Foteliki do octy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kejup
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 533

Tony065 ta monza nova też ostatnio wpadła mi w oko oraz ten:
    Explore amazing CYBEX products on our official online-shop ✓ High-quality Material ✓ Innovative Functions ✓ Designed in Germany ✓ Seamless Shipping ✓ Direct from Manufacturer

Wybór ograniczę do tej trójki. Muszę je jeszcze na żywo obejrzeć.
    Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
    Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• Basik_
      Rider
      • 2013
      • 667

Zamieszczone przez Kejup
      Tony065 ta monza nova też ostatnio wpadła mi w oko oraz ten:
      Explore amazing CYBEX products on our official online-shop ✓ High-quality Material ✓ Innovative Functions ✓ Designed in Germany ✓ Seamless Shipping ✓ Direct from Manufacturer

Wybór ograniczę do tej trójki. Muszę je jeszcze na żywo obejrzeć.

Też go oglądałem, ale on jest mniej praktyczny jak dla mnie. Ta wsuwana cześć z przodu ogranicza ruch dziecka. Tam nie ma chyba pasów tylko właśnie ta półka co przyciska dziecko.
      Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Kejup
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 533

Basik_ no właśnie ale moja żonka stwierdziła, że to może być nawet lepsze od pasów bo dziecko się samo nie wypnie itd. Martwi mnie inna sprawa jeśli chodzi o tego typu foteliki, otóż znalazłem ostatnio filmik na necie w którym podczas dachowania dziecko wypada z takiego fotelika?
        Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
        Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• Basik_
          Rider
          • 2013
          • 667

No to rzeczywiście nieciekawe z tym filmikiem. Wg mnie pasy są lepsze. I tak jak pisałem nic poza pasami nie gniecie dziecka i ma większą swobodę ruchów zwłaszcza nóg.
          Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• kabanos
            RS
            • 2011
            • 4544
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mój syn od 2 lat jeździ w: http://mobile.more4kids.pl/produkt/6...36-isofix.html Nie narzeka, często w nim śpi, a do tego bezpieczny.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Jacek_p
              Classic
              • 2013
              • 1

Ja jestem posiadaczem jednego z modeli fotelików samochodowych Graco. Z montażem za pomocą pasów też nie miałem problemu. Moim zdaniem zapewnia bezpieczeństwo.

Komentarz

• ahmed799
                RS
                • 2009
                • 6871
                • Ford

Zamieszczone przez Jacek_p
                jestem posiadaczem jednego z modeli fotelików samochodowych Graco.
                Również od początku kiedy mój młodzian przyszedł na świat używam Graco. Wpierw było nosidełko Graco Logico + baza, teraz jest fotelik Graco Nautilus montowane za pomocą pasów. Jakość wykonania i bezpieczeństwo bez zastrzeżeń.

филип
                Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• ELM0
                  Ambiente
                  • 2013
                  • 224

Ja od początku uzywam Romera. Młodsze jeździ w KingPlus a starsze w EVOLVA 1-2-3 plus
                  Octavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz

Komentarz

• fuego_2007
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 230
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jeżeli ktoś ma jakieś wątpliwości co do wyboru fotelika, to polecam zajrzeć na tą stronę. Ten blog całkowicie zmienił moje zdanie dzień przed zakupem fotelika. Dodam że staneło na Recaro Polaris(9-18).
                    Czyli jak kupić mądrze i nie dać się zrobić w bambuko

Komentarz

• BADYL
                      RS
                      • 2011
                      • 2396
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dla posiadaczy fotelików Graco http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Gr...?ticaid=112320
                      nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• ahge
                        Drive
                        • 2009
                        • 64

Czy ktoś ma doświaczenia z fotelikiem ROMER KIDFIX XP-SICT, jak pasuje do fotela itp.

