Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gugurugu
    Drive
    • 2011
    • 44

Zamieszczone przez szkoda
    no skoro warto mieć i niemanie Cię martwi to musisz koniecznie dokupić
    ...powiem więcej uważam ze powinienem dostać gratis ...i z takim końcowym wnioskiem możemy zakończyć wątek osłony silnika spód

Komentarz

• Octavianos
      L&K
      • 2010
      • 1130

Zamieszczone przez marbab
      Octa-vian, to nie jest zaden fabryczny gaz. ASO pakuje auto na lawete i zawozi do Gazownika.
      Nikt na lawetę nie zawozi nowych samochodów, by montować tam instalację LPG. Tylko serwisy, które uczestniczą w programie instalacji gazowych montują je na miejscu. Czyli tam gdzie kupujesz auto, tam jest montowana instalacja
      SIMPLY CLEVER
      Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• marbab
        RS
        • 2009
        • 4713
        • Fiat
        • BMM 2.0 TDI 140 KM

Octavianos, jeden pies, generalnie chodzi o to ze nie montuja tego w fabryce.

Z mojego doswiadczenia w przypadku instalacji BRC, ASO zawiozlo nowe auto do Gazownika.
        Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
        Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• Octavianos
          L&K
          • 2010
          • 1130

To dziwne...Skoda w tej chwili montuje tylko instalacje Landi Renzo i generalnie nie ma z nimi większych problemów.
          SIMPLY CLEVER
          Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• marbab
            RS
            • 2009
            • 4713
            • Fiat
            • BMM 2.0 TDI 140 KM

Octavianos, zalezy od ASO i Twoich preferencji, zawsze mozna cos zaoszczedzic
            Marek

Komentarz

• t271828
              Elegance
              • 2008
              • 928

Zamieszczone przez marbab
              Octavianos, zalezy od ASO i Twoich preferencji, zawsze mozna cos zaoszczedzic
              Nie chce krakac ale zeby sie nie okazalo ze z taka instalacja BRC masz gwarancje tylko w serwisie gdzie ja zakladales. Na stronie Skody nie ma informacji o dopuszczeniu innych instalacji przy opcji twinpower.

Komentarz

• marbab
                RS
                • 2009
                • 4713
                • Fiat
                • BMM 2.0 TDI 140 KM

t271828, dokladnie tak jest, ale dla mnie to nie problem
                Marek

Komentarz

• SingSing74
                  Classic
                  • 2010
                  • 7

Witam wszystkich. To mój pierwszy post więc się przywitam. Mam na imię Mariusz, jestem z Piekar Śląskich i właśnie jestem w trakcie wyboru nowego auta.

Od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i ceny konkurencji. Jak dotąd Octavia Tour nie ma konkurencji w swojej klasie ale tylko z silnikiem 1,4 Mpi. Wybierając mocniejszy silnik można już powybierać w innych markach. Dzwoniłem do Opla - Astra III kombi 1,6 benzyna 2011r: 49 600, Megane kombi 1,6 2010r 49800, (nie sprawdzałem wersji hatchback bo interesuje mnie duży bagażnik).
                  Mam do wydania maksymalnie 45k więc wybór pada na właśnie O2 Tour 1,4 hatchback +pakiet optimum + kolor. Ostatnio zainteresował mnie wątek instalacji lpg (której nie chcę)

Zamieszczone przez Octavianos
                  Cena Nowego Toura po aktualizacji będzie prawdopodobnie wyższa o 400 zł. Poza tym metalik będzie w cenie 1950 zł. Instalacja LPG jest w cenie dla silnika 1.6, ale niestety nie można kupić silnika 1.6 i zamiast gazu zyskać rabat.
                  Rozumiem, że na rabat pieniężny liczyć nie można ale czy ewentualnie w zamian można wybrać jakieś dodatkowe wyposażenie (radio, dzielona kanapa) lub np. wersję kombi, która jest droższa jak dobrze pamiętam o 3k ? Przecież dla Skody instalacja gazowa to też jakiś koszt, który musi ponieść.
                  Jeżeli istniałaby taka opcja to warto byłoby dołożyć do 1,6.
                  SingSing74

