Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Kris86
-
Zamieszczone przez Chris11Zamieszczone przez Alonzo_Profil boczka drzwi (wklęsłość) mi paska B6 przypomina.
Mi chodzi o profil tego boczka. Pasek B8 ma już inaczej wyprofilowane troszkę a to jakby żywcem z B6/B7 zerżnięte. Czy źle czy dobrze nie wnikam. Taki profil powoduje więcej miejsca o kilka cm na rękę. A wygląd i twardość :wink: to już kwestia indywidualna.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukWiecie co... tam jednak jest PLASTIKOWY BOCZEK Obrazek
ale wies... To jest jednak klasa srednia, a nie miejskie pudlo za 30 tys...
Szkoda, bo wnetrze IMO ladniejsze niz w pastuchu.
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Ale tak obiektywnie patrząc to sie uwzieliśta na ten boczek
Przecież poza podłokietnikiem podejrzewam 99% kierowców nigdzie indziej tego boczka nie dotyka w innych miejscach na co dzień :wink:
To wnętrze bardziej niż w O3 mi się podoba ale jak pstrykacz zauważył ciekawi mnie jak to będzie w niższych poziomach wyposażenia niż L&K wyglądało?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11I nadal będzie to TYLKO plastik obity materiałem.
Zaczyna się spuszczanie nad plastikami zanim dobrze auto pokazali.
Paranoja.
Taki dajmy na to fotel w Octavi czy fotel w Audi A6 to kawalek metalu, plastiku, metalowych pretow, troche elektroniki i gabki, ale sposob uformowania, ksztalt oraz obicie robi wlasnie ta roznice o ktorej koledzy pisza
Ale fakt to tylko male zdjecie, zreszta chyba nawet tylko rendering poki co.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Ale w B6 też jest twardy, plastikowy ten boczek.
Poprawcie mnie jeśli się mylę.Powiem wiecej, nie widzialem zadnego auta tego segmentu, ktore mialoby twardy plastikowy boczek. Miejmy nadzieje, ze to tylko na tej fotce tak wyglada, bo szkoda by byla zeby Skoda wyznaczala nowe - (dolne) grancie.
Zamieszczone przez Alonzo_Ale tak obiektywnie patrząc to sie uwzieliśta na ten boczek
Przecież poza podłokietnikiem podejrzewam 99% kierowców nigdzie indziej tego boczka nie dotyka w innych miejscach na co dzień :wink:
No nie! Sa jakies ramy i chcac zachowac "klase" nie mozna ich przekraczac. Juz plastikowy boczek w O3 to porazka... ale w Superbie to bedzie jakies kuriozum.
Komentarz
-
-
ukuk, ale tu blach nie masz na widoku :wink: , przestrzelone to porównanie troszke. Dla mnie bardziej istotne aby to wizualnie nie wyglądało na taniochę jako całość a nie musi być mięciutko tam gdzie nie dotykam. Ale to IMO
Wracając do tego co napisałeś - ściany ja mam twarde ale wykończone aby było mi miło i ładnie dla mnie.... o to mi chodzi.
A Ty masz miękkie ściany ? :wink:
I to właśnie jest może w SIII.... :?:
Wygląda to słabo ale może nie będzie twarde? Może..., oby
Ale wygląda to słabo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukNo nie! Sa jakies ramy i chcac zachowadzac "klase" nie mozna ich przekraczac. Juz plastikowy boczek w O3 to porazka... ale w Superbie to bedzie jakies kuriozum.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
skonczcie juz z tymi boczkami bo to juz zakrawa na nie powiem co ...
zalozcie sobie temat w offtopicu -> " material wykonczeniowy "boczka" jako wyznacznik jakosci auta w najnowszej powojennej historii konsumpconizmu motoryzacyjnego w Polsce ze szczegolnym uwzglednieniem przestrzeni ostatniej dekady , praca wspolna Mlada Boleslav i ....... ( tu zainteresowani wstawcie swoje nicki) a promotorem tematu niech bedzie wlasciciel losowego salonu w naszym kraju ....
zastanawiac sie nad tymi kwestiami to mozna w Bentleyu lub Bugatti , no dobra w nowym Range'u tez , czy skora cieleca czy jagnieca , czy robiona na czerwien czy w odcien sjeny palonej
pzdr ,..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....
Komentarz
-
-
Hehe, to moze ja - jako osoba ktora pierwsza na forum badajac jeszcze wizualizacje przed premiera Octavii III odkryla, ze w O3 sa plastikowe cale boczki zabiore w tym dramatycznym temacie glos.
Jak tylko pojawily sie pierwsze fotki z testow maskowanego Superba III w Portugalii napisalem, ze cos mi sie wydaje patrzac na zdjecie maskowanego jeszcze wnetrza, ze jest... plastikowe jak w O3 i ze sama deska jest do O3 bardzo podobna.
Teraz tak patrze na te wizualizacje oficjalna... i jestem pewien ze caly boczek jest plastikowy... Ta wizualizacja idealnie pasuje do tych fotek z Portugalii. I tym razem napisze tak (bo przy O3 darlem szaty) - i BARDZO DOBRZE, ze boczek bedzie caly z plastiku. Bardzo dobrze, ze deska jest tak podobna do O3... przynajmniej nie bede zalowac zakupu S2 :-)))))))))))))) :diabelski_usmiech
Ps. i na koniec - jesli serio te drzwi sa cale z plastiku to szkoda, bo rozumiem Fabia, rozumiem Rapid, nie rozumiem Octavia... ale Superb????!!!!???? Nie na moj gust takie oszczednosci...
ps.2 sam ksztalt deski fajny - jak w O3.
Nie podniecam sie jeszcze za bardzo - czekam na te oficjalna prezentacje za chyba mniej niz dwa tygodnie?
Komentarz
-
-
Ciekawe, że nikt z obecnych tutaj "purystów boczkowych" nie narzeka na to, że prawie cała (poza górnym daszkiem) deska rozdzielcza w Pasku B7 jest z twardego plastiku.
Jeśli ktoś jeździ boczkami to może być rozczarowany... Jak ktoś patrzy na stosunek cena/jakość to na pewno się nie zawiedzie. Chociaż...? No tak - jakość już nie ta, bo...... boczki są twarde. I tak koło się (dla co niektórych) zamyka.
A to, że pokładowe systemy, udogodnienia i osiągi zostawią w tyle obecnego S2 to przecież jest nieważne...
W końcu, jak ktoś ma się czuć lepiej stawiając inne auta poniżej swojego własnego, to dlaczego mu tego bronić?
Komentarz
-
Komentarz