Foteliki do octy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • giiiienek
    Ambiente
    • 2007
    • 242

Polecam Maxi Cosi TOBI

Komentarz

• ahge
      Drive
      • 2009
      • 64

Re: re

Zamieszczone przez macek
      A posiada może ktoś z Was ROMER KING PLUS (9-18kg)?
      Zastanawiam się nad jego zakupem i chciałbym sprawdzić czy ktoś już go ma i mógłby coś napisać o montażu w octavii. Pytam bo na forach piszą, że do ok. 10% aut może nie pasować.

Dzięki za odpowiedź.
      Córka jeździ w KInG PLUSIE już prawie 2 lata, ona nie narzeka, ja też nie Przylega ładnie do kanapy, trzyma mocno na pasach, polecam z czystym sumieniem.

Komentarz

• Majowy
        Ambiente
        • 2013
        • 215

Ja też mam Romera KingPlus. Fotelik idealnie przyjega do tylnego fotela Octy, można nawet spokojnie montować na środku. Montaż jest banalnie prosty i bardzo stabliny. Moja córka też nie narzeka na jazdę, a często robimy wycieczki rodzinne po 500km... Polecam.

Komentarz

• macek
          Ambiente
          • 2011
          • 147

re

Dzięki Chłopaki, rozwialiście moją ostatnią wątpliwość a propos tego fotelika
          pozdrawiam Macek

Komentarz

• IrekLubinPL
            Ambiente
            • 2012
            • 118

Ja prywatnie dla syna mam Recaro Monza z isofixem. Jeśli chodzi o plusy w Octavii II FL, tylko isofix. Aby fotelik dobrze przylegal trzeba chyba zdemontowac zaglowek, chlopak ma 130 cm i zaglowek fotelika nijak ma się do miejsca na tylnej kanapie. Fotelik odstaje od oparcia przez wysoko uniesiony zaglowek, nie mialem potrzeby aby na dluzej montowac go w skodzie wiec nie wiem jak by to funkcjonowalo bez zaglowka kanapy ale wydaje mi się że było by ok. Ogolnie z fotelika jestem bardzo zadowolony, wygodny, z wlasnymi glosnikami pod mp3 lub przenosne dvd. Pompowany zaglowek i duza ochrona boczna czyni go wygodnym i bezpiecznym. Dzieciak jest zadowolony i nie meczy się w podrozy.

Moja znajoma handluje baby car akcesoriami z drugiej reki, gdyby ktos chcial porady, informacji lub kupic nie drogo a konkretnie cos do auta mogę przez priv podac numer, aby tutaj nie robic kryptoreklamy
            ...Koła maja być 4 a cylindrów pięć...
            [__][__] == ( () () () ) == [__][__]

Komentarz

• grajewiak
              Rider
              • 2010
              • 582
              • Jeep

Też mam Recaro Monza - jeżdżę bez zagłówka, jest ok.
              Jest: Toyota Corolla 1.8 VVT-i, Jeep Grand Cherokee Overland 4x4 3.6L V6
              Była: Octavia II FL 1.2 TSI,

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Ja mam wsadzone pod zaglowki i obecnie jest ok
                Spritmonitor.de

Komentarz

• IrekLubinPL
                  Ambiente
                  • 2012
                  • 118

grajewiak, no widzisz ja nie mialem okazji kombinowac, rzadko syna do pracy biore. Ale fotelik lekki wygodny i poreczny, tak wiec polecam
                  ...Koła maja być 4 a cylindrów pięć...
                  [__][__] == ( () () () ) == [__][__]

Komentarz

• Wiltord
                    Classic
                    • 2012
                    • 28

Być może było, być może nie, być może komuś się ta informacja przyda.
                    Obecnie wożę juniora (2 m-ce) w foteliku Recaro Young Profi Plus, tyłem do kierunku jazdy, tylna kanapa, przypięty fotelik pasami, bez bazy do isofix. I wszystko jest jak należy. Porządnie przypięty fotelik, zero luzów, stabilnie. Oktaśka twardo trzyma fotelik. Fotelik posiada swoje pasy bezpieczeństwa dla młodego, które go trzymają stabilnie. Młody ma dobrą pozycję do podróżowania i śpi jak tylko ruszymy z miejsca :szeroki_usmiech W tej chwili nie widzę potrzeby mocowania bazy do isofix. Zrobię to z następnym fotelikiem.

