Zamieszczone przez parasite
Jaki olej do TDI - archiwum
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
ano spodziewam się że właśnie to, co przeczytałem stronę wcześniej iż chcę realizowac dostawy olejów i wymieść całą konkurencję i w ogóle--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Zamieszczone przez innovaZamieszczone przez rOBERTO795jestem zadowolony z oleju 1W8 bo coś tam "
ano spodziewam się że właśnie to, co przeczytałem stronę wcześniej iż chcę realizowac dostawy olejów i wymieść całą konkurencję i w ogóleOI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez innovaZamieszczone przez rOBERTO795jestem zadowolony z oleju 1W8 bo coś tam "1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OrbitTak zapewnia w niskich temperaturach ... TYLKO I WYŁĄCZNIE ... ale to nie wpływa na mniejsze spalanie ... no chyba ze przez pierwsze 2 minuty--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U Ciebie spadło i niech tak zostanie. U mnie jeszcze nigdy nie spadło tak diametralnie. Zalej może następnym razem 0W20- spadnie o kolejne pół litra- tylko zacznij zdawać sobie sprawę iż istnieje takie coś jak pasowanie elementów- może być luźne, ciasne , na wcisk itd. I że każdy motor jest przystosowany do innego rodzaju oleju. Zeby za kilka tyś km sie nie okazało że owszem spalanie spadło ale oleju też ubywa i nici z oszczędności.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez innovaspalanie wzrosło kiedy wlałem LM TT 4100 5W40
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez rOBERTO795istnieje takie coś jak pasowanie elementów- może być luźne, ciasne , na wcisk itd. I że każdy motor jest przystosowany do innego rodzaju oleju.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez rOBERTO795istnieje takie coś jak pasowanie elementów- może być luźne, ciasne , na wcisk itd. I że każdy motor jest przystosowany do innego rodzaju oleju.1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OrbitZamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez rOBERTO795istnieje takie coś jak pasowanie elementów- może być luźne, ciasne , na wcisk itd. I że każdy motor jest przystosowany do innego rodzaju oleju.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Słyszeliście o olejach Prista ?
pytam o opinieOI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
A mi sie wydaje jednak,ze popadamy w jakas paranoje w tym watku...
Choc sam skusilem sie na Fuchsa i nie jestem happy, "bo jest glosniej".
Wazne,zeby spelnial normy olej i wymieniac go w miare czesto+dobry filtr.
To,ze pali na 1 oleju mniej na 2 wiecej,to juz mysle zagadnienie psychiatryczne ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795Słyszeliście o olejach Prista ?
Jak bym w to nie wszedł...wolał bym rodzimego Lotosa lub Platinum Max Expert
kurnaaa kolejn "przekręt" ---- > Prista Oil to koncern produkujący bazy olejowe oraz wysokiej klasy oleje dla [b]TEXACO, VALVOLINE I GENERAL MOTORS czyli kupując Valvoline czy Texaco nie kupujemy tak naprawdę tego oleju...tylko jakiś Prista...nawet mnie to już nie dziwi k....wa :evil:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795napisał/a:
istnieje takie coś jak pasowanie elementów- może być luźne, ciasne , na wcisk itd. I że każdy motor jest przystosowany do innego rodzaju oleju.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja aktualnie jeżdżę na LM TT 4100 i nic w spalaniu się nie zmieniło względem Castrola Edge 5w40. Dopiero 3 tysie zrobiłem na LM, ale zmiana na plus jest zauważalna. Moim zdanie silnik pracuje bardziej "miękko" zwłaszcza przy zimnym rozruchu.
Jednak tak jak pisał innova po zalaniu LM 4100 wystąpiło zamulenie auta, nie wiem dlaczego, ale przez pierwszy tysiak tak było. Jednak po przegonieniu na dłuższej trasie nie odczuwam tego. Takie są moje odczucia, na razie pozytywne, zobaczymy jak będzie przez kolejne tysiące. Ile ludzi tyle opinii, każdy musi trafić na swój olej. Ja jak nie będzie dużych ubytków pozostanę przy LM. Pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez innovaZamieszczone przez rOBERTO795napisał/a:
istnieje takie coś jak pasowanie elementów- może być luźne, ciasne , na wcisk itd. I że każdy motor jest przystosowany do innego rodzaju oleju.
Więc po kiego grzyba wlewałeś 5w40?bo nie kapuje?
Powinieneś się zgodzić z całą wypowiedziąOI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Orbitod tego zaczeła się cała awantura
http://forum.octaviaclub....=asc&start=4995--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez rOBERTO795Słyszeliście o olejach Prista ?
Jak bym w to nie wszedł...wolał bym rodzimego Lotosa lub Platinum Max ExpertOI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795Więc po kiego grzyba wlewałeś 5w40?bo nie kapuje?
jak to jeden kolega ładnie podsumował:
bo mało bierze
bo wycisza motorownie
bo ma zaje... film
bo to Liqui Molly to przecież musi być świetnie
bo to super oliwa
bo świetnie się nadaje na nasze warunki w lecie (właśnie ten 5W40)
bo LM zapewnia iż nadaje się do PD (chociaż nie ma aprobaty VW a koszt tej jak się okazuje wcale zabójczy nie jest jak się dopiero później dowiedziałem)
itd, taka była wiosna na forum
Zamieszczone przez rOBERTO795z tego co kojarze zaleca sie tam stosowanie tylko i wyłącznie olejow 5w30 tak--------------------------------------------------------------------------------------------------------------