a po co Ci kąt natarcia w aucie na asfalt i do kurortów narciarskich :lol:
Octavia Scout III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kazik4x4Mój Scout częściej jest w terenie
kolega Marbab i jeszcze jeden kolega z Yeti też twierdzili, że mają "terenówki"- po wjeździe na teren gdzie ja nawet przodu nie zapinam we Wranglerze poddali się przy próbie podjechania na pierwszą górkę- a tam nawet Nowy Sportage i Nowe Sorento przejeżdzało :lol:
no chyba, że to kwestia kierowcy
na szutry nie potrzebujesz kąta natarcia- moje obniżone A4 doskonale sobie radzi z takim "terenem" :diabelski_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4
Jakby Ci tu powiedzieć... no do jazdy... Mój Scout częściej jest w terenie niż garażuDiesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4Zamieszczone przez kazik4x4
Jakby Ci tu powiedzieć... no do jazdy... Mój Scout częściej jest w terenie niż garażu
Się kolejny znalazł doradca jak używać samochoduPodoba mi się to wjeżdżam do lasu albo na pole. A jak mi się bardziej podoba to i rzeczkę w bród pokonam, a co tam, najwyżej korkami się nieco naleje i aby w rozrząd nic nie weszło
Mój koń, mój wóz więc "kolego" nie mów mi jaki mam go używać.
[ Dodano: Czw 13 Lut, 14 13:42 ]
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez kazik4x4Mój Scout częściej jest w terenie)) I to jak wyjeżdżaliśmy gdzieś innym wozem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4w zeszłym roku stał w garażu może 3xprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4
Się kolejny znalazł doradca jak używać samochoduPodoba mi się to wjeżdżam do lasu albo na pole. A jak mi się bardziej podoba to i rzeczkę w bród pokonam, a co tam, najwyżej korkami się nieco naleje i aby w rozrząd nic nie weszło
Mój koń, mój wóz więc "kolego" nie mów mi jaki mam go używać.
w głębokim poważaniu mam zarówno Ciebie, auto którym jeździsz jak i gdzie jeździsz, a do żadnego doradztwa się nie zniżyłem, a i żadnym Twoim kolega nie jestem więc daruj sobieDiesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
uwaga
Komentarz
-
-
w kolejnym temacie będziecie bić pianę i robić prywatne wycieczki? ludzie dajcie na luz trochę. co to się robi na tym forum? 4 lata temu ciężko było znaleźć takie teksty o tym kto gdzie ma kogo... a teraz w co 5 wpisie. może by tak moderatorzy w końcu zaczęli coś z tym robić, bo niedługo się czytać tego nie będzie dało. robi się jak w sejmie ...BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
blackrs, ja napisałem jak używam Scouta a ten mi wyskakuje z czyszczeniem sedesu szczoteczką do zębów
A w podpisie co?? Że niby taki wyluzowany i ma dystans do siebie i swoich samochodów...
Ale do forumowiczów i ich aut mu już tego dystansu brakuje jak widać.
A co do Scouta OIII: O ile OIII zrobiona na RS wygląda bardzo solidnie i po prostu ładnie o tyle wizja OIII Scout kojarzy mi się z Alteą Freetrack.
Zamiast zrobić styling dający wrażenie zwartej i mocnej budowy to dołożyli plastików tak trochę bez sensu...
Ale generalnie powinno mi to latać koło wentyla, bo kupować OIIIS nie zamierzam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabspinkiman napisał/a:
184 konne diesle
malo prawdopodobne, choc fajnie by bylo
Podczas targów motoryzacyjnych w Genewie Skoda zaprezentowała nową Octavię w wersji Scout. Wprowadzenie tego modelu na rynek planowane jest na wrzesień 2014 roku.
Czyli prawie RS TDI z 4x4...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SilentEmpireZamieszczone przez marbabspinkiman napisał/a:
184 konne diesle
malo prawdopodobne, choc fajnie by bylo
Podczas targów motoryzacyjnych w Genewie Skoda zaprezentowała nową Octavię w wersji Scout. Wprowadzenie tego modelu na rynek planowane jest na wrzesień 2014 roku.
Czyli prawie RS TDI z 4x4...
A 184KM i 4x4 to bylo by nice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez siemi1Gdzies na jakims forum widzialem scouta ale rs czy mocno obnizony i duze kolo, nawet fajnie wygladal.
A 184KM i 4x4 to bylo by nice
w dodatku tzw. duże koło - czyli w Twoim rozumieniu DUŻE OSADZENIE (felga, jakbys nie zrozumiał) to bezsens w przypadku scouta - lepiej więcej gumy, niż więcej cali na feldze :PDiesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
uwaga
Komentarz
-
-
Silniki:
1. 2.0 Tdi 110 kW(150Km) w zakresie 3500-4000 obrotów, manual 6b, haldex, 340 Nm w zakresie 1750-3000, 0-100 km/h 9,1 s, prędk.max 207 km/h, średnie spalanie 4,9 l, waga z kierowcą 75 kg - 1526 kg.
2. 2.0 Tdi 135 kW (184Km) w zakresie 3500-4000 obrotów, DSG6, haldex, 380 Nm w zakresie 1750-3000 obrotów, 0-100 km/h 7,8 s, prędk. max. 219 km/h, średnie spalanie 5,4 l, waga z kierowcą 75 kg - 1559 kg.
3. 1.8 Tsi 132 kW (180Km) w zakresie 4500-6000 obrotów, DSG6, haldex, 280 Nm w zakresie 1350-4500 obrotów, 0-100 km/h 7,8 s, prędk. max. 216 km/h, średnie spalanie 7,1 l, waga z kierowcą 75 kg - 1522 kg.
Wszystkie silniki spełniają Euro6.
Kąt najazdu 16,7 st., kąt zejścia 13,8 st.
opony 225/50/17
pojemność zbiornika 55 l (zastanawiam się teraz, czy u mnie też tak jest, bo moje doświadczenia są właśnie takie),
3 rodzaje felg:
- 17" polar alloy wheels
- 17" nivalis alloy wheels
- 17" nivalis alloy wheels (in anthracite design)
13 kolorów w tym 3 białe (candy uni, laser uni, moon metalic)
Będzie dostępne brązowe wykończenie dolnej części deski rozdzielczej.
pzdr
PS. Mnie się podoba !!
Komentarz
-
Komentarz