Także polecam ten fotelik jako pierwszy, sam długo szukałem i uważam że dobrze trafiłem. A potwierdzeniem jest spokój podczas jazdy juniora
                    [O2] --->>> stworzona do podróżowania...
                    <<------ Showroom -> moja Oktaśka ------>>

Komentarz

• Arek_pl
                      Classic
                      • 2013
                      • 21
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BLS 1.9 TDI PD 105 KM

A może ktoś wie jak z Romerem King Plus jest w O1.

Komentarz

• kabanos
                        RS
                        • 2011
                        • 4544
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja w OI mam Maxi Cosi RodiFix 15-36. Zapięty w Isofixa trzyma się rewelacyjnie. Można przesunąć w pozycję do spania, co się młodemu jeszcze zdarza. Jest bardzo wygodny (młody nie skarży się że nie).

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• marektbg
                          Elegance
                          • 2010
                          • 861

Zamieszczone przez kabanos
                          Ja w OI mam Maxi Cosi RodiFix 15-36
                          Niedawno kupiłem ten sam fotelik do O2 - tez pasuje znakomicie, oglądałem wiele modeli ten najbardziej nam odpowiadał, właśnie ze względu na możliwość regulacji oparcia i bardzo łatwy system zapiania.

Komentarz

• Lukasz40
                            Classic
                            • 2013
                            • 3

Ja tam ufam skandynawom, jak cos spełnia ich normy znaczy nie gniotsa nie łamiotsa.
                            Dlatego tylko BeSafe izi Combi.
                            Beta24.pl - Profesjonalne narzędzia, meble warsztatowe oraz ubrania robocze włoskiej firmy BETA.

Wygodny i dla modego i dla mnie. Podpatrzyłem u siostrzenicy, podpytałem siostrę wychwalała i sam kupiłem.
                            Łukasz

Komentarz

• natash
                              RS
                              • 2011
                              • 2599

Szukam czegoś z przedziału 9-18 korzysta ktoś z King TS może?

Komentarz

• idas
                                Elegance
                                • 2006
                                • 828

Ja mam Romer safefix plus w takim przedziale wagowym i jest ok.
                                Generalnie polecam jakis sklep, w ktorym jest kompetentna obsluga, ktora wie jak dobrze zamontowac fotelik.
                                U mnie sie okazalo, ze np. Romer Trifix nie pasuje do Golfa VI.
                                Zatem polecam przymiarke.
                                VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                                VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• TomekTomek
                                  Classic
                                  • 2013
                                  • 12

Ja kupiłem fotelik Maxi Cosi Priori SPS przedział wagowy 9-18. Myślę że to dobry wybór. Ma testy Adaca więc ja ku temu się skłaniałem do zakupu. Pozdrawiam

Komentarz

• Majowy
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 215

Zamieszczone przez natash
                                    Szukam czegoś z przedziału 9-18 korzysta ktoś z King TS może?
                                    Ja mam Romera King Plus w wersji "krówka". Idealnie pasuje do Octy, montaż banalny, fotelik ciężki ale dobry sprzęt musi ważyć. Dziecko jeździ codziennie, a dwa tygodnie temu moja latarośl nawet odbyła w nim podróż Gdańsk - Makarska i z powrotem - nie było problemów. Mogę spokojnie polecić. Gdybym miał drugi raz kupować wybór byłby ten sam, a miałem już styczność przez znajomych z innymi fotelikami z tego przedziału.

Komentarz

• natash
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2599

Tak się zastanawiam, bo te foteliki 9-18kg są do ok. 4 roku, ale niby bezpieczniej jest tyłem do kierunku jazdy, ale nie wiem czy dzieciak wytrzyma tyle lat nie przodem do kierunku jazdy.

