Zajefajne kołpaki :lol:
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez blackrshttp://otomoto.pl/oferta/skoda-superb-iii-combi-active-2-0-tdi-190-km-4x4-z-dsg-od-reki-w-gall-icm-wroclaw-ID6ycarP.html
superb III activ wygląda strasznie. brak xenonów, małe koła i te siedzenia. masakra jak kilka szczegółów zmienia auto. ciekawe kto kupi takiego brzydala za 130 tys... :szeroki_usmiech
jak "strasznie"?
bez przesady... ja widzialem juz dwa activy na zywo - jednego zreszta obfotografowalem sobie - i mi sie bardzo podoba :-) na zywo kolka wcale takie male nie sa. A ksztalt foteli? Normalny, jaki ma byc? Ze nie ma tej wysunietej czesci srodkowej jak w ambition/style? To co z tego.
Wnetrze poza fotelami, innym dekorem i minimalnie mniejsza iloscia chromu (brak na obwodkach wentylacyjnych kratek) niczym sie nie rozni.
Za to zgadzam sie, ze ta wersja active z ogloszenia to jakis absurd cenowy.
Moim zdaniem jak active - to tylko 1.4 tsi i malo dodatkow - bo inaczej to juz lepiej ambition od razu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108tutaj ambition i kolka wygladaja na jeszcze mniejsze niz w tym active, a przeciez oba to 16calowe
http://otomoto.pl/oferta/skoda-super...-ID6yaBk1.html
Jak kupowałem swojego S2FL w styczniu to w ASO Elcar z wyprzedaży rocznika mieli czarnego S2FL 1.8 TSI Ambition za 83k pln. Jak by nie patrzeć to tu za S3 z 1.4 TSI Ambition jak cena będzie bliżej 90k niż 100k na wyprzedaży to będzie sukces (pisze ogólnie a nie że w tym roku) :evil:
Kolejna sprawa, że faktycznie z wyglądu w S3 koła 16 cali to tragedia. W S2FL nie było tego tak widać.
I na koniec ktoś już to pisał i się powtórzę - ciemny lakier w S3 to nieporozumienie (ten czarny w szczególności), wszystkie przetłoczenia giną i auto wygląda nijako (ten biały Activ kombi wygląda 2x lepiej niż czarny Ambition)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108jak "strasznie"?
bez przesady... ja widzialem juz dwa activy na zywo - jednego zreszta obfotografowalem sobie - i mi sie bardzo podoba :-) na zywo kolka wcale takie male nie sa. A ksztalt foteli? Normalny, jaki ma byc? Ze nie ma tej wysunietej czesci srodkowej jak w ambition/style? To co z tego.
Wnetrze poza fotelami, innym dekorem i minimalnie mniejsza iloscia chromu (brak na obwodkach wentylacyjnych kratek) niczym sie nie rozni.
Za to zgadzam sie, ze ta wersja active z ogloszenia to jakis absurd cenowy.
Moim zdaniem jak active - to tylko 1.4 tsi i malo dodatkow - bo inaczej to juz lepiej ambition od razu.
ciemne auta wyglądają lepiej bo nie rzucająscie czarne (zamiast chromowanych) obwódki szyb.
marlej siedzenia mają całkowicie inny profil tak samo było w sII.Zamieszczone przez lockinSwoją drogą ceny powalają
Jak kupowałem swojego S2FL w styczniu to w ASO Elcar z wyprzedaży rocznika mieli czarnego S2FL 1.8 TSI Ambition za 83k pln. Jak by nie patrzeć to tu za S3 z 1.4 TSI Ambition jak cena będzie bliżej 90k niż 100k na wyprzedaży to będzie sukces (pisze ogólnie a nie że w tym roku) :evil:
marlej wiem, że będziesz bronił najbiedniejszej wersji bo taką zamówiłeś. Dla mnie natomiast to auto ma sens dopiero od wersji Style a najlepiej l&k
[ Dodano: Wto 13 Paź, 15 22:57 ]
Jak kupowałem swojego S2FL w styczniu to w ASO Elcar z wyprzedaży rocznika mieli czarnego S2FL 1.8 TSI Ambition za 83k pln. Jak by nie patrzeć to tu za S3 z 1.4 TSI Ambition jak cena będzie bliżej 90k niż 100k na wyprzedaży to będzie sukces (pisze ogólnie a nie że w tym roku) :evil:BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
jesteś w błędzie trochę, bo....koła można dokupić 18 stki w pakiecie za bodajże niecałe 2 klocki...więc bym nie przeżywał, że tak musi być na tych 16 stkach - na zimę można sobie zostawić.
