Nowa Skoda Superb III

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• AdamB
    odpowiedział(a)
    piramida, oj jeździ, jeździ. Na Taxi na Conrada kręcą się dwa SIII Active , koło biurowca na Conrada koło Shella czarny parkuje.

Zostaw komentarz:

• piramida
    odpowiedział(a)
    algi, w Krakowie nie wiele tego jeździ, przynajmniej na razie

Zostaw komentarz:

• algi
    odpowiedział(a)
    Dzisiaj byłem na spacerze wzdłuż Płaskowickiej w Warszawie i powiem Wam że tych S3 juz się tyle wysypało że naliczyłem 47 sztuk (czterdzieści siedem), łacznie z manewrującą wersją Laurin & Klement przed Biedronką

Będzie mega popularne auto - jeszcze Octavię III przeskoczy ;-)

Zostaw komentarz:

• ryjeks
    odpowiedział(a)
    Za jakiś czas napisz gdzie jest większy komfort, gdzie jest po prostu fajniej i gdzie jest bardziej irytująco, kiedy i dlaczego :wink:

A teraz nawijaj km, bo 280 koni samo się nie dogoni

Zostaw komentarz:

• piramida
    odpowiedział(a)
    ryjeks, ZF jeździ jak automat, przytrzymuje obroty na tym samym poziomie mimo że samochód przyspiesza, inne odczucie, dsg to taki szybki "manual", miesza biegami góra/dół a obroty rosną naturalnie, w ZF jest inne odczucie "pracy" obrotów :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• ryjeks
    odpowiedział(a)
    Ciekaw jestem opinii i porównania ZF do DSG. Co na plus, a co na minus.

Zostaw komentarz:

• piramida
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez leszekmw
    Zamieszczone przez Puchacz
    piramida, generalnie może potrzebujecie z S3 trochę więcej czasu na nauczenie siebie nawzajem
    też mi sie tak wydaje..
    Tak, macie rację, muszę nauczyć się jazdy z dsg, automat ZF w bmw trochę inaczej reaguje na pedał gazu i też się musiałem "wjeździć w niego" po za tym nie chcę za bardzo cisnąć bo silnik ma dopiero 150km zrobione ale już widzę że potencjał jest, pięknie liniowo rozwija moc, do jazdy po bułki w zupełności wystarcza tym bardziej że superb nie zachęca do zapierdalania w przeciwieństwie do poprzedniej octavii :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• maro rs
    odpowiedział(a)
    Sam jesteś bad :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez blackrs
    dziś widziałem na żywo SIII kombi w kolorze czerwonym. i powiem wam że kurcze fajnie wygląda. jakos tak inaczej niż reszta
    No wlasnie - zgadzam sie - mimo ze red is bad ;-)

Zostaw komentarz:

• blackrs
    odpowiedział(a)
    dziś widziałem na żywo SIII kombi w kolorze czerwonym. i powiem wam że kurcze fajnie wygląda. jakos tak inaczej niż reszta

Zostaw komentarz:

• maro rs
    odpowiedział(a)
    Dla DSG nie tylko jest isotny kąt dociśnięcia pedału gazu, ale też to jak dynamicznie to robimy. Mnie kręci jakieś 500 rpm niżej na D niż na S. Ale za to żona potrafi tak go depnąć, że idzie tak samo na D jak i na S.
    Bo to jest tak, że dopóki nie wciśniesz guzika pod pedałem, to W D zmienia biegi niżej, a jak wciśniesz (kick-down) to jak w S, kręci do maxa przewidzianego przez producentów.
    Ale bez względu, czy kreci do 6 czy do 6,5, czasy w moim są takie same.

Z dynamiką/szybkością/ naciśnięcia pedału masz oczywiście rację - jak się trochę (niedługo) pojeździ, to bardzo łatwo nogą "wrzucać" bieg który się w danej chwili chce.

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    piramida, generalnie może potrzebujecie z S3 trochę więcej czasu na nauczenie siebie nawzajem
    też mi sie tak wydaje..