Komentarz

• cysterniarz
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 1887
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

jakby co mój Romer King Plus 9-18 na sprzedaż w dziale giełda
                                        Zamieszczone przez Majowy
                                        latarośl nawet odbyła w nim podróż Gdańsk - Makarska i z powrotem - nie było problemów
                                        potwierdzam mój jeździł po 800km bez wiercenia, fotelik po prostu jest wygodny dla dziecka i jego pleców

[ Dodano: Pią 27 Wrz, 13 20:45 ]
                                        Zamieszczone przez natash
                                        ale niby bezpieczniej jest tyłem do kierunku jazdy, ale nie wiem czy dzieciak wytrzyma tyle lat nie przodem do kierunku jazdy.
                                        natash, nie ma takiej opcji, bo by zwyczajnie nóg nie zmieścił, chyba że by założył na zagłówek

Komentarz

• diablo228
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 409
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BVY 2.0 FSI 150 KM

Roamer ma jedne z najlepszych fotelików są duże wygodne i b. bezpieczne poprostu czołówka, natash a gdzie to dziecko będzie mieć nogi ? w kanapie wsadzone, przecież mojej 2 letniej córce nóżka za fotelik wystają.Więc nie wiem jak ty chcesz dzieciaka np.3 lub 4 letniego tyłem wozić :P dziure w siedzeniu zrobisz na nogi chyba
                                          Mastershine - Auto Detailing Studio

Komentarz

• sslawekk
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 111
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Arek_pl
                                            A może ktoś wie jak z Romerem King Plus jest w O1.
                                            Hej! Ja mam ten fotelik w O1, kupiliśmy go jak syn miał niespełna 9 miesięcy i pojechaliśmy na wakacje nad morze blisko 600km w jedną stronę - nie było żadnych problemów, fotelik jest wygodny, łatwy w montażu i bardzo dobrze pasuje do tylnej kanapy octavii - polecam!
                                            O1 Rider 140KM & 305Nm by Aligator

Komentarz

• Kejup
                                              Rider
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 533

Pnaowie a korzysta ktoś może z tego fotelika?
                                              Zanurz się w ekscytującym świecie kasyn online i stacjonarnych w Polsce. Blog RECARO Polska to Twoje źródło informacji o grach, bonusach i strategiach wygrywania!

Warto? Czy lepiej kupować dwa 9-18kg i 15-36kg?
                                              Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
                                              Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• Jacomelli
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2008
                                                • 501

Lepiej dwa, choć drożej. Oglądałem ten recaro i porównywałem z innymi fotelikami. Wykoanie jest fajne, materiały dobre, ale jednak foteliki dopasowane do konkretnej wagi i wzrostu są wg mnie wygodniejsze i co najważniejsze bezpieczniejsze.
                                                Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                                Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• Basik_
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 667

Zamieszczone przez Kejup
                                                  Pnaowie a korzysta ktoś może z tego fotelika?
                                                  http://www.recaro-polska.pl/foteliki...g-sportfotelik .html
                                                  Warto? Czy lepiej kupować dwa 9-18kg i 15-36kg?
                                                  mam ten

Ja kupiłem ten fotelik i jestem z niego zadowolony, mój maluch też choć pierwsza jazda była trudna (pierwszy raz przodem do kierunku jazdy) i nie mógł wysiedzieć spokojnie teraz jest ok i nawet nie ma problemu ze spaniem (główka nie leci do przodu)

Także polecam ten fotelik ja mam tą bardziej uniwersalną wersję 9-36kg
                                                  Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Tony065
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2487
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • ARX 1.8 20VT 150 KM

Kejup, dla mojego syna kupiłem ten :arrow: http://www.recaro-polska.pl/foteliki...za-nova-2.html w momencie jak miał nieco ponad 2,5 roku. śmiga w nim do tej pory /5lat/ i zapewne jeszcze sporo km przed nim
                                                    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                                    @ by Tune-up Gdańsk
                                                    TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                                    Antek

Komentarz

Pracuję...