Polecam Maxi Cosi TOBI
Foteliki do octy
Zwiń
X
-
Re: re
Zamieszczone przez macekA posiada może ktoś z Was ROMER KING PLUS (9-18kg)?
Zastanawiam się nad jego zakupem i chciałbym sprawdzić czy ktoś już go ma i mógłby coś napisać o montażu w octavii. Pytam bo na forach piszą, że do ok. 10% aut może nie pasować.
Dzięki za odpowiedź.
Komentarz
-
-
Ja prywatnie dla syna mam Recaro Monza z isofixem. Jeśli chodzi o plusy w Octavii II FL, tylko isofix. Aby fotelik dobrze przylegal trzeba chyba zdemontowac zaglowek, chlopak ma 130 cm i zaglowek fotelika nijak ma się do miejsca na tylnej kanapie. Fotelik odstaje od oparcia przez wysoko uniesiony zaglowek, nie mialem potrzeby aby na dluzej montowac go w skodzie wiec nie wiem jak by to funkcjonowalo bez zaglowka kanapy ale wydaje mi się że było by ok. Ogolnie z fotelika jestem bardzo zadowolony, wygodny, z wlasnymi glosnikami pod mp3 lub przenosne dvd. Pompowany zaglowek i duza ochrona boczna czyni go wygodnym i bezpiecznym. Dzieciak jest zadowolony i nie meczy się w podrozy.
Moja znajoma handluje baby car akcesoriami z drugiej reki, gdyby ktos chcial porady, informacji lub kupic nie drogo a konkretnie cos do auta mogę przez priv podac numer, aby tutaj nie robic kryptoreklamy...Koła maja być 4 a cylindrów pięć...
[__][__] == ( () () () ) == [__][__]
Komentarz
-
-
Być może było, być może nie, być może komuś się ta informacja przyda.
Obecnie wożę juniora (2 m-ce) w foteliku Recaro Young Profi Plus, tyłem do kierunku jazdy, tylna kanapa, przypięty fotelik pasami, bez bazy do isofix. I wszystko jest jak należy. Porządnie przypięty fotelik, zero luzów, stabilnie. Oktaśka twardo trzyma fotelik. Fotelik posiada swoje pasy bezpieczeństwa dla młodego, które go trzymają stabilnie. Młody ma dobrą pozycję do podróżowania i śpi jak tylko ruszymy z miejsca :szeroki_usmiech W tej chwili nie widzę potrzeby mocowania bazy do isofix. Zrobię to z następnym fotelikiem.
Także polecam ten fotelik jako pierwszy, sam długo szukałem i uważam że dobrze trafiłem. A potwierdzeniem jest spokój podczas jazdy juniora[O2] --->>> stworzona do podróżowania...
<<------ Showroom -> moja Oktaśka ------>>
Komentarz
-
-
Ja tam ufam skandynawom, jak cos spełnia ich normy znaczy nie gniotsa nie łamiotsa.
Dlatego tylko BeSafe izi Combi.
Wygodny i dla modego i dla mnie. Podpatrzyłem u siostrzenicy, podpytałem siostrę wychwalała i sam kupiłem.Łukasz
Komentarz
-
-
Ja mam Romer safefix plus w takim przedziale wagowym i jest ok.
Generalnie polecam jakis sklep, w ktorym jest kompetentna obsluga, ktora wie jak dobrze zamontowac fotelik.
U mnie sie okazalo, ze np. Romer Trifix nie pasuje do Golfa VI.
Zatem polecam przymiarke.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashSzukam czegoś z przedziału 9-18 korzysta ktoś z King TS może?
Komentarz
-
-
jakby co mój Romer King Plus 9-18 na sprzedaż w dziale giełda
Zamieszczone przez Majowylatarośl nawet odbyła w nim podróż Gdańsk - Makarska i z powrotem - nie było problemów
[ Dodano: Pią 27 Wrz, 13 20:45 ]
Zamieszczone przez natashale niby bezpieczniej jest tyłem do kierunku jazdy, ale nie wiem czy dzieciak wytrzyma tyle lat nie przodem do kierunku jazdy.
Komentarz
-
-
Roamer ma jedne z najlepszych fotelików są duże wygodne i b. bezpieczne poprostu czołówka, natash a gdzie to dziecko będzie mieć nogi ? w kanapie wsadzone, przecież mojej 2 letniej córce nóżka za fotelik wystają.Więc nie wiem jak ty chcesz dzieciaka np.3 lub 4 letniego tyłem wozić :P dziure w siedzeniu zrobisz na nogi chybaMastershine - Auto Detailing Studio
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arek_plA może ktoś wie jak z Romerem King Plus jest w O1.O1 Rider 140KM & 305Nm by Aligator
Komentarz
-
-
Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
-
Lepiej dwa, choć drożej. Oglądałem ten recaro i porównywałem z innymi fotelikami. Wykoanie jest fajne, materiały dobre, ale jednak foteliki dopasowane do konkretnej wagi i wzrostu są wg mnie wygodniejsze i co najważniejsze bezpieczniejsze.Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KejupPnaowie a korzysta ktoś może z tego fotelika?
http://www.recaro-polska.pl/foteliki...g-sportfotelik .html
Warto? Czy lepiej kupować dwa 9-18kg i 15-36kg?
Ja kupiłem ten fotelik i jestem z niego zadowolony, mój maluch też choć pierwsza jazda była trudna (pierwszy raz przodem do kierunku jazdy) i nie mógł wysiedzieć spokojnie teraz jest ok i nawet nie ma problemu ze spaniem (główka nie leci do przodu)
Także polecam ten fotelik ja mam tą bardziej uniwersalną wersję 9-36kg
Komentarz
-
-
Kejup, dla mojego syna kupiłem ten :arrow: http://www.recaro-polska.pl/foteliki...za-nova-2.html w momencie jak miał nieco ponad 2,5 roku. śmiga w nim do tej pory /5lat/ i zapewne jeszcze sporo km przed nimBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
Komentarz