Komentarz

• marektbg
                    Elegance
                    • 2010
                    • 861

Zamieszczone przez SingSing74
                    Rozumiem, że na rabat pieniężny liczyć nie można ale czy ewentualnie w zamian można wybrać jakieś dodatkowe wyposażenie (radio, dzielona kanapa)
                    Na to bym nie liczył - jednak trzeba czekać na oficjalne cenniki albo odwiedzić dealerów i zasięgnąć języka.
                    Co do wyboru miałem brałem też pojazdy jakie wymieniasz pod uwagę przed zamówieniem Toura, kwotę do wydania miałem taką samą (choć jeszcze w czerwcu miała być używka do 30tys).

Komentarz

• MeFFisto
                      Drive
                      • 2011
                      • 53

Zamieszczone przez SingSing74
                      Wybierając mocniejszy silnik można już powybierać w innych markach. Dzwoniłem do Opla - Astra III kombi 1,6 benzyna 2011r: 49 600, Megane kombi 1,6 2010r 49800, (nie sprawdzałem wersji hatchback bo interesuje mnie duży bagażnik).
                      Mam do wydania maksymalnie 45k więc wybór pada na właśnie O2 Tour 1,4 hatchback +pakiet optimum + kolor. Jeżeli istniałaby taka opcja to warto byłoby dołożyć do 1,6.
                      Jeżdżę Astrą Classic prawie 3 lata (mam od nowości) i cały czas żałuję, że przed zakupem nie wiedziałem o Octavii Tour - była tylko 2 kpln droższa. Astra i Octavia to podobna klasa aut, ale jeśli interesuje cię duży bagażnik to żadna Astra nie da tyle co Octavia ;-)
                      Teraz spokojnie czekam na nową ofertę Toura - celuję w czarne ;-) 1.6 z LPG+pakiet Optimum+halogeny+szyby z tyłu+radio, więc moja cena to lekko pow.50 kpln wychodzi. Czekam na LPG w cenie i zaczynam negocjacje z dilerami ;-) Zastanawiam się nad radiem - żadne nie ma USB a do takiego się przyzwyczaiłem - ale podobno zwykłe radio w Octavce "nie wygląda" ;-(

Komentarz

• Tichy
                        Rider
                        • 2010
                        • 544

No i mamy już wyprzedaż rocznika 2010 i oficjalne cenniki z LPG w cenie...

no i się robi ciekawie, bo starą Octavię Tour można w wymarzonym przez wielu tedeiku kupić dużo poniżej 50tys.zł

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9942
                          • Ford

Czyli 44.900zł za podstawową wesję z gazem? :szeroki_usmiech
                          Adam... Używam:
                          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Tichy
                            Rider
                            • 2010
                            • 544

Zamieszczone przez Agamek12
                            Czyli 44.900zł za podstawową wesję z gazem? :szeroki_usmiech
                            No nie taką podstawową, bo 1.6 1.4MPI kosztuje 39 900zł, tyle, że bez gazu...

Komentarz

• marektbg
                              Elegance
                              • 2010
                              • 861

Ale zamieszali - czyli albo gaz za friko i 2200zł jak ktoś chce 1.6 - a dla 1.4 rabat 2200 - czyli tak jak ostatnia promocja.
                              Pomijając fakt, że wyprzedaż rocznika 2010 w przypadku Nowego Toura to tylko propaganda - bo ile jest takich samochodów, to oferta na 1.6 jest zajebiaszcza

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9942
                                • Ford

Zamieszczone przez marektbg
                                Ale zamieszali - czyli albo gaz za friko i 2200zł jak ktoś chce 1.6 - a dla 1.4 rabat 2200 - czyli tak jak ostatnia promocja.
                                Pomijając fakt, że wyprzedaż rocznika 2010 w przypadku Nowego Toura to tylko propaganda - bo ile jest takich samochodów, to oferta na 1.6 jest zajebiaszcza (40600zł z LPG + rabat 2200zł)
                                1.6i z gazem kosztuje według cennika (bez nieoficjalnych upustów) 44.900zł...
                                Adam... Używam:

Komentarz

• Tichy
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 544

Przy okazji dostało się katalogowo -8000zł na OIIFL 2010.