właśnie fajnie, że w bidnej wersji wyposażenia można dać dobry napęd, mocny silnik i dsg.Skodę można skonfigurować jak się chce w zasadzie....
niestety B8 tego nie oferuje....np. w biedniejszych wersjach nie domówisz pewnych fajnych dodatków, czy nie wsadzisz mocnego silnika
więc spokojnie można wziąc ambition i doposażać i lepiej się wyjdzie na tym niż np. biorąc gotowego style...
W klasie "d" wersje "bida" nie są wcale bidne.... :P
Komentarz
-
-
ja nie twierdzę, że nie można...
oczywiście, ze można a nawet trzeba. Zwracam tylko uwaglę na to, że przez kilka takich dodatków auto traci na wyglądzie. Przynajmniej moim zdaniem różnica an 16 z kołpakami a na 18 alu jest wielka.BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
blackrs, oczywiście.ale warto doposażyć bide i czasem lepiej się wyjdzie.
Mój znajomy za 120 kupił ambition czarny sedan na 18 calówkach, z dsg, 190 ps, ksenony skrętne, szyber, navi, chowane lusterka, canton z subem, i jeszcze jakieś duperele....więc można zrobić dobrą konfigurację z niższej wersji :wink: pisałem o nim wyżej. a auto wygląda godnie w tej wersji i takim setupie
Komentarz
-
-
Do ambitiona 18" to dopłata już 3 tyś zl, a jeśli chodzi o doposażenie to np. activa nie bardzo jest sens doposażać (szczególnie w xenony) bo cena zbliża się wtedy do ambitiona.
W kwestii kolorów to również sądzę że S3 lepiej wygląda w jasnych kolorach.jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108A ksztalt foteli? Normalny, jaki ma byc? Ze nie ma tej wysunietej czesci srodkowej jak w ambition/style? To co z tego.
Dobry fotel robi GIGANTYCZNA roznice w komforcie podrozy , a te z S3 w wersji active, sa takie w jak w mojej O3, baaaardzo nie wygodne, bol "D" gwarantowany w dluzszej trasie
No ale rozumiem, wazne ze auto "spoko" wyglada, ze sasiad zazdrosny bedzie i ze laski beda sie ogladaly :szeroki_usmiech :P Nie wazne czy jest cicho i wygodnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3Zamieszczone przez marlej108A ksztalt foteli? Normalny, jaki ma byc? Ze nie ma tej wysunietej czesci srodkowej jak w ambition/style? To co z tego.
Dobry fotel robi GIGANTYCZNA roznice w komforcie podrozy , a te z S3 w wersji active, sa takie w jak w mojej O3, baaaardzo nie wygodne, bol "D" gwarantowany w dluzszej trasie
No ale rozumiem, wazne ze auto "spoko" wyglada, ze sasiad zazdrosny bedzie i ze laski beda sie ogladaly :szeroki_usmiech :P Nie wazne czy jest cicho i wygodnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3Proponuje przymiezyc sie do wielokonturowych foteli z Audi A6 (albo wyzsze modele) , lub jakiekolwiek fotele Volvo (a najlepiej te z XC90)
Dobry fotel robi GIGANTYCZNA roznice w komforcie podrozyPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3Proponuje przymiezyc sie do wielokonturowych foteli z Audi A6 (albo wyzsze modele) , lub jakiekolwiek fotele Volvo (a najlepiej te z XC90)
a jechales juz S3 w wersji active ze piszesz ze na pewno beda "bardzo niewygodne"?
