Amortyzatory
Zwiń
X
-
Mnie też czeka wymiana amorków - nie mogę już znieść tego przechylania się przy pierwszym lepszym gwałtownym manewrze i dobijania podwozia na krawężnikach i policjantach. Wymienić chcę od razu wszystkie cztery bo jeszcze są oryginalne i mają ponad 170 kkm przelotu, więc im nie ufam (tak jak i trzepakom na których wykazało ~70 %). W sumie zdecydowałem się na Excel-G, ale mam pytanie:
Czy montował ktoś z Was może na tył KYB "Gas A Just"? Dużo twardziej? W sumie moje kombi to dzieciowóz wożący często rodzinkę (w tym niemowlaka 3 m-ce), więc nie chciałbym aby było za twardo.
Komentarz
-
-
Doradźcie koledzy co włożyć do tyłu do RS-a. W serwisie powiedzieli mi numer części 1K0513029GB. Zamówiłem więc u nich razem z osłonami i z odbojami (cały kpl 700zł). Przyszły 2 osłony, 2 odboje i niestety tylko jeden amorek. I teraz muszę czekać 2 tygodnie aż dojdzie jeszcze jeden. Tylko, że nie chcę jeździć przez dwa tygodnie z rozlanym amorkiem. W serwisie powiedzieli, że to Monroe u nich występuje pod tym numerem. Może jakieś lepsze zamienniki ktoś już stosował?
Komentarz
-
-
A myślałeś nad amorami TRW? Mam takie zamontowane w swoim aucie - amortyzatory TRW i jestem bardzo zadowolony, nie narzekam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanos13Mr0czny napisał/a:
mi zakładają dzisiaj KYB Ultra SR zobaczymy jak to bedzie jeździc
Będzie jeździć, będzie. :twisted:
W O2 sam jestem ciekaw, w końcu jest tam więcej wahaczy.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Z amortyzatorami warto wymienić łożyska z poduszkami, odboje i osłony.
Zamieszczone przez dudek_tżeby zawieszenie było "jak nowe
Oczywiście tylko markowe np. Lemforder 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez konkonZ amortyzatorami warto wymienić łożyska z poduszkami, odboje i osłony.
Zamieszczone przez dudek_tżeby zawieszenie było "jak nowe
Oczywiście tylko markowe np. Lemforder 8)
Komentarz
-
-
koniorc, Ja mam z przodu KYB EXCEL G i nie użyłbym w ich przypadku słowa komfort. Bo wszystkie poprzeczne pęknięcia, dziury i inne ubytki w jezdni słychać na całej karoserii i czuć w tyłku na fotelu. Ale za to prowadzenie sporo lepsze niż na seryjnych amorach.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koniorcPanowie, jakie amorki beda najlepsze patrzac tylko na komfort jazdy po polskich drogach?
B6 sa drogie, ale czy zapewnia wiekszy komfort niz kayaby excel G? auto O2 1.9 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koniorcchcialbym zeby amorek to wytlumilAlfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Prawdopodobnie niedługo będę wymieniał amorki. Zastanawiam się nad:
1) KYB (Kayab) Excel-G - z tego co udało mi się ustalić oznaczenia do mojego samochodu są następujące:
Przód: 334812
Tył: 343348
2) BILSTEIN - B4 - z tego co udało mi się ustalić oznaczenia do mojego samochodu są następujące:
Przód: VNE-4574
Tył: BNE-6863
I teraz pytania:
a) czy osłony, odboje, łożyska, poduszki z oryginalnych amorków które mam obecnie w samochodzie pasują do tych podanych powyżej?
b) jakiej firmy kupić ewentualnie tanie a dobre odboje, łożyska, poduszki do tych amorków wymienionych w pkt.1 i 2?
Czy podejdą do BILSTEINa i KYB poduszki kolumny FEBI 09224 i łożyska amortyzatora FEBI 01111?
c) gdzie można kupić (najlepiej w Krakowie) wyżej wymienione amorki aby mieć pewność że nie są podrabiane?
d) jak sprawdzić czy amorki są podrabiane?
Waham się nad B4 i Excel-G ale boję się czy nie będzie za twardo na jednych i drugich..BORA aka xbora
Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||
Komentarz
-
-
cena jest wazna ale nie chce zeby to co kupie bylo gorsze niz seria po 60k km. Prosze o opinie o B4, co sie dzieje z autem ja sie wjedzie w ubytek nawierzchni, dowolna predkosc, dowolna dziura, jakies konkretne opinie.
Octavek lata mnostwo w Polsce, tu mamy duzo postow a nigdzie nie ma jasnych wskazowek odnosnie amorkow
Jak cos w koncu kupie to napewno dodam swoja opinie
Komentarz
-
-
koniorc, nie ma jasnych wskazówek bo to o co pytasz to SUBIEKTYWNE odczucia ! Każdy inaczej opisze wrażenia po wjechaniu w różne dziury. Nie liczyłbym tu na pewne i wiarygodne podpowiedzi w stylu "Kupuj te amorki i będzie git"
Ja kupiłem Excel-G, montaż na dniach. Mam NADZIEJĘ (a nie pewność), że będzie OK.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
Komentarz