[ Dodano: Pią 07 Sty, 11 11:34 ]
                                  Zamieszczone przez marektbg
                                  Pomijając fakt, że wyprzedaż rocznika 2010 w przypadku Nowego Toura to tylko propaganda - bo ile jest takich samochodów, to oferta na 1.6 jest zajebiaszcza (40600zł z LPG + rabat 2200zł)
                                  Nie tak, przeczytaj dokładnie - dostajesz gaz za free (ale tylko do 1.6) i rabat 2200. Jak nie chcesz gazu, to tylko 2200 - tylko czemu nie chcieć?

Komentarz

• marektbg
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 861

Agamek12 masz rację bzdurę palnąłem - poprawiłem posta, żeby ludzi w błąd nie wprowadzać.

Ciekawe ile jest sztuk takich 2010 na wyprzedaży :lol:

[ Dodano: Pią 07 Sty, 11 11:35 ]
                                    Tichy wiem wiem za szybko myślałem :P

Komentarz

• Tichy
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 544

marektbg, sadzę, że w 2011 też będzie gaz za free, tylko o rabaty to już na własną rękę trzeba będzie powalczyć...

Komentarz

• marektbg
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 861

Gaz będzie - czemu nie, jestem za. Rabaty takie same jak w grudniowej promocji - teraz dealerzy się będą tłumaczyć, że nie mogą dać nic więcej bo przecież jest promocja :lol:

Komentarz

• marlej108
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 4976
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

W tej chwili wedle cennika wychodzi chyba dokladnie tak:

O2 Tour 1.6 = 47 100 zł (limuzyna) - 6499 zl promocja = 40.501 zl

O2 Tour 1.6 LPG = 47.100 zl - 2200 zl promocja = 44.900 zl

no i do tego z pewnoscia mozna jeszcze otrzymac cos od dealera.

Nie wiem ile jest tych sztuk 1.6 ale znowu zaczyna mnie kusic kupno Toura...
                                          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• marektbg
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 861

Zamieszczone przez marlej108
                                            Marlej nie tak - nie popełniaj mojego błędu ops:
                                            Jak nie bierzesz LPG nie dostajesz rabatu za instalkę - tylko samo -2200

Komentarz

• Tichy
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 544

Ogólnie Tour I z 1.9TDI też ciekawie wygląda. I odpada problem z tulejkami z tyłu

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9942
                                                • Ford

Zamieszczone przez marlej108
                                                W tej chwili wedle cennika wychodzi chyba dokladnie tak:

O2 Tour 1.6 LPG = 47.100 zl - 2200 zl promocja = 44.900 zl
                                                Gaz jest "gratis", więc auto z LPG i bez LPG bedzie kosztować tyle samo, czyli 44.900zł...
                                                Adam... Używam:

Komentarz

• marlej108
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 4976
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

czyli, ze O2 1.6 Tour jest po prostu z lpg za 44.900 zl? a jak sie nie chce lpg, to i tak 44.900 zl ? przeciez to troche bezsensu...? dziwne.

to chyba kazdy bedzie chcial dostac to lpg za friko....

ps. choc ja bym wolal bez lpg znizke 6499 zl od Skody...

ps. dzwonilem wlasnie do skody w sopocie (nota bene groblewski sprzedal salon lelkowi z poludnia polski) i ... pan sprzedawca nie wiedzial, ze jest znizka na toura 1.6 z darmowym lpg... super profesjonalna obsluga... boze...
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• pmmaj
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 21

Re: Nowa Octavia Tour Twinpower

Zamieszczone przez machu
                                                    Zamieszczone przez pmmaj
                                                    Dla zainteresowanych: do oferty wchodzi instalacja gazowa do nowego toura, tak jak w przypadku poprzedniej wersji będzie ona w cenie auta, czyli można zyskać 4299 zł.
                                                    Kolego skąd masz takie info, nikt więcej oprócz ciebie o tym nie napisał...?!
                                                    Na moich informacjach możesz polegać ;-)

Komentarz

Pracuję...