Zostaw komentarz:

• Puchacz
    odpowiedział(a)
    maro rs, Mnie w S2 też praca DSG nie przeszkadza. W dieslu był dramat, bo jak zbyt wcześnie zmieniał to telepało budą. A tutaj, jak chce to jeździ na 1300 rpm, jak potrzebuje to dokręca do końca. Wystarczy kilka dynamiczniejszych wciśnięć i skrzynia się szybko adaptuje do bardziej dynamicznej jazdy. Poza tym cały czas się uczy.

Dla DSG nie tylko jest isotny kąt dociśnięcia pedału gazu, ale też to jak dynamicznie to robimy. Mnie kręci jakieś 500 rpm niżej na D niż na S. Ale za to żona potrafi tak go depnąć, że idzie tak samo na D jak i na S.

Czekamy na wątek w Show roomie.

Zostaw komentarz:

• maro rs
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez piramida
    Na S jest ch.owo, tak jak piszesz, muskasz gaz a obroty nie potrzebnie rosną, zdaję się że nie doczekam do końca gwarancji i skończy się na programie silnika jak i skrzyni :wink:
    Profile jazdy oczywiście są, najciekawsze jest to że ten samochód nie nadaję się do dynamicznej jazdy i szaleństw więc obecna moc mod maską to i tak za dużo do normalnej jazdy :szeroki_usmiech W trybie sport jest tak komfortowo jak nigdy w octavii, w octavii za to było madafaka super hiper twardo w porównaniu do superba :lol:
    Ja jestem jakiś dziwny, albo w octavii z dsg jest inaczej, bo mi jazda na D pasuje - chcę zamulać to muli, chcę żeby zmieniał wyżej to deptam gaz do połowy. S faktycznie tylko do zapierdzielania po zakrętach albo żeby sobie głośnika posłuchać - w jeździe na wprost 50-200 w octavii nie ma różnicy w przyspieszeniu między D przed kickdownem i S z butem w podłodze (taka ciekawostka).
    No i to ważne co piszesz, że sportu w superbie nie uświadczysz, mimo, że po programie będzie to zapierdzielać.

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108
    ja obstawiam, ze zdjec nie zamiescil, bo auto skasowane poltorej godziny po odbiorze...
    no tak z lekka dowaliłeś.. :szeroki_usmiech
    kolega rozwalił kiedyś golfa 10 minut po wjeździe z komisu , piekny 2gtd. do kasacji poszedł w końcu a raty jeszcze z 3 lata spłacał..

taki lekki znajomek , były klient własnie huracana kupił , ciekawe czym sie takie furki oblewa.. :wink:

Zostaw komentarz:

• anomal
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• piramida
    odpowiedział(a)
    marlej108, czym się tutaj podniecać, to nie OOOO :P

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez piramida
    marlej108, nie tak szybko kolego, właśnie się oblewa browarkiem :szeroki_usmiech
    Na Neptuna!

Tylko nie browar na tapicerke! ;-)

PS. Twoje auto to obecnie glowna atrakcja forum wiec emocje w oczekiwaniu na prezentacje siegaja zenitu...

Zostaw komentarz:

• piramida
    odpowiedział(a)
    blackrs, jest wódeczka w barku z tym że ze mnie kiepski alkoholik więc sączę ligtową coronę :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• blackrs
    odpowiedział(a)
    takie cudo to jakimś porzadnym whyski by wypadało a nie bro...

Zostaw komentarz:

• piramida
    odpowiedział(a)
    marlej108, nie tak szybko kolego, właśnie się oblewa browarkiem :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    no dobra ... pitu pitu a gdzie jakieś chociaż jedno zdjęcie?
    Dajcie juz spokoj Piramidzie...

ja obstawiam, ze zdjec nie zamiescil, bo auto skasowane poltorej godziny po odbiorze... :P

Zostaw komentarz:

• blackrs
    odpowiedział(a)
    zazdroszczę i gratuluję

Zostaw komentarz:

• piramida
    odpowiedział(a)
    blackrs, tak, taki sam :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Alarm dokładany w ASO - raczej to nie ten egzemplarz.

Zostaw komentarz:

Pracuję...