Na S jest ch.owo, tak jak piszesz, muskasz gaz a obroty nie potrzebnie rosną, zdaję się że nie doczekam do końca gwarancji i skończy się na programie silnika jak i skrzyni :wink:
Profile jazdy oczywiście są, najciekawsze jest to że ten samochód nie nadaję się do dynamicznej jazdy i szaleństw więc obecna moc mod maską to i tak za dużo do normalnej jazdy :szeroki_usmiech W trybie sport jest tak komfortowo jak nigdy w octavii, w octavii za to było madafaka super hiper twardo w porównaniu do superba :lol:
Stara X5 też jest twarda więc w superbie w końcu wygodnie i komfortowo.
Trzeba z modem silnika zrobic mod skrzynii biegow i bedzie to duzo lepsze niz jazda na S, ktore potem bedzie krecic ten silnik pod 5tys glaskajac pedal gazu.
Puchacz, fura odebrana, pierwsze 100km zrobione, morda sie cieszy, wszystko ładnie, cacy tylko ta praca skrzyni biegów i wieczne wybijanie kolejnych biegów przy zbyt niskich obrotach silnika :evil:
Ja sie boje szybko jezdzic po zakrętach, dajesz lekcje jazdy?
nie jeżdżę szybko/poślizgami w zakrętach.. nie mam czym przede wszystkim
a poza tym nie na normalnych szosach..
a jeżeli Cię to interesuje to kiedyś jak byłem mały sporo jeździłem autem na torze.., często na dwóch kołach ....
marek106, obstawiam, że jak lubisz czuć prędkość, to będziesz rozczarowany - to jest jednak większe, bardziej komfortowe auto.
Ale co do znaczka, jak kupisz najmocniejszą wersję, to nikt nie będzie się czepiał, jak przełożysz znaczki z octavii Do superba będzie też ten pakiet bodajże spotrline, który nieco "usportawia" wygląd.
Np. w Insignii zwykły tempomat też tak ma, że utrzymuje prędkość pomimo zmiany biegów przez kierowcę (wersja ze skrzynią manualną). Wyłącza się dopiero gdy sprzęgło zostanie wciśnięte na dłużej ("kilka sekund") i oczywiście przy każdym dotknięciu hamulca.
Widać, że to celowe wzbogacenie funkcji, bo w Vectrze każde wciśnięcie sprzęgła powodowało wyłączenie tempomatu. Z tym że jego obsługa była mniej przekombinowana niż w Insignii.
Zostaw komentarz: