Po Świętach zabieram się za wymianę - co jeszcze dokupić oprócz amorków? Jak ze zbieżnością i katami z przodu?
Amortyzatory
Zwiń
X
-
Oprócz amorów to trzeba wymienić gumy pod kielichami + ew.łożyska amortyzatorów ,ale to oceni Ci mechanikjak jednak zaleciłbym wymianę)
-Poduszka kolumny Mc Phersona 1J0412331B cena ok.35zł ( ja kupiłem Febi 09227 ) -2szt.
-Łożysko amortyzatora 1J0412249/O cena ok.20zł (Febi 01111) -2szt
Przy okazji rozbierania niech Ci obejrzy w jakim stanie są tuleje wahacza (przednie ,a zwłaszcza tylne).
Po całym zabiegu proponuję sprawdzić ,ew. skorygować zbieżność (w Octavi kątów się nie ustawia). :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamo64(w Octavi kątów się nie ustawia).
tylko niestety trzeba się z tym trochę pobawić a któremu z "ustawiaczy" by się chciało...
skoro i tak i tak przytuli kasę za GEOMETRIĘ :twisted:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamo64dobrygrzeswawa napisz proszę jak się ustawia te kąty to pomęczę kolegę który to robi :wink:
jest jeden wyjątek,
jeśli zawieszenie jest obniżone nie da się ustawić w granicach tolerancji :!:
Przy okazji wspomnę tylko po raz enty, że nie należy zapominać o tylnej belce. Tu ustawia się zbieżność połówkową, na równi z lewej i prawejNFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamo64A czym się ustawia tę zbieżność połówkową :?:
Zamieszczone przez adamo64Opisz proszę -w jaki sposób ustawia się to pochylenie na sworzniach :spin:NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamo64Właściwie to źle mnie zrozumiałeś ,nie czym a jak się ustawia się tę zbieżność połówkową tyłu :?:
tylko nie pytaj proszę względem czego mają być zbieżne lub rozbieżne bo i tak Tobie się to do niczego nie przyda a w miejscach gdzie robią geometrię, wszystko oblicza maszynaNFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
tylko nie pytaj proszę względem czego mają być zbieżne lub rozbieżne bo i tak Tobie się to do niczego nie przyda a w miejscach gdzie robią geometrię, wszystko oblicza maszyna
Komentarz
-
-
laurin, a jak z twardością ? Nie za twardo po serii ?
Gratulacje dobrej zamianyOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
witam mam pytanie do uzytkownikow ktorzy zakupili amorki bilstein b 4 a wlasciwie to chodzi mi o kolor amortyzatorow sa zolte czy czarne....zalezy mi gdyz bilstein ponoc robo w kolorze zoltym na llegro znalazlem b4 ale sa czarne i cos mi tu nie pasi...bede wdzieczny za odpowiedzi....pozdrawiamwww.strzelec.wczasy.pl
Zapraszam wszystkich chetnych na ferie zimowe do pensjonatu STRZELEC" w KARPACZU... rozsadne ceny. informacje odnosnie noclegów i cen pod numerem telefonu 0757619796
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28851
Komentarz
-
-
a ktore sa lepsze zolte czy czarne... i ktore beda mialy dluzsza zywotnosc.... ????www.strzelec.wczasy.pl
Zapraszam wszystkich chetnych na ferie zimowe do pensjonatu STRZELEC" w KARPACZU... rozsadne ceny. informacje odnosnie noclegów i cen pod numerem telefonu 0757619796
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28851
Komentarz
-
-
Kolego Looker - jest malina, nie nurkuje, nie buja jak wozem drabiniastym, nie dobija na dziurach (w seryjnych to już kilka razy myślałem ze szyba z przodu pękła jak jebło) i co najważniejsze przy 170 pewnie się prowadzi.
Założyłem przy okazji nowe łożyska i nowe poduszki kolumny.
Fura mi się znowu podniosła bo stare poduchy to już były sklepane o połowę. Mam też tulejki podwyższające i sie zastanawiam czy tego nie wyjąć teraz :-)
Komentarz
-
Komentarz