Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Kris86
-
Zamieszczone przez Chris11Zamieszczone przez Alonzo_Profil boczka drzwi (wklęsłość) mi paska B6 przypomina.
Mi chodzi o profil tego boczka. Pasek B8 ma już inaczej wyprofilowane troszkę a to jakby żywcem z B6/B7 zerżnięte. Czy źle czy dobrze nie wnikam. Taki profil powoduje więcej miejsca o kilka cm na rękę. A wygląd i twardość :wink: to już kwestia indywidualna.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukWiecie co... tam jednak jest PLASTIKOWY BOCZEK Obrazek
ale wies... To jest jednak klasa srednia, a nie miejskie pudlo za 30 tys...
Szkoda, bo wnetrze IMO ladniejsze niz w pastuchu.
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Ale tak obiektywnie patrząc to sie uwzieliśta na ten boczek
Przecież poza podłokietnikiem podejrzewam 99% kierowców nigdzie indziej tego boczka nie dotyka w innych miejscach na co dzień :wink:
To wnętrze bardziej niż w O3 mi się podoba ale jak pstrykacz zauważył ciekawi mnie jak to będzie w niższych poziomach wyposażenia niż L&K wyglądało?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11I nadal będzie to TYLKO plastik obity materiałem.
Zaczyna się spuszczanie nad plastikami zanim dobrze auto pokazali.
Paranoja.
Taki dajmy na to fotel w Octavi czy fotel w Audi A6 to kawalek metalu, plastiku, metalowych pretow, troche elektroniki i gabki, ale sposob uformowania, ksztalt oraz obicie robi wlasnie ta roznice o ktorej koledzy pisza
Ale fakt to tylko male zdjecie, zreszta chyba nawet tylko rendering poki co.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Ale w B6 też jest twardy, plastikowy ten boczek.
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Zamieszczone przez Alonzo_Ale tak obiektywnie patrząc to sie uwzieliśta na ten boczek
Przecież poza podłokietnikiem podejrzewam 99% kierowców nigdzie indziej tego boczka nie dotyka w innych miejscach na co dzień :wink:
No nie! Sa jakies ramy i chcac zachowac "klase" nie mozna ich przekraczac. Juz plastikowy boczek w O3 to porazka... ale w Superbie to bedzie jakies kuriozum.
Komentarz
-
-
ukuk, ale tu blach nie masz na widoku :wink: , przestrzelone to porównanie troszke. Dla mnie bardziej istotne aby to wizualnie nie wyglądało na taniochę jako całość a nie musi być mięciutko tam gdzie nie dotykam. Ale to IMO
Wracając do tego co napisałeś - ściany ja mam twarde ale wykończone aby było mi miło i ładnie dla mnie.... o to mi chodzi.
A Ty masz miękkie ściany ? :wink:
I to właśnie jest może w SIII.... :?:
Wygląda to słabo ale może nie będzie twarde? Może..., oby
Ale wygląda to słabo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukNo nie! Sa jakies ramy i chcac zachowadzac "klase" nie mozna ich przekraczac. Juz plastikowy boczek w O3 to porazka... ale w Superbie to bedzie jakies kuriozum.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
skonczcie juz z tymi boczkami bo to juz zakrawa na nie powiem co ...
zalozcie sobie temat w offtopicu -> " material wykonczeniowy "boczka" jako wyznacznik jakosci auta w najnowszej powojennej historii konsumpconizmu motoryzacyjnego w Polsce ze szczegolnym uwzglednieniem przestrzeni ostatniej dekady , praca wspolna Mlada Boleslav i ....... ( tu zainteresowani wstawcie swoje nicki) a promotorem tematu niech bedzie wlasciciel losowego salonu w naszym kraju ....
zastanawiac sie nad tymi kwestiami to mozna w Bentleyu lub Bugatti , no dobra w nowym Range'u tez , czy skora cieleca czy jagnieca , czy robiona na czerwien czy w odcien sjeny palonej
pzdr ,..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....
Komentarz
-
-
Hehe, to moze ja - jako osoba ktora pierwsza na forum badajac jeszcze wizualizacje przed premiera Octavii III odkryla, ze w O3 sa plastikowe cale boczki zabiore w tym dramatycznym temacie glos.
Jak tylko pojawily sie pierwsze fotki z testow maskowanego Superba III w Portugalii napisalem, ze cos mi sie wydaje patrzac na zdjecie maskowanego jeszcze wnetrza, ze jest... plastikowe jak w O3 i ze sama deska jest do O3 bardzo podobna.
Teraz tak patrze na te wizualizacje oficjalna... i jestem pewien ze caly boczek jest plastikowy... Ta wizualizacja idealnie pasuje do tych fotek z Portugalii. I tym razem napisze tak (bo przy O3 darlem szaty) - i BARDZO DOBRZE, ze boczek bedzie caly z plastiku. Bardzo dobrze, ze deska jest tak podobna do O3... przynajmniej nie bede zalowac zakupu S2 :-)))))))))))))) :diabelski_usmiech
Ps. i na koniec - jesli serio te drzwi sa cale z plastiku to szkoda, bo rozumiem Fabia, rozumiem Rapid, nie rozumiem Octavia... ale Superb????!!!!???? Nie na moj gust takie oszczednosci...
ps.2 sam ksztalt deski fajny - jak w O3.
Nie podniecam sie jeszcze za bardzo - czekam na te oficjalna prezentacje za chyba mniej niz dwa tygodnie?
Komentarz
-
-
Ciekawe, że nikt z obecnych tutaj "purystów boczkowych" nie narzeka na to, że prawie cała (poza górnym daszkiem) deska rozdzielcza w Pasku B7 jest z twardego plastiku.
Jeśli ktoś jeździ boczkami to może być rozczarowany... Jak ktoś patrzy na stosunek cena/jakość to na pewno się nie zawiedzie. Chociaż...? No tak - jakość już nie ta, bo...... boczki są twarde. I tak koło się (dla co niektórych) zamyka.
A to, że pokładowe systemy, udogodnienia i osiągi zostawią w tyle obecnego S2 to przecież jest nieważne...
W końcu, jak ktoś ma się czuć lepiej stawiając inne auta poniżej swojego własnego, to dlaczego mu tego bronić?
Komentarz
-
Komentarz