Komentarz

• adi747
                          L&K
                          • 2008
                          • 1138

Ja moge polecic fotelik recaro young sport mały nie narzeka fotelik wg mnie dobrze ochrania boki dzieciaka a to ważne
                          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                          była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                          2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                          JEST
                          megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                          octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                          octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• phpion
                            Rider
                            • 2013
                            • 332
                            • Mitshibishi

Również mogę polecić Recaro Young Sport. Ma bardzo dobre zabezpieczenia po bokach (szczególnie jeśli chodzi o główkę). Nie wiem jak do Octavii, ale do mojej Meganki pasuje wręcz idealnie (mam na myśli kąt siedzisko-oparcie). Wygląda może dość ciasnawo, ale mój synek jest dość sporawy i mieści się bez problemu. Nigdy też nie marudził więc pewnie jest mu wygodnie. No i wygląda fajnie hehe - jak to Recaro 8)

Komentarz

• andru123
                              Elegance
                              • 2010
                              • 783
                              • Toyota
                              • ATF 2.0 MPI 120 KM

jakie macie u siebe foteliki ? w octavii I , dla dzieci 15-36
                              interesuje mnie TYLKO z isofix
                              nie mam za bardzo mozliwosci sprawdzenia przed zakupem , w sensie wlozenia fotelika do auta , w mojej okolicy nie ma takich sklepów , wiec musze polegac tylko na waszej opinii
                              mile widziane zdjecia

chodzi mi o to jak wyglada sprawa z miejscem na nogi dzieciaczka , fotelik byłby montowany z tyłu
                              niestety w O1 nie ma isofixa z przodu
                              jest O1 RS 1.8T XENON
                              była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• Alonzo_
                                RS
                                • 2009
                                • 2460
                                • Hyundai

andru123
                                Ja niedawno zmieniałem mojej młodszej (zaraz 6 lat) fotelik i nabyłem Monterey 2 od Diono
                                To jest kolejna wersja dość dobrze ocenionego przez ADAC (jeśli warto w ogóle im wierzyć po ostatnich kwasach) Monterey wtedy jeszcze od Sunshine Kids. Przejęła to firma Diono i po przerwie znowu są dostępne u nas. Tu masz wynik ADAC dla Monterey 2

Tam jest ISOFAST - wg mnie bardzo fajny pomysł
                                Montereya pierwszego testowałem w ub. roku podczas wyjazdu do Cro i zarówno my jak i moja mała bardzo byliśmy zadowoleni. Powinien wg testów być wystarczająco bezpieczny. stąd po pólrocznym polowaniu jak sie pokazała "dwójka" się na nią zdecydowaliśmy. Ma sporą regulację, dość obszerne i wygodne "boczki" na wysokości głowy za trzyma łepek śpiącego dziecka. Jest bardzo (wg córki) wygodny, kosztuje rozsądną kasę. Zapewne są lepsze ale i gorsze. Ja osobiście ten polecam. Link przykładowy:

Pzdr

Komentarz

• natash
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2599

Korzysta ktoś z Romer King TS? Jeżeli tak to pytanie, czy na czerwonej klamrze która jest u góry i dociska pas, jest wypukły plastyk który trzyma sprężynka po obydwu stronach czy jest po jednej i się go przekłada w zależności z której strony jest pas. Pytam bo kupiłem używkę i teraz zauważyłem, że mam to z jednej strony, na szczęścia można to przekładać .

Komentarz

• Pietraszenko
                                    Classic
                                    • 2014
                                    • 2

Nie wariujcie z tymi fotelikami. Kilkanaście lat temu ich nie było i jakoś dzieci w wypadkach nie gineły częściej niż współczesnie. Te różne porównywarki intenetowe typu foteliki.info pozycjonują "najlepsze" foteliki na podstawie sponsoringu, które od producentów otrzymują... szopka. jak ktoś uderzy czołowo w ścianę z prędkością 120km na godzine to kręgi szyjne dziecka i tak nie wytrzymają. Ja postawiłem na foteliki 4baby, na wagę 9-18 i np. w odóznieniu od maxi -cosi dla noworodków dziecko się w tym nie pociło tak strasznie jak w tym "rewelacyjnym maxi-cosim. Każdy chwali to co ma ale fotelik nic nie da jak kierowca jest kiepski, agresywnie jeździ albo nie ma wyobraźni.

