Zamieszczone przez Rok z Bagien
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez sotdiTrochę z innej beczki ale może ktoś z kolegów się orientuje czy jakiś salon w Warszawie lub niedalekich jej okolicach ma możliwość udostępnienia superba 2.0 tsi na weekend na komercyjnych warunkach tzn. zapłaciłbym za jego wypożyczenie na 2-3 dni (oczywiście za paliwo też :-) - zastanawiam się nad takim autem i potrzebuję sprawdzić realne zużycie paliwa na trasach gdzie zwykle jeżdżę - bo kiedyś w teście auto świata superb II kombi 2.0 tsi dsg palił na autostradach 18 l/100 - a takie zużycie wykluczyłoby ten model z rozważań. Stąd chodzi mi wyłącznie o wersję 2.0 tsi a nie jakiegokolwiek diesla.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsktoś pamięta jakie były upusty na promocjach rocznika na superba przez ostatnie 3-4 lata? bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć tych kwot.
ciekawe kiedy konfigurator uzupełnią i poprawią błędy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsktoś pamięta jakie były upusty na promocjach rocznika na superba przez ostatnie 3-4 lata? bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć tych kwot.
ciekawe kiedy konfigurator uzupełnią i poprawią błędy...
To sa kwoty rabatow ktore sam mialem przy ofertach wyprzedazowych oraz podane przez 2 czy 3 kolegow co kupili.
Komentarz
-
-
no ale 1.8 bez dsg wychodzi już tanio.
jak nie znajde nic ciekawego z używek do połowy następnego roku to sie powaznie zastanowię czy nie zamówić nowego s3 kombi
tyle że mi strasznie drogie konfiguracje wychodza
1.8 tsi kombi l&k z tym co bym chciał to 150 tys
1.8 tsi kombi style takie minimum to 125 tys
trochę szkoda mi kasy tyle na auto wiec wolałbym znaleźć jakąś fajną używkę
[ Dodano: Pon 27 Lip, 15 23:22 ]
kurde hak i szklany dach strasznie podbijają cenę a to bym chciał mieć biorąc auto na 6-8 lat żeby totem nie żałowaćBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsaha
no już dodali wszystkie silniki do konfiguratora i go trochę poprawili
1) regulowanej podłogi bagażnika (DE i CZ mają)
2) wg naszego cennika bezdotykowe otwieranie bagażnika wyklucza się z roletami szyb bocznych (DE i CZ nie mają tego ograniczenia).
W tej recenzji w 24 minucie prezentowane są rolety boczne a w 27:40 bezdotykowe otwieranie bagażnika więc jednak "się da".
3) nie wspomnę już że w cenniku PL brak jasnej informacji czy Smart Light Assist z Line Assist oraz Blind Spot Detection zawiera także Rear Traffic Alert (wyklucza się z pakietem Blind Spot Detection + Rear Traffic Alert a wg cenników CZ i DE jednak zawiera komplet). W tej ostatniej sprawie czekam na odpowiedź handlowca który zapytać miał VGP.
Ja jeszcze poczekam aż VGP będzie ostatecznie wiedziało co może być w konfigu a co się naprawdę wyklucza.
Dla niecierpliwych Combi można już zamawiać.Pozdrawiam
skalar
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonblackrs napisał/a:
szklany dach
nad tym się zastanów. Jedyna rzecz, która mi stuka w S2 to szklany dach. Jeśli to taka sama konstrukcja to naprawa co kilkanaście kkm w postaci odginania blaszek obowiązkowaO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonZamieszczone przez blackrsszklany dach"k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
o prosze cenna uwaga o której nie widziałem odnośnie ych hałasów. to faktycznie mocno słychać? a jakies przecieki czy inne nieszczelności tego bajeru.
hmm jak by odstąpić od dachu to już połowa na dsg by była
powiedzcie mi jeszcze czemu cena haka jest taka kosmiczna?? kiedyś ludzie po 100 zł montowali a teraz takie drogie tylko dla tego że jest chowany?BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Nigdy po 100 PLN producenci nie montowali haka na pierwszy montaż, a z kolei niezależne warsztaty nadal montują podstawowe haki w niskich cenach.. :wink: Pod tym względem nic się nie zmieniło. Ja już w kilku autach domawiałem sobie hak i nigdy nie była to tania impreza (wyposażenie fabryczne). Z resztą nawet same haki (domontowywane, ale lepsze) nie są takie tanie. Jakiś czas temu dokładałem do Passata hak Westfalii (wypinany bez narzędzi, ale nie składany), to z polską (nieoryginalną) wiązką płaciłem koło 2k.
Co do hałasów z szyberdachu - ja kiedyś w O2 zamówiłem sobie szyber i nie wydawał żadnych niepożądanych odgłosów.
Komentarz
-
Komentarz