Co do argumentu (domyslam, sie ze to dowcip) ze "laski beda sie ogladaly" to watpie zeby jakakolwiek "laska" ogladala sie za Skoda, no chyba ze bedzie w mundurze z radarem w łapach zatrzymywala przekraczajacych predkosc ;-)
Co do ciszy - to tez bez sensu, bo akurat tutaj w S3 nie ma zadnej roznicy, bo niby czym sie mialoby to roznic? Cichszymi fotelami?? ha ha ha :diabelski_usmiech
a tak powaznie - to kazdemu wedlug potrzeb i mozliwosci.
Jesli ktos chce doplacac niech doplaca do drozszych wersji. Jak ktos nie chce - niech nie doplaca. Ale dorabianie do tego dziwacznych argumentow troche jest niepowazne, choc jak widze Skoda skutecznie przygotowala oferte :-) segregujac wyposazenie modeli.
Ja gdybym mogl kupic auto na firme liczac na roznego rodzaju odliczenia to pewnie wzialbym ambition 1.8 tsi z dsg albo style 1.8 + dsg (wolalbym diesla, ale problemy jakie obecnie moze generowac mnie zniechecaja skutecznie).
Chociaz jak tak sie zastanowilem nad tym co napisalem, to w sumie klamstwo... Gdyby mial firme i mozliwosc odliczen i gdyby kwota na samochod wynosila do wydania ok. 100-120t zl to... nigdy bym Skody nie kupil. Kupilbym Audi A5 Sportback albo Audi Q5... nawet jakby wychodzilo wiecej niz te 120t km zl (jak kogos interesuje to wlasnie jest cichy rabat 15% na model do produkcji...., jak bedzie wyprzedaz to sie powinien zwiekszyc do ok. 20%). I kupilbym takie auto nawet ze slabszym silnikiem niz Superb czy gorszym wyposazeniem, bo po prostu bardziej MI SIE PODOBA (Tobie, ktory to czytasz moze sie podobac zupelnie inne auto - nie wymagam bron Boze zeby przyjmowac moja optyke).
Nawet gotow jestem napisac tak: jakbym kupil nowe takie A5 Sportback 1.8 tsi + multitronic i kilka potrzebnych dodatkow to moglbym takim autem jezdzic i 20 lat...
(ps. jak ktos zna moja historie motoryzacyjna na forum to jednak domysla sie, ze owe 20 lat byc moze oznaczaloby nieco mniej w istocie... :P )
ps. ciekawe kiedy u nas na OCP pojawia sie w koncu posiadacze S3 w wiekszej ilosci niz 1 osoba...
Komentarz
-
-
marlej108, tylko w podstawie A5 sportback z 1.8tsi i auto skrzynią to 147k. S3 wersja style z 1.8 dsg 120k. Kurcze A5 piękne autko, ale S3 też nie zgorsze lepiej wyposażone i 27k tańsze :wink:
Tak jak napisałeś dla każdego coś miłego Ja tam nie wiem co bym wziął...pewnie doposażoną O3 za 110 minus rabat :P
Komentarz
-
-
PASKUDNE białe słupki w tym syperbie activ
Zamieszczone przez marlej108jakbym kupil nowe takie A5 Sportback 1.8 tsi + multitronic i kilka potrzebnych dodatkow
widzę ze kolega rozkręca się
:wink:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwPASKUDNE białe słupki w tym syperbie activ
Zamieszczone przez marlej108jakbym kupil nowe takie A5 Sportback 1.8 tsi + multitronic i kilka potrzebnych dodatkow
widzę ze kolega rozkręca się
:wink:
ps. Leszek - jakie biale slupki w S3 active???
Komentarz
-
Komentarz