Komentarz

• bonzo01
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 295
                                      • Superb II combi (3T5)
                                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Panowie proszę o szybką odpowiedź. Czy do O1 pasuje fotelik maxi-cosi Milofix?
                                      MOJA WYMARZONA KOCHANKA
                                      tymczasowy dupowóz
                                      następnie kochanka
                                      zaczęlo się od

Komentarz

• blitz1916
                                        Classic
                                        • 2014
                                        • 36

Ja mam takie coś:
                                        Kod:
                                        http://cybex-online.com/pl/carseats/pallas2.html
                                        Fajny fotelik, O2 ma isofixy więc jest ekstra, fotelik wygodny i dzieciaczek nie narzeka
                                        Była: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=83896

Komentarz

• spc
                                          Elegance
                                          • 2012
                                          • 825
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez blitz1916
                                          Ja mam takie coś:
                                          Kod:
                                          http://cybex-online.com/pl/carseats/pallas2.html
                                          Fajny fotelik, O2 ma isofixy więc jest ekstra, fotelik wygodny i dzieciaczek nie narzeka
                                          Podpisuję się pod tym - mam dokładnie Pallasa 2 z isofixem, dość dużo możliwości regulacji - junior nawet jak zaśnie w aucie to nie lata na wszystkie strony na zakrętach.
                                          Piter
                                          tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
                                          KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• pawelsz
                                            Drive
                                            • 2009
                                            • 40

Dla potomnych bo kiedyś sam szukałem tych informacji, u nas w O2 sprawdziły się Maksi cosi cabrio fix i Romer king plus

Komentarz

• SP9XWW
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 579

Zamieszczone przez pawelsz
                                              Dla potomnych bo kiedyś sam szukałem tych informacji, u nas w O2 sprawdziły się Maksi cosi cabrio fix
                                              Mam ten sam tylko, że na bazie - jest do dupy. Większość fotelików niestety nie pasuje do O2FL ze względu na dziwny kąt siedziska i oparcia kanapy. Mój Cabrio Fix wisi w powietrzu, albo stopa nie sięga podłogi, drugi fotelik Priori Fix nie opiera się o kanapę (zostaje odchylony w górnej części o jakieś 3 centymetry. Masakra. Dopiero w Rapidzie leżą jak ulał (miałem przez chwilę zastępczy).

Jak macie możliwość macajcie się z różnymi fotelikami na wizji i po kilka razy. A jeszcze lepiej załapać się na jakieś szkolenie z doboru i prawidłowego montażu fotelików. Ja się załapałem ale niestety już za późno - bo po zakupie... :roll:
                                              Vy 73! de S!@w

Komentarz

• m.g
                                                Drive
                                                • 2014
                                                • 85
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez pawelsz
                                                w O2 sprawdziły się Maksi cosi cabrio fix i Romer king plus
                                                Mam King Plusa bez bazy i jest świetny - szybko się montuje, w O2FL "siedzi" idealnie, po montażu bardzo stabilny, atrakcyjny cenowo.

Komentarz

• misza_zabrze
                                                  L&K
                                                  • 2013
                                                  • 1371
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BLR 2.0 FSI 150 KM

U nas e bardzo dobrze sprawdza sie Kiddy Guardianfix Pro2 Latwy montaz i demontaz ze wzgledu na isofix Zamkniecie na nogi i klatke spelnia dodatkowa funkcje stolika. Jak narazie jestesmy bardzo zadowoleni.
                                                  Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
                                                  Obecnie -> Seicento 900+LPG
                                                  Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
                                                  Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

• ahge
                                                    Drive
                                                    • 2009
                                                    • 64

Co polecacie do O2 FL z przedziału 0-13, zastanawiam się nad Cybexem Aton 2 oraz maxi cosi cabriofix.
                                                    Ma ktoś cybexa? Jak pasuje na bazie isofix i/lub pasach.
                                                    Co z Maxi Cosi czy w końcu pasuje do Octy czy nie, bo u pawelsz pasuje a u SP9XWW już nie-może ktoś inny się wypowie.

Komentarz

Pracuję...