytek w stanie idealnym
W sumie to nie widzę powodu do napinania się:
- opóźnienia są podobno przez pogodę
- nikt na razie nie napisał, że dostał niepełnowartościowy samochód
- to my czekamy na samochody, a nie Ty
- to moja sprawa, czy jestem zadowolony z dilera, czy nie
Co do opowieści o fabryce w Tychach, to zapytaj znajomego jak sztukują te blachy, że nie widać. :shock:Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
k.julian, napisz do Danielcia http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=5900 Nasz forumowy dealer.
Komentarz
